icon

Muž sa nám nevenuje

bubulacikkk
25. júl 2016

Ahojte dnes som sa uz stihla vyplakat . No po poriadku mam dvoch synov5r.a teraz 4mesacneho ide oto ze poslednej dobe sa citim jak otrok a sl.mamicka.moj muz pracuje len nocne ako vodic a to od18-6rana soi cely bohovy den cstava o17 a to sa osprchuje naje povie ze nech ho stupel zajtra o11zobudi ze sa budu hrat sak predsa aj on sa chce"venovat"detom.no a ked aj maky ho zobudi nikam ho nevezme pusti si tv a vyzyvuje kym zas nezaspi pripdadne ho vytiahneme von co aj banujem po hodine slubov ze sa nam bude venovat viac si ude dalej pospat.chapem ale aj ja som pracovala a uz ma to nebavi.nebolo to vzdy tak posledny mesiac vraj preto ze nepije energetaky v praci..ale podla mna mu len vyhovuje pohodlnost a preto som sa rozhodla ze to ukoncim ked sa nic nemeni.Vsak nerobim chybu.ved toto nieje normalne podla mna...diskusie otom istom snim...hrozne ☹

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk to má zmluvu ako zamestnanec? alebo len akúsi zmluvu, dohodu, ktorá ho ako napr. szčo viaže k vykonianiu niečoho pre niekoho za nejakú odmenu?

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@katarinamarkova ma normalne zmluvu na 40hod.vraj brigadnikov maju len na vikend na vypomoc on tam.robi4roky ale teda ani jeden piatok aninsobotu doma nebol☹

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk ešte raz: akú zmluvu???
je zamestnanec?
je szčo?
je dohodár?
alebo čo vlastne?

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

Ma zmluvu ziadna dohoda

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk to 4 roky robí 72h/týždenne?

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk pracovnú zmluvu ako zamestnanec? alebo zmluvu ako szčo?

charlie1980
25. júl 2016

@bubulacikkk Ja by som zacala od ineho konca, ak sa da...a to: definitivne skoncit s nocnymi smenami. Neviem, ci ty si uz nocne kedysi robila, hlavne dlhodobo (pises, ze muz pracuje 4r-predpokladam tymho stylom), ale nocne dokazu velmi vycerpavat. Podla mna je naozaj vycerpany, fyzicky, mozno aj psychicky, pretoze kazdy jedinec potrebuje k zivotu svetlo. Tvoj muz cez den spi, v noci robi, dlhodobo to urcite nie je dobre.

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@katarinamarkova ma zmluvu ako na 40hod.a to je tak vsetko co som vycitala z toho papiera a ano pracuje tak uz 4roky.nato kolko je vpraci ma cca 650eur

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@charlie1980 yo je mozne vecer nevie spavat tu nedelu vobec

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@katarinamarkova on je vyplacany raz za tyzden v nedelu

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk zdravotné odvody si platí sám si vravela?

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@charlie1980 akurat mi volal ze ho to tiez mrzi a musi stym seknut hladat nieco ine intenzivnejsie no tu to je tazko premysla spravit C preukaz a ist skusit kamion ako jeho svagor tyzden prec 3dni doma 2tyzdne prec tyzden doma

bubulacikkk
autor
25. júl 2016
bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@katarinamarkova po odratani odvodou munostava 650cista ruka s tringeltami

brady1
25. júl 2016

@bubulacikkk co tak zmena roboty, moj muz takto jazdil pol roka a potom zmenil pracu, koli nam

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk to fakt nevieš, či máš manžela podnikatela, živnostníka, zamestnanca? nechápem, nevadí......
ak si platí odvody sám, tak je pravdepod. viazaný danou zmluvou ako živnostník, čo len hádam, lebo si mi odpoveď nedala.
ale to by zas nezarobil 650......alebo to je za ten týždeň, čo je vyplácaný?

