Mužove nároky sa zvyšujú. Nestačím mu
Chcela by som vediet vas pohlad na vec. Ako riesite, ked ma na vas muz prehnane naroky? Vsetko musi byt tip top, poriadok, postarane o deti, nemozem sa stazovat, musi to slapat.... a co sa tyka jeho, nerespektuje to, na com sa dohodneme, chodi si sam kadial chce, nevie pochopit, ze deti su aj jeho.... ked si ide lahnut on a deti nespia je to ok, ked dostanem po celom dni mikrospanok ja, zacne kricat ze to nemyslim vazne, zapali mi svetlo.... ja vsetko, musim sa zlepsovat a vravi, ze je narocny a chce mat domacnost tip top....ale co on? Ziadna pomoc, ziadne vycitky svedomia len utoky za nieco, co nespravim. Dnes po mne krical ze som bordelarka, lebo bolo vsetko upratane ale vecer som nezmyla a zmyl rano on, kedze dcere popadalo jedlo a vsade boli kvapky...citim sa ponizene a ako sluzla. A nerqdte mi prosim nerobit to, nemozem sa s detmi hrabat v spine
Toto sa tazko cita, nie to este preziva…
Len raz! Len jeden jediny krat by ma skusil zobudit! Ja s mojou povahou a hubou nevymachanou, by som ho slovne (a mozno aj rucne-strucne) rozniesla na kopytach!!!
Presne to ma napadlo, ze bud bude takto tyrat aj deti somarinami, alebo deti budu kopirovat jeho spravanie k tebe a v ich ociach budes tiez služka.
Urcite riesit, kam až si ochotná zajsť pre jeho spokojnosť a prečo..
Financie? Laska? Strach...
Ja neverim, co citam, normalne mam tlak 500. To si fakt uz taka zmanipulovana, tak totalne v jeho moci, ze nevidis aj sama, ze toto je chore? To sa neda ani slusne nazvat a pomenovat, co za tvora je tvoj muz. Boze, keby sa dalo vymenit sa s tebou len na jeden jediny den! Taky cirkus by tomu hovadu urobila, ze by sa po*ral. Ved on ta tyra! Pred jeho ocami, keby mi pindal, co mam este vycistit, by som prvy sajrat, co by mi prisiel pod ruku na tu zem naschval s usmevom vyliala s dovetkom, ze este raz si na mna otvori tu svoju nevymachanu papulu tak dalsia davka ide jemu na hlavu a ja sa poberam vypisovat rozvodove papiere. No hnusna by som bola nanho, este stokrat horsia ako on, ani by som o ten rozvod ziadat nemusela, on by sa prvy chcel rozviest, lebo to je presne, ako pise kocka niekde predo mnou - takito chlapi by s normalnou zenou, co si neda skakat po hlave, nikdy neboli, to nie je nic pre nich, oni vyslovene potrebuju submisivne chudery (pardon autorka). Ale byt taka razna a nebat sa vehementne jeho deptaniu branit, to asi nema zmysel ti radit... Ty proste taka nie si, keby si co len trochu bola, nedosla by to ani zdaleka tak daleko. Nemas ten zdravy pud sebazachovy, zial, radsej sa nechas tyranizovat. Najsmutnejsie na tom celom je, ze mate deti, ktore to vidia, co si z toho vsetkeho zoberu do zivota? Myslis, ze nieco dobre, ze ich to nepoznaci? Nemusis sa s nim hadat, robit sceny, ked na to nemas, len sa prosim ta v pokoji zbal a odid od neho, najdi si pravnu pomoc, pories rozvod, vyzivne. Viem, ze mnoho zien nema kam ist, no to uz aj azylak by bol lepsi nez toto. Ale... preco mam pocit, ze to aj to aj tak nespravis... Chudata deti.
