icon

Muž sa ku mne zle správa

7. okt 2025

Síce tu dostanem plno komentárov, ako si za to sama môžem, že som to mala už vidieť dopredu, ale nemám sa komu vyrozprávať a musim to dať zo seba von. A možno tu nájdem aj radu, lebo naozaj neviem, čo robiť. Som vydatá 4 roky, celkovo sme s mužom 6 rokov. Dve deti, tri roky a mesačné bábo. Prvé dva roky to bola medzi nami veľká láska. Potom neskôr s dieťaťom prišli prvé konflikty, striedane s obdobím kľudu. Keď som bližšie spoznala svokrovcov, zistila som, že vzťah medzi svokrou a svokrom je dosť divný aj zlý.on je k nej veľmi nevrlý, nepríjemný. Stále ju o všetkom poucuje a karha ju, čo ako urobila. Stále je na ňu akoby nahnevaný. No a čo sa deje momentálne u mňa a manžela je, že stále viac sa on začína správať ako svokor. Napríklad dnes, príklad dvoch konfliktov. Prvý- povedal mi, že nieco bude o jedenástej. Ale v skutočnosti to bude o jednej poobede.tak začal na mňa zúriť, že nie, ja som zle počula. A fakt zúril.aj keby som zle počula, tak čo je na tom. Taká blbosť, ale on sa naozaj vytočil. Druhá udalosť teraz pár minút dozadu- prišiel od svokry so synom a doniesol tekvicu. A úplne zúrivý, že som ju mala vyzdobiť a dať synovi do škôlky. Lebo svokra bola dnes malého zobrať zo škôlky a že ostatné deti tam mali tekvice zdobené. Zajtra sa organizujú tvorivé dielne v škôlke a dostali sme oznam, že dnes aj zajtra môžeme doniesť zdobené tekvice. Nie že musíme, ale môžeme doniesť. A on na to, že ale škôlka to nemôže prikázať, ale že to je kvázi povinné,že každému by to bolo jasné okrem mňa. Že každé dieťa bude mať tekvicu okrem nášho.a zase veľký krik na mňa. Teraz odišiel si zacvičiť, ja som tu normálne ostala s deťmi doma v slzách. Čo by ste robili, co by ste mu povedali. Nikdy si neprizná nič, vždy za každý konflikt viní mňa. Nechcem žiť v nenávistnom vzťahu, ako moji svokrovci.. cítim,že musím zaraziť toto správanie a neviem ako.on je dosť dominantný a ja som skôr stiahnutá, radšej ústupom ďakujem za prečítanie.

Strana
z3
luccys
8. okt 2025
@enmery

@jajanka31 "Rozvod nie je nutný"...😂Veď ty si ži s magorom a vychovaj takého ďalšieho magora, ale neťahaj do toho ďalšie nešťastné ženy...

@enmery To musi byt krasny zivot, stale rozmyslat ako, kedy a co urobit/neurobit, povedat/nepovedat, rozmyslat nad kadejakymi fintami a kalkulovat...no ale ked ju to bavi🤷‍♀️

enmery
8. okt 2025
@luccys

@enmery To musi byt krasny zivot, stale rozmyslat ako, kedy a co urobit/neurobit, povedat/nepovedat, rozmyslat nad kadejakymi fintami a kalkulovat...no ale ked ju to bavi🤷‍♀️

@luccys Áno, ďakujeme ďalšej, ktorá z tohto vychová ďalšieho "Rozvod nie je nutný" nulového muža.

anonym_dde6de
8. okt 2025

@anonym_autor veď mu zábal obe deti nech s nimi ide von a ty zatiaľ urob tu tekvicu

anonym_a06bff
8. okt 2025

Vies co si mu mala povedat? A co ti brani v tom vyrezat tu tekvicu? Ty mas doma babatko, postav sa za seba a povedz mu, ze viac jeho otrasne spravanie tolerovat nebudes. Ziaden plac, lutost, ale tvrdost a vratit mu to, zastan sa samej seba. Neexistuje aby po tebe hucal, a uz vobec nie pred detmi. Alebo si najdi psychologa, preber to s nim a potom aj jeho tam vezmi. Musis sa radikalne zmenit, lebo ak mu teraz neukazes co si k tebe moze a nemoze dovolit, nikdy sa to nezmeni.

Poviem ti svoj pribeh. Moj muz este sme boli frajeri mi raz povedal, ze som jebnuta. Doslova. No. Nic strasne to nebolo co som urobila, ale… Ver mi, od vtedy nikdy nikdy viac, ani len blba, ani tava, ani taka ci onaka. Sme uz spolu 18 rokov a milujeme sa mame krasny vztah. Ja som sa totiz vtedy postavila za seba. Isla som vystupit z auta dalej od mesta, zastavil ma, nepustil ma odist a povedala som mu, nech sa mi uz nikdy v zivote viac neopovazi takto povedat, lebo my dvaja sme skoncili. Ze pre mna je ucta vo vztahu jedna z najdolezitejsich veci a tak ako by som mu ja tak nikdy nepovedala, ocakavam to aj od neho. Btw tiez to mal ciastocne z domu, jeho mama si dost nechala. Ale nebolo to zas az take strasne a casto, ale aj tak, nechala si to. Ja som si to ale nenechala.

