Muž stratil záujem o prácu po narodení dieťaťa
Zeny neverila som, ze tu niekedy budem pisat o svojom muzovi nuz stalo sa☹️Narodilo sa nam babo a muz si vzal pn kedze nemame bikohl kto by nam s malou pomohol plus ja nesoferujem. Tak ostal s bami doma trebalo s malou chldir k de nakupy ja na kontroly atd ved koniec koncov ai muz oddychne.Ked chcel nastupit do prace odrazu jeho swf oracu nemal kolegovia sa riztrusili po svete. To my nechceme nechceme sa zas delit ked mame doma zazemie ved naro sme boli aj v zahranici 10 rokov. Teraz ked pokracuje v pn nema daku snahu si hladat pracu vyhyba sa tej teme, nikde neposiela Cv a ja netusim co chce robit a dokedy chce byt doma kedze ledva vyzijeme ved par mesiacov jehonprijem minus.. Inak ako muz je vyborny stara sa o nalu navari pomoze akoze nemozem povedat krive aovo len z toho nevyzijeme. Neviem co mu je a ja sa az bojim otvarat tuto temu s nim ohladom prace lebo mimpovedal ze ho vyhanam z domu☹️☹️
Chlapske ego dostalo zabrať keď zrazu zistil, že je v robote nepotrebný. Naopak doma ho potrebuješ ty lebo podľa tvojich slov nemáš vodičský, potrebuješ pomôcť atď.. Chlap sa potrebuje cítiť potrebný a ty si mu v danej zraniteľnej chvíli dala priestor... Navyše dostáva peniaze a je doma s vami čo sa mu zjavne páči a navyše nemôžeš povedať, že by sa o vás doma nestaral... Inak neviem akým spôsobom ostal s vami doma, ale to musel ísť na PN? nestačila otcovska dovolenka 2t?
Aj iné mamičky nemajú vodičak a fungujú MHD, paragraf na dieťa ak idete k Dr si vie chlap zobrať, taxíky tiež existujú... A druha vec ja som si tiež ako mladá robila vodičak a neurobila lebo debil inštruktor... Po 5r som sa dala na to znovu a spravila som na 1x.. Takze určite sa toho neboj...
Musíte si sadnúť áno aj keď to chlapovi bude nepríjemné a povedať si čo chcete.
Môžete byť doma spolu obaja s tým, že sa uskromnite tvoja materská a jeho PN. Alebo pôjde jeden z vás do roboty. A nehovor že sa ťa budú pýtať, že prečo si išla ty ved nežijeme pred 200r.a keď sa aj budú pýtať nech sa pýtajú je to absolútne vaša vec nie kolegov ani rodiny... A to ze dieťa je namotane ne niektorého z rodičov určite nie je preto lebo druhý chodí do roboty. Môj syn miluje svojho otca miluje sa s ním bllázniť jašit, hrať sa aj keď môj muž chodil do roboty a ja som bola doma. Ale to neznamená, že nemá rád aj mňa. Mňa má rád zase v iných situáciách a o tom to je. dieťa má dve ruky každú pre jedného rodiča a je na nás ako sa budeme k dieťaťu správať a sprevádzať ho životom.... Len teda zjavne to budete mat ťažké keď sa neviete ani medzi sebou dohodnúť čo vlastne chcete.... A keď sa neviete dohodnúť choďte do roboty obaja a dieťa do jaslí... Tak nebude nalepené ani na jedného z vás 🤷♀️....
@eva233 pn neisiel
Na pn koli tomu ze niet roboty ale koli inemu. A v januari ked sa chcel vratit uz praca zrazu nebola
No ved áno najskôr išiel na PN, aby ti pomáhal ak so správne pochopila. Ale mohol ísť pokojne 2t otcovska dovolenka + potom paragraf, taxíky MHD tiež existujú ako som písala.... keď treba ísť k Dr a nákup vie spraviť chlap aj keď ide z roboty ..... Ale to už je teraz jedno, teraz treba riešiť čo bude nie čo bolo...
@eva233 po tacikoch chodit s tyzdnovou dcerkou? Nemyslis vazne
Taxikoch*
Uprimne ? Ano ženiem ťa do prace, co si mysli ? Uz bude iba doma a koruny budu padat z neba ? Zapacilo sa mu to.. nech si hlada rychlo robotou a nech ide robit, ty tiež nebudeš kojit väčne, bábätko potrebuje plienky, rychlo raste, čiže oblečenie.. auto tiež bude treba tankovať, vy potrebujete tiez jest, tiez treba asi platit byvanie a to s rodicaku ani s materskej nepokryjes a ani z jeho pn
Sice budes na vsetko sama,nemas vodicak ale autobusy existuju ak si pohodlna aj taxik...
Alebo nech je on doma s dietatom, nech sa o neho stara +domace prace a chod do prace ty
2t mohol byť doma na otcovskej dovolenke, potom si vie zobrať na dcéru paragraf predsa na to má zo zákona právo, taxík a MHD sa dá využiť neskôr. 😉 A s týždňovou dcérou určite nechodím po Dr. Pokiaľ nie je nejaký problém akurát na prvú prehliadku a sono kĺbov čo sú max 2 dni aj to nie celé...
