icon

Muž zvyšuje na mňa hlas pri každej hádke

3. feb 2022

muž sa veľmi nevie ovládať keď sa nahnevá. Prejavuje sa to tým že na mňa zvyšuje hlas, niekedy doslova kričí. Stokrát som mu keď už bol kľudný povedala že ma to zranuje, nie som jeho dieťa. Jeho reakcia je taká, že je to moja chyba, raz sa pýtam hlúposti, raz si to nedám vysvetliť. Ukončí to tým, že ak chcem iného, nech sa páči môžeme sa rozviesť. Nech si tie psychologické žvásty o tom ako mi tým ubližuje nechám pre seba. Proste nepomáha tá slávna psychologicka rada " porozprávajte sa o tom ". Ku kolegom, susedom, či kamarátom je milý. Aj keď ho nahnevaju, predýcha to a nadáva až doma. Ako zvládate podobnú povahu?

Strana
z2
luccija
4. feb 2022

Nech chodí behať, keď sa nemá kde ventilovať.Je rozdiel sa občas pohádať a riešiť také blbosti či si upratala, alebo otvorila horčicu.A nezmeni sa iba k horšiemu.Takemu je najlepšie samému, keď mu všetko vadí.Skus raz ty spraviť teatro.A vyhrážať sa rozvodom je ubohe

autor
4. feb 2022

Minule sa vyhrážal že či chcem vidieť čo je krik. Dokonca sa vyhrážal že odíde z domu, ďalší deň pôda žiadosť o rozvod, dokonca ju vytlacil. Minule otvoril skriňu a počítal koľko mám doma Sava, mydla. Alebo pozerá korenie či nemám dve rovnaké otvorené. Keď sa ukľudní zase je ok a tvári sa že sa nič nestalo.

jankalukasova
4. feb 2022

Krík je v tomto prípade najmenší problém....

yoxinka
4. feb 2022

Ale toto jeho správanie je psychická porucha a čím bude starší, bude to horšie. Vážne, pokiaľ nemáte deti, zváž rozvod.

loliki
4. feb 2022

A nebolo by Ti lepšie, keby naozaj odišiel z domu? Veď mu otvor dvere, podaj kabát. Buď sa v tom vyžíva, že sa vyhráža a chce aby si mala strach, alebo ťa chce držať v hrsti, manipulovať s tebou, čo môžeš a čo nemôžeš. On nemá z ničoho zásoby? Keď bude mať amok, zavolaj na políciu, aby ho ešte bolo do telefónu počuť. Je nejaká autorita, pred kým má rešpekt? Svokrovci sú akí?

janickacrazy
4. feb 2022

No po tvojich ďalších príspevkoch radim rozvod. Tvoj muž je psychopat a manipulátor. Je niečo iné, keď raz za čas človek v hádke vybuchne a kričí, ako toto cholericke správanie, čo tvoj muž predvádza.

klarolinne
4. feb 2022

@janickacrazy súhlasím.

@autorka Ono najprv to pôsobilo, tak trochu humorne. Ospravedlňujem sa. Ale potom ako napísala viac, rozhodne rozvod. Veď to je čistý psychopat. To že kričí je jeho najmenšia chyba. Držím palce.

autor
4. feb 2022

@loliki hanbím sa to napísať ale raz chcel skakat z okna, sedel na otvorenom a potom vliezol naspäť. Potom si pustil hru a tváril sa, že sa nič nestalo.

yoxinka
4. feb 2022

Rozvod, čo najskôr, inak ťa zničí.

luccija
4. feb 2022

A tebe sa to zdá všetko v poriadku?bude sa to iba stupňovať a spraví z teba trosku veď už Ti srdce bilo v aute.Taketo stresy nepotrebuješ nie je to vyrovnaný človek.A budu sa striedať dni dobre a zle potom to prepiskne a zase bude pár dní sekať dobrotu.Jeho to baví a takéto typy si vždy vyberajú niekoho tichsieho, ktorého môže manipulovať a zneistovat.odid od neho budeš veľmi nestastna

autor
4. feb 2022

@luccija nezdá sa mi to v poriadku a trápim sa. Áno, máš pravdu som introvert, citlivý človek.

