icon

Muž uprednostňuje súrodencov pred deťmi

27. máj 2023

Co si myslite o tom keď muž uprednostňuje svojich súrodencov pred našimi deťmi. Ide o to že manžel má prácu a niekedy v rámci práce ide odviesť len nejaký tovar po okolí. Len na jedno miesto a potom hneď späť. Vždy s nim chce ísť nás 5 ročný syn. No vzal ho iba 1x. Pritom syn bud spi alebo sa hrá v aute, čiže neotravuje, veľmi miluje jazdu autom. Práve teraz ide manžel domov znova z takejto jazdy a ako som s nim telefonovala počula som hlas jeho sestry. Doteraz bral stále so sebou jeho brata s už zrazu aj sestru. Keď sa ho opýtam s kým ide povie ze sam. A potom keď príde povie ze bud zobral brata alebo sestru previesť sa. Neznášam ho za to. Pretože mňa vzal len 1x, a syna tiež. Je od rána do večera v práci. A keď ma voľnejšie tak trávi čas sk svojimi slobodným súrodencami. Je to podľa vás normálne? My sa mu aj nasilu môžme pchať do auta a povie ze s nim vtedy ide šéf... Nemáme vôbec zlý vzťah, no jednoducho s nami nikde nechce ísť. Ani na výlet nás nikde nechce vzat. Keď mu to ale navrhne niekto s jeho rodiny hneď sa nás pýta ci ideme na výlet..

autor
27. máj 2023

@dupinka nie nieje to od začiatku, nastalo to počas toho ako som bola teraz tehotná, no možno aj chvíľu predtým. Prácu ma stále rovnakú, čiže s rodičmi sa vída stále rovnako. Zozaciatku sa nemohol dočkať kedy príde k nám domov lebo hocikedy aj povedal ze mu už idú na nervy ze je stále s nimi.

zuzap33
27. máj 2023

@h2 ked pride pan vecer a deti pojdu spat, velmi sa nepovozia. On chce pokoj, klud, telku, sex

autor
27. máj 2023

@zmrzlinka2021 ooch áno presne to som povedala v piatok, ze by sme mohli ísť na rande ako kedysi, a on ze načo, ze pizzu si vieme objednať aj domov..

zmrzlinka2021
27. máj 2023

Objednaj domov pizzu, djte si ju, ked deti zaspia a presne mu povedz, co ta trapi. Ak ta ma rad, bude ta pocuvat a bude hladat riesenia. Ak si mu ukradnuta, mozes hovorit cokolvek, nepohnes s takym clovekom.

Je to velmi, velmi smutne,, ze jeden muz, otec neriesi nespokojnost vlastnej zeny.

mimikarol
27. máj 2023

Tiež mi to tak príde že u rodičov má pokoj, nikto od neho nič nechce. Ale chápem že ťa to hnevá, veď koho by nie 😔

autor
27. máj 2023

@zmrzlinka2021 minule som mu to hovorila pred spaním všetko, on ma počúval, keď som do hovorila tak sa otočil na bok a povedal ze ešte aby som niečo hovorila ze sa mu pri tom dobre zaspáva. To akoby mi dal niekto kopanec do hlavy

autor
27. máj 2023

@mimikarol pritom to tak nieje, keď je u rodičov stále mu rozkazuju co ma robiť, nemôže byť deň aby neprišiel do prace pretože musí robiť ci chce alebo nie. Oni sa k nemu správaju ako by mal 15 a on ich aj tak zbožňuje a vkuse s nimi trávi čas

zmrzlinka2021
27. máj 2023

Nechcem urazat tvojho muza, ale asi si si vzala debila, mentalneho analfabeta...
Mozno by bolo dobre zajst za jeho rodicmi a povedat im o jeho pristupe, nezaujmu o deti.

spadnutaslivka
27. máj 2023

Dieťa by som nebrala ani ja. Neviem, aké je veľké, ale minimálne kvôli "potrebujem čúrať, chce sa mi kakať, som hladný, a kedy tam už budeme?". Plus decko vykecá, čo dospelý súrodenec nie. Neviem, čo presne je za tým, že ho nechce brať nikdy, ale proste nemôžeš porovnať voziť dospelého a voziť dieťa. Je to úplne iné.

