Potrebujem radu.
Vždy sa mi páčili starší muzi, a prvýkrát som na to prišla vo svojich 14/15rokoch, keď sme sa chodili prechádzať v dedine s kamoskou okolo cesty, kde je lúka na ktorej pasol ovce jeden muž. (Nebol až taký starý) Zaujal ma a bola som platonicky doňho.Kazdu noc som si predstavovala ako sme na tej lúke spolu, ako mu prinesiem obed atd. Proste som si dosť romantizovala predstavy o tom, ake by to s ním bolo.
Držalo ma to kým som nenastúpila na strednú a nespoznala toho priateľa s ktorým som strávila 6 rokov svojho života. Vtedy som sa odsťahovala z dediny k nemu. Prešli roky...a teraz som u rodičoch na dedine naspäť (po rozchode).
Znovu som stretla po dlhej dobe toho muža na dedine prechádzal byciklom.. Trosku zostarol, postavovo mu narástlo brucho bačovské 😄 Ale keď som ho znovu uvidela, tak sa mi rozbúchalo srdce a to som naozaj po takom rozchode kedy ťažko ráno vstávam z postele a iba plačem. Bolo to zvláštne. Akoby ta moja platonická láska ožila a moja bolest a smútok zmizli 🙂 (aspoň pri predstave o ňom).
Ten muž je stále slobodný. Ma možno 38r maximálne.
Strašne by som sa s ním chcela spoznať. Akoby ma to nejak ťahalo za ním. Som z toho prekvapená. S tým mužom ale nemám ako prísť do kontaktu, býva na takej samote mimo rodinných domov v dedine. Stretli ste sa s niečím podobným? že ste vlastne ako "platonicku lásku" stretli po nejakej dobe a ožila? Alebo je ta platonická láska v nás navždy ? Čo by ste robili? A dokonca som sa dozvedela že ten muž sa na mňa pýtal ked som mala cca 20rokov. Raz som bola na návšteve u rodičov a pýtal sa jedného známeho, že "Koho som dcéra, a či niekoho mám lebo ma zvykne výdať samú" Toto ma ešte viacej dostalo.
@moonlight1210 Áno to je úplná pravda. Dopodrobna si opísala význam tej "platonickej lásky" presne som na to myslela. No každopádne už nechodí pásť.
A čo sa týka toho zivota, vždy som túžila byt taká žienka gazdinka 😄😄
@liliana330 ked ho stretnes pozri na neho a usmej sa.
Pozri, pokym sa s nim nezoznamis, budes stale mat v hlave tu svoju romanticku predstavu. Takze chod, zisti aky je, a bud budete nejako osudovo prepojeni a budes s nim stastna, alebo zistis, ze to je len mila spomienka a romanticka predstava ale realita je des a uz sa k nemu nevratis ani v myslienkach 🙂
@vanilkovazmrzka Máte pravdu to je jasne, no na druhej strane by príde odveci aby som prvá nejako vybehla naňho. Skôr by som chcela aby to bolo také náhodne stretnutia napr aby si ma všimol a pod. Ono je ťažko keď ja mám byt ta iniciatívna príde mi to ponižujúce. 🫣
@liliana330 ved nemusíš naňho "vybehnúť", ved urob to tak nejak ze ste sa akurát náhodou stretli,, akože,,. Tak sa už pozdravite, a slovo dá slovo, tak sa porozprávate,a ty keď odídeš, tak čakaj ci sa ti neozve. No a keď neozve, tak záujem nemá
@bielasovicka Skúsim to 🙂 no ozvať sa mi nemá ako tak či tak, nepoužíva sociálne siete 🥹
@liliana330 kludne chod na prechadzku tym smerom kde byva. Urcite sa date do reci, max ako pisali popitaj aj vodu. Hlavne ze nestresuj. Porozpravate sa a uvidis ako bude dalej. Ked sa bude zaujimat o teba, co asi je pravdepodobne , tak dohodnite si daco. Podla mna najlepsie rande/stretnutie je trosku turistiky. Da sa dobre pokecat. Ovela je uvolnenejsia atmosfera ako na kave 🙂
@liliana330 Možno to znie "smiešne", ale podľa mňa ste si súdení... Keď už aj on sa na teba pýtal, tak vidíš, určite mu nie si ľahostajná, podľa mňa je hanblivý a nemá odvahu ťa osloviť, takže iniciátorkou musíš byť TY. Teda mala by si byť ak ho chceš. Prechádzky do prírody a do okolia, tam, kde býva; čo keď práve on je tvoja druhá polovica...?
@liliana330 kup si nordic walking palicky a chodievaj popri jeho dome na rychlu chodzu 🙂
@johanka21 Toto iste som si nahovárala, že vlastne čo ak je to osud? Toľkokrát som chcela odijst preč odtiaľto a aj tak som bola nútená sa vrátiť k rodičom do rodnej dediny. Po týchto dažďoch pôjdem na zber byliniek, cca skúsim v takom čase kedy chodí z prace domov bajkom. Kamoska mi povedala, že predáva aj domáce vajíčka, tak že by som mohla ísť s ňou že "ona potrebuje" 😄😄
@liliana330 Super!!! Páči sa mi, že zmýšľas pozitívne a verím, že nájdeš spôsob, ako ho osloviť.👍👍👍 Nezabúdaj, že odvážnemu šťastie praje! 😊🍀🍀🍀😊
@liliana330 daj prosím potom vedieť ako sa to pohlo, je to riadne zaujímavé 🙂
@esteris Tak som sa dozvedela od dcéri toho chlapa s ktorým pracuje, že sa stretáva s nejakou babou pol roka už. 🫠😑
@liliana330 možno je to len kamarátka 😁
@esteris Neviem ale každopádne som sklamaná 😂
@liliana330 určite daj vedieť,celkom ma to zaujima
Vsak vezmi batoh a chod na vylet do prirody okolo tej samoty (alebo okolo luky, kde zrovna pasie). Oslov ho, ci nema vodu, ze sa ti minula a uvidis, ci z toho daco bude.
Ale premysli si, ci si na taky zivot, aky on vedie, pripravena, keby to klaplo a ostali ste spolu. Jeho zrejme naplna.
(A skus sa aj ty na neho druhych popytat. Kludne nadviaz na to, ze si pocula, ze sa na teba pytal, tak ze si zvedava, co je on za cloveka.)
Len platonicke lasky maju zadrhel, ze su krasne prave tym, ze su nenaplnene. Ze umoznuju fantazirovat a premietat si do nej vsetko, co by sme od lasky chceli. A nema nam to co skazit, lebo protajsok sa nema ako prejavit.
Ked sa prejavi, cela laska moze razom umriet. Lebo bude uplne iny (ale ze uplne iny), ako bol v tych fantaziach. A vobec nemusi mat vlastnosti, povahu a chovanie k nam, ake sme mu prisudili, ze k nam v tom nasom vysnivanom idealnom vztahu bude mat.