icon

Myslím na muža z minulosti

27. aug 2020

Pekný večer, idem sa len "vyspovedať"
Začnem od začiatku, po 2rokoch známosti som sa vydala, rok na to sa nám narodila dcéra, odvtedy to bolo na bode mrazu. Ani z voza ani na voz, bez komunikácie, bez porozumenia, bez objatí, bez úsmevu...nežili sme, len prežívali vedľa seba. Takto celých 7 rokov, až mi jednu noc povedal , že ma neľúbi, ale nechce aby som odišla, kvôli dcére. Vtedy sa to vo mne zlomilo, pýtala som sa ho či niekoho má, plakala po nociach, pýtala som sa samej seba, kde dom urobila chybu. ...
Po roku plaču ( cez deň som sa tvárila že nič sa nedeje, hlavne pred ľuďmi a dcérou) som sa cez sociálne siete spoznala s jedným mužom. Písali sme si polroka, bez fotky, bez hlasu...proste len čisto platonicka láska, až raz prišiel za mnou do práce , zaľúbili sme sa a život bol hneď krajší. Stretávali sme sa dva roky, plánovali spoločnú budúcnosť, zoznámil má s rodinou, vedel že som vydatá, ja som vedela všetko o ňom. Keď prišlo na lámanie chleba, cuvla som a zostala poslušne doma.
Písal mi potom ešte pár mesiacov ale ja som ho ignorovala.
Zabudli sme.
Medzitým som sa rozviedla, odišla do prenájmu žila si svoj život aj s dcérou. Zoznámila sa s mužom, s ktorým mám dieťatko. Ľúbim ho. Je nám spolu fajn, je skvelý otec, aj mojej dcére vynahradzat chýbajúceho otca, vzor.
...ale, pred nedávnom sa mi ozval on, spomínali sme, a ja som nikdy nezabudla ani keď som sa tvarila, že áno.
Obnovili sa city, možno len túžba stretnúť sa, zistiť či by to bolo také ako predtým, alebo už nie. Neviem spávať, neviem milovať , lebo myslím na neho.

Strana
z2
kika52621
28. aug 2020

Tak potom mi unikla pointa tvojho príspevku.... Lebo ja som to pochopila tak isto ako ostatné baby. Ze uvažujes, že sa s ním stretneš.

jaskolka
28. aug 2020

Minulosť nerieš, ako precitla, tak v tebe odcitne. Keď sa prestaneš tým zaoberať, prejde ta ošiaľ, aj ten chlapík z minulosti. Ak sa budeš v tom prplat, rýpať, myslieť, začneš si automaticky "maľovať predstavy" aj keby si nechcela. A bude ta lákať zavolať mu, odpísať, ísť s nim na kávičku, na vodičku atď.. Až sa to dozvie tvoj terajší a myslím, že nadšený nebude. To, čo ste plánovali s tým ex, proste nie je, načo sa umarat niečím, čo skončilo? A predstavovať si, čo vôbec nebolo?

0silvia0
28. aug 2020

A co si chcela vlastne citat? Ake odpovede? Ze juuuj, srdiecko sa ti zachvelo, neboj, to sa stava aj ostatnym 2x tyzdenne, aj mne sa to vcera stalo, ked som si spomenula na Jana, s ktorym som pred piatimi rokmi chatovala a slubili sme si vecnu lasku. Ale neboj, dala som si pohar vinka, pospominala, srdiecko sa zahojilo. Urob aj ty moja tak ako ja, ak tebe to iste pomoze, my skusane zeny sme silne, my to dame, neboj moja❤️❤️❤️
Ci co si vlastne chcela citat, ked normalne odpovede su pre teba moralizovanie? 🤷‍♀️ Taketo lepkave dristy ako som napisala? 🙄

asia83
28. aug 2020

@777januska777 Presne. Tiež nechápem. Však sa mohla rozviesť a byt s tým prvým. Nie, našla si druhého, dieťa, teraz chce toho prvého. No riadna citová labilita.