reanda
27. máj 2023

myslim si, ze vies, aka je pravda.. prijemna nie je.. uz by som sa zariadovala inak

autor
27. máj 2023

@spadnutaslivka nás syn je celý čas v aute ticho vždy, bud pozerá do okna alebo spi, manžel zase milú stále niečo hovorí a pýta sa ho.. Ja mu vždy nabalím desiatu keď syn ide s niekym autom a on sa vycika raz pred jazdou a celý čas nepotrebuje ísť cikať. V tomto je to super, on veľmi málo cika, teda ze nie každú chvíľu ale iba pár krát za deň, určite nemá mať žiadne výhovorky lebo cestovať s naším synom je jedna radosť.

rooberta
27. máj 2023

Počula si už výrok "opakom lásky nie je nenávisť ale ľahostajnosť"? On je k vám úplne ľahostajný a uteká od vás, ale keď píšeš, že vždy taký nebol muselo na niečo stať. Skús to z neho dostať, že o čo ide, ak nepovie a svoje chovanie nezmení odišla by som.

autor
27. máj 2023

@rooberta áno povedala som aj ze s deťmi odchádzam a tak.. A on vždy ze deti mu nikdy nevezmem. Pritom by sa one nedokázal vôbec postarať. Na to povedal ze jeho mama by sa postarala.

autor
27. máj 2023

Pre chvíľou prišiel a okamžite dostal sfuka za to ze zas si vzal sestru a nie syna. Syn odišiel do susedov keď ho videl ze prišiel lebo sa na neho hnevá. Mne na to nepovedal ani slovo a teraz šiel do susedov po syna.

spadnutaslivka
27. máj 2023

no stále je to dieťa, na ktoré musíš dávať pozor, nesmieš ho nikde zabudnúť a pod. Mimo to, načo mám voziť dieťa, ktoré mi v aute zaspí, ak to nie je mimčo a spánok dôvodom jeho vozenia? Prepáč, našla som v úvodnom príspevku, že má 5 rokov. Predtým som asi prehliadla. Proste si neviem predstaviť, že by som išla riešiť pracovné veci a brala si 5ročného do auta "len tak". Zbytok výčitiek, že s vami vlastne vôbec netrávi čas, je na mieste, ale toto vozenie by som neriešila.

autor
27. máj 2023

@spadnutaslivka ved ale on ide niekde, ani nevystúpi z auta, odovzdá to cez okno a ide späť. Je to tak do max 40km. Čiže tak na hodinu, hodinu a pol

kaitlin3
27. máj 2023

Akoze ja ta chápem, tiež by mi takéto správanie extrémne vadilo, no ono buď si to treba vykomunikovat alebo ísť do extremnejsich riešení, ale prosím ta, netahaj do vašich problémov deti, to dieťa ta počuje a vidí ako ta rozčuľuje že sa vám nevenuje, ma len 5 rokov a inak si to pripúšťa k srdcu ako ty.

autor
27. máj 2023

@kaitlin3 a kde som písala ze to je pred deťmi? Ved syn nebol pri nás ani teraz keď som mu to vravela. Syn sa celé dni pýta kde je a kedy príde a prečo stále není doma.

monicka987
27. máj 2023

Ja mam toto iste a to ani dieťa nemáme, asi ani mať nebudeme. Cokolvek ja navrhnem tak ok a taký akože zaujem, cokolvek jeho sestra tak je hotovy. Stále za nou beha a dakedy mám pocit že miluje ju a nie mňa

tykat
27. máj 2023

Moja svokra by muza vo dverach otocila a svokor by na neho nakrical, keby takto chodil v jediny volny den k nim sam na kavu.
Zavolaj svokrovcom ci mozete dojst na kavu s detmi a chodte, ked nemas ako tak nech ho poslu po vas. A by som mu riadne zaludok vycistila, nech sa spamata.

maciatkolulu
27. máj 2023

Je to jeho práca hej. Kebyže sa niečo stane, tak ma pravdepodobne pruser. Predpokladám, že súrodenci sú dospelí a nie malé deti, voziť sa v práci s malým, aj keď vlastným dieťaťom nie je podľa mňa fajn, raz za čas, povedzme, ale nie vkuse. A áno, podľa mňa v tej práci aj oddychuje. Pokeca s niekym, kto ho nebuzeruje, nevycita stále niečo. Nehľadá chyby. Ja si neviem predstaviť, že by som malé dieťa pchala mužovi do prace. Bežné som bývala celé dni sama ako väčšina matiek so svojimi deťmi. Naozaj si nemyslím, že je bežné bravat dieťa do prace, plus do auta, plus do firemného.

maciatkolulu
27. máj 2023

@monicka987 ale on ju ľúbi ako brat svoju sestru, to aký máte vzťah, to musíš vedieť ty. A chlapi nemajú radi majetnicke, uknucane ženské, ktorým musia každý deň minimálne 5x denne dokazovať ako ich milujú, to potom radšej zdrhnu k sestre sa vykecat. A ani sa nečudujem niekedy, keď to tu tak čítam.

