icon

Muž tĺkol ženu päsťou na ulici. Ako to skončilo?

denduska
5. aug 2011

Nezvyknem vytvarat temy ale teraz sa s vami musim podelit...asi pred 20 minutami som sla autom s detmi a mojou mamou..zastali sme pred krytou plavarnou v Kosiciach na cervenej..moja mama soferovala, sedela som vedla a pozerala som do parku ktory je pred plavarnou..a vsimla som si ze sa tam niekto handrkuje na lavicke..najprv som nevedela o co ide ale potom mi doslo ze tam sedi nejaky chlap, ktory drzal zenu za ramena a triasol nou..potom sa postavil a ustedril jej par dobre mierenych pastou do tvare....nemala som otvorene okno ale videla som ako place a dviha ruky pred tvar..chlapik vyzeral byt statnej postavy...a ludia chodili okolo akoby nic...ja som bola totalne v soku, potom sme sa pohli, tak som zavolala aspon na 158..neviem ako to dopadlo..ale dobre urcite nie 😔 ci tam vobec stihli dojst? a potom som sa rozklepala uplne, videla som uz bitky ale take chlapske "krcmove"..nie toto..ak by nahodou vedel niekto ako sa to skoncilo..stalo sa to priblizne o 17.50. Asi si idem dat poldeci lebo sa neviem z tej surovosti spamatat 😔

kutlicka
5. aug 2011

ľudia sú svine. Mňa tiež môj bývalý zopárkrát stĺkol rovno na ulici a nikto ani len necekol. Alebo ma vo výťahu tak dobil, že celý výťah bol od krvi, za vlasy ma dovliekol až do bytu. Susedia len pootvorili dvere, zdesene sa zatvárili a znovu zavreli. Opakujem, ľudia sú prekliate svine...

lucia78
5. aug 2011

@denduska Ano, presne nieco take som videla pred par rokmi. Tiez sa nic ine nedalo robit len zavolat158. V aute sme mali dve male deti, jeden v podstate novorodenec... co ine sa dalo robit. Zastavili sme a par psickarom zacalo vyliezat z baraku, myslim, ze tiez sa chceli pozriet co sa deje... Policajti povedali, ze tam posielaju hliadku, isli sme dalej, tiez neviem ako to dopadlo. A bol to sok aj pre mojho muza, vidiet ako mlady muz mlati pastou do hlavy uplne bezne dievca...

denduska
autor
5. aug 2011

@kutlicka tak na toto nemam ani slov 😔
@lucia78 no presne, v aute dve male deti, navyse tam sa nedalo odbocit..ale aj tak by som tam nesla, co uz by som len zmohla, dostala by som tiez...lutujem ze so mnou nebol moj muz, jednak je riadna vazba a jednak je (samozrejme legalne) ozbrojeny. Nikdy som nechapala tuto jeho paranoju, ale uz sa fakt necudujem...tu ta kludne niekto zabije na ulici a ostatni sa budu len pozerat 😖

janina9410
9. nov 2012

@denduska no ja keby videl nieco take aspon by som sa pokusila neco urobit..vzala by som mobila a hned natacala a potom by som zakrocila a v afekte by som sa donho asi pustila..lebo ked ja chytim nervi mam tiez dost sily a chlapec by nic nespravil lebo by bol prekvapeny...mozno si to len tak vravim ale urcite by som sa len tak neprizerala ako ti ludia co tam chodili a tvarili sa akoby nic :D 😉

denae
9. nov 2012

@kutlicka hmmm...aj ja som si zažila svoje...ale nazývať ľudí prekliatymi sviňami zato, že sa boja, ma nikdy ani len nenapadlo. Pokiaľ si nepomôžeš sama, ani pán boh ti nepomôže...toť moja vlastná skúsenosť... 😖 😢

eeffka
10. nov 2012

@denduska je mi luto co si videla ale bud rada ze si nerobila ramena, je to stanovisko bezdakov a asocialov a oni si takto vyznavaju lasku, ked sa do nich zastaries este sa ujde tebe ze vyskakujes do jej chlapa. Normalni ludia tadial uz pekne dlho nevysedavaju.
@kutlicka ze ta byvaly bil je mi luto ale bola to tvoja vina, ja pochopim ze nejaky magor zmlati zenu, 1x ale viac krat nie, v prvom rade si sa mala dekovat kade lahsie a nespoliehat na susedov a potom co? cakat ze napr susedovej zene pribije ked pojde sama?
Preco si ho neudala? ako by si sa zachovala keby prisla hliadka? priznala by si pravdu alebo by si tusovala? ... som rada ze si sa z toho nejak dostala ale kazda zena co sa necha otlkat ma vytaca do biela.

