Mužovu rodinu nezaujímalo, že som tehotná. Teraz sa idú za malého roztrhať
Ahojte.
Možno som hlúpa ja, ale toto mi nejako nesedí. Určite mi poradíte.
Bývame s mužom ešte u našich, keďže náš dom bude hotový až v lete. Odkedy som tehu, mužova rodina (až na jeho sestru) sa ma ani raz neopýtali ako sa má malý, ako znášam tehotenstvo, či je všetko ok a podobne veci. Ja som to od nich ani nečakala, ale podvedome ma to trápilo, že ich to vôbec nezaujíma. Do siedmeho mesiaca tehu sme chodili každý týždeň na návštevy, odvtedy nechodím keďže mám nadriadený kľudový režim kvôli krčku. Vyslovene som mužovi povedala, aby im vysvetlil, že mám zdravotné komplikácie nemôžem toľko chodiť musím ležať. Ani vtedy sa mi nikto neozval. No posledný týždeň ako keby sa roztrhlo vrece. Vyvolávajú mi kedy sa malý konečne narodí (som v 34tt), doslova sa bijú o to, kto kedy bude kocikovat, jeho sestra už oznámila, že bude u nás pravidelne každý deň po pôrode(no a nielen ona), predbiehajú sa kto kúpi malému drahšiu vec atď. Osobne ale ani raz ma neboli pozrieť, iba počúvam prednášky o výchove, ako by som mala rodiť a kojiť atď. Úprimne je mi z toho zle, no nechcem muža uraziť. Kde boli doteraz? Ťažkým srdcom sa budem na nich usmievať po pôrode ked sa budú tlačiť na návštevu keď sa ku mne takto chovali počas tehu. Preháňam to?!
Nepýtajú sa? Zle je.
Pýtajú sa? Zle je.
Ja teda nevidím, ako strašne sa voči Tebe chovali a za čo by si na nich mala mať ťažké srdce. 🤷🏻♀️
Dobre takže sú to len tehu hormóny 😂😂 neviem nejako ma to zaskočilo ze 8 mesiacov nič a teraz zrazu všetci
Poviem to, čo sa stále hovorí, a to: Si tehotná, nie chorá.
Skor to vidím tak, že si mala inú prestavu, predstavu p tom ako ta budú všetci na rukách nosiť a si sklamaná, že prejavujú o teba maly záujem. To nie je spravne 🙄
Mam podobnu skusenost a z tych slubov ze budeme chodit kocarovat nebolo nic :D A to mi neslubovali len takto svokrovci ale aj kamaratky a tak... Isli sme ich raz za mesiac pozriet na navstevu a hotovo...dokonca ani tam sa nikto nehrnul kocikovat. Malu nachvilu popestovali a hotovo....
Normálne celkom . To moja mama vkuse🤣čo ako nonstop dá sa povedať
Je to tak trochu aj normálne. Teraz uz je to take realne alebo ako to nazvat. Uz si uvedomuju, ze maly človiečik existuje, vidno na tebe, ze rastie, ze sa to pomaly blizi... Niektorí potrebuju cas na uvedomenie...
Podľa mňa nie su to u teba hormony. Švagriná jw teraz tehotná ale vždy keď sme sa strwtli ci som ju videla tu na nete som sa pýtala ako sa ma a co male. Určite nepotrebujes aby ti každý deň volali ze ako sa máš ale aspoň občas prejaviť zaujem o teba. Podľa mňa by som im povedala ze ked o teba sa nezaujimali doteraz ze po narodeni babatka tiež nemusia. Určite sa neboj ze budu sa hrnut kocikovat. Ked byvajh dalej od vas tak nebudu stále u vas. Videla som to aj pri mne. Keď sme boli u svokrovcov tak švagor zo svagrinou isli povoziť ale ako slubovi prídeme k vám voziť. Ani raz neboli....
Pozri moja dvokra ked zistila ze som tehu som u nej viac vitana nebola ked sa dieta narodilo prvy rok o mna ani o neho nikto z rodinky ani nezavadil. Ani jediny raz mi nikto nezavolal aby sa opytal hej ako sa mas? Dokonca ani ked som na rizikovom lezala v nemicnici s rozbehnutymi kontrakciami v 7m teh. Vykaslala som sa na to kazdy sme nejaki. Decka maju so svokrou rovnaky vztah ako ona s nimi nevyhladavaju jej pritomnost a ja ich nenutim... Mame svoj zivot a je nam fajn. Tak poradim aj tebe neries zite si svoj zivot a budrte v pohode. Vsetko dobre prajem 😘
Prehanaš. Nezaoberaj sa recami kto kedy bude kocikovat,kto co planuje kupit.
Beries osobne,ze nejavili mesiace zaujem. A si urazena na ne,zbytocne. Hod to za hlavu.