A este jednu situaciu ti napisem. Kamoske dal muz facku, uz boli manzelia. Bola to prva a posledna facka (vraj) a vies preco? Lebo ona mu to vratila. On stokrat tazsi nez ona, ale proste nezostala niekde utiahnuta s placom sa lutovat, jednoducho isla mu jednu slahnut naspat. A on sa zrazu spamatal. Ludia ti budu robit len to, co im dovolis aby ti robili. Musis sa za seba postavit. A ak to nepomoze, ani terapia, psycholog, tak pozom zacat pomaly premyslat nad odchodom od takeho chu.a.

autor
8. okt 2025
@kasssiopea

@anonym_autor Pisem hypoteticky, lebo z par prispevkov si nedovolim tvrdit, ci ma alebo nema Tvoj muz narcisticku poruchu. Ja tam nejake znaky vidim a ak mam pravdu - presne takto bude vyzerat kazda jedna hadka. On si nikdy neprizna svoju vinu. Presne toto bude argument - Ty si prehnane reagovala na to, co on komunikoval normalne. Dokonca ak by to v buducnosti vyeskalovalo do vulgarnych nadavok, pri dalsom rozhovore Ti povie, ze on by sa tak nikdy nezachoval, keby si TY neurobila a nepovedala, keby si TY nereagovala takto. Cize za to budes moct Ty. On si chybu nikdy nikdy neprizna. Ty budes dookola vysvetlovat, dookola argumentovat ale on sa nad tym nezamysli a neuzna, ze je to tak. On totiz vobec nema mechanizmus, ktory by mu umoznil zaoberat sa vlastnym spravanim a vyhodnotit ho ako zle, nevhodne.. pri kazdej jednej hadke bude Tvoj argument iba sum, ktorym sa on vobec nebude zaoberat, bude iba argumentovat, co si Ty urobila nespravne. Bude to kolotoc Tvojich snah, aby pochopil, cim Ta zranil a jeho argumentov, ze je to Tvoja vina.

@kasssiopea áno, presne toto mi dochádza. Že toto jeho správanie sa bude opakovať a rokmi stupňovať.

autor
8. okt 2025

Inak ženy, vďaka. Viaceré komentáre mi tu pomáhajú otvoriť oči.

anonym_fa58a1
8. okt 2025
@anonym_autor

Inak ženy, vďaka. Viaceré komentáre mi tu pomáhajú otvoriť oči.

Milá autorka
@anonym_autor, podobné chvíle som prežívala aj ja vo svojom prvom manželstve. Nepomôže úprimný rozhovor, povedať mu, čo Ti najviac ubližuje a ako tým trpis. Toto pomôže pri zdravom, normálnom človeku. Pri psychopatovi, narcisovi je to, akoby si mu dala zbraň do ruky a vie presne, kde a ako zasiahnuť, aby Ťa co naviac bolelo. On nie je sprostý, vie, že Ti ubližuje. Len v tom lepšom prípade mu to je jedno a v tom horšom sa Tvojou bolesťou doslova živí a rastie mu ego. Ale jasné, budete mať aj pekné obdobia. To aby si sa mu mohla zasa otvoriť, dôverovať a o to viac Ťa potom zlomí niečím ďalším. Boli sme zobrati 8 rokov, keď som konečne podala žiadosť o rozvod a trvalo ďalšie 2, kým nás rozviedli. On samozrejme nesúhlasil. Nebudem klamať, rozvod bol veľmi ťažký, aj pár rokov po, snažil sa robiť naschvaly, aj cez deti. Ale teraz som šťastne 2.krat vydatá, za úžasného človeka, moje deti konečne našli pokojný prístav a ozajstný domov a ja si hovorím, že mala som to riešiť už dávno....ex sa stale potáca v toxických vzťahoch. Držím Ti palce!

mamamoni
8. okt 2025

Kks všetky múzy by sa nado mnou zlietli od nervoch a takého výstavného ch*ja by som mu do tej tekvice vyrezala že by mu sánka padla údivom po návrate z fitka....

any_soj
8. okt 2025
@amdornik
Odpoveď bola zmazaná

@amdornik aaaaaa vďaka za upozornenie, neviem čo za blbosť mi to tam dalo, keď som dala skopírovať link.... Každopádne je to táto kniha:

amdornik
Odpoveď bola odstránená
autor
9. okt 2025
@amdornik
Odpoveď bola zmazaná

@amdornik nápis si do Google Hranice v manželstve, nájde ti to túto knihu v pdf

amdornik
Odpoveď bola odstránená
amdornik
Odpoveď bola odstránená
anonym_1f619d
9. okt 2025

@anonym_autor Aj ty sa musis naucit deeskalovat situacii a zaroven mu dat stopku. Ja by som napriklad reagovala, ze ja vyrezavat nebudem, ale so syncekom najdeme vzor aky sa mu paci, ja ho fixkou predkreslim a tatino vyreze. Rodinna tekvica, babka dala tekvicu, syncek vybral aka bude, mamina nakreslila, tatino vyrezal. Musis prelomit tie vzorce spravania ake ma z domu. Nehadat sa, ale jasne si povedat odkial pokial a nediskutovat o tom hodiny

Strana
z3