kutlicka
20. jan 2013

@eeffka milacik moj, uz si nieco podobne v zivote zazila? Podla tvojej reakcie nie, cize zrejme ani nepiznas mentalitu tyranov. Vies, co je to vydieranie? Poznas psychicke poruchy, ktorymi trpia obete nasilnikov, vojen, extremistov a inych pohrom? Zrejme nie a tak beriem aj Tvoj prispevok. Prajem Ti krasny a pokojny den 🙂

amelie123
20. jan 2013

ľudia sú skôr ľahostajní a radi sa tvária, že nič nevidia. Mňa ale najviac dorazil jeden experiment študentov nejakej výšky. teraz si nespomeniem či šlo o Košice alebo Prešov, ale viem že to istý čas kolovalo na nete. Dvaja chlapci, jeden z nich kameroval z kríkov a druhý mal na sebe nafingovaný nôž v chrbte aj s krvou okolo. Ležal na zemi a ten z kríkov kameroval. Šlo o to, že kto sa pristaví a pomôže... predstavte si že ľudia chodili okolo a ani na nepozreli... chalani zmenili flek a situácia sa opakovala. Až na asi piatom sa pri nich pristavili konečne policajti... inak nikto... chalan ležal na snehu s nožom v chrbte a ľudia chodili okolo akoby sa nič nedialo.

simca06022011
20. jan 2013

Podobny zazitok som mala v BB na namesti pred par rokmi, s rozdielom, ze policajti par metrov od nich sledovali divadielko... a ani ich nenapadlo sa do toho starat... lenze, co by aj zmohli?? Pred tym som to uz videla, ked si niekto niekoho zastal este dostal po papulke aj on... Eeffka ma uplnu pravdu, vacsinou tie zeny ani nenapadne sa nijak branit, este budu zo seba robit obede a tvarit sa ze si zasluzili a kludne aj opakovane... Tyran bude tyran, pokym sa obete nechaju... Psychicke poruchy by som nevytahovala, pretoze tie si takato osoba privodi aj sama, tym ze sa necha opakovane otlkat... podla mne ked uz chlap zenu zmlati raz, treba konat, proste toto by som nikdy netrpela... a nerozchodil by to v ziadnom pripade.

simca06022011
20. jan 2013

@amelie123 no a cudujes sa? zastanes pomoct a o pol hodinu ta zavru ako hlavneho podozriveho a ked ta nezavru, tak budes najblizsi rok behat po vysluchoch (keby to samozrejme nebolo fingovane - co nik nemohol vediet ked isiel okolo) + vela ludi si na ulici ani nic nevsima, ved kolko z nas sa obide aj so znamymi.. proste clovek mysli na svoje veci a ide a pokym sa o nieco nepodkne, ani si nevsimne...

kutlicka
20. jan 2013

@denae ano, mas pravdu, pomoct cloveku sa dnes nenosi, dnes je v kurze pomoc a nasledne poludstovanie psickov. Ja som si pomohla sama a som v tomto na seba hrda.

kutlicka
20. jan 2013

Simca moja zlata, tie zeny napadne branit sa. Bola si obet tyrana, ze takto sebaisto kategorizujes?

eeffka
20. jan 2013

@kutlicka po prve nie som tvoj milacik, sa kontroluj a po druhe neodpovedala si ani na jednu moju otazku... zamysli sa a priznaj si sama pred sebou ako by si bola reagovala ak by sa susedia ozvali...
podobnu susedu sme mali o poschodie vyssie muz ju dobreze nezabil a ked sme sa ozvali ked sa uz tlkli na schodisku tak este na nas naziapali.

