Muž z légie - skúsenosti
12. aug 2021
Ahojte, chcem sa opýtať, či niektorá z vás máte manžela legionára respektíve či poznáte nejakého osobne… akí sú to ľudia a či je pravda, že légia “necháva na nich následky”. Ďakujem.
Asi to zalezi na cloveku, nie na kazdom to zanecha nejake velke stopy, mam znameho co je v legii a teda je fajn, mozno niektore veci je taky akoby raznejsi, ale pozname sa dlho roky, ma zenu a v pohodke si ziju 🙂
Tiež si myslím, že veľmi záleží od povahy človeka a sily osobnosti. Môj dedko bol legionár, dokonca bojoval vo Vietname a zažil naozaj kadečo...., a ako manžel bol super, nemal žiadne stavy, a ako otec bol neskutočný, čo mi mama s babkou rozprávajú.

Svokra má susedku, ktorá má dieťa s takýmto vojakom, ktorý žije vo Francúzsku a pracuje v légii. Konkrétne mi nič nepovedala aký je, keď som ho videla a rozprávala sa s ním, stál rovno ako doska, ale inak usmievavý a bol príjemný. Vydržalo im to asi rok a pol, akurát čo otehotnela a malá nemala ani rok a už od neho ušla. Keď som sa pýtala prečo, povedala, že ju stále nútil chodiť do práce, lebo vo Francúzsku sú ženy doma s dieťaťom max pol roka a ona chcela byť s malou doma, a že keď bola tehotná vo vysokom štádiu, že ju zobral na prechádzku na Korziku (ťukala som si na čelo, odula sa za jednu prechádzku).. Teraz sa spolu súdia už niekoľko rokov o priezvisko dieťaťa ....Ak chceš vedieť nejaké podrobnosti môžem sa jej opýtať. Ale ja si osobne myslím, že už mala svoj vek, dávno po 30tke a chcela už dieťa tak si ho spravila s prvým zabezpečeným ktorý sa jej dostal do cesty. A že všetko veľmi prežívala, tak si myslím že skôr ona bola tá čo bola na vine lebo ju poznám a veru je ťažká povaha... Inak spomínala že bol doma mesiac, dva a potom šiel na misiu na 4mesiace, a že bola stále sama .....