icon

Myslím, že priateľ má stále rád bývalú, hoci tvrdí opak

whiteelf
10. jan 2011

Ahojte..

Som 2 roky rozvedená a mám 4ročnú dcérku. Dlho som bola sama,neverila nikomu. Pol roka mám priateľa. Myslela som si,že je ten pravý. A on sa správal a hovoril,ze to cíti rovnako.Intenzívne sa nám venoval, dcérka si ho tiež obľúbila. Boli sme k sebe úprimní,dokázali sa hodiny baviť o všetkom. Pred nami mal 2 ročný vzťah. Vravel,že bola labilná,s nízkym sebavedomím,ubližovala sebe,aj okoliu. Pre anorektickosť aj dieťatko potratila.. ☹ Po rozchode jej vraj napísal,že ľutuje,že s ňou vôbec bol. 4mesiace po rozchode spolu nekomunikovali. Potom jej volal,lebo mal výčitky,že ju tou správou mohol "zabiť".. Keď neodpovedala,nechal to tak. O 2mes.sme sa dali do kopy-pol roka po ich rozchode. Vtedy jej volal,nebrala.Tak písal,že neľutuje ani sekundu,čo s ňou bol.Vraj aby jej dal najavo,že to hnusné,čo jej napísal po rozchode,tak nemyslel.Nech sa kvôli tomu nepodceňuje.Ona nereagovala,ani výpis o doručení nedostal.Tak ďalej-raz,dvakrát do mesiaca skúšal volať,ale nikdy nedvihla,ani sa sama neozvala.Na Vianoce jej písal,a ona odpísala.Ja som toto zistila až na Silvestra,keď mi to spomenul a potom aj detaily priznal.Na otázku,či ak sa ozve a bude chcieť osobný pokec,povedal,že nemá problém pokecať,ale len ako kamoš,nič viac. Ona býva skoro 300km od nás! Zistila som,že má stále jej mms-ľúbim Ťa.plný tel.jej fotiek,rodiny,ich dvoch-sám mi to ukázal. Vraj len spomienka a darček-tá mms.Nič viac.Chcela som sa s ním rozísť,mám strach,že je za tým viac.On tvrdí,že nieje a nebude.Len ako o človeka má o ňu strach a chce vedieť,ako sa má.Nakoniec pochopil,ako to celé môže vyzerať,chápe môj strach.Teraz stále volá,píše,chodí za mnou.Uisťuje ma,že sme jeho život,chce len nás,že chápe a už sa jej viac neozve-veď ani ona sa neozýva.Zmazal správy a fotky z tel. A chce,aby som mu verila,že to skončilo a on ju nikdy nechcel naspäť,ani ju neľúbi..
Tak čo..verili by ste? Vďaka moc za názory..

whiteelf
autor
12. jan 2011

On má cez 30,býva s mamou a babkou. Má tam full servis,preto nebýva sám. S ex tam tiež býval

filipal
12. jan 2011

@whiteelf takze ty byvas u svojich rodicov a on za vami len chodi? alebo byva aj on u vasich, len teraz ste ho vystahovali?
nerozumiem tomu, ci spolu aj byvate, alebo nie.

whiteelf
autor
12. jan 2011

@filipal -nebývame spolu. Ale často bol u nás cez deň-hrali sme sa s malou,alebo večer(keď zaspala),boli tiež tu,rozprávali sme sa a tak. Posled.dobu bola stále chorá,nemohla som od nej z domu. A to ho teraz štve-ak mu trebárs uverím,a ostanem s ním,stretávať sa môžme len vonku,u nich atď.ale sami už nie,lebo bez malej z domu nemôžem.predtým občas áno,teraz nie.

whiteelf
autor
12. jan 2011

Ak bude napr.chorá tak,ako minule mesiac v kuse,tak osob.kontakt nehrozí,lebo z domu nos nevystrčím.preto riešil aj s našimi,poza môj chrbát,aby to pochopili,a bolo to ako predtým..

filipal
12. jan 2011

no, vasi by sa vam do toho nemali miesat....
aj ked chapem, ze nechcu aby si naletela nejakemu darebakovi druhy krat.

vies, teraz sa ti naozaj neda poradit nic, len ze cakaj, ako sa to vyvinie a ako sa bude spravat partner.

whiteelf
autor
12. jan 2011

Vďaka..ja stále čakám.. Ale tiež viem,že mi môže povedať čokoľvek -pre "kľud" v rodine a riešiť to ďalej.. Ak ju ešte ľúbi,tiež to nieje voči nám fér.. Uvidím..