asia83
28. aug 2020

@0silvia0 👍😂

asia83
28. aug 2020

@jaskolka 😂👍

moonlight1210
28. aug 2020

zrejme si sa len tuzila cez pismenka vypisat a znova si prezit tie pocity, co si mavala. alebo s niekym o tom popisat a umoznit tak sama sebe znova prezivat zalubenost do toho muza.
do istej miery je to terapia, ako sa z toho vyburit. ale niekedy to ma opacny efekt a iba sa utvrdzujes v tom, ze on je ten zazracne osudovy (lebo chcete byt spolu, ale stale sa v case a priestore osudovo obchadzate).

takze kasli na to.
skor sa s nim predstav v situaciach, co su ti komplet proti srsti.
trebars ako ti necitlivo nieco odvrkne pred ludmi (ked si trebars zanietene s niekym vymienas nazory a snazis sa obhajit ten svoj a on ti povie: milacik, nechaj tak. a ty z jeho tonu citis, ze tym chcel povedat, ze ani podla neho vobec nemas pravdu a iba sa strapnujes a aj jeho a mas uz byt ticho).
ako sa budes citit hlupo, ked mu naservirujes prvy obed a budes vidiet, ze si ho velmi neocarila a hoci nic nepovedal, tvoja dokonalost v jeho ociach uz ide dole.
ako pri zariadovani bytu zistis, ze ak nie je po jeho, tak je ofucany, resp. sa snazi urobit vsetko preto, aby ta presvedcil, ze mas suhlasit s jeho napadom. a ak si presadis svoje, bude ti to este dlho pripominat v narazkach.
ako po par mesiacoch spoluzitia pojdete von s kamaratmi a on zaujato prekeca cely vecer s inou zenou, lebo sa vasnivo zaujimaju o tu istu vec. ked navrhnes, ze uz treba ist domov, tak ti len povie, ze vsak chod, on pride potom. a este nebude chapat, co ti vadi. dokonca sa urazi, ze ho obmedzujes, ak mu to vytknes.
ako ti nie prave taktne skritizuje oblecenie, makeup, vlasy, postavu, zrovna ked sa ty v jeho ociach citis ako nedostizna dobre vyzerajuca bohyna, aj s tymi par nedokonalostami. ze ta lubi taku, aka si. (nechces trochu schudnut? to ides von takto?).
ako ti povie: zlatko, nehovor o niecom, comu nerozumies. prave vo chvili, ked mas pocit, ze ta berie taku, aka si a povazujte ta za inteligentnu zenu, ktora uvazuje rozumne a ma spravne nazory.

nepis, co vsetko z toho na teba neplati. sama dobre vies, co by ti na chlapovi bolo proti srsti, co by si nezniesla a radsej ten vztah nechcela. tak to si tam domysli.
uved sa do reality s nim ty sama. miesto stavania vzdusnych zamkov, ako by vam to klapalo.
potom z toho "vztahu" vyspis este rychlejsie a konecne prestanes stracat cas. lebo ten ti nikto nevrati.

kym budes napoly srdcom a myslou zit niekde inde, tak realny vztah bude okolo teba len plavat.
a kym sa preberies a budes chciet zacat konecne ten realny vztah naplno zit, rozvijat a budovat, tak zistis, ze ti kludne uplaval kamsi do neprijemnych vod.
a zaroven zistis, ze sa neda v nom nadviazat v tom bode, v ktorom si sa ty odporucala do sveta snov o inom muzovi. lebo uz ste obaja s partnerom niekde inde.
proste to, co si neinvestovala do vztahu, ale do snivania, niekedy uz nedobehnes. ten cas, co si mohla naplno travit vo vztahu si nezopakujes.

no a niekedy clovek zisti, ze nielen on mal svoje tajomstva.
ale ze obaja si vecer lihli do tej istej postele, dali si pusu na dobru noc, zavreli oci a odisli do svojich vzdusnych zamkov o zivote s niekym uplne inym, koho nemozu mat.