Véd mu nastav zrkadlo. Keď chodí kade tade, odid aj ty na pol dna za kamoškami. Nepýtaj sa, oznam to keď bude doma a odid. Ďalší raz odid na celý deň a povedz, nech si aj navarí a nechaj mu lístok s povinnosťami (upratať, oprat povysavat). Vráť sa vecer a povedz, že si mala vyššie nároky na to ako to zvládne. Potom mu povedz, že máš vysoké nároky na to kolo by mal muž zarábať a vysoké nároky na to, ako by ta mal sexuálne uspokojiť. Ľudia sa k tebe správajú iba tak ako im ty dovolíš. Ja ti teraz nehovorím, že sa máš k nemu správať neuctivo a hnusne. Proste zdrave sebavedomie ti chyba, normálne mu musíš ukázať ze sa nebude k tebe takto správať lebo pocíti následky svojho hnusne ho správania
no v prvom rade muž nie je tvojím zamestnávateľom, ale mal by byť tvojím rovnocenným partnerom. Doteraz si si nevšimla, že je to magor? Uvedomuješ si, že si týraná? A že riešenie je len a len na tebe? Nemusíte sa hrabať v špine, môžeš ale celý deň sedieť a hrať sa s deťmi, popíjať kávu a keď začne ziapať, iba mu otočiť papier s nápisom - choď do riti, ja sa viac tebou buzerovať nedám a pokračovať v hre
koľko rokov majú deti? Máš kam ísť, napríklad k rodičom? Si finančne nezávislá? Nehnevaj sa, že pochybujem o pravdivosti tejto témy, keď čítam, že ti s klasickým vysávačom zakázal vysávať. Nemôžem jednoducho uveriť tomu, že v 21. storočí žena mužovi dovolí toto so sebou robiť. Alebo neostalo len pri kriku, napadá ťa a fyzicky a ty sa ho bojíš?
Dakujem vsetkym, ze ste sa zapojili a podporili ma. Vela veci z toho si skutocne uvedomujem, ale mame doma skolkarku a male babatko, napriklad poriadok a domacnost som brala ako svoju povinnost... musim naozaj uprimne povedat, ze ani s jednym dietatom som nezvladla tolko co s dvomi. Naozaj sa snazim a pri muzovi ma drzi.....laska? Ja neviem. Napriklad ta podlaha - zacalo to nevinne, naskli sme skriabance a kedze sme si byvanie rekonstruovali a vsetko platili, nebola lacna.... zacal si na nu davat az prehnane pozor. Co sa deti tyka - pride domov a sadne si, pozera TV. Za to mu mam byt podla jeho slov vdacna, pretoze bol "tu" a nepracoval napriklad vonku....lenze on medzi tym nic nerobi (okrem neporiadku). Jednoducho pozera televiziu... neschyti sa, aby upratal, uvaril, vyvesil pradlo atd. Starsiu dceru vezme sice von, ale musim ju vychystat a postavit az pred dvere, pride a musim ju vyzliect, spinave pradlo oprat... lenze ON s nou bol (pritom boli napr.30minut a moje kolo pri nej trva hodinu, lenze to sa nerata). Necha bordel a povie, ze on by to vzal zajtra alebo napozajtra....a 3 dni tu mame mat spinave ponozky alebo oblecenie na stolickach v kuchyni. Nepoklada to za problem ale vyzaduje poriadok...cize neviem. Urobi malej rozok, ale vsetko necha na linke vratane noza, omrviniek, masla, rozkov, chodim a upratujem. Lenze co...mam to nechat tak? A co sa vzoru tyka.....mala za mnou chodi a uz teraz hovori
Ked budem velka, budem ako ty. Budem vela upratovat, prat a varit 😥 smutne.... avsak ja poriadok chcem, bavi ma to, nechcem, aby sme sa hanbili, ze tu niekto pride a bude vybuch. Kazda navsteva pride do skoro sterilne cisteho (ok,okna nie su umyte), baterie nalestene, vsetko...nik neodchadza hladny, venujem sa, organizujem si veci. Aj napriek tomu ma nazve bordelarkou. Ze mam chodit kazdy den s detmi von, rada by som, ale nemam sekundu volnu, cize ked mi perie pracka a musim upratat, nemam v tom momente cas chystat 2 deti, seba a ist sa prechadzat...potom prist, vyzliekat...ved to poznate. Jednoducho moj den ma malo hodin.
A co ma dojalo najviac. Mame babatko, dojcim, cize vstavam aj v noci. On spi celu noc, vstane rano o 8mej (ja som napr.hore od 6tej), zoberie babo k sebe na 2 a pol hodiny, ja si zatial pospim a uz mi vykrikuje, ze spavam do obeda....pritom da maleho ku mne, ten tam kazdych 5minut place a aj ked k nemu pride, predsa mi to rusi spanok.... tak vraj ked sa mi nepaci, nemusim robit ani to.... nech nerobi teda, ale prisla moja rodina a on im tu hovoril, ze spim doobeda (co inak nikto nechapal, kedze dojcim ale ok....). Toto je jeho verzia pravdy.