whiteelf
autor
12. jan 2011

Najlepšie by bolo cinknúť jej,a možno by som bola šokovaná,nielen prekvapená.. Je mi to ale také..hlúpe,neviem.. A číslo aj tak nemám..

whiteelf
autor
12. jan 2011

Tiež ale nechápem-ak by mu na nás naozaj nezáležalo a neľúbil nás,prečo by robil všetko,čo doteraz a aj teraz bojoval? Sex? Zadné dvierka? Ego?..☹

maminuska
12. jan 2011

@whiteelf ja by som jej nevolala. Nič to nevyrieši.
Predovšetkým ty musíš vediet či zostaneš sním aj po odhalení " pravdy " ich rozchodu, či to bude mať na Vás nejaký dopad. Ak nie tak nie je čo skumať.
Ale ja z vlastnej skusenosti by som mu asi šancu nedala, robí presne čo robil predtým u tvojej kamarátky a bývalej priateľky, snažil sa ich získať späť a ani jedna nechcela. A ešte nechcela by som priateľa ktorý sa tak škaredo vyjadruje o svojej expriateľke, ak by ste sa rozišli ,myslíš že sa ako bude vyjadrovat o tebe ?
Ty budeš čo ?Zlá matka, ktorá sa nevie postarať o dcéru , naviazaná na rodičov, neschopná samostatne fungovat ?

maminuska
12. jan 2011

@whiteelf ego moja zlatá , ego toľkokrát 😉 .
Ale zas mýliť sa je ludské .

whiteelf
autor
12. jan 2011

A akú vlastnú skúsenosť si mala?
O nej hovoril aj kopec pekného,to ale nevidím dôvod rozpisovať.. Uvažujem,že mu tú šancu dám..doteraz som mu nemala čo vyčítať,problémy sme nemali.. Niesom naivná,ani hlúpa.. Z vlast.skúsenosti ale viem,že každý,aj ja,robí chyby,ublíži,sklame..a nie vždy vedome a schválne.. Budem podst.opatrnejšia a nebudem slepo veriť-nikdy som tak ani neverila..ak mu na nás naozaj záleží,snáď mu to bude dostatoč.poučením..

whiteelf
autor
12. jan 2011

Ale dávam Ti za pravdu-chlapi majú často tendencie sa opekňovať po rozchode a za všetko môžme my.. On si niekt.chyby priznal-trávil s ňou málo času,viac v práci.nemali spoloč.koníčky,často nechápal jej výčitky-keď mala aj pravdu,nevidel to..a teraz si na to dáva pozor.všetko chce riešiť,rozoberať,aby nedošlo k nedorozumeniu..to vidím ja..

whiteelf
autor
12. jan 2011

A možno si to zľahčujem a o pár mesiacov tu budem plakať😖 Ťažko povedať.. Vďaka baby za názory.. Proste..mám pocit,že každý-až na urč.výnimky si zaslúži 2.šancu..a možno sa mýlim..ktovie. A Ty si s 3deťmi ostala sama? Či bol aj nejaký vzťah?

whiteelf
autor
12. jan 2011

@maminuska - môžem Ti prosím niekedy napísať súkr.poštu?

maminuska
12. jan 2011

@whiteelf samozrejme že môžeš.
nezostala som sama, druhýkrát som sa vydala. Moje druhé manželstvo je podstatne lepšie ako prvé , ale musím povedat že som dva týždene pred svadbou ju zrušila. Jednoducho strach , obavy.
Svojho terajšieho manžela som poznala 5 rokov, rok sme spolu chodili a potom sme sa zobrali .Ja som však mala tu výhodu oproti tebe , že on nemal dlhodobý vzťah predo mnou , iba také jednorazovky - no chlapi však vieme. 😉. Napriek tomu že som bola frustrovaná z môjho prvého manželstva, sklamaná , nehovorila som takéto veci vtedajšiemu priateľovi .Jednoducho som to uzavrela tak že sme si nerozumeli , aj pred detmi som si dávala sakra pozor( nie vždy sa mi to však podarilo) a radšej som tu nadávala na koníkovi 😀 na nepodarených chlapov čo sa nestaraju o vlastné deti.
Pozri to či mu dáš druhú , tretiu šancu je len na tebe, každá z nás sme ti povedali len svoj názor.
Hlavne si ho hneď neber a neotehotni !!!!!!!

whiteelf
autor
12. jan 2011

@maminuska-vďaka😉ja som tiež bola sklamaná a frustrovaná..niektoré obavy mám dodnes a úprