Muž sa nám nevenuje
Ahojte dnes som sa uz stihla vyplakat . No po poriadku mam dvoch synov5r.a teraz 4mesacneho ide oto ze poslednej dobe sa citim jak otrok a sl.mamicka.moj muz pracuje len nocne ako vodic a to od18-6rana soi cely bohovy den cstava o17 a to sa osprchuje naje povie ze nech ho stupel zajtra o11zobudi ze sa budu hrat sak predsa aj on sa chce"venovat"detom.no a ked aj maky ho zobudi nikam ho nevezme pusti si tv a vyzyvuje kym zas nezaspi pripdadne ho vytiahneme von co aj banujem po hodine slubov ze sa nam bude venovat viac si ude dalej pospat.chapem ale aj ja som pracovala a uz ma to nebavi.nebolo to vzdy tak posledny mesiac vraj preto ze nepije energetaky v praci..ale podla mna mu len vyhovuje pohodlnost a preto som sa rozhodla ze to ukoncim ked sa nic nemeni.Vsak nerobim chybu.ved toto nieje normalne podla mna...diskusie otom istom snim...hrozne ☹
Tvoj chlap robí dlhodobo nočné, voľno má jeden deň v týždni (čo mi veľmi nesedí so zákonníkom práce, asi by som poslala na zamestnávateľa inšpekciu), v tvojom blogu píšeš, že zarába podľa zmluvy 40 EUR mesačne (to mi tiež nesedí, to by tiež asi cez inšpekciu neprešlo). Cez deň spí, lebo je unavený, pretože už nepije energeťáky (chvála Bohu, ak nechce, aby mu zlýhalo srdce). A ty to celé nechápeš, lebo aj ty si pracovala - skúsila si ťahať dvanástku cez deň a potom sa ešte naplno venovať v noci niečomu inému ako spánku (on to má akurát naopak)? Spať chodíš o jednej, ale sprchuješ sa o druhej? A kedy ti chodia deti spať? Prečo si neľahneš s nimi? Veď ani 5-ročný, ani 4-mesačný určite neponocuje každú noc. Ak sa cítiš ako slobodná mamička, tak si ešte odmysli ten mužov príjem a potom sa rozvádzaj. Mne to príde tak, že on sa snaží, aby uživil rodinu, aj na úkor toho, že nie je s deťmi a ty si nespokojná... A ak tomu dobre rozumiem, ty si už slobodná matka bola, takže prvý syn asi nie je jeho a aj tak by sa chcel s nim hrať, len je unavený.
Tiež nechápem, pýtaš sa na prácu ako kuriér, ale máli sa ti 600 EUR zárobok (avšak už by nerobil nočné). Tak by ste to ešte dva, tri mesiace vydržali a do práce by si išla aj ty. Veď veľa žien ide po materskej do práce.
@bubulacikkk ako zena zivnostnika, ktory robi co moze aby sme sa uzivili a teda 99% casu travim s detmi sama ti mozem povedat, ze vsetko je to otazka tvojho nastavenia. Bud mu budes pridavat este aj ty ak vidis, ze ho to trapi alebo to zoberies ako rozdelenie uloh nateraz a spravis vsetko preto, aby ste si nezhorsovali situaciu este viac.
Ak manzel po nocnej potrebuje doma spat, chod s detmi von, spravte si program. Ak vies, ze vstava o piatej, tak mu dopraj cas s detmi vtedy. Netreba dlho, ak zvladne pol hodinu, nech sa so synom zahra pol hodinu.....
Detom sa tato situacia da tiez vysvetlit bud sposobom, ze nemozny otec iba spi, alebo tak, ze tatinko nas lubi, chodi do prace a teraz je velmi unaveny.
K sprchovaniu..... mam tri deti, chodim spat o polnoci a tiez este dvakrat od polnoci do rana kojim - chapem, ze si unavena. O druhej v noci by ma nehlo sprchovat sa... tu minutku skocit do sprchy by som hladala radsej rano alebo vecer. Patrocny syn uz je schopny za ten cas ukazat drobcovi v postielke nejaku hracku alebo mu ukazovat opicky a tak ho zabavit. Dokaze to aj moja stvorocna.
