Muž s dieťaťom - za a proti
Vaše skúsenosti s novým partnerom, ktorý má dieťa (deti) z predchádzajúceho vzťahu. Vždy som bola proti takému vzťahu, partnera som chcela v zásade bezdetného, aby jeho potomstvo a ex negatívne nezasahovalo do nášho vzťahu.Poprosim vaše reálne skúsenosti. Ďakujem.
A otázka žena s dieťaťom, áno alebo nie? A máš odpoveď 😉
Chcem reálne skúsenosti
V rodine máme takýto prípad. Musíš si jasne v hlave ujasniť, či si ochotná to dieťa/ deti akceptovať a budeš ich mať rada. Tu ide aj o finančné a časové zaťaženie.
V ich vzťahu (už su manželia a maju spolu ďalšie 2deti) to funguje a súrodenci sa majú radi a tešia sa na seba, trávia spolu čas.
Velmi zalezi od chlapa, ako sa k tomu postavi a aku ma ex. Ci si od nej necha skakat lebo je protivna alebo je su obaja ok a maju dohodnute pravidla a funguju v pohode. Tazko povedat.
predstav si, ze by si ostala sama s dietatom.. chcela by si byt uz navzdy bez partnera? 😊
@denden77 však to sa jej pýtam aj ja😄
Už len veta - aby jeho potomstvo negatívne zasahovalo do vzťahu.. dieťa je niečo negatívne? Nerozumiem. Ale neželám ti, aby si v budúcnosti zostala s deťmi sama, lebo podľa teba žena/ muž s minulosťou nemá asi nárok byť v živote ešte niekým milovaný
myslim,ze vziat si zenu s dietatom,ktora ho ma v opatere je ine ako mat muza s dietatom,ktore si on berie napr.na vikendy. skusenosti mame v blizkej rodine,ale nechcem tym povedat ze je to vzdy tak,ako napisem.chlap ma voci svojim detom casto vycitky svedomia, takze im dovoli ovela viac.zvlast ak su to jeho "princeznicky". chce im vynahradit vsetko,o co aj jeho vinou prisli. chce ich uchranit od dalsich bolesti,ktore by im mohol sposobit a tak im ustupuje a z kazdeho spolocneho dna robi sviatok. jeho deti to rychlo vycitia,pretoze hned pochopia ze doma su drzane prisnejsie ako potom cez vikend u otca,ktory ich vezme na zmrzlinu,na kupko,do restauracie,nemaju ani ziadne povinnosti v domacnosti atd.a postupne to zacnu vyuzivat. novej zene vela moznosti neostava.nemoze robit poriadky s jeho detmi.spolocne chvile s jeho detmi,vikendy,dovolenky atd sa potom stavaju narocnymi chvilami.
ine je,ak dieta zije vacsinu casu v domacnosti s vami.ci uz tvoje abo jeho.stane sa sucastou spolocneho rezimu,ma spolocne povinnosti,rodic ho neukracuje o kazdodennu lasku,takze nema potrebu mu to potom jednorazovo vo velkom vynahradzovat.
Mám reálnu skúsenosť. A poviem ti, že deti nie sú problém, problém je ex 😄
Musis si byt na 100% ista ze je to ten pravy jediny dokonaly pre teba a ho milujes najviac na svete. Tak budes schopna lubit aj jeho deti a tolerovat ex 🙂
Mam muza, co ma dve deti z prveho manzelstva. Je odo mna starsi, uz to neboli babatka, ked sme sa spoznali, ale starsie deti. A nebol a ani nie je ziaden problem. Deti su normalne, vychovane, maju svoje muchy ako kazde. Mame pekny vztah, chodili sme s nimi na vylety, dovolenky, vychadzam s nimi uplne bez problemov. Ja nevidim dovod, preco muz s detmi nie. Pre mna to presne naopak bol dovod, preco ano. Videla som, ako sa o ne stara a to rozhodlo, lebo som vedela, ze aj keby to nam dvom nedajboze nevyjde, nase deti nezostanu bez otca a takisto ze to nie je jeden z tych expertov, co deti narobia a viac sa nestaraju. Ale treba si uvedomit, ze deti u neho vzdy budu na specialnom mieste, budu ho stat cas aj peniaze, a cim mensie su, tym vyraznejsie to bude- a je to tak spravne, deti su zodpovednost na cely zivot a to, ze on si teraz najde novu partnerku, este neznamena, ze si tie deti zasluzia menej pozornosti. Nie kazda zena toto dokaze stravit a mnohe na partnerove deti ziarlia, lebo sa citia ukratene. Velmi zalezi aj od toho, co od vztahu ocakavas, ci chces uz budovat rodinu, alebo sa este len zabavat a blaznit. A najma si treba ujasnit, ako to ma on. Ci este chce deti, pripadne kolko, a ci sa tieto vase predstavy zhoduju.
