Mužova zábudlivosť
Ahojte zeny. Dlhsie ma trapi jedna vec a uz z nej ostavam az frustrovana. Jedna sa o priatelovu zabudlivost. Povodne som si hovorievala, ze vsak kazdy zabuda, respektive, ze je neporiadny, no ja uz prestavam vladat. Dennodenne nieco hlada. Nieco niekam polozi a potom stresuje, ze to nevie najst. Najhorsie su kluce, ktore mu nepozornostou niekde vypadnu z vrecka alebo ich ulozi na ine miesto, ako ma. V domacnosti ma kazda vec svoje miesto. Mam rada, ked sa najde vec hned, ked je potrebna, tj je po ruke. On to vie. Vzdy vie, kde tu vec najde. No on ju potom polozi na prve miesto, ktore vidi prazdne a potom to nevieme nikde najst. On si jednoducho ani len nepamata, ze ju drzal v ruke a ze ju mal. Povie mi, ze on tu vec, ktoru hladam ani v rukach nedrzal. No ja som ho s tou vecou v rukach videla. Potom chodi po byte a hundre no realne nehlada, lebo to nevie. Iba nadava a nakoniec to najdem ja, ked si spomeniem, co robil, na ktorych miestach bol a kde by som to tak mohla najst. No strasne ma to vycerpava, ze popri tom, ako hladam, on len bucha vecami, negativne komentuje a pri hladani vsetko rozhadze, lebo veci hlada ako dieta. Takze dalsia praca naviac. Co ma vsak dostava viac, su nase rozhovory. Dohodneme sa na niecom, povie mi sam par viet k danej teme a na druhy den mi povie, ze on si na to nepamata. Tak travim cas tym, ze mu pripominam, co mi sam povedal. Akoze su vsetci chlapi takyto, ci myslite, ze je realne, ze naozaj mu nieco moze byt? Trva to 6 rokov. Nie vzdy zabudne. No toto sa stava naozaj casto. A neviem, co spravit, aby sa to zlepsilo. Ja uz ked pocujem: neviem, kde to je, atrqtil som, isto som to nebral, nepamatam si, mam neskutocnu zlost.
Akoby si hovorila o mojom manzelovi :D Nikdy nevie kam polozil penazenku, kluce, doklady, do obchodu ide bez penazi, k autu bez kluca, .. v praci maka hlavou a nie, nie je to ziadna demencia ani etc. Je diagnostikovany ADHD, nie je to zabava ale po rokoch sme to vyladili. Pred kazdym odchodom z domu sa ho pytam na zakladne veci ci ma pri sebe a nie, nestaci sa opytat ci ma vsetko lebo to je velmi abstraktne. Da sa to, neboj, dcerku zatial nikdy nikde nezabudol 🙏
Co ja viem? Nie je to obyčajný bordelar?
Moj muz zasa stresuje ZE nieco zabudne..takze, stale mi hovori "pripomen mi...," stve ma to, lebo ja mam dost svojich veci na ktorem nechcem/nesmiem zabudnut a uz od kedy viem pisat mam zvyk ,ze si vsetko pisem..vzdy som mala svoje poznamky (v case pred mobilmi atd) som si poznamky pisala na papieriky a davala si ich do peracnika aby som nezabudla...a tak toto stale opakujem muzovi,ze nech si robi poznamky, napokon, vacsinou nezabudne na nic, ALE ten jeho preventivny stres zo zabudnutia (hlavne kluce, karta od auta, penazenka mobil) sposobuje to, ze ak da danu vec niekde kde zvycajne nie, vznikne z toho manzelska kriza - napr.penazenka pod sedadlom v aute, nutil ma otravovat ludi ci nevideli na zemi jeho penazenku, a este bol protivny na mna...tiez mam toho plne zuby
Toto mam doma aj ja... uz vyse 11 rokov a je to niekedy dost zlé.... kluce polozi do chladnicky a potom hlada po dome+po zahrade cela rodina, lebo ved on ich dal na policku a zmizli.... alebo hlada mobil s ktorym udajne predchvilou volal no nakoniec ho najde zapadnutý v aute cize s nim po prichode domov volat nemohol.... a toto je so vsetkymi vecami. Pritom v robote nemava problem s naradim ani s ulohami (servisny technik), neviem preco zlajdačí ked pride domov, akoby sa mu vypla dáka pohotovostná funkcia v hlave.... specialna kategoria su terminy u lekarov, ked sa niekde objedná, napise mi to a viac sa nestará, ja som musela v kalendari striehnut co a kedy ma, ale uz som raz vybuchla, ked mi nedal blizsie info (iba zapíš mi lekara na urcity den) a on si potom po par tyzdnoch nepamatal hodinu a ani akemu doktorovi vlastne ide (riesil vtedy viacero odbornikov), tak to skusal zvalit na mna ze ved som mala pripomenut. Som povedala dost, nerobím asistenta postihnutému a zodpovedný za svoje objednania si ty a mozes mi pripominat tie moje a aj objednania detí na oplátku. Uz s tym neotravuje a snazi si pamatat. Kalendar ma k dispozicii. Ale proste je to boj s takouto povahou...
Namontuje si kameru do každej izby. Keď sa niečo stratí, pozriete si zaznam.
Je to neporiadnost, zvyk, alebo začiatok nejakej choroby? Jednoducho sa spolieha na teba
Ty žiješ s mojim manželom 🙂? Už vyše 22 rokov s tým bojujem. Niekedy by som ho zabila.

No ja by som mu isto nerobila stopara, hladaj si sam, raz dva by sa naucil.