Kazdopadne ak vas muz ma rad, mala by si to citit aj napriek jeho nepritomnosti. A ak ho tato nocna praca tak nici, treba sa obzerat po niecom inom cez den. Hoc uvazok za menej penazi plus nejaka praca na dohodu.
Prajem ti, aby si nasla tu spravnu mieru ako upokojit seba a podporit muza. Prepac, ze to napisem tak napriamo, ale vasa rodinna pohoda momentalne lezi na tvojich pleciach....
@gabrielaslivkova tak ja som nepisala ze zaraba 40eur ale ze ma na papiery 40hodin to je prve za druhe ci s ami mali ale nie...nie nemali ale ak mam chlapa kt.je stale prec a donese650eur neoddychne si nieje snami ma tolko skusenosti na dodavke tak som sa pytala ci nema niekto skusenosti kolko sa zaraba ako kurier kedze aj to sme chceli vyskusat a predstav si maly poobede nespava a mladsi sa budi aj 3-4krat nie nebudem.sedet doma jasne ze pojdem robit pri starsom som od roka pracovala...iba tolko.
@gretocka ja toto vsetko chapem ide mi oto aby sme sa zosuladili ved sme spolu ako rodina vobec neni onic ine..ze ma ma rad viem ale su dni kedy proste som aj ja vycerpana ako kon a amusim lebo mi zial nema kto pomoct otca mam velmi choreho cize som sdetmi stale sama kamaratky ako mam deti nemam ...ale da sa to ja viem len som asi vs ltadiu kedy nevladzem byt sama na vsetko..
Keby som vedela ze z tejto temy vyjdem ako neschopna matka tak ju ani nezakladam ale mozno nou som len som to nevidela dobru noc
@bubulacikkk tak neviem, prečítala som si to viackrát, ale vždy tam vidím, že zarába 40 EUR na mesiac ("bubulacikkk AUTOR @daniela022 hej no zmluvu ma na 40eur mesacne... takze takto hypo nedostaneme", "bubulacikkk AUTOR @daniela022 no ma postavenu zmluvu na 40eciek..cize odvody miminalbe minimalne".
A potom nehovorím o poobednom spánku, ale snáď ti deti nechodia spať o jednej. Ak ich uložíš o deviatej, desiatej večer, môžeš si ľahnúť aj ty a pospať si, oddychnúť si.
A čo sa týka taxikára a kuriera - ako taxikár má 650 EUR + ringelt, ale v noci je preč a cez deň spí. Ako kurier ti tam kočky napísali 600 EUR, ale robí cez deň, večer a v noci je doma a víkendy by mal voľné... Osobne by som si radšej toho kuriéra vybrala... A na tvojom mieste by som mala viac pochopenia pre muža. Poznám veľa otcov, ktorí sú aj tri mesiace v zahraničí, prídu domov len na víkend a zasa idú preč. To by si asi nechcela.
Dakujem vam vsetkym co ste mi napisali vas nazor kazdi jeden si cennim a este raz dakujem skusim sa poucit skusim to nejak prehryzt a skusime najst spolocne riesenie aby deti netrpeli.prajem vam dobru noc a vsetko dobre ahojte
podla mňa by mal to zamestnanie zmeniť, ak to je tak ako píšeš, ked už nie kvoli unave a rodine, tak kvoli svojským čudáckym metodam zamestnávateľa. Toto je na inšpekciu práce ... a ked by ho tam našli, a tomu ver, že teraz chodia po kontrolách stále, bude mať ešte problémy. Z hentakej práce ma aké odvody na dôchodok? A keby sa mu nebodaj niečo stalo, čo dostane, akú nemocensku, alebo nebodaj invalidný dôchodok. Píše mu 40 hodín a (asi) minimálny zárobok, takže odrobí skoro raz tolko a rozdiel mu dáva načierno na ruku??? A ako to že mu neplatí zdravotné odvody? Cele to je čudné ...
A ver mi, ak u vas teda nie je práca, ale išiel by trebárs na týždnovky niekam do automobilového závodu, trebárs ako testovací jazdec, tak zarobí viac a može sa vam aspon cele víkendy venovať.