Ja žijem s Priateľom, ktorý má z manželstva už 19 ročnú Dcéru a 7 ročného Syna. Funguje nám to na výbornú, Dcéru beriem ako Parťáčku na kávu a shopingovanie, je to dospelá Baba, so Synom to bolo horšie, nechcel ma zo začiatku ani v byte, von už vôbec nie, dali sme tomu čas, Priateľ zasiahol - šli sme spolu všetci do ZOO a tam sme si vďaka spoločnej láske k zvieratkám našli cestu k sebe, odvtedy sme sa pomalinky "zbližovali", Malý ide už so mnou aj sám na nákupy, do parku....trávime spolu čas, aj keď je Priateľ v práci. Som rada, že má tie Deti beriem ich ako by boli moje, máme s nimi pestrejšie dni...
Určite odporúčam mať vzťah s Partnerom, ktorý už Tatko je....tie Deti sa stanú súčasťou Teba a budeš sa tešiť na víkendy, prázdniny s nimi ☺
ip
Ja mám vdovca s 2 deťmi. Premýšľala som či do toho ísť, hlavne keď sú deti už v puberte a vychované resp viac nevychované ako vychované otcom bez mamy už od malinka. Ale milujem ho, takže som si povedala že to zvládnem a stalo sa. Ex nemusím riešiť, zato s partnerovou ex-svokrou som často a našli sme si cestu k sebe, hoci zo začiatku "išla tvrdo do mňa". Ale ak vnímaš jeho deti ako niečo negatívne.... hmm, no neviem.
Pokial je moznost,tak urcite partnera bez deti,ak si ty bezdetna. A hlavne,ak mas takyto nazor. Maloktora zena sa vie povzniest,nerobit rozdiely medzi detmi. Je to tazke,hlavne pre zenu,ktora este nema deti,tie su najmudrejsie a najviac kritizuju partnerove deti a jeho ex.
Nie, mat tento rozum vtedy, viac by som do vztahu s chlapom krory ma deti nesla
Za mňa nie
moj názor je taký, že pokiaľ ty dieťa ešte nemáš, tak si nájdi radšej bezdetného partnera, lebo muž, ktorí už deti má niekedy aj novej žene nasľubuje hory-doly a potom ked príde na lámanie chleba, tak sa mu do spoločného dieťaťa zrazu nechce, ved on už deti má, poznám viac takých prípadov, s deťmi a ex manželkou je všetko komplikovanejšie, máloktorá bývalá manželka je v pohode, že sa s nou dá normálne dohodnúť, plus ako bolo hore už povedané, veľa mužov deti z predošlého manželstva rozmaznáva a viac im dovolí a nerobí to dobrotu
za mňa nie.... ale aj závisí s akým deckom...ak už má cca 15 r. a viac tak to by som skôr akceptovala....ale nie napr. 3 r.
No to je ťažká otázka.. manžela milujem a nevymenila by som ho..z prvého manželstva má 1 dieťa... Keď som ju spoznala sadli sme si a bola som hrdá že ju môžem ten volať dcérou ale nakoniec sa z nej vykľul klamár a manipulátor ako z jej matky a už ju ani jeden z nás vidieť nechce a ani ona nás, lebo vie že už od nás nič nedostane tak vždy keď môže otravuje kvôli výživnému .. no je to stres . Počas tehotenstva ma so svojim správaním dostala až do takého stavu že som skončila v nemocnici... Aj keby som vedela čo ako bude s manželom by som bola tak či tak len na ňu by som bola iná... Ale minulosť človek nezmení.. takže pre mňa je taký partner ok len dieťa môže byť problém..
