icon

Muž - pomáhanie

19. jan 2022

Dobrý deň. Idem ku Vám s prosbou o názor. S mojím mužom sme spolu už niekoľko rokov, máme spolu 2 malé deti do 3 rokov. Pracuje vo viac zmennej prevádzke. Ja verím, že to má náročné, ale myslím si, ze aj ja s našimi deťmi a jeho psom to nemám ideálne. On keď chce si pospí hocikedy. Pochopím po nočnej že spí, viem pochopiť, aj keď si ľahne pred nočnou, ale on spí aj po ranných, aj pred poobednou. Keď ráno vstane (cca o 9tej), tak následne ide spať ešte okolo pol 11tej. Furt argumentuje, že ja tomu nerozumiem, a že ak chcem aby sa mu niečo v práci stalo, tak nemusí spať (je to menší psychicky nátlak pre mňa). S deťmi sa väčšinou hrá tak, že sa po ňom volajú, čo sa týka aktívneho hrania, keď je doma tak max. 10 minút. Aj to neviem ci áno. So synom sa nerozpráva, nečítajú si knižky. Nechodí s deťmi von. Sem tam doma navarí, tak 1x za 2 tyzdne. Ale i ak nič. Neupravené, aj keď vie ze kým deti poslúchajú a ja stíham. Tak sa snažím o celú domácnosť postarať. Keď ho poprosím aby povesal/zvýšil prádlo, tak on to nevie. Ale keď mu poviem ze to stačí len dat na posteľ na kôpku, že ja si to spravím potom už sama. Ani to sa mu nechce. A co sa týka jeho psa. Kúpil si ho ešte pred naším vzťahom. Je to nevychovany miš maš. A aj to mu je za veľa, aby snim chodil von. Ku deťom ani ku staršiemu synovi v noci nevstane, aj keď ho poprosím ze by mi to pomohlo, keď je doma

Strana
z3
lujza123
20. jan 2022

Každý mamičkar sa dá prevychovať (mala som to šťastie rovno 2 x na taky exemplár)
Len to sa musí urobiť hneď, od prvého dňa v spolocnom bývaní. Čím neskôr, tým to ide ťažšie.
A potom častokrat príde po rokoch 2 kolo keď je žena na RD a veľa chlapov co sa predtým normálne podieľalo na chode domácnosti ma zrazu pocit ze keď je žena na tej dovolenke a celé dni sa vala doma tak oni robiť nemusia.

Problém niesu mamičkari. Problém je myslenie žien, ako tu vyššie 👆 v komentáři "ženám bolo dané viac na plecia, je to ich údel". Problém je to nastavenie že práca je iba ta zaplatená.

Akonáhle je žena naozaj v hĺbke duše presvedčená že si tiež zaslúži oddych, prestavku/čas iba pre seba, koníčky, priateľov, že o dieťa sa majú starať obidvaja rodicia tak sa jej potom ľahšie presadzuje svoje. Jasne ze to nieje príjemné dohadovať sa s dominantnejsim mužom, ale určite to stojí za to.
Lepšie je mať chvíľu dusno v domacnosti ako ustúpiť a potom byť dlhé roky nešťastná, frustrovana, vyčerpaná a permanentne nahnevaná na svojho muža.

emalka
20. jan 2022

@lujza123 Presne tak!!! Pokym tu stale bude toto sproste rozdelenie prace na muzsku a zensku a nastavenie, ze zena ma toho zvladnut viac ako chlap, tak tu budeme mat taketo exemplare ako ma doma autorka. Same si robime sebe zle 🤦‍♀️

ola101
20. jan 2022

Raz za čas je podľa mňa vhodné nechať si aj chlapa vyskúšať celý deň s deťmi, varením a upratovaním. Mnohí práve až vtedy pochopia, že materská dovolenka nie je tak celkom dovolenkou

bennn
21. jan 2022

Vieš čo chlapov serie. Keď im niekto ešte aj doma rozkazuje a robí dusno. Niekto má toto v robote, niekto nie. Podľa toho buď chodí do práce rád a snaží sa nevnímať "doma" alebo práve naopak ho štve, že ešte aj doma mu nakladá niekto. ... Ale inak ak nie je manuálne zručný, čo najviac takýchto chlapov zamestnáva, tak naozaj je to predovšetkým na žene, jednoducho chlapec, chlap pri dospievaní nebol vedený a nie je vedený k tomu, aby sa staral o deti. Ani o to nemá záujem. Navyše ani nenosí 9 mesiacov vo svojom tele dieťa a nerodí. Navyše ak robí 12tky, tak je to dosť veľa, čo verím, že je unavený. Ale musí dať niečo aj rodine. Nie len práci. Alebo nech dá výpoveď a nájde si inú prácu... s menším časovým... týmto... trvaním..

autor
22. jan 2022

@bennn tak môj robí osmičky.

Strana
z3