yoxinka
4. feb 2022

Pokiaľ s ním ostaneš, zničí ťa. On je psychicky chorý človek, manipulátor, žije z toho, že z teba robí neschopnú. Čím skôr z tohto toxického vzťahu odíjdeš, tým lepšie. Ak ostaneš, časom uveríš, že si neschopá žiť bez neho, lebo ťa presvedčí, že nevieš nič a to bude tvoj koniec.

keziah
5. feb 2022

Nemohla by som zit s clovekom, ktory sa mi vyhraza, krici na mna a vyvolava vo mne strach. Neznic si zivot, utekaj, nez si ta nepozichruje dietatom. Manzelstvo ma byt o vzajomnom respekte, ucte, laske a vzajomnej podpore a nie o tom, co opisujes.
Priprav sa, ze ak das najavo, ze chces odist, moze otocit o 100% a predvedie ti toho chlapa, ktorym bol na zaciatku vasho vztahu. Ide o klasicku manipulatorsku taktiku nazyvanu hoovering, ak ta to zaujima, pogoogli, prip. tu som nasla nieco v cestine:
http://petrkinkor.cz/2020/09/15/cyklus-narcisti...
Pokial si uz mala takyto nejaky vztah v minulosti, je mozne, ze si velmi empaticka a takychto ludi pritahujes a takom pripade by bolo fajn pozmenit vzorce svojho spravania. Ak chces, napis mi do ss, nech to tu nespamujem linkami.

lujza123
5. feb 2022

Jemine mne keby takto niekto začne kontrolovať a rátať otvorené korenicky tak začnem pred ním otvárať rad radom všetko čo mi príde pod ruku by ho aj porazilo.

Autorka ty máš akú reakciu na takúto psycho kontrolu zásob?

yoxinka
5. feb 2022

@lujza123
Baba bude zrejme veľmi submisívna osoba a ten chlap to vie. On by si ženu ako ty alebo ja, že by ho v momente zrušila, nevybral :(.

modry1985
5. feb 2022

Je to správanie psychopata náznak bipolárnej a narcistickej poruchy osobnosti. Niečo podobné dôverne poznám. Na internete si nájdi dobrykouc sk. Pani sa zaoberá práve toxickými vzťahmi. 30 a či 40 eur si nájdi a navštív ju. Ak chceš zachrániť vzťah zober ho za psychológom. V 99% týto patologický ľudia ( muž a či žena ) pomoc odmietnu. Ale snaha tu bola......nebuď však naivná že rozvod to všetko skončí....týto ľudia sú majstrami manipulácie podvodov a POMSTY. Čiže najskôr skús vyhľadať psychoterapeuta pre Vás a ak to odmietne hľadaj pre seba. Budeš to potrebovať.....a priprav sa na peklo.....ak narušíš psychopatovi auru a zraníš jeho ego - muž psychopat využije všetky kontakty okolia žena psychopat - svoju sexualitu , aby bola pomsta - dokonaná...

loliki
5. feb 2022

Odkedy sú vlastne takéto problémy v správaní? Podľa Teba, čo vyvoláva u neho tie výkyvy nálad? Je unavený, hladný, nahnevaný z roboty? Je darca krvi? Je príliš poriadkumilovný?Mohla by si mi napísať ip?

keziah
5. feb 2022

@modry1985 navsteva u psychoterapeuta, psychologa, vztahovej poradne a tychto veci s narcisom moze byt dvojsecna zbran - manipulator dokaze zmanipulovat a ocarit aj takuto osobu a ako problem vo vztahu potom vyjde autorka, ktora dostane nalozene, ze ako ma na sebe este popracovat.

momoqui
5. feb 2022

Toto som zazila aj ja … krik vycitky a nikdy ziadna konevrzacia … vzdy len monolog a vzdy vsetko otocene proti mne .. jed problem nebol, tak ho dokazal vymysliet

momoqui
5. feb 2022

@modry1985 ano pekne si to zhrnul - mam to zazite

modry1985
5. feb 2022

@keziah u klasického terapeuta áno. U terapeuta ktorý s patologickými pacientami robí - nie. Preto treba vyberať uvážlivo. Iste psychológ nájde chybu aj na nej , kto je bez viny nech hodí kameňom však....ale proti manipulátorom ženským aj mužským sú niektorý vycvičený. A dôkazy ( t.j nahratie si bežnej hádky ktorá vyústi do konca sveta ) sú príjemným spestrením , a dokazaním jeho patológie. Len preboha tieto nahrávky neukazovať verejne , hneď to končí trestným oznámením.