Som doma s dvoma malými deťmi ,dom máme relatívne upratany ,manžel je náročný na poriadok ,dva krát denne odlisne jedlo ,bordel vidí aj tam kde nie je .
Len raz som sa ho spýtala či má ručičky a nožičky a nechala som mu doma tri hodiny deti ,psa a náš zvyšný zverinec ,na sporáku nedovarene jedlo ,taktiež dojčim ,malý hladný cumel odmieta ,fľašku nechyti .
Po trojhodinovom oddychu na kávičke pri susede bez telefónu som prišla do domu kde na mňa čakal zrazu uvedomeny chlap a dve vrestiace deti a pes s nehodou v kúpeľni a odvtedy akosi zabudol upozorňovať na všetko a zistil že nie je digitálny a svoje ručičky a nožičky musí po práci venovať aj domu a nám .
Kopírujem sem ešte raz svoj príspevok z večera.
Si psychicky týraná žena. Moja teta takto žije vyše 30rokov. Je strhaná, má obrovské zdravotné a psychické problémy. Bola hospitalizovaná na psychiatrii, odpadáva na ulici. Deti od nich doslova ušli, nikto nechce s otcom nič mať, lebo je magor, niečo také ako tvoj. Všetko muselo byť upratané, navarené, ožehlené, žena nemohla mať kamarátky, nemohla sama nikam chodiť, vždy ju musel odviezť, nedovolil jej šoférovať, študovať čo chcela, nemohla chodiť ani za nami (rodinou), po 17.00 nemohla jesť, deti mali zakázané hocičo robiť, všetko musela robiť ona, lebo ona to musí zvládať (sesterky mame natajnáša pomáhali 🤦♀️), furt jej nadával, ponižoval ju aká je neschopná a čo ja viem čo. Keď sme jej čokoľvek povedali, ona sa ho ako sprostá zastávala, že oni sú rodina. No tak si s ním nažíva, celá rodina s nimi prestala komunikovať, lebo už sme to nevládali proste riešiť a teta s tým nechcela spraviť sama nič. Fakt veľmi smutný život, rozhodne neodporúčam a radím ti sa tomu čím skôr postaviť.
Toto je tvoja budúcnosť, ak sa nespamätáš. Tetin ujo je presne tak isto, lenivý, hnilý chujko, ktorý nevedel nič, len si na nej honiť ego, pred všetkými ju zhadzovať a krok po kroku jej ničiť sebavedomie, že už si pomaly pýtala aj povolenie ísť srať.
Začala ma z vás bolieť hlava. Tohto si nebolo treba vôbec brať alebo aspoň si ho upratať o dosť skôr. Nemyslím si, že pri dennom spolužití, sa dokážete pozrieť na váš vzťah objektívne, nieto ho nejak napraviť. Môžeš sa tu naňho posťažovať, len čo s tým?
Partner odmieta kúpiť jeden vysávač, druhý vysávač, mop zlomí a teba nechá leštiť dlážku vlhčenými obrúskami. Čudujem sa, že ťa to nenechal urobiť jazykom.
Ty nemáš doma manžela ale psychopata, ktorý ťa psychicky týra. Horšie je ze si to neuvedomujes. Tu naozaj nejaké dohovaranie, oponovanie mužovi nestačí. Kým sama neprídeš na to ze to nie sú jeho nároky ktoré stúpajú ale ze ta systematicky ničí, tak sa nikde nepohnes. Jedine riešenie je odísť od neho len taky fukot.
Tvoje priority sú tiež zvláštne. Návšteva ti chodí kontrolovať naleštené batérie a sterilný byt? Nemôžeš ist von s deťmi, lebo musíš upratovať? To nie je poriadkumilovnost, to je obsesia. Materská je doba, keď máš mať čas na deti a nie na surovanie podlahy vlhcenymi utierkami. Tvoj muž je magor, ale psychológa potrebujete obaja, sorry.