ak je zamestnancom, može len krátkodobo, pesne naštuduj zákonník práce, takto pracovať!
ak je szčo, tak si je v podstate pánom svojho času on!
to že reálne odrobí tých 40h a zvyšných 32 prespí v aute, na pobočke, je bohviekde ked nie doma, to už je iná debata.

mawka
25. júl 2016

@svetluska82 sak toto, oni aj unaveni su to za a.) a za b.) nechcem nikoho urazat, ale pocuvat opatrovatelky x hodin robilo problem aj mne. proste nedokazu drzat usta, kecaju, melu, vrieskaju, rehocu sa ako sibnute, zdivele zvery. preto som aj s profi dopravcami prestala jazdit, lebo som bola po 5 hodinach s nimi pokrutena, uhucana, hlava ma bolela, rozladena. a velmi lutujem tych soferov. velmi. toto zazivat kazdy den, skoncim u psychiatra. nedavno som musela kvoli pohrebu vyuzit takto sluzby a normalne sa mi sofer podakoval, ze som ticho, pripadne vediem lahku konverzaciu, ze on uz z tych zdivelych zenskych nevladze. a bolo to na nom vidiet.

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk ak si platí odvody sám, tak určite nie je zamestnancom.......to už je potom len jeho vec a vec zmluvy, kt. podpísal kolko času venuje práci a kolko rodine.

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@katarinamarkova krasa toto som presne chcela citat ale dakujem

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk skús sa len tak by očkom spýtať manžela, koľko hodín realne pracuje a kolko sa práci ked je v práci nevenuje. čo robí vtedy?
lebo sorry 650 zarobí na lepšom fleku v čistom hoc aj v káblikovom, autíčkovom závode, s pár nočnými možno pri skutočnom 40h/t prac. čase

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

Nejak to ustojime bud sa zblaznim al.si musi nieco rychlo ine najst...☹no tu je clovek rad ked zarobi v cistom400eur☹ale aj tak dakujem vsetkym

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@katarinamarkova u nas sa veru 600eur zarobi maaalokde☹ ja som zarabala500a to z nadcasami a 14hod.nieje to lahke snad nikam nechodi jeho kazdi pozna to by som sa dozvedela si hned...

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk vieš, ale teraz ho máš preč skoro 2-násobok normálneho prac. času.....keby mal hoc aj tých chabých 400€ x 2 je to stále viac ako zarobí teraz. s tým, že by mal platenú PN, dovolenku, stravné atd..........
teraz keď ti ostane PN ste úplne že......hladám vhodný výraz......nie je taký 🙂

svetluska82
25. júl 2016

@bubulacikkk ale coby si sa zblaznila, su aj hrosie veci. Mozno teraz v lete ma viac roboty, vsak skus sa zariadit sama ....najdi si program.....nebud taka upata na manzela

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk a čo takto ho poslať napr. do zahraničia? zarobí viac a doma ho máš čo ja viem každý celý víkend, alebo ok......2t. preč. a celé 2t. doma 🙂 🙂

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@svetluska82 nie niesom sak za 4roky to asi namna dolahlo len ma mrzi ked som s detmi stale sama malo ho vidaju a aj nas vztah prechadza hadkami ked ja nemozem nikam sama aspon na kofolu a on nema cas na seba ja uz som stratila vsetky kamaratky ze len s deckami som pre nich decka pre mna cely zivot.vies ked mal oravu ako sbs a zaroven taxik vikend mal sice 2prace ale venoval sa nam a bolo to fajn..nejak to dame...

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@katarinamarkova ved toto...preto odklada a chce si dorobit C'kona kamion"-)dal by boh ze to vyjde3

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

@katarinamarkova to je pravda..

bubulacikkk
autor
25. júl 2016

Lebo to zas neni otom z eho silou mocou chcem.mat doma ale proste aby vedel ze su tu deti ja a ze sa da zit inak ...mma rodinu tam kde robi su chalani co rodinu nemaju iba frajerky im je to suma fuk..

katarinamarkova
25. júl 2016

@bubulacikkk manžel uvažuje o zmene práce? alebo ho to takto baví?