Muž sa o mňa stará
cakam, druhe babatko a kedze je leto tak k nam prisli svokrovci aj so svagrinou na 2 tyzdne, kedze sme o jedno dieta prisli tak manzel sa o mna viac stara, ne je to "opicia" laska samozrejme mi da dychat 😁 ale stale mi vravieva ci nieco nepotrebujem a obskakuje ma 😁 ano niekedy mi to ide na nervy, aj som mu to ked sme boli sami povedala ;) ide o svagrinu ona berie mojho muza ako decko, ona sama má jedno dieta 6 rocne a ked vidi ako mi muz chce pomoct tak ma narazky ze "tehotenstvo nie je choroba, ze aj ona bola tehotna a jej muz ju neobskakoval. Tak to je pol roka co som tehotna, nastastie byva dost daleko, takze som jej povedala ze nemoze byt kazdy taky uzasny ako ona a vsetko zvladat. Co ma vsak "dorazilo" dnes ked mi povedala ked sme boli same v kuchyni, ze co uz na neho nezabudneme, ze je mrtve". Som myslela ze si robi srandu alebo ze to nemysli vazne ale nerobila. Ja viem, ze cas nevratim ale vzdy to bude vo mne ze co keby to bolo inak a o babatko by sme neprisli. Mozno aj preto ze sme o babatko prisli tiez ked som bola v siestom mesiaci. Ja som to nedala a vecer som plqkala, kde ma nasiel muz nema rad ked placem tak som nu povedala ze co sa stalo, objal ma a povedal mi ze rano sa s nou porozprava nakolko sa toto stalo okolo pol deviatej. Viem, mala som mu to povedat hned ale nemala som silu, trz tu tiez revem ako mala. To naozaj je problem ak sa muz stara o zenu, ona stale rozprava o tom ako to zvladla v tehotenstve a nikto jej nepomohol az na to ze malu nechavala vyplakat, a riesila uz aj nasu vychovu ale to sme stopli ze nech sa stara o svoje dieta a vychovu, tak problem s tym uz nie jenie je.
Švagriná závidí, že ona nebola tak obskakovana a tým pádom jej všetko čo ty aj tvoj muž,aj dcéra urobiť, je u nej prehnane. Nech sa stará o seba. Pobavila by som jej kufre a poslala do teplých krajín....
Hormóny v tehotenstve lomcujú, ale nemáš zahmlenie 🙂 Ste správna rodina, už len 11 dní so švagrinou. Snáď sa na ňu niečo pozitívne nalepí a rozidete sa v dobrom 🍀 Kľudne plač, keď to na teba príde. Aj sa tu vypíš, uľaví sa ti, švagriná je totálne netaktna. Veeeelmi vám fandím. Aj švagrinej prajem, nech pochopí, že láskou a pochopenim sa dosiahne viac.
@domkakvet Ja som sa muža naozaj neskutočne vďačná 🙂 čo sa týka bábätka, my sme s tým zmierení, malo to tak byť nezmeníme to ale tak prídu chvíle keď príde človeku ľúto ...
@eva8 vieš, nikdy by mi nenapadlo že niekto dá sa povedať blízky toto dokáže robiť. Ja chápem že každý je nejaký a každý má chyby ale toto som nezažila. Včera boli v kine tak znova "perlila" ... že prečo dostala malá nachos a nie popcorn a prečo malej kúpil pohár a jej malej nie a prečo šli do hračkárstva, načo malej dalšia hračka. Keď prišli domov tak malá mi ukazovala čo kúpili bábätku, tak mi hovorí že také "kikirikí" oblečenie by v živote nedala dieťaťu, že ktovie kto to chytal (bolo to Pepco ale tak keď vyperieme bude to TOP ). Na čo som nevydržala a som jej povedala, že nech láskavo zavrie pusu že mňa to vôbec nezaujíma ...
Svagrina tým chráni samu seba, ospravedlňuje jej život, s ktorým je spokojná, kým nevidí ten váš. Je to to nepríjemné, ale aby si bola v pohode a neranila a nerozculovala ťa, skús prehodnotiť svoj pohľad. Máš fajn manžela, ktorý stojí pri tebe aj fyzicky, kým ona je sama, tak je "najmúdrejšia" a "najlepšia" a "najšikovnejšía". No nie je. Vy doma ste tím. Až mi slzičky vyhŕkli, keď si písala, ako dcérka ukazovala vecičky pre bábätko. I ja by som jej kúpila hračku. Však už sú deticky 2, aj keď jedno v brusku, t.j. keď jednému, tak aj druhému ♥️ . Hlavne sa snaž neznervoznovat, aj keď reakcie švagrinej budú rôzne. Možno by som niečo kúpila aj jej dcérke.
Keď som brávala rôzne deti (kamaráti, príbuzní) von, vždy dostali všetky rovnako, alebo čo si vybrali, teda pohár každý, alebo nik, alebo podľa ich vôle (a podľa mojich financií) Ak tam bol rodič deti, tak s povolením/rozhodnutím rodiča dieťaťa.
Pozitívna správa - deň odchodu sa blíži 🙂
Aj tak vám prajem, aby ste si našli k sebe cestu a napokon pri rozlúčke sa tešili na ďalšie leto 🙂 Ak nie, nevadí. Ďalšie spoločné leto sa konať nemusí.
Ja by som ju už poslala domov, neviem prečo sa neozvete. Ak nemá auto, autobusy, vlaky chodia. Tu na jej nálady nikto nie je zvedavý.
@januska12323 ja ju pošlem ale nie domov ale niekde inde 🤣 vieš ja už to začínam brať ani nie že s humorom ale ... ja sa z nej smejem už aj dnes ráno riešila cereálie tak som sa začala smiať 😁
@eva8 jej mala nepovedala vraj nič že by chcela a aj keby povedala tak by potom bol problém že kúpil a načo kúpil pritom by sa spýtal či môže.
Ja si pripadám ako nanič mama ... prosím 🙏 vás ja som dnes normálne jej skoro jednu pri..bala s prepáčením. Šli dnes teda včera do mesta ale švagriná ostala doma a aj naša malá ktorej hovorila citujem "Tebe sa sakramentsky zmení život, to vieš už nebudeš ockova princezná." A zakončila to vetou že či vie že mi zomrela bábätko v bruchu. Ja keď som malú videla v jej očiach ten sok, ako sa na mňa pozrela tak som ba švagrinu tak nakricala že či je normálna či jej niekto povedal aby malej takéto hovorila. Že je to naša vec do ktorej jej nie je nič. 🤬🤬🤬 mala som až pred očami zahmlené až sa mi hlava zatocila, našťastie to nebolo az tak zle a ustala som to ale malá strašne ale strašne sa rozplakala až trz mi ❤ stiska. Svagrina mi povedala ze jej to mal niekto povedat 😳 ja mam výčitky že sme jej mali to povedať, keď sa to stalo bola malička takže ani to nevnímala. Manžel poslal ju preč stým ze jej vyčistil riadne žalúdok. Šla do hotela ...
@autorka no ja by som jej už švihla. Nerozumiem, prečo ste ju nevyhodili už pri prvej strane a nechali to takto vyeskalovať. Zlé sa už povedalo, v dieťati to teraz môže x rokov hlodať.
Keby sa dalo byť nonstop len tehotná tak som 🙈vtedy mi muž splnil aj nemožné nič divné na tom nevidím tak to má byť ...
