Mužovu rodinu nezaujímalo, že som tehotná. Teraz sa idú za malého roztrhať
Ahojte.
Možno som hlúpa ja, ale toto mi nejako nesedí. Určite mi poradíte.
Bývame s mužom ešte u našich, keďže náš dom bude hotový až v lete. Odkedy som tehu, mužova rodina (až na jeho sestru) sa ma ani raz neopýtali ako sa má malý, ako znášam tehotenstvo, či je všetko ok a podobne veci. Ja som to od nich ani nečakala, ale podvedome ma to trápilo, že ich to vôbec nezaujíma. Do siedmeho mesiaca tehu sme chodili každý týždeň na návštevy, odvtedy nechodím keďže mám nadriadený kľudový režim kvôli krčku. Vyslovene som mužovi povedala, aby im vysvetlil, že mám zdravotné komplikácie nemôžem toľko chodiť musím ležať. Ani vtedy sa mi nikto neozval. No posledný týždeň ako keby sa roztrhlo vrece. Vyvolávajú mi kedy sa malý konečne narodí (som v 34tt), doslova sa bijú o to, kto kedy bude kocikovat, jeho sestra už oznámila, že bude u nás pravidelne každý deň po pôrode(no a nielen ona), predbiehajú sa kto kúpi malému drahšiu vec atď. Osobne ale ani raz ma neboli pozrieť, iba počúvam prednášky o výchove, ako by som mala rodiť a kojiť atď. Úprimne je mi z toho zle, no nechcem muža uraziť. Kde boli doteraz? Ťažkým srdcom sa budem na nich usmievať po pôrode ked sa budú tlačiť na návštevu keď sa ku mne takto chovali počas tehu. Preháňam to?!
Chapem,ale vyrabas si vdaka nicnerobebiu v hlave pronlem kde nie je.Ty len dufaj,ze dodrzianslovo a ozaj ho budu chodit kocikovat.Len tie mudrosti a nazory na vychovu,tie si hned razne ukociruj.
Viem ze pre teba to je "udalost" hned od tehotenskeho testu, ale ver ze druhi ludia to az tak neprezivaju ako ty. Ano je to pekne, ale nie aby 9 mesiacov ti 2x do tyzdna vyvolavali ako sa mas...na navstevach ste urcite obcas preberali ako ti je, kontroly...a s bliziacim sa porodom je to z pohladu druhych ludi uz nieco realnejsie a preto vacsi zaujem.
Nie je všetko čiernobiele. Ja som to tak mala so svokrou. Za cele tehotenstvo som dostala jedinú otázku - prečo mám tak veľké brucho a to bol cely jej záujem 😁 na jednej strane chápem, že ta mrzí ich nezáujem. Tiež som čakala, že sa aspoň spýta nejakú zmysluplnejšiu otázku, napr či je všetko v poriadku 😁 ale keby to mám tak riešiť ako ty, asi by som sa zblaznila. Po pôrode mi ani nezavolala, malého videla až o mesiac neskôr ( ale to som bola aj rada, že sme mali kľud), samozrejme prvé co bolo boli fotky s malým, chvíľu posedela a odišla s tým, ze jej mame dať vedieť, keď budeme potrebovať pomôcť s malým. Ja som sa toho hneď chytila 😁 a volala ju najbližší víkend, potrebovala som si porobiť. To by si mala vidieť ten vyraz 🙈 prišla, každú chvíľu pozerala na hodiny a už sa nevedela dočkať kedy ju “pustím”. Tým chcem povedať len toľko, nepozastavuj sa nad takýmito malichernosťami, s najväčšou pravdepodobnosťou ich tam nebudes mat nasackovanych tak často, toto sú len reči, budeš rada, že sa zastavia raz za čas 🙂
Tak a kedy ju majú obskakovať,keď nie teraz? Príde čas,že bude obskakovať ona rodinu ďalších 30 rokoch.Zeny nebuďte také prísne na seba ! Tie,čo píšete,že tehotenstvo nie je choroba.Mozno na dôchodku vás budú deti obskakovať,ale to nie je vôbec isté.Neupierajte si malé radosti,keď nemusíte...ja som chcela sestrine kocikovat,ona nechcela bola som k dispozícii kedykoľvek,teraz je jej syn veľký kôň a stretnem ho raz za rok náhodne na ulici,takže super...

Neboj aj mne tak švagriná aj svokra hovorili pri prvom ako budú kocikovat a chodiť k nám. Chodia tak 4x ročne. Kocikovat neboli , len raz na krstinach švagriná. Je dcerina krstná a ani sa nezaujíma. Dcéra má už 7 rokov. Syn ma samozrejme inú krstnu