icon

Mužove nároky sa zvyšujú. Nestačím mu

11. apr 2022

Chcela by som vediet vas pohlad na vec. Ako riesite, ked ma na vas muz prehnane naroky? Vsetko musi byt tip top, poriadok, postarane o deti, nemozem sa stazovat, musi to slapat.... a co sa tyka jeho, nerespektuje to, na com sa dohodneme, chodi si sam kadial chce, nevie pochopit, ze deti su aj jeho.... ked si ide lahnut on a deti nespia je to ok, ked dostanem po celom dni mikrospanok ja, zacne kricat ze to nemyslim vazne, zapali mi svetlo.... ja vsetko, musim sa zlepsovat a vravi, ze je narocny a chce mat domacnost tip top....ale co on? Ziadna pomoc, ziadne vycitky svedomia len utoky za nieco, co nespravim. Dnes po mne krical ze som bordelarka, lebo bolo vsetko upratane ale vecer som nezmyla a zmyl rano on, kedze dcere popadalo jedlo a vsade boli kvapky...citim sa ponizene a ako sluzla. A nerqdte mi prosim nerobit to, nemozem sa s detmi hrabat v spine

daren1
12. apr 2022

Poriadok je ôk, ale na prvé miesto si daj deti, Nestíhaš sa im venovať lebo upratujes, sú malé teraz a teraz ta potrebujú handry, metly tu budú aj o 10 rokov ale deti sa ti odudzia nestihneš s nimi vybudovať vzťah, nebudete mať spoločné zážitky deťom sa naozaj najviac ráta spoločne strávený čas. Keď nastúpia do školy a škôlky budeš otrokom domu. Určite to bude chcieť veľa sebazaprenia ale prekonaj sa a chod na prechádzku, ako ti možnosti dovolia, dáte si taky rituál od 11 do 12 ste vonku, preč....

melanta
12. apr 2022

Chúďatká deti. Otec tyran a matka slaboška, ktorá si myslí, že kvôli deťom by mala ostať a pritom naopak, kvôli deťom by mala odísť, už dávno. Takéto ženy by nemali mať deti, keď nie sú schopné deťom dožičiť kľudné detstvo a namiesto toho ich nechajú žiť v prostredí, kde deti vidia ako jeden týra druhého. Nechápem toto, fakt to nechápem, prečo toto ženy robia. Že nechajú trpieť seba, v poriadku, ale že nechajú trpieť deti, to mi hlava neberie, to nie je matka.

marcellka32
12. apr 2022

Si psychicky týraná žena a nezmení sa to, kým neodides preč aj s deťmi, on je psycho.... Ty budeš stále poslúchať, upratovať, dokázala by si toto: musíš ale potom zavrieť oči a vydržať....natri si rožok a omrvinky nechaj na stole (aj tie na zemi), vysávať a vytierat podlahu budeš len 1x týždenne v sobotu, upratovať nebudeš, venuj sa deťom, choď na prechádzku s nimi, na ihrisko....je to terapia pre vás oboch, ty musíš vydržať, aby on pochopil.....ale mám pocit že jeho aj je.ne, že je bordel

zojazoja
12. apr 2022

ach jaj...to je jednoduche..ked sa mu nevzoprieš, vzdy budeš takto ponižovaná. ak je to naozajstny chuj, nepomoze ti ani ked sa mu vzopreš...budes nestastna s nim navzdy..ak to neni az taky chuj a stvara tieto sceny len preto, ze si to nechas a masti si tym ego, tak by mohol po tvojom ozajskom vzoprení a nahukani na neho sklidniť hormon.

nevenka
12. apr 2022

@stary_ujco tato kopa je tu 2 mesiace v obyvacke, nema kto zehlit 🙈. Drobec mi to preklada hore dolu 🤣. Si moja krvna skupina. A este sijacie stroje na komode, zapadnute prachom, ovladace, nabijacky, tlakomer, sacok od chrumiek 🤣🤣🤣. Cista postmoderna, a co???

sidicek
12. apr 2022

No vieš, tyraju len toho, kto sa dá. Ver mi, ze pri normálnej žene, by si ani nepipol. Pri prvom debilnom komentári, ako ma miesto vysávača klacat na zemi s obruskami, by mal flasnuty vechet na ksichte.

