Muž si ma neváži
Sme manželia 9 rokov .Ja som na rodičovskej už skoro 5 rokov mám deti 2 a 5 ročné. Problém je že, v tomto manželstve má pocit že on je pán vsetkeho a môže o všetkom rozhodovať . A stále mi povie že nič mu neponaham finančne , chodím do práce 2 krát do týždňa plus mám brigádu 1 x do týždňa. rodičovsky príspevok mu dávam na chod domácnosti skoro celý ostane mi 100 eur cca . Keď idem z práce vždy kúpim maly nákup za 15 eur niekedy menej niekedy viac . Deťom kupujem vždy niečo male , alebo nákup v dmke. Alebo do pekarne. A teda je to taký môj výlev . Či ostať s takým clovekom čo si nič neváži a nič nevidí ..
@daniela1911 keďže nevieme koľko zarába autorkin muž, kľudne môže byť, že jemu zostava menej než autorke. On platí 1000€ na domácnosť, ktovie či mu zostane 500€, aby mal rovnako má svoje osobné míňanie. Plus komplet ťahá domácnosť, tak nečudo, že si manželku "neváži".
Ja by som si chlapa, ktorý by chcel mať celý svoj príjem len pre seba (ako autorka, že chce mať aj rodičák aj svoju výplatu len pre seba) a k tomu by sa o domácnosť, o účty a nákupy nestaral tiež nevážila. Ledažeby som mala milióny, o domácnosť by sa starali platení zamestnanci.....ale to nebude ich prípad
Ja keď som bola na materskej korunu odomna nevidel...ešte keď som mala materskú a nie rodicak aj hypo som si ponechala na platenie...a rodicak som mala 203 eur...a ešte som si aj privyrábala učením..nie preto že by mi peniaze nedal...stále vravel že nie som normálna že mu nepoviem ak by som potrebovala peniaze...ja som neznášala a ani neznášam od manžela pýtať peniaze...ja niečo platim..niečo on...každý máme svoj účet...takto fungujeme už 20 rokov...a nemenila by som.
Des takýto chlap.
Prepac ale ty mi prides veeeeeeelmi jednoducha.
@zltalienka ale ja som vždy povedala že budem kupovať nákup z toho potravín nie pre seba. On mi povie že on vie najlepšie nakupovať .
Môj drahý, poďme hodiť reč. Keďže som s deťmi doma ja, od budúceho mesiaca bude chodiť rodičák na môj účet (aj prídavky, ak to ešte tak nie je.. čo daňový bonus?). Beriem si aj platobnú kartu. Všetky kľúče sú u mňa - keby si ich hľadal (vezmi si ich vopred). Pokiaľ si mám výlety platiť sama, ostanem radšej doma a choď s deťmi sám. Páči sa ti takéto správanie? lebo mne nie. A presne takto sa správaš ty ku mne. Zamysli sa nad sebou a skús to prehodnotiť (inak sa asi naše cesty budú musieť rozísť). To, čo robíš ty, je ekonomické, ale aj psychické týranie a ja už takto ďalej žiť nechcem.
Postav sa sama za seba a neboj sa! nenechaj sa zastrašiť.
A je to take dôležité, kto, nakupuje? Veď tých 300€ aj tak padne na stravu. Či nakupuje zle? Nevhodne pre deti?
Čo by iné dali za to, keby ich chlapi nakupovali a starali sa o deti. Opakujem, vás problém nie je RP, ale neochota sa rozprávať o všetkom! A že ti povedal, že ty si platis za seba… keby si môj chlap nechal výplatu pre seba, tiež by som mu nezaplatila vstup do ZOO 😀
@nikaeli schovanu ma peňaženku 😅 takže by som ju najprv musela nájsť. Pondelok volám do manželskej poradne. Tak uvidíme . Ale myslím že do manželskej poradne sa nemá chodiť už na konci ale na začiatku.
Inak seriózne vážne rozmýšľam že napíšem malú knihu. Pretože môj život je normálne fantasy príbeh. To kebyže píšem všetko čo viem tak by polovica žien odpadla. 😅
A čo že má schovanú peňaženku? Zmeniť číslo účtu, kam budú chodiť tvoje peniaze môžeš vždy. A kartu od neho budeš mať len ty. Všetko sa dá, len treba porozmýšľať. Ja mám z tvojich reakcií pocit, že sa ti vobec nechce ísť do konfrontácie s ním. Manželská poradňa vám v tomto asi sotva pomôže. Žiadny psychológ ho neprinúti dať ti kartu od účtu, či zaplatiť vstup do zoo.
Neviem či by som chcela čítať takú knihu.. Iba by som sa zbytočne rozčúlila nad tvojim správaním. Nad tým, ako sa necháš ponižovať. Ako si necháš ubližovať. Mne to vôbec nepríde ako fantasy na odpadnutie 🤷🏻♀️ prepáč. Ja by som z takého vzťahu dávno odišla.

Ja som na rodičovskej dovolenke, ale v živote som mužovi nedala ani cent z toho co mi chodí. Esre on mi hocikedy dá peniaze. Ja robím nákupy, platím z toho synovi obedy v škole a krúžok. Taktiež platím všetky dary a to nemám brigádu žiadnu. Samozrejme kedykoľvek potrebujem peniaze, bez problémov mi dá. Občas ma reči, že nech nemienim na hlúposti, že on zarobí, ale zas ja som aj dosť šetrná. Nemyslím si, že chlap ma pravo vykrikovať žene peniaze keď ona všetok svoj čas venuje detom a domácnosti.