Na čo sú ti reálne skúsenosti, keď všetko záleží od Teba? Ak si schopná prijať cudzie deti a nebudú vám zasahovať do života, tak to skús. Ale podľa toho čo píšeš, cudzie deti neprijmes
Je tu xy takých príbehov, stačí si ich vyhľadať.
Ja som cielene hľadala bez záväzkov, keďže sama som nemala žiadne, aby sme mali kľudný a spokojný, pokojný život.
@vilma7 👍
ja podobne ako ty ...len ja aj s deckom už ... ale vedela som čo chcem a čo nie... 😉
@deti95060810 ja tiež jak ty 🤣🤣🤷♀️ síce ja som nehľadala, ale vedela som, že chcem chlapa bez detí.. Ale exova nová snúbenica nemá problém mať chlapa s dieťaťom. Čo sa čudujem, keďže sú spolu od cca decembra. A za malou bol dokopy 4x 🤣že jej to nie je čudné.. Určite by som nepovedala áno chlapovi, ktorý nemá záujem ani o prvé dieťa 🤷♀️🤦♀️
Asi na to nenajdes jednotnu odpoved. To zavisi od mnohych faktorov, od povahy tvojho partnera, od dietata, od ex. Raz som mala partnera s dietato, velmi negativna skusenost, cize z nej by som povedala ze nie. Ale ak zrovna nenatrafis na psychopata, ktory ta nuti travit cas s jeho dietatom aj ked mas zrovna iny program lebo ved on ma dieta kazdy druhy vikend a nie ty a mas aj svoju rodinu a priatelov a to, ze on sa ma postarat o svoje dieta vidi ako obmedzenie ze on musi a ty nie🤣do toho exmanzelka ambulantne liecena na psychiatrii po rozvode, cize taka ti da riadne zabrat aj keby si nechcela🤣...no proste je to pripad od pripadu...
Svojmu decku by si dala po hube jeho decko po hube nemozes dat.
Môj muž už deti mal, keď sme sa zoznámili. Vedela som, že tu boli predo mnou a zostanú pripadne aj po mne, takže sme to opatrne vyskúšali. Sadli sme si a funguje to už 17 rokov ("jeho" deti sú už všetky dospelé a stále sa si rozumieme, medzičasom aj s našimi dvoma spoločnými). Nie ze by neboli problémy, ale tie sú aj v klasických rodinách, žiadne "špeciálne" sme nemali.
Mala som muza bezdetneho, nuz rozisli sme sa prave preto ze nemal cit pre deti, rodinu. Nasla som si z dvomi detmi. Ano je to narocne. Nie som stredobodom pozornosti, lebo su tu deti, ale ma cit, vie co deti potrebuju ako sa s nimi rozpravat atd. Zalezi od vela faktorov.
Za mna rozhodne nie. Kym su deti male tak je to pohoda. Akonahle su deti starsie tak zacina peklo. Namiesto toho aby si potom zena uzivala vlastne dieta a partnera, riesila vlastnu rodinu, tak neustale riesi dieta z ineho vztahu, zenu z ineho vztahu. Do toho komplikovany pubertak - riesia to zrazu vsetci 4.ja. Deti v puberte su na zabitie vo vseobecnosti, ale akonahle na nich tlacia miesto 2 dospelych 4.ja, tak moze byt pekny cirkus. Vidim to v okoli a je to peklo. Hlavne to nikdy nebude o vas. Vzdy to bude aj ina zena, ine deti. Nikdy nepocitis bezpecnost a pocit sudrznosti vlastnej rodiny - pretoze to nikdy nebude len o vas.

No rozhodne by som nečakala jednotné odpovede. Sú páry, ktoré poznám a funguje im to aj v takomto zložení a sú páry, ktoré nespoločné dieťa a zásahy ex proste neustáli