modry1985
5. feb 2022

@momoqui bohužiaľ to je daň za ružové okuliare. Príde dokonca čas kedy začne viniť seba , zamýšľať sa nad tým , že je to jej chyba že otvorila 2 koreničky , a vlastne ona sama si môže za to že jej to muž robí. Ľudia ktorý si vyberú patológickú osobnosť za partnera , nedajbože rodiča svojich detí , však urobili jedinú chybu. A tou je že neodišli skôr , keď bol ešte čas. A na to je nevyhnutná pomoc z vonku , najvhodnejšie terapeut.

rybkoava
5. feb 2022

Ak by môj muž mal kričať, že koľko mám v zasobe drogérie, kričal by v kuse. Aj včera som doplnia zásoby.🙂 Nad tým sa len posmeje. No to čo píšeš ty je strašné. Zvážila by som či s ním ostať, kým nemáte deti.

zuzina25
6. feb 2022

Otázka je dokedy chceš takéto niečo znášať a koľko. Osobne si myslím že je to toxický partner, ktorý má nejaké nevyriešené traumy a komplexy či rany z minulosti, ktoré mu ty nechtiac otváraš. No za to ty nemôžeš a nič ho neospravedlňuje v tom ako sa k tebe správa. Ak sa ty zdôveríš s nejakými pocitmi a on otoči vinu na teba namiesto toho aby ťa vypočul a zmenil niečo, absolútne ťa nerešpektuje ako človeka, neváži si ani tvoje pocity a nikdy nebude. takíto toxickí ludia si nikdy nepriznajú svoju vinu, nájdu tisíc výhovoriek a obvinia teba. Zažila som toxického partnera, neziapal, ale ničil ma pomaly a potichu...nekomunikoval, nezaujímal sa o mňa, moje potreby, pocity. S čímkoľvek som sa zdôverila, čokoľvek som povedala že mi vadí a bola by som rada keby s tým niečo spravil otočil to proti mne- lebo ty si taká, moc precitlivelá, všetko prehaňaš a bla bla...mal veľa komplexov a rán z minulosti a ja som mu ich pootvárala, čo sa väčsinou práve v partnerskom spolužití stane a ty o tom nemusíš ani vedieť a vtedy všetok svoj hnev a frustráciu obrátia na teba. Ten môj po rozchode dokonca spáchal voči mne trestný čin finančného podvodu na našom byte -právnik mu povedal že ide o trestný čin, policajt, a on mne nadával že trepem a o nic nejde- to ja som ta co ho chce zničiť a pod...všetkých presvedčil že ja som tá špina a on je obeť a pravda bola opačná, ja som skončila na totálnom dne psychicky aj fyzicky a on sa na mne vozil.. dnes už viem čo bol zač, viem všetko... takíto ľudia sa nikdy nezmenia... pomaly vysávajú energiu z teba až stratíš samu seba...ak si si niekedy musela položiť otázku čo robíš zle, čoho mu dávaš malo... už je zle... manipulácie, výčitky, vyhrážky, vysávanie energie.. zneužívanie toho čo vo vzťahu s tebou maju..niekto to robí okato - krikom, iný ťa ničí potichu a pomaly... ak máte deti a chces zabojovať o vzťah skus navrhnúť napríklad terapiu.. tam by psycholog rychlo zistil v com je jeho problém...aj na jeho reakcii uvidíš či mu na tebe alebo vzťahu vôbec aspoň trochu záleží... ale ak sa každú chvíľu vyhráža rozvodom..ak si mu povedala že ti jeho krik ublizuje a on na to neberie vôbec ohľad tam už je to zlé....ak nemáte deti, zváž pre a proti a radšej odísť z kratšej cesty.. Ak ti vzťah viac berie ako dáva, radšej odísť... lebo tak vzťah nevyzerá

zuzina25
6. feb 2022

@modry1985 presne som zažila toxika... a skončila som u psychoterapeuta ..rok mi trvalo než som všetko pochopila a dala sa zase dokopy.. práve nedávno som dočítala knihu od tejto autorky z dobrykouč. Toxické vzťahy.. tam som našla všetky odpovede na moje otázky... odporúčam túto knihu veru aj jej podkasty a videá.A presne rozchod bol ešte len začiatok pekla...stalo sa mi presne to čo v tej knihe písali...ale že doslova...

Strana
z2