yoxinka
12. apr 2022

Baby a @stary_ujco (viac chlapov som v tejto diskusii nezaregistrovala), blbe je, že tento typ žien s tým na 95% nedokáže spraviť nič a ostanú takto žiť 🙁. Takí chlap si nevezme normálnu ženu, ide vyslovene po submisívnych slabých osobách. Ale paradox, spomínaný muž mojej tety bol totálny lúzer, nič nikdy nedokázal, všetko mal vždy vybavené po známostiach, bol totálne lenivý a nešikovný (ešte aj poličku mu musel sused našroubovať) ale jeho matka ho vychovala tak, že on je boh a žena je slúžka, lebo ona žila v presne tomto istom type manželstva.

makova333
12. apr 2022

@sidicek zena, ktora mala doma v detstve toxicke prostredie si najde za partnera poväcsinou tiez toxika, kedze nevie rozlisit patologicke spravanie k nej od normalneho. Nevie ake je to to normalne spravanie, nevie ako ma vztah vyzerat, nema sebavedomie na to, aby reagovala primerane pri prvom debilnom komentari. navyse toxici maju skvele radary na to, aby si takuto obet rodicov pritiahli, pekne si ju otestuju, na cca pol roka (priemerne) lovebombinguju a uz to je. Takze nie je pravda, ze tyraju len toho kto sa da. Ona ad1 nevie, ze je psychicky tyrana ad2 stale zije z lovemombingoviych spomienok a z toho, ze ak spravim veci xy bude na mna taky ako predtym ad3 hlada chybu v sebe ad4 netusi ako z toho von. Navyse, toxik si vytvara agentov (boze taky dobry muz, stara sa o vas, pracuje, s detmi je, do krcmy nechodi...co by si chcela viac) a velmi uspesne obet ohovara. Kto nezazil, nepochopi, ze toxik ta vari pomaly, lebo hulvata ohlali kazda.

lujza123
12. apr 2022

@melanta takéto ženy si nič neuvedomujú pretože v tom vyrástli. Aj autorka témy je buďto z detského domova, alebo nejakej divnej rodiny kde bolo násilie, psychoteror, pripadne jej mama bola na ňu sama po celý čas a nikdy si nenasla partnera.
Takéto hlúpe vzory sa dedia po celé generácie, bohužiaľ.
Nikto kto vyrastal v harmonickej rodine by si neklakol na kolená a necistil podlahu vlhcenymi obrúskom lebo chuj zakázal vysávač a zlomil mop. To je tak neuveriteľná a bizardna situácia ze ťažko uveriť ze je to vôbec možné. A predsa je to realita pre takéto ženy

kubkovamama
12. apr 2022

Ja ti napíšem možno trochu nevyberane a necitlivo.Mas doma takého istého h.zla,narcistickeho autokrata akého som mala aj ja+rovnakú svokru.Po 6tich rokoch spolužitia som mala za sebou 3 potraty,skoro žiadne vlasy,ekzémy,bolesti,arytmiu,nespavosť..zato som mala sterilnu domácnosť,aj svokra mala vďaka mne sterilnu domácnosť,rolu posadenú ako podľa pravítka,ešte o 20tej som trhala mikroskopické buriny.Po 7mom roku som si začala kupovať pirule na upokojenie,potom som sa zložila,vyhukala sa na ňom,jej povedala tiež a na druhý deň som odišla.Podotykam,že dieťa bolo vždy odsunute,moju rodinu som takmer nevidela,ísť niekam ani náhodou.Nevies si predstaviť ten nádherný pocit prvého dňa a noci bez nich,len ja a moje dieťa a prespala som po x rokoch celú noc aj časť dňa.Viem,že to asi nikdy nespravis,aby si ho opustila,ty už máš niečo ako stockholmsky syndróm,ale neverila by si ako je to super byť zrazu sama sebe paňou a robiť si čo chces a čo ťa baví.Bohuzial ak sa nespamätas,skončíš ako troska a tvoje deti tiez.Cim budú väčšie tým horšie to bude u vás doma.

