icon

Ako sa obliecť na štátne skúšky?

valeva
Dnes o 18:33

Ahojte. Len zvedavosť. Ak máte dcéry alebo synov, ktorí v týchto dňoch robia štátne skúšky, ako sa obliekli? Ja do dcéry ráno hučím, že akademická pôda je akademická pôda, že zahaliť ramená aj kolená a vybrať zo šatníka a ísť do "business formal". A potom v komisii chlapík vedúci katedry príde v aladinových nohaviciach a žabkách🙂

anonym_3592bb
Dnes o 18:34

v dnsnej dobe je to kazdemu jedno

anonym_3bbf61
Dnes o 18:36

Minule som videla fotky z maturit, ktore pridala skola na FB. Skoro ma seklo, co mali tie dievcate oblecene. Hole pupky, podprsenky bez ramienok na sebe bez ineho vrchneho odevu (rozumej top), mini sukne, zmalovane ako velkonocne vajcia. A este skola toto zverejni. Ja kef som chodila do skoly (nie tak davno), tak sme dostali nariadene nejake pravidla-zahalene ramena, sukna nad koleno, nevyrazny makeup a pod.

anonym_3f09f7
Dnes o 18:41
@anonym_3bbf61

Minule som videla fotky z maturit, ktore pridala skola na FB. Skoro ma seklo, co mali tie dievcate oblecene. Hole pupky, podprsenky bez ramienok na sebe bez ineho vrchneho odevu (rozumej top), mini sukne, zmalovane ako velkonocne vajcia. A este skola toto zverejni. Ja kef som chodila do skoly (nie tak davno), tak sme dostali nariadene nejake pravidla-zahalene ramena, sukna nad koleno, nevyrazny makeup a pod.

@anonym_3bbf61 je to choré ako za každú cenu uz tak mladé baby sa musia prezentovať ako ...
Čo už

anonym_a6ba1d
Dnes o 18:44

Dnes sa to už až tak nerieši. My sme mali napríklad povedané len, že nesmieme prísť v teplákoch a roztrhaných nohaviciach. Nikto neriešil mejkap alebo to že dievčatá mali hole ramená a šaty nad kolená. Akože od profesora by som očakávala, ale kebyže sa idete pozrieť na umelecké školy tak by ste boli úplne zhrozené

sisska96
Dnes o 18:49

Ja som mala klasické letné šaty. Potom na 2 stupni nohavice a blúzku, lebo bolo chladno. Nikto neriešil inak. Dokonca bola baba ktorá skoro porodila 😂

anonym_18f597
Dnes o 18:52

tak to ta skola aj bude mat taku uroven....na poriadnych skolach sa chodi na statnice v oblekoch....ja ako skusajuca v maturitnej komisii som poslala ziakov prezliect sa

domkakvet
Dnes o 18:52

@valeva ramena by mali byt zahalene.

michaela329
Dnes o 18:56

@valeva pruzkovana blúzka s dlhým rukávom a vtedy sa nosili puzdrové sukne po kolená - mala som čiernu, jemný make up a cop. U nás na katedre hrozne silno išla klimatizácia v tej miestnosti, takže som rukávy ocenila. Komisia bola tiež formálne a spolužiačka v priesvitnej blúzke si vypočula veru od predsedu poznámku o vhodnom výbere oblečenia.

btus
Dnes o 19:10

na štátnice som bola oblečená bussines štýl. Kostým a blúzka s krátkym rukávom. Ale kostým nebol vyslovene bussines. Bol tmavšie modrý. Sukňa bola ale mierne nad kolená. Niekotré spolužiačky mali púzdrové šaty, chalani samozrejme v obleku. Ramená zahalené.

zeldia
Dnes o 19:12

@valeva neviem u “nas” sú všetci v sakách aj zeny aj muži.

lacibo
Dnes o 19:16

@valeva chlapec urcite oblek a dievca formalnejsie saty.. mne prave vcera a dnes dospele deti úspesne odstatnicovali☺️

anonym_fc5022
Dnes o 19:28

@valeva priatel ma o tyzden statnice, berie oblek. Vsetci chodia v obleku. Ja som mala na oboch statniciach lodičky, košelu a sako s nohavicami - komplet. takto chodia vsetci. Nasi profaci majj vzdy saka a kosele.

ivicatolic
Dnes o 19:44

@valeva ja by som sa do štátnej zástavy... keď sú to štátne skúšky 👀😁👀

minnie30
Dnes o 20:02

ja som štátnicovala pred tromi týždňami, mala som dlhé šaty síce na hrubšie ramienka (bolo 30 stupňov), ale počas obhajoby som mala na sebe elegantné bolerko. Ostatné so mnou mali tiež podobné elegantné oblečenie, žiadne výstrihy, odhalené ramená...

marianarem
Dnes o 20:03

@valeva My sme dnes mali obhajoby, my s muzom ako oponenti sme isli v takom povedzme trochu slusnejsom obleceni, clenovia komisie podobne. V oblekoch sa u nas uz nechodi. Ale studenti povacsine este ano.

tiffany18
Dnes o 21:37

Ja som mala na obhajobu aj štátnice košeľové dlhé čierne šaty a poltopánky. A v pohode. Kvôli dvom skúškam som nechcela kupovať nejaký kostým a pod. keďže inak takto nechodievam.