miadi
28. aug 2020

Nie som moralista len nechapem ako mozes napisat ze milujes partnera a popri tom snivas o ex milencovi. Mne to pride velmi nezrele a detinske a to ako milujes? Mna mm za 9rokov vselijak vytocil ci zranil ale ked si spomeniem na ex nikdy to nie je take snivanie ze ako sme sa mohli mat super lebo to boli realne vztahy a mala som aj vztahy o jednej veci a tie uplne chapem bez ruzovych okuliarov. Nikdy ma to nelakalo ist spet lebo nikdy nevstupis 2x do tej istej rieky. (neda sa to lebo v tej rieke je uz ina voda ako ked si tam bola a aj ty si ina ako ten prvy x)Nie je to moralizovanie mozes byt ako Kollar a mat deti aj s 11 chlapmi ked na to mas financie. Ze budu mat istotu ked zmenis dom byt chlapa -otca za ineho ale to materialne nie je vsetko .Kde je istota ze tento treti bude ten naj a ze snim by si ostala? Ved ho vobec nepoznas len z postele. Zit snim a s tvojimi 2detmi to by bola hnet ina malina.Vravis ze snim nechces nic len nanho myslis hmm tak nanho zabudni.Lebo len zbytocne snivas o fatamorgane . Vzdusne zamky o tom co mohlo byt s niekym koho ani realne nepoznas nezila si snim ti len budu kazit to co mas v realite. Radsej sa prebud a pracuj na vztahu ktory mas. S otcom tvojho druheho dietata. Kym sa mate radi.Ten ex milenec je len taky outlet emocii je to len taky tvoj unik kam unkas a robis to zas hoci v inej forme ako v manzelstve. A fantazia moze byt nebezpecnejsia ako realita.Lebo taketo vzdusne zamky ta mozu drzat dlho roky rokuce -lebo v realite by si ho spoznala a zistila ze je len dalsi chlap s chybami a vztah casom obohrata platna.Takto v snoch bude nieco nedosiahnutelne nieco krasne nieco neskutocne a lepsie ako to co mas..Zi v realite nie v predstavach. Nikto ti tu nechce zle.

andreatytler
28. aug 2020

Autorka hned na zaciatku si povedala ze sa ides len vyspovedat a tak aj bolo. Nepytala si sa na nazor ani o radu si neziadala ale kazdy ti sem dal radu a nazor.
Myslim ze si chcela pocut ze s tebou sucitime, lebo fakt je ze sa to moze stat kazdemu ze sa zalubi aj ked je stastny vo vztahu a potom sa cely zivot komplikuje, lebo to nie je az take jednoduche sa odlubit.
Asi si to potrebovala dat von ale akonahle das svoje myslienky do diskusnej skupiny musis ocakavat komentare a nazory a rady aj ked si o ne neziadala.
Myslim ze vela zien s tebou suciti a prave preto ti vravia ze robis zle co robis, ked myslis na muza z internetu. Nechcu aby si si pokaslala dory zivot co mas a co ta stal vela namahy. Oni vidia situaciu racionalne, bez citov, nie ako ty.

1didiana1
28. aug 2020

toto nevesti nic dobre, ked sa takto ozval, radsej ignoruj, nenic si to, co momentalne mas pre nejaku chvilkovu radost, lebo to budes este lutovat :/

marca12
28. aug 2020

Ty brdo akoze nemam slov,ze jedna dospela zena si vie takyto chaos spravit v zivote. Tak,ked myslis na neho,rozid sa a bud s nim,aky problem. Ci sa s nim budes dalsie dva roky vlacit po jeho rodine?

kitycat
28. aug 2020

Fascinuje ma, ze po 7 rokoch si bola v soku ked ti prvy miz povedal, ze ta nemiluje 🤦‍♀️
Fascinuje ma, ze si s nim ostala, ked ti iny ponukol lasku 🤦‍♀️🤦‍♀️
Fascinuje ma, ze ten odmietnuty na teba stale mysli az tak, ze sa ti po case ozval🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

A ak by som napisala co si este myslim, tak by ma asi zablokovali...

lujza123
28. aug 2020

Ja som presvedčená že ak s niekym máš v zivote byt tak všetko ide hladko a si s ním hneď od začiatku.
No a potom sú tu takéto platonicky lásky ktoré sa nám primotavaju do života, s ktorými nás možno spája nejaký cit ale napriek tomu nedokážeme byť spolu. Proste to nejde. A tak to ma byt.

Strana
z2