melanta
12. apr 2022

@lujza123 áno, súhlasím s tebou. Preto mi je tých detí ľúto ešte viac. Že z nich tiež vyrastú takýto labilní slabí dospelí alebo tyrani.

simca06022011
12. apr 2022

citis sa ponizene a ako sluzka, pretoze presne tak by si sa mala citit. A poviem ti, mam takeho chlapa doma, nezlepsi sa to. prave naopak. Nepomoze podla mna ani ked prestanes tu sluzku robit, lebo ja som to urobila, ze som proste prestala robit co on "vyzaduje" a dopadlo to tak, ze nerobi nikto nic:D ja si upracem priebezne ked potrebujem, on robi naschvali, cele dni somre.. rozbrle nieco, necha tak, rozbombarduje dvor necha tak atd atd... nikam to nevedie s takymto clovekom. Predpokladam, ze si mu uz nie raz povedala ako sa sprava atd..a j to ze su to aj jeho deti a jeho domacnost a nikam to neviedlo... iba k dalsim a dalsim hadkam a nakoniec si ustupila. Vykasli sa na neho, cim skor tym lepsie.

ada309
12. apr 2022

Zabezpečí rodinu finančne???
Ak nezaraba aspoň 7000€ mesačne, začni mu robiť scény ty... Ak chce mať on tip top, chci aj ty a nebuď vôbec skromná!! Mozno sa pánko zobudí, ze on tiez nieje dokonalý...
Neviem ako staré máš deti,nečítala som všetko, ale asi by som radšej šla do prace a chovala sa presne tak ako on..

zdenkastanka
12. apr 2022

@stary_ujco 😂😂

meluela
12. apr 2022

To je uplny magor. Nastav si veci tak, ako ti vyhovuju a stoj si za tym. Ak sa mu nepaci, tak aj rozvod je moznost, netreba sa toho bat. Najdi si niekoho, kto o tom bude vediet a bude ta podporovat a davat ti silu to riesit (kamaratka, sestra, odborna pomoc ...).

sszuzu8
12. apr 2022

Na môjho platí jeden trik - keď som v kuchyni a začne pindat (nerobí to preto ze variť neviem ale napríklad niečo chce inak ale podá to neprimerane a hneď sa začne urážať) podám mu to co mam akurát v ruke so slovami - nech sa páči šéfkuchár dnes varis sam. A odídem. Už 2 nedele varil celé menu sam odvtedy dá pokoj 😂 vie ze odídem a nevrátim sa s tým ze mu pomôžem alebo ci niečo netreba.
Co sa týka upratovania raz poznamenal ze. Kedy som umyla podlahu. Len raz. Inakšie si. Len robí srandu keď vidí ze je leskly celý byt ze som si sedela celý deň a valala gule 😂 tak nepriamo pochváli keď vidí napríklad uložené. Šaty v skrini odznova ze je neporiadok v skrini a dobera si ma 😄 keď povie ze nerobíš nič tak ozaj neurob nič. Nech citi ten rozdiel.
Plus neupratuj s nervami. Upratuj lebo ya to baví a dávaš vašej domácnosti svoju esenciu. Robíš to aj pre seba. Urob si z toho hobby. Aké emócie. Do. Toho dávaš to z toho cítiť

sidicek
12. apr 2022

@makova333 mne sú tieto mechanizmy známe, ale nie vždy to tak musí byť. Nepoznáme celé pozadie u autorky. Poznám osobne aj ženy z harmonických rodín, ktoré takto dopadli, lebo si chceli zachovať určitý status - usporiadaná rodinka hodná obdivu. Až keď ich začal fyzicky atakovať, tak to začali riešiť, aj to až po rokoch. Nie každá rodina je dokonalá, ale nežijeme vo vzduchoprazdne a aj autorka ma hádam kamarátky rodinu u ktorých vidí, že toto co jej muž požaduje nie je štandard. Bohužiaľ, slovenské ženy sú posadnute pulirovanim domacnosti, samé si nastavia latku tak vysoko, že psychopatovi nie je ťažké ju posúvať do extrému.