@eva233 my sme mali s noz aj ine problemy vyssie som spominala a tu to pisat nebudem lebo to je uz ina tema
Ja som tiež napísala, že toto nie je podstatné. Že podstatnejšie je čo idete robiť ďalej. 😉
@eva233 a aky paragraf existuje?
No ved priepustka k lekárovi máš 56 hodín ročne na seba a 56hodin na rodinného príslušníka. Teda dieťa, manželka, babka.... Takze napríklad ak ideš s dieťaťom k lekárke, nahlásis zamestnávateľovi a napríklad 3hodiny alebo aj celý deň ak potrebuješ a máš to normálne zaplatené. Niekto to vola priepustka, paragraf, elvéčko.
dalsi krasny priklad zneuzivania systemu. S fiktivnou diagnozou na PN, uplne idealne. Podla toho, co pises, je muz fyzicky pracujuci, nech nehovori, ze na stavbe ho nezoberu. Urcite by ta tych parkrat odviezol aj sused alebo niekto znamy... Muz nech zacne pracovat a hotovo
@taynee to, že je živnostník som sa s konverzácie ani prvého postu nedozvedela. Ak bol naozaj živnostník tak jasne ze nemá nárok.... Ale vychádzala som z toho, že mu dali výpoveď a poberá PN - teda odvody si asi platil... Tak mi automaticky napadlo, že bol zamestnaný.
Každopádne ako so písala vyššie ono je jedno ako to bolo, dôležité je aby sa dohodli na to ako to bude ďalej a to zjavne nevedia, lebo ani jeden z nich nechce robiť kompromisy a komunikácia viazne na tom, že chlap sa nechce rozprávať o danej téme.... 🤷♀️
@eva233 on ke zivnostnik je to bezpredmetne
@sheila121 nie nesielna pn koli autu ale koli inej situacii a to rozpisovat nemienim
@eva233 ptesne nechce sa babit o tom
Teraz chapem, ked mi moj zomierajuci manzel povedal, ja sa o VAs nebojim, zobral som si silnu zenu.
No autorka, co ti poradit. Budte doma obidvaja, Ty na povinnej 3 rocnej materskej, Bez vodicaku, lebo vsak ta instructor odradil. Tak si uplne zavisla na muzovi. A on nech je doma s fiktivnou pnkou. Aky isiel, taku nasiel.
@oslo1 fiktivnou ste trapne hodte kamenom ktpre ste bez hriechu len tolko k tomu
@taynee ako sorry preco by som ja mala ist od babetkampracovat? Ja niesom zivitel hlava rodiny
@taynee to ako to sama dam uz nieje tvoj problem h
Kolko ma mesiacov vase dieta?
Netusim co chces pocut? Tvoj muz je živnostík, hoci kedy vie vybehnut ta odviest k lekarovi s malou na hodinku a vratit sa spat. Tak nech si najde iba fusky na par hodin na den. Nemusi tam byt 8 hodin, to je vyhoda živnostníkov. Ale ty tu nariekas, do prace ist nechces ani ty ani muz. Tak neviem, su problem peniaze, ze nemate co jest alebo co je problem?
Zapacilo sa mu sediet doma a nic nerobit, ale je potrebne aby zabezpecil svoju dceru, tak mu to povec.
Podľa mňa ide pracovať v dnešnej dobe ten kto ma prácu respektíve lepšie platenú prácu a doma zostáva ten ktorý sa dokáže postarať o dieťa a domácnosť.... Nežijeme pred 100rokmi kde bol otec životel rodiny, zarábal peniaze a žena bola v domácnosti a starala sa o všetko doma. U nás to funguje všetko pol na pol sme si rovní, pripadne raz potiahne jeden raz druhý. ... A ak to tak berieš aj v dnešnej dobe ako pred 100r okej fajn, ale nemusíš si to vyjasnovat s nami ale s tvojim mužom. To, že sa on s tebou o tom nechce baviť je síce pekne, ale inak ako komunikáciou sa ďalej nedostanete. Tak mu vysvetli, že on je hlava rodiny a ma ísť zarábať a ty sa teda staraj o dieťa a celú domácnosť. ... A potom keď muž pôjde robiť tak tu budeš o pol roka písať ako muž príde domov z roboty a zapne telku a vôbec ti doma nepomáha a ty nič nestíhaš a nemáš čas na seba a dieťa je na tebe zavesené a ty si nemôžeš oddýchnuť.....

Takže otec nechce do prace lebo chce byť s dieťaťom a ty nechceš do prace lebo dieťa by si zvyklo na otca a tebe by sa smiali.
Nikto by sa ti nesmial. Proste ani jeden z vás nechce problém naozaj riešiť. Obaja ste rodičmi a obaja ste rovnako za dieťa zodpovedni a rovnako sa musíte aj finančne postarať