Nie kazdy clovek je presladeny, ked sa dozvie, ze v rodine sa ocakava potomok. Aku si mala predstavu ? Ze kazdy den Ti napise iny clen rodiny ako sa mas ty ci babatko?
Mna by to teda otravovalo a celkom si myslim,ze nic hrozne neurobili. Prve mesiace su rizikove,co ak nechceli posobit vtieravo lebo ved stat sa moze cokolvek. Tolko verzii moze byt preco sa tak spravaju, ale ty si vyberies taku aby si mala " tazke srdce"
Zaoberala by som sa vyhrade nato,ci doma mas tu pozornost od manzela a tam to konci.
no mne by hlavne vadilo, keby sa ku mne chcú nominovať po pôrode. už som sa tu o tom zmienovala vo viacerých diskusiách - po pôrode potrebuješ kľud, nie návštevy. ja som povedala celej rodine (okrem mojej mamky) že po šestonedelí. ale až pred druhým pôrodom, bola som totiž poučená z prvého aké to je hrozné keď ti den čo den chodia svokrovci, ktorí sa ešte nechali obskakovať a obsedeli celé hodiny. bolo mi z toho hrozne ...
Véd si tam chodila každý týždeň tak co ti mali kontrolovať kŕčové žily, či merať brucho? A neboj, sú to len keci, ako sa kto bude predbiehať o kočík. Mne tiež každý písal, Jjuuuj, konečne budeme kocikovat, necháš nám deti a ty si pôjdeš popratat, oddýchnuť a my sa postaráme. Môj syn má 2 roky a mama ho videla raz v kočíku cestou na postu sme sa náhodou stretli.
Moje sestry tiež vypisovali, ospevovali a prd. Ani bé vedia kedy sa narodili ☺
Mne sa to tiež nepáči, ale ja som po pôrode, tak to tiež bude možno hormonálny názor 😅😅😅😅
Mne sa nepáči hlavne tá časť že budú u teba každý deň po pôrode. To hormóny, nehormony, to by som teda nedovolila. Ja som bola rada že som rada prvé týždne, kým som sa zotavila, chodila s holými bolavumi prsiami a vložkou medzi nohami, rozrevala sa cestou medzi spalnou a zachodom(len tak 😅, alebo pre to, alebo tamto 😅) bola nevyspata, strapatá, unavená.. a plus korona obdbobie. No u mňa by veru nepochodili s týmto
Zly je cely tvoj postoj. A co ze si mala kludovy rezim a nevyvolávaju? A co ze ste dovtedy kazdy tyzden chodili? Ty v prvom rade ries seba, aby tebe bolo dobre. Ja som nikoho rodinu cele tehu nepocula nevidela? A na co? Mali mi brucho potlapkavat a chrbat podopierat? Ale no tak. Tak chlap im podla vsetkeho ppvedal ze mas mat klud, tak si uzivaj klud. A vobec ale vobec som nerieiisla ci a kto kedy prišiel, iba som nahlásila ze budu sa ohlasovať vopred a ziadne prepadovky. Nic viac. Vopred ti radím, navstevy si na kazdy den ani neplánuj. Rovno ich zatrhni 😂 pojdu ti na nervy.
A drtto poucovanie.. Na to si zvykaj a vymysli si ako budes najblizsich xy rokov tieto mudre reči odpinkavat. Inak stavias sa k tomu "kde boli doteraz" ako keby ste sa 5 rokov nevideli nepoculi ☺️ klud, nic sa nedeje 😁
A inak cudujem sa, ze by si stala o navstevy v tomto korona obdobi. Ved ti vyvolavaju, kedze pocuvas prednasky o vychove. A muzova sestra sa predsa zaujima, takze ju lahko zrusis po porode.
Cize riesis fakt blbosti, treba sa naucit, ze nikdy nikto nebude naplnat tvoje predstavy.
Ja mám pocit, že v niektorých rodinách je téma tehotenstva akoby tabu. Mala som to rovnako s mužovou rodinou. Ani raz za celý čas ani len nenačali tému, ktorá by mohla s tehotenstvom súvisieť. Ani keď som mala prvé MA (o čom vedeli) ani pri ostatných dvoch, kým som ja vyslovene niečo nepovedala, napr. že mi je zle v začiatkoch. Ani švagriná, čo ma dosť prekvapilo. Úplne ich tá téma desila, asi aby to nezakríkli alebo čo. Skrátka taká poverčivosť. Nebolo mi to príjemné, takže trochu aj chápem. No ale tak, neprerobím ich a inak sú fajn 🙂
Uprimne, ani o mna sa nik nezaujimal ked som bola tehu. A bolo mi to v podstate jedno, a asi mi to aj vyhovovalo.