To je ale k.k.t...prepac, krajsie slovo nemam..poznala som to tiez..chcela zachranit..bolo aj take, ze ja som chora na hlavu, asi 4 roky som brala antidepresiva, nepomahalo a to som vystriedala snad vsetky na trhu, este aj antipsychotika..prestala som jest, nespavam doteraz... odisla som... druhykrat som stretla takeho isteho.. toho som si uz ale nevzala chvalabohu a ukoncila som to skor ako by ma to znicilo...co ti poradit neviem.. on sa nezmeni... to je diagnoza. Narcis, manipulator, psychopat. Smutne.😔
Zaslúžiš si viac od života ako toto. Ty si ho asi dlho nepoznala , keď ste si zakladali rodinu že? Také nároky ako má on na teba máj aj ty naňho. Fakt nastav mu zrkadlo
celé zle!!!! Poriadok a domácnosť berieš ako svoju povinnosť. 🙉 A to už prečo?! Ste hádam dvaja rovnocenní partneri, nie? Správaš sa ako slúžka, preto sa ako k slúžke on správa. Keď pôjdeš do práce, tak budeš mať prácu, deti, domácnosť a on? V 40 rokoch budeš strhaná žena, ktorá vyzerá na 55 a on bude chodiť za inou, oddýchnutou, ktorá by sa rozosmiala na celé kolo, keby jej povedal, že jej zakazuje používať vysávač a pri poznámke, že spí do obeda, by mu povedala, že to plánuje odteraz každú sobotu. Nemôžem uveriť, že taká žena, ako ty existuje, že toto nie je téma na rozprúdenie debaty, nemôžem. Vekovo môžem byť tvojou mamou, ale nikdy ma nenapadlo, že by domácnosť a poriadok mali byť mojou povinnosťou. Môj partner má cez 50, v pohode umyje oblok, nakúpi, povysáva, navarí. A to máme deti dospelé, takže pri malom bábätku by robil oveľa viac.
Autorka, este raz, niekto sa ta pytal. Si na neho odkazana? Mas z neho strach? Mas kam ist? Tu sa vyser na to ze mas malinke deticky kojis a neviem co. Tu pomoze iba razna zmena a to bud odchod alebo pokus o to co navrhla @prihlassa, ak mas na to gule. Nam nemusis pisat, ze fojde z prace a pozera TV. Nam nemusis hocorit, ze berie decko von, ale len ak ho vychystas. To je nam jasne. Nemusis hovorit, ze spravo rohlicek a vsetko necha tak. Aj to je nam jasne. A jasne je nam aj to, koho zdzube ked to tam lezi prilis dlho.
Je rozdiel rad upratovat a lietat s handrou. Zi si svijim zivotom putky, tvoja dcerka bude za chvilu rovnako zmagorena, uz vidi ten vzor a ak mas 2 dievcatka, tak si najdu rovnakych tyranov a puntickarov. Lebo mama "rada" (zo strachu) upratovala..
Somara si si vzala, somara máš.
@autorka Zial, chyba nie je len v manzelovi. Po tvojom doplnujucom prispevku porozmyslaj aj nad sebou a svojimi prioritami. Ty nemas povinnost robit sluzku navsteve a svojej domacnosti, vezmi naozaj tie deti radsej von. Manzelove pradlo nechaj na stolicke, kym si ho neuprace. Navsteva prezije aj nevylestenu bateriu a nasypane keksy. Moze ti byt jedno, co si o tebe myslia svokrovci a manzel. Kym ty sama budes mat v svojich ociach hodnotu len vtedy, ked budes sluzit a podkladat sa ostatnym, tak ta tak aj budu brate. Dnes ma byt krasne, skus zobrat deti von, vyrazte napriklad vlakom do neznama a ver tomu, ze pradlo v kosi ta pocka aj do zajtra ;) alebo supni nalu do skolky, babatko k sebe do postele a prelez den. Nic sa nestane, ver mi ;) ked sa zacnes menit ty, az vtedy sa bude menit postoj ostatnych k tebe. A mozno to manzel vezme s jedom, hnevom a prskanim. No to je jeho problem. A mozno ta prekvapi, ze ak bude mat niektore veci spravit sam, radsej na ne pocka a s 4 dni neumytou dlazkou. Kurnik sopa, zivot mas len jeden, nestracaj ho nezmyselnym cistenim podlahy bez skrabancov. Veci maju v zivote sluzit ludom, nie naopak…
Jedna vec je ze ak do prace nechodis tak domace prace su na teba, samozrejme podla schopností ,možnosti... nie denne umyvat okna atd len preto ze si mysli ze to ma byt tip top... ale ked uz upratovat tak tiez treba normalne nie ako otrok ze podlahu vlhcenymi🤦🏼♀️nech si to tak robi sam ..
Ako mozes vysavacom poskrabat podlahy ked ma vysávač zospodu tie kefy... to len na okraj.absolutne nema k tebe ziadny respekt ci uctu...
