Muž pilot

23. jan 2022

Mate niekto manzela, priatela, otca, brata, kamarata.... pilota? Ako casto su doma? Je pravda, co sa o nich hovori a v spojenu s letuskami? Da sa s nimi vybudovat dlhodobo fungujuci vztah?

elizabet173
23. jan 2022

aký je rozdiel medzi pilotom a letuškou, lekárom a sestričkou, riaditeľom a asistentkou? Sú medzi nimi aj takí, s ktorými sa dá vybudovať vzťah, nájde sa aj taký, ktorý neodolá žiadnej sukni.

autor
23. jan 2022

Ine povolania su viac doma a je to lahsie ako budovat vztah na dialku

mamamasama
23. jan 2022

Moj muz.... ja som letuska... Verim, ze moj muz je slusny, nakolko vela letov sme mali spolocnych... predtym som robila v 2 inych spolocnostiach a poviem to tak. Jasne, ze letusky a piloti spolu nieco maju. Ale nie vsetci. To mas rovnako ako v inych spolocnoatiach. Lekari, sestricky, sefovia, sekretarky. Akurat pri nas je vacsie riziko nevery z toho dovodu, ze sme casto prec. Dialkovky aj na par dni a tak. Ale ak tvoj "pilot" lieta len turn aroundy, tak by ani nestihal 😂

elizabet173
23. jan 2022

ťažko povedať, či sú viac doma, pilot je doma dosť, má síce pohotovosť, ale reálne je doma. Čo sa napríklad o lekárovi v nemocnici najmä za posledné dva roky nedá povedať.

mamamasama
23. jan 2022

A ako casto sme doma? Vzdy zavisi od spolocnosti. Pri nizkonakladovych ho mozes mat doma hoci aj kazdy den ak zijete v mieste jeho zakladne. Ak robi pre lepsiu spolocnost, tak rataj s tym, ze 3-4 dni, niekedy aj tyzdne. Takisto mame standby. Co znamena, ze si sice doma, ale ked zavolaju, tak hned letis.

luccija
23. jan 2022

Na to musíš byť povaha, aby Ti nevadilo, že budeš často sama a budeš dôverovať.

autor
23. jan 2022

@mamamasama dakujem za odpoved

mamamasama
23. jan 2022

zamalicko...vies aj aka spolocnost?

autor
23. jan 2022

@mamamasama Lufthansa

slovakboy
24. jan 2022

Ja mám kamaráta veľmi pekného vysokého fešaka pilota a doma má plnoštíhlu manželku a dve veľké deti. Nikdy ju nepodviedol a ani nemal na to chuť. A pritom keď som s ním niekde bol tak vždy sa po ňom kočky obzerali. Keď mi raz ukazal fotku svojej polovičky rozospatú ako práve vstala z postele v nočnej košeli a povedal mi že to je najkrajšia fotka akú ma tak som nechápal. Je vojensky pilot a lieta aj na vrtuľníkoch a akrobaciu. Nie je to civilný pilot takze letušky ho nezvádzajú. Ale som presvedčený o tom že nemajú šancu. Je to o hodnotách aké ten človek má. Dotyčná nesmie žiarliť inak sa poníži a svojou nedôverou klesne v jeho očiach.

luckynat
27. jan 2022

Ja som byvala letuska a co som ja pozazivala s pilotmi tak to by bolo na knihu. Mam bratranca pilota, ukazkova rodinka, krasne deti….a raz som s nim isla na sluzobku a dve baby tam vystriedal…pre mna sok jak hrom…neverila by som ziadnemu uz…

zuzks5
27. jan 2022

@luckynat ale to sa proste neda povedat o kazdom, ze je taky a potrebuje sa opierat aj niekde inde. je to hop alebo trop, inak sa to podla mna povedat neda, no nie kazdeho pilota by som skatulkovala ako suknickara

mamamasama
27. jan 2022

@luckynat u nas v spolocnosti mame zasa par takych, s ktorymi ani nehne aj keby neviem co.... a ked si lietala tak vies co sa deje na dialkovkach 😂 kupanie sa v mori naostro, party, atd a... Proste super chlapi... a to ozaj vacsina..

luckynat
27. jan 2022

@mamamasama u nas nehlo so starymi, taki ti pankovia 50+, ti boli zdrzanlivejsi, ale teda aj medzi nimi sa naslo par takych, co mali za usami. Vztah s milenkou letuskou verejne vo firme, pritom doma zena a odrastene deti a podobne. Moja naj kamoska isla na let s jednym, co sa jej velmi pacil, chodili spolu na kavu, tak ze teda cez sluzobku na hoteli sa asi posunu dalej. A jak k nemu cupitala na izbu tak vo dverach stretla dalsiu nasu kolegynu, ktora prave odchadzala- holt bola tam skor 😵‍💫 dalsia kamoska to tahala s jednym, potom sa rozisli a zacala si s druhym pilotom, jeho najlepsim kamosom. A potom ich mala v posteli naraz 😵‍💫 cize to su fakt zazitky a vedela by som pokracovat….
Odkedy nepracujem ako letuska a robila som v inych firmach, musim povedat, ze tam som ziadne taketo veci nezazila. Cize ja osobne si myslim, ze v leteckom priemysle to frci viac, ako inde…nehovorim, ze kazdy pilot ma za usami, ale drviva vacsina ano
@zuzks5

slovakboy
27. jan 2022

@luckynat Sodoma Gomora

janne318
18. feb 2022

Oprav ma ak sa mýlim - no z Tvojich otázok usudzujem, že si zrejme vo fáze nadväzovania nového vzťahu s pilotom.
Na tieto otázky však asi len ťažko dostaneš jednoznačnú a "správnu" odpoveď. Piloti sú ľudia ako všetci iní - a kategorizovať ich všetkých ako "kur..íkov, ktorí preťahujú letušky", je riadny nezmysel. Vernosť alebo nevera nie sú vecou povolania, ale vecou osobnosti človeka - jeho duševného presvedčenia, citov a pocitov, jeho vzťahu k partnerke a sile, akou si ju váži. Toľko k otázke prvej.
A k tej druhej - ako často sú piloti doma - Ti tiež asi nikto nedá všeobecnú odpoveď. Tí, ktorí lietajú krátke tripy, sú doma normálne takmer každý deň. Dokonca by som povedala že viac, než ľudia pracujúci na plný úväzok alebo na smeny kdekoľvek inde, v inom zamestnaní. To ale samozrejme platí za predpokladu, že žijú/bývajú v mieste, kde majú aj svoju pracovnú základňu (ťažko môžeš čakať, že budeš mať chlapa denne doma napríklad v Bratislave, keď on má základňu vo Franfurkte).