No a k tomu ze uz sa biju a tisnu k tebe, tak to by som nezniesla osobne. Ani od muzovej a ani od mojej rodiny. Chcem mat svoj pokoj a nie mat furt navstevy. Chceme si uzit s muzom babatko. Takze toto ak tak by som skor riesila, no ale uvidis. Mozno to bude tebe vyhovovat
Ak ta mali na haku bolo to divne chovanie...ich chovanie.
Teraz ked idete do finale nastalo tzv: panicko-hystericke rodinne harasenie...(mozno tato diagnoza dostane raz aj svoje vlastne cislo).
Extremy su na prd, sucitim s tebou 😎🤞.
Diagnoza by bola a teraz co s tym robim ja:
Zatial prepina len nasim, lebo svokrovcov zapojime az nasledne (manzel ze radsej az po porode 🤦♀️😂).
S recami kam prihlasim male, na aky kruzok, na aku vysoku, ake bude povolanie, polohovanie na brusku, kojenie, nespanie, typ matraca, uz kupili perinu aj s vankusom 🤦♀️, nakup postielky, dudla, chceli nam sem dotrepat daky nabytok😳😂... az ma hlava rozbolela🤷♀️.
Moje riesenie:
i) na haraburdy vravim, ze vsetko mame,
ii) za oblecenie som vdacna (nech aj oni maju dajaku radost 🥰) a ze preferujem bavlnu a inak neriesim,
iii) na "dobre rady" vacsinou hikam, dakujem, obcas hram prekvapenu a obcas som fakt rada - nehadam sa, lebo viem, ze aj tak bude po nasom, nezijeme spolu,
iv) navstevy po narodeni: ja tu chcem na pomoc mamku a segru ale inak nikoho prve 3 mesiace...manzel to respektuje. Aj dovody pochopil: slaba imunita babatka, choroby, covidy, stresy z neupratania a rozhadzaneho rezimu spanku atd.
So stipkou asertivity, lyzickou trpezlivosti a kreativity to zvladnes 🤞🤘
@tosomja haha, to je rpavda ze kazdy sa predbiehal, kady pisal.ako pojfeme kocikovat spolu , alebo pokocikuje a ja mozem.mat volno a realita je ina. A ako.ked bude vacsi ho vezmu na vylety alebo prazdniny a my budeme mat cas pre seba ale zaujem ziadny a pochybujem ze sa to zmeni. Ale.je par ludi co sa tesilo a snazi sa venovat vramci svojich moznosti no 🙂
Mat tak tvoje problemy....
Čomu nerozumieš? Teraz si to ty, potom to bude dieťa, nie ty......takže ak s tebou nemajú blízky vzťah tak jednoducho berú že si tehotná a neriešia či chceš pomôcť(ty), ako sa cítiš (ty)......potom to ale už bude o bábätku nie o tebe.....ale hovoria z teba hormóny....tehotenstvo nie je choroba, takže nerieš že nie si stredobod sveta....
Každý týždeň ste k nim chodili na návštevu, čiže ťa každý týždeň videli, že sa máš dobre, alebo čo mali ešte robiť? Ja neviem prečo to dnes tie budúce maminky tak preháňajú, ako sa okolo nich má pomaly od 0+1 točiť celý svet. Ty si tehotná, nie tvoja rodina, je podľa mňa úplne normálne, že sa budú zaujímať, až keď porodíš.
podla mna neprehanas, ked ti teraz vedia vyvolavat, mohli ti napisat aspon povzbudive slova, ked sa dozvedeli, ze mas kludovy rezim a z casu nacas sa opytat, ako sa citis, ked ste boli na navsteve, mohli.
ja som svoje tehotenstvo neprezivala a ani si nemyslim, ze tehotenstvo je choroba alebo nedajboze maju byt vsetci zo mna uveliceni a stavat na piedestal, ale len zaklad slusnosti, ze nosis pod srdcom ich vnuca, je opytat sa ako sa mas.
srat na nich, len si ukociruj navstevy po porode, stoj si za svojimi pocitmi. ak sa na navstevy nebudes citit, rus to vsetko zaradom (bez ohladu na rodinnych prislusnikov).
neboj, keď sa štuplík narodí, nebudeš mať čas rozmýšľať nad takýmito somarinami
Tak budem za čudnu ale veru aj mne by to vadilo. V dnešnej dobe, keď má každý telefón v ruke aj pol dňa si nenájde minútu na napísanie sms?!
Chce to kľud, neposrať sa z toho všetkého

Ano, prehanas. Ved muz im povedal, ze sa necitis dobre, tak ta nechali oddychovat, doverovali starostlivosti tvojho muza a tvoj muz sa urcite o teba dobre staral. Teraz uz cakaju, ze sa dieta narodi, tak sa tesia. Co prosim ta riesis?