Mohla by som ho 💩 zvysoka ...
Môj sa doma tiež nepretrhne od roboty(však asi ani ja :D) ale aspoň nepinda a venuje sa deťom ....
Autorka: Prva zasadna a podstatna vec - tvoj muz to co robit robi preto, aby ta psychicky deptal a nicil. Ma z toho svoje benefity. A nasledne, ti este robi ociernovaciu kampan pred rodinou a znamymi, aby ukazal na to, aka si ty nemozna a ako on je dokonaly, lebo kym ty spis "do obeda", ona sa musi starat o deti. Su len dve cesty ostat a psychicky byt uplne na dne (ano, aj toto potom vyuzije, ze si psycho) alebo odist. Nie, cesta nechat mu deti a zmiznut na par hodin a on si uvedomi, aky poklad v tebe ma, nebude uspesna. V tomto pripade budes mat po prichode taky pucung od neho, ze ani nebudes vediet ako sa volas.
Dve slova: psychopat UTEKAJ
Ahoj, to, čo zažívaš, nie je normálne. Ja by som ani nezvládla tie požiadavky plniť.
Viete čo nepochopím? Že väčšinou ženy čo majú tých najväčších debilov za mužov, majú s ním viac ako 1 dieťa.
Milá autorka, ja mám tiež rada poriadok, muž mi viac krát vyčítal, že stále len vysávam a umývam dlážky ...Áno, vadí mi neporiadok. Lenže ja to robím lebo chcem, upratujem denno denne celé dopoludnie keď je dcéra v škole. Keď som mala miminko tak som sa vykašľala na to, robil to on keď prišiel z roboty, ani som nevarila. Venovala som sa bábätku. A keby mi dá vlhčené obrúsky že mam s nimi umývať dlážku tak mu ich s prepáčením vopcham do riti s mojou povahou
Ja idem s kozou na trh, ja zmyvam a vysavam tak 2x za tyzden, niekedy ani to nie 🙈. Proste mam 3 deti, aktualne sme po covide, spina mi neutecie. Dieta buduje imunitu. Dam sem fotku, co mam v kuchyni na zemi, taku malu ukazku, natrusene, porozhadzovane veci, s ktorymi sa maly hra a nikomu to zily netrha. Muz siel s dcerkou do skolky, ja som sa valala s drobcom v posteli. Pride domov, spravime si kavu a ranajky, sadne za PC a pracuje a ja sa budem venovat 15 mesacnemu. Potom navarim, a na obed pojdem spat s malym. Upracem poobede riady alebo az podvecer to spravi muz alebo syn, aspon vylozi umyvacku a umyje par veci, co ostanu v dreze, ma 8 rokov.
Toto ja veru nepoznam, takyto teror, Ty si otrokom svojho muza a domacnosti, co mas, prosim Ta, zo zivota??? Ale Ty nevidis, ze je on chory na hlavu, stale hladas chybu v sebe! To je uz vysledok, ako Ta zdeptal. Toto povazujes za lasku???
Podla mna je laska to, ze ked som s tretim dietatom pred Vianocami prisla z porodnice, tak som mesiac nemusela pohnut prstom doma, muz navatil, umyl riady, dal oprat, s detmi robil ulohy, mal HO, do toho syn distancne. Ja som len s dojcenim nacvicovala, mala som zdravotne problemy. Stromcek nachystal, salat spravil s detmi, rybu upiekol. Jedine, co som urobila na Vianoce, bolo dorobit plnkove kolace, zlepit linecke, a uvatit kapustnicu. Pred Vianocami som umyla 2 okna, dalsie 2 manzel. Mala som problemy s tlakom, takze som rodila narychlo 9 dni pred terminom, tesne pred Vianocami s vyvolavackou. Takze toto je podla mna laska, nie ze sa trasies strachom, ze bude na Teba hucat za par omrviniek...
Ja osobne by som taeho chlapa poslala byvat k tej ktora ho toto naucila nech mu skace okolo zadku ona 😘
2x za týždeň zmyvat podlahy? Tak to ja som bordelar jak sa patri. Roboticky vysavac siel po obyvacke naposledy pred 2 tyzdnami... A prave pozeram, ze tu este od nedele visi pradlo na susiaku.

Ak sa dá odíď od neho, lebo deti vidia mužove správanie. Bála by som sa, aby nekopírovali mužove správanie v budúcnosti.