acrobaleno
12. apr 2022

Ani neviem, čo mám napísať. No spomenula som si na film Noci s nepriateľom, kde Julia Roberts musela zarovnávať uteráky do rovnakej dĺžky, inak by dostala po hube. Každý deň ďakujem Bohu alebo inej vyššej bytosti, že mám radar na takýchto debilov, že sa im úspešne vyhýbam a že viem včas zakročiť, aby som nemusela nikde otročiť, len kvôli vidine "lásky" a "deťom". Ženy, skúste sa riadiť heslom: "Radšej sama ako s debilom".

lolita555
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
12. apr 2022

Autorka preco si to od muza vsetko nechas? Ved on ta nema zanic a uz vobec si ta nevazi? Naozaj takehoto chlapa milujes?

marcellka32
Autor odpoveď zmazal
karhu
12. apr 2022

mas doma despotu a ty si v tej domacnosti za handru, toto cely zivot robila moja dobra znama, nechala zo seba urobit handru..dnes uz dospele deti nenavidia jej muza, svojho otca a ju tiez, lebo to dovolila🙈
ak nevies muzovi nastavit hranice, tak sa zbal aj s detmi a zacnite nanovo, alebo zbal toho svojho psychosa a nech si ide aj s vlhcenymi utierkami kade lahsie..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
rybicka74
12. apr 2022

Milá autorka,máš to ťažké,ale keď to čítam,môžeš si za to sama! To máš také návštevy,že ti prezerajú poriadok v byte? Výmena známych!!! Mám tri deti a vždy som sa radšej venovala im ako upratovaniu,chodili sme von a hrávala som sa s nimi. Bordel? Však ma počká, nikto to za mňa neurobí,môj teraz už ex sa tiež nepretrhol a tiež len pindal. A tak aj skončil 😂. A ja som šťastná,že moje už dospelé deti majú so mnou super vzťah a nie sú zmagorené svojím vadným otcom. Takže tebe hlavne želám,aby si sa zobudila ty sama prvá a stanovila si priority. Prepáč,ak sa ti môj komentár nepáči.

ejanjelik
12. apr 2022

Je mi vás ľúto ☹️na svete sú krajšie veci ako vyuprativany dom a strhana žena. Vás manžel by to mal pochopit

juliet86
12. apr 2022

je to hrozny chudak ten tvoj chlap... ta jeho pomoc je uplne o nicom a ked uz je tak este ti ju vycita

callisia
12. apr 2022

Autorka, túto táto chudera je na tom rovnako ako ty. Možno by ste si mohli pokecať. Nechápem kde chodíte na takých debilov.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzel-je-velky-pedant-na-poriadok/?page=13#post-84802494

shee11
12. apr 2022

Ahoj,
po prvé tvrdo odsudzujem zeny co v prvej vete napisu, mozes si za to sama. Su to uboziacky, ktore nevedia kde je sever. Nevsimaj si ich.
Ber to vázne, ale nie beznádejne, odpovec si na otázku, ci sa ho bojís? Bojis sa ze by ta zbil, keby si sa mu postavila?
Porad sa s fundovanými, zavolaj na bezplatnu linku 0800 212 212, tyranie nie je len mlátenie. https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/2015/...
Ak máš možnosť, pozri si seriál Maid. Je to o babe s trojročnou dcérkou, ktorú týra muž (nebije ju) , odíde od neho, prebíja sa, potom sa vráti, zas odíde, je aj o tom ako jej ludia neveria a bagatelizuju co preziva (ved nie je zbitá).
Typická vlastnost takýchto manipulatorov je ze ta ociernuju pred okolim (to robi), robi z teba neschopnu a nemoznu, robi to stale az clovek tomu naozaj uveri, neda sa tomu ubranit. Prosim porad sa na tom telefonom cisle. Drz sa.
A este raz, nevsimaj si sproste komntare.

halci
12. apr 2022

@pribinak ano, Presne, to by som aj ja spravila. Nechapem, ako sa niekto moze tak spravat k zene a matke svojich deti.

heln
12. apr 2022

@acrobaleno presne som si spomenula na ten film, ale nehrala tam Jenifer Lopez? nakoniec ho v sebaobrane planovane zabila, lebo jej nikto neveril a nepomhla jej ani policia.