denae
20. jan 2013

no ja by som ani nepovedala, že sa to dnes nenosí...je to skôr o tom, že nikto sa ti nebude dobrovoľne miešať do cudzích sporov, pretože mnohokrát v snahe pomôcť môže ešte viac ublížiť, či už tej osobe, ktorej by chcel pomôcť a v konečnom dôsledku aj sebe. Nie je to celkom o ľahostajnosti a nevšímavosti, ale skôr o opatrnosti. Dnes už nevieš, kto na teba spoza rohu vytiahne kudlu. Preto nikdy nie je na mieste očakávať a spoliehať sa na pomoc iných, ale pokiaľ je tá žena silná, nie fyzicky, myslím skôr psychicky a skrátka nedovolí, aby ju niekto psychicky i fyzicky položil, dokáže si pomôcť aj sama. Nepôjde to, samozrejme, zo dňa na deň, ale pôjde to. Keď som to dokázala ja a mnoho iných, tak neverím, že sa to nedá. Len základný predpoklad je - sila, odhodlanie a odvaha.

ruzickaruzova
20. jan 2013

Nesuhlasím s vyhlásením že človek ktorý je "lahostajný" je svina. asi by som tiež chcela aby mi niekto pomohol ale sama by som to asi neurobila. môj brat mal na také náhody v živote šťastie... poviem len pár "light" zážitkov, tie horšie si radšej necháme v rodine 😉 Raz našiel peňaženku. boli tam doklady, našiel toho človeka a ten ho obvinil a zavolal nanho policiu že ho môj brat okradol. dalšia maličkosť - išiel neskoro domov z roboty - všimol si ako jeden bije jedneho chalana, dosť surovo. pribehol mu niekto evidentne cudzi na pomoc. chlapík sa tak vytočil že ten čo pribehol na pomoc schytal také rany že o nom na druhy den pozeral tv reportáž.... to bol rád že sa do toho nezamontoval on. a ešte jedna blbosť - chlap ležiaci na zemi-kabát, slušná taška, bola poladovica-nevedel či sa nešmykol-prišiel k nemu že mu pomôže a chlapík na mol sa mu snažil ešte tašku vytrhnúť z ruk. tak zavolal aspon hliadku nech tam nezamrzne...... neznášam bitky, je mi na zvracanie ked vidím ako sa niekto mláti. neznášam ked je to len v tv-to vždy radšej prepínam lebo ma napína. za mlada ked sa niekde na diskotékach resp. pred nimi niečo odohrávalo tak som odtial vždy utekala radšej a tahala som aj muža-vtedy ešte priatela lebo som nechcela aby sa do toho miešal..... lutujem ženy ktoré také niečo prežívaju.... na jednej strane viem čo je citové vydieranie, narušené správanie - blízka kamarátka to intenzívne prežívala - ale dostala sa z toho a od toho chlapa lebo bola silná.... na druhej strane, vela žien (nehovorím že všetky) takéto prejavy trpia lebo "vraj" nemaju iné možnosti a toho chlapa lubia. tak tých mi luto nie je. prepáčte...

denae
20. jan 2013

@ruzickaruzova ...áno...presne tomto tá "nepomoc" je...

simca06022011
21. jan 2013

@kutlicka ano a ako? ked zenu opakovane bije chlap a ked pride policia tvaria sa ze sa nic nedeje... ako by jej asi tak malo okolie pomoct... moj kamarat dostal na zastavke od takehoto ziarlivca po hube, lebo sa zastaral do "domecej zalezitosti" tak urcite nieco s tou dievcinou ma... a ano, s domacim nasilim mam skusenosti bohate a nemusim byt prave obet tyrana ako to volas, pretoze ja som sa osobne tyranizovat nikdy nedala... ja nehovorim o braneni, ze zena bude vrieskat na celu ulicu alebo ho nebodaj napadne, tu treba riesit vsetko cez policiu, vyhnut sa kontaktu s nim a podobne a hned.. nie po 25. ublizeni... lebo ved "raz sa moze stat" a "zmenisa" alebo "mal iba vypite, nevedel co robi" atd... 🙂

@ruzickaruzova presne