monicka987
27. máj 2023

@maciatkolulu ale ja nie som majetnicka ale mňa odbije že mám na deti čas a to mám po 30tke davno, a ku sestre bezi deti bavit. Na nu nie je unaveny nikdy a na jej deti

0silvia0
27. máj 2023

Autorka, a druhe dieta ste chceli obaja?

cacianka
27. máj 2023

Je mi z toho ťažko...
Ak odíde služobným autom, zober to vaše, aby ho nemohol vymeniť a chod s deťmi niekde preč, či s rodičmi na výlet, s kamoškou a jej deťmi, susedou.
Bez odkazu, mobil zablokuj. Príďte až neskoro v noci, koľko starší vydrží byť hore, bábätko zaspí. Alebo aj na druhý deň.
Zváž , že by si sa ku svokrovcom nasačkovala s deťmi a vecami tiež na celý deň, viac x týždenne, ako drzá návšteva, že aha tu sme, lebo deti ocka ani nepoznajú, ja už tiež pomalí neviem ako vyzerá môj muž, tak aspoň u vás ,milá svokra, vidíme a zažijeme nášho ocka,
Iná možnosť - takisto by som nabehla ku svokrovcom, tiež na kávu , a veľmi slušne avšak dôrazne by som požiadala o rozhovor. Či si uvedomujú, ako podporujú syna/ brata aby utekal a ignoroval svoju mladu rodinu, svoje deti ?! Či považujú jeho správanie za ok ?
Veď celé dni s nimi pracuje, tak prečo má potrebu este po pracovnej dobe, chodiť k nim na kávu, pokec, večeru, vylihovať na gauči u nich, voziť sa s nimi. Nech ti vysvetlia prečo ho nepošlú venovať sa deťom, prečo sa nepodieľa na chode vašej domacnosti, nie ich, vašej - teda tvojej a jeho a jeho deti !?
To je nonsens aby takto utekal od svojej mladej rodiny. Asi by som mu v afekte, aj v kludnom stave pobalila veci a odviezla ich ku svokrovcom, že ak neodstrihli pupočnú šnúru, nech si ho nechajú. Všetko zvládaš sama, tak načo sa dívať na chrbát unikajúceho chlapa , je to otras otec aj otras manžel, toto by som nezvládala ani ja, takúto ignoráciu. A ešte že " hovor, lepšie zaspím" , to by mal panvicu na hrbe.
Nerozkazujem, že čo máš urobiť, dávam náčrt čo by si mohla a ako.

sisaka
27. máj 2023

Muž očividne uteká z domu, prečo, to vieš
len ty, my sa tu môžeme len domnievať a tipovať.
Vyzerá to, že ide o rodinnú firmu, keďže do nej bežne chodi aj švagrina aj svokra a rozvážajú sa všetci na firemnom aute.
Je rozdiel mať v aute dospelého človeka a 5 ročné dieťa, chápem, že ho otec nechce brat so sebou, ja by sim v tom tiež nevidela zmysel. A len tak bezcieľne nechať 5 ročné dieťa vysedávať pripútané v sedačke, kde spi? To má aký význam? alebo sama sa mu napratať do auta aj s miminom a 5 ročným a poďme sa odviezť tam a nazad?!
Keď sa všetci tak radi vozíte a doma máte k dispozícii auto nechápem, čo si neurobíte výlet, niekde ísť, urobiť si tam program a ísť nazad, hneď vám čas rýchlejšie ubehne …
Ak ho vždy čakáš večer taká nabrúsená a hneď pri príchode spustíš výčitky, tak sa ani moc nečudujem, že príchod domov odkladá.

maciatkolulu
27. máj 2023

@monicka987 tak máte problém vy dvaja, nielen on, vy dvaja ako manželia.

cacianka
27. máj 2023

@maciatkolulu rozumiem, že autorka nepcha dieťa do auta neustále, ale aspoň občas by sa aspoň takto mohol otec venovať synovi. Už len ten pocit dieťaťa
" som s tatkom" je na nezaplatenie, aj keby zaspal, a čo sa týka bezpečnosti - veď sú autosedačky.

doriiis
27. máj 2023

Hodina až hodina pol je dosť času na pobalenie kufrov,vyhodenie ich pred dom a výmenu zámku autorka

cacianka
27. máj 2023

@doriiis to som chcela napísať ako prvé....
Ale narátala som do 100 a napísala niečo iné, ale toto bola 1.idea