@bubulacikkk nic v zlom, ale ked o 1.00 lihas a o 2.00 sa sprchujes, to sa budis na sprchu 😀 😀 , prepanajana, ved sme tu vacsinou matky pracujucich muzov a vsetky sa dokazame aj s malym dietatom osprchovat aj cez den, aj si pospat, to ti ten 5rocny nechodi do skolky este? Ja som si bravala dceru so sebou do kupelne v sedacke, alebo lehatku a prisla k nam aj vtedy trojrocna starsia a spokojne, teda v ramci moznosti som sa osprchovala a na wc to iste, mala som divakov 😀 😀 A vacsina zien je sama, ked chcu, aby muz zarobil a ked robi iba nocne, tak je to narocne, urcite narocnejsie, ako 3xnakojit v noci... treba pochopit aj jeho, viem, ze je to tazke, zere to nervy, ale urcite by si nebola spokojnejsia kebyze po nociach chlasta a beha za zenskymi, zaraba peniaze a potom doma dospava, to sa treba dohodnut co a ako a nie ukoncovat, ale ked ti vyhovuje, ze budes nie slobodna matka, ale rozvedena s dvomi detmi a bez penazi, tak to skus a uvidis, ze je lepsie mat muza, ktory pracuje v noci a cez den dospava ako byt sama, pisala si, ze si uz bola slobodna matka, tak snad vies ake to je v reale, tak sa chces do toho dat teraz s dvomi detmi a na materskej? Vyzijes s vyzivneho, predpokladam, ze tvoj muz nema zarobky ako kollar 😀 😀 , takze vyzivne nebude bohvie co, takze by som sa zamyslela, ci je ukoncovanie to prave orechove
@maciatkolulu nehovoriac o tom, že vyživne by sa počítalo len z oficiálnej výplaty, nie z tringeltov a práce načierno...
Nebudem sa uz vyjadrovat pytala som sa na nieco uplne ine nie nao kedy a ci sa sprchujrm a maly ma 5r.ale je ztp zenusky...dovidenia
Nechela som to tu pisat ale nevadi.stalo sa poucila som sa vyriesime si to pekny den
@bubulacikkk dufam ze to dobre dopadne a ze to dobre vyriesite. Drzim palce a aj tebe prajem pekny den🙂
@bubulacikkk Chápem ta. Byt neustále sama, len s deťmi, je náročné hlavne na psychiku. Človek nemá pocit opory. No, na rozchod to samo o sebe nie je. Treba komunikovať a hľadať spôsoby, ako sa dá situácia riešiť. Z reakcií na koni si nič nerob. To si si ešte nevšimla, že záleží na tom, ako položis otázku? Opýtaj sa, koľko partneri pomáhajú. A potom uvidíš, ako sa budú niektoré dámy predbiehať, čo všetko ten ich robí 🙂
@klya dakujem toto som asi potrebovala pocut veru toto by ma zaujimalo mala som otazku polozit inak
@standusina dakujem krasne napodobne
Baby ved toto keby ste mi skor napisali ako vasi chlapi vam pomahaju s detmi s domacnostou...asi som sa zle vyjadrila ale naozaj to nieje take lahke ale dakujem aj za take nazory ake ste napisali pekny den vsetkym idem sa venovat detom🙂
@bubulacikkk vieš, prešla som si podobným, no ešte horším. Ale nie o tomto som chcela. Treba si nájsť kamarátky, viac sa obracať na rodinu, zvážiť možnosti. Ja som v časoch najhorších často hovorila, že nepotrebujem všetko. Kľudne sa uskromnim, s niektorými vecami počkám, veď nebudem naveky doma. No napríklad u nás boli možnosti zvládať to lepšie. Musím zas uznať, že niekto naozaj podobnú prácu potrebuje priamo z existenčnych dôvodov. Preberte si to spolu s partnerom, zvážte alternatívy. Treba možno len vydržať.
@klya ved tp ja som tiez preskakala vela som uz rozvedena a vytrpela som si dost a stale nemam pocit ze som stastna ak ma chapes.mat chlapa a nemat je umna momentalne to iste a to same☹pozeram ze si z tn?aj ja🙂odkual presne ak mozem vediet mne sa kamosky otocili chrbtom lebo som sa dala dokopy s chlapcom s kt.mam starsie dieta s nebol im po chuti.odvtedy ani kamosky nemam len zname kt.raz za cas sa ozvu ked im nieco treba☹
@bubulacikkk Som z Juhu a už 5 rokov sme samy. Takže som zlý príklad 🙂 No, u nás bolo horšie. Keď nebol v práci (striedačka denné /nočné), tak zmizol za otcom, alebo pomáhať kamarátom. Aby mu na oplátku potom oni pomohli s rekonštrukciou domu. Darmo som vysvetľovala, že má byť s nami, lebo ak to neustojime, kamaráti nebudú mať čo rekonštruovať 🙂 A aj to tak veru dopadlo. Nakoniec si našiel slečnu. Bez nárokov a zrejme chapavejsiu, ako ja 🙂 Po niekoľkých rokoch potom na mňa pozeral ako zbity pes. Vraj som mala pravdu. No to mi je platné 🙂 Čo ale chcem povedať tebe. Z domu ti neuteka, len do práce. To je fajn. Skúste spolu hovoriť. Dohodnúť sa na nejakých krokoch, napríklad. A úplne najlepšie možno, stanoviť si čas, to by napríklad fungovalo na mňa perfektne (u teba neviem, nepoznám). Mať nejaký časový horizont, koľko ešte treba vydržať v tomto stave 😉
@klya aj ja som z juhu super mohli by sme sa spoznat🙂krasa nieco podobne....
@bubulacikkk Musím si uložiť slečnu, ale ozvem sa ti potom do správy 😉
@1radula1 keby len priority. Občas tuším iný svet 🙂
@klya okik budem rada papa zatim
@bubulacikkk to tomu fakt veríš, že v Trenčíne je bežné zarábať menej ako 600 eur? Ja bývam dosť severnejšie, tu je z prácou ešte horšie a kto chce, zarobí aj cez 1000 eur, hlavne ak je ochotný pracovať toľko hodín, ako tvoj muž. Ved to by kludne mohol mať normálnu robotu na 8 hodín 5 dní v týždni a ešte nejakú brigádu ... a určite by mal viac aj času, aj peňazí. Ak je to fakt tak, ako píšeš, jeho zamestnávateľ ich fajne zneužíva...
Jasné, že to nie je lahké byť s 2 deťmi veľa sama ... ale nie si jediná v takej situácii, veľa žien to ak má, najmä kým sú na materskej a v rodine je iba jeden plat.
Ale ty to nevyriešiš, ak budeš na manžela veľa tlačiť a on nechce, tak sa akurát začnete hádať. Ak to riešiť chce, tak ho v tom treba podporiť, napr. mu vygoogli vhodné pracovné pozície na profesii, pomôž mu dať dokopy životopis, aby mohol napísať do tých firiem. Možno by rád niečo zmenil, ale je tak vyťažený, že nemá na to kapacitu a energiu.
Čo sa týka kamošiek, ja som tiež o tie staré tak akosi prišla, ked som šla na vysokú a oni nie, mali deti v inom čase ako ja, alebo sme len stratili kontakt ... ale práve na MD som si našla v materskom centre a cez internet nové, dokonca sa stretávame sporadicky doteraz. Nemáte tam ihriská, centrá volného času alebo materské centrum, kam chodia mamičky s deťmi v podobnom veku, ako máš ty?
@hettinka ja som sa snim neraz bavila aj chodi po pohovoroch obcas idem snim a tie sumy no...mal aj dve prace a nezarabal ani tolko co teraz...☹cele nanic...ale kto chce a ak chce vsetko sa da...no chodim s detmi von do centier moc nie ale co tak si pisnem s kamoskou z prodnice neviem ako som ostala doma som viac utiahnuta alebo co☹
@bubulacikkk Ono čo sa týka platu tak dosť záleží aký je človek. Sú ľudia ktorí majú problém si vypýtať plat aký by im sedel. Ale mám kamošku ktorá bez problémov si dala do žiadosti aký plat očakáva a hneď sa jej k tomu vyjadrili či je to možné či nie.. Bez okolkov 🙂
@krystofkal však ale to by sa mal každý vyjadriť hneď k platu, no nie?

@katarinamarkova bavilo ho to velmi...ale uz chce zmenu kedze vidi ako to medzi nami hapruje a povedzme si uprimne...vselijake zenske co vykrikuju ponom na ulici kedy robi a podobne nieje mi to prijemne