A svokra so svokrou ešte ostali? Oni sa vôbec za svoju dcéru nehanbia? Nechápu? Budú do 22. ako bolo dohodnuté? Lebo aj vy ste boli u nich pred tým. Ale asi ste sa s manželom takto nesprávali. A v tom je ten rozdiel, či sme ako návšteva vítaná alebo "už by sme mali radšej ísť".
mne pride ze si uz vymyslas,nie? ja som tiez mala potrat ale naco by som to detom hovorila?To si veci ktroee deti nemusia vediet,ine je kebyze maju braceka sestricku a to umrie pri porode alebo skoro.Ale naco zatazivat deti potratmi?Take veci sa nemusia rozoberat s dermi,este to nechapu .Ine je potrat trosk a ine zasa narosenie a umretir babatka.
@loliki ja iem a myslim si ze autorka si trosku uz vymysla alebo priklasluje. A zasa deti moc nereaguju na taketo veci,nakolko to tak nerozoberaju a nerozumeju,cize pochybujem ze mala aj rozumela,Ale celkovo si mysli ze si uz naozaj vymysla,mat taku svagrinu a je tak tak dlhsie a zrazu sl do hotel.Akoze ak ju vysmaril brat idem domov nie hotel ved snad nebyva v amerike ze jej nejdu spojenia.
@elmivelmi nie ja som jej to nepovedala, načo. Povedala jej to švagriná. A neuveríš ale existujú takí ľudia, ktori nemajú ako sa hovorí chrbtovú kosť. Jej je u prdele čo si kto myslí a či ublíži.
Svokrovci ostávajú, herečka sa im ozvala kde im samozrejme s prikrášlenim povedala čo sa stalo
Ja som s ňou skončila
No mali ste ju poslat prec skor. Inak sa cudujem tymto “dobrym vztahom”. Ja by som ju tak poslala do teplych krajin uz pri miernejsich poznamkach, celkom nerozumiem, naco sa hrat na chrumkavych.
Prepáč, ale mne sa ani veriť nechce, že niekto môže byt až takýto necitlivý a prízemný. Vyriešilo sa to samo. Tvojou starosťou a zodpovednosťou je odteraz, aby si seba aj deti chránila pred jej útokmi, aby vás co najmenej rozhodilo jej správanie.
Príprav si zopár viet a pravidelne si ich pripomínaj. Opakuj jej ich ako verklik dokola, nevysvetľuj, nerieš, nepresviedcaj. Tie vety môžu byt napr.: Toto je tvoj názor, môj názor je iný. Nestaraj sa nám prosím do výchovy, do vzťahu, je to naše dieťa, nás vzťah, náš problém. Keď budem potrebovať od teba pomoc, radu, názor, vypýtam si ho.
Niečo krátke. Na jej reakcie nereaguj. Maximálne zopakuj to iste. Takto budete mat síce chladný vzťah, no nebudete sa hádať, môžete vedľa seba ako tak fungovať a nebude ta to vyčerpával. Pri každej negatívnej myšlienke a názore, ktorý ti povie a zasiahne ta, si ihned zaraz ho riešiť, premýšľať o ňom, trápiť sa ním. Pomysli si, aká osoba, s akým charakterom ti to hovorí, že na nej absolútne nezáleží, že ti jej skôr môže byt ľúto.
@tiika no tak vidíš, môže. Niekedy su takí starí ľudia a niekedy nie. Mám od nej pokoj chvalabohu
A svokrovci prosím ťa na to celé ako zareagovali? No takáto švagriná by viac náš prah domu neprekročila a vymazala by som ju uplnyz našich životov. Či by sa to niekomu páčilo alebo nie. U nás by mala dvere zatvorené
Odstrihnuť, ignorovať. Najprv v hlave, potom to pojde aj samé. Takíto manipulátori ťažko znášajú, keď ich niekto ignoruje alebo ich nedokaze rozlúčiť. Chvíľu bude kvičať a potom si nájde inú obeť.

Bud rada, ze mas skveleho muza a ostatne neries, co sa tyka toho dietata to nemusela mysliet v zlom, nie kazdy to vie tak precitit, mozno nechcela aby si sa nad tym trapila a co sa tyka jej nazoru, ze tehotenstvo nie je choroba, povedala by som, ze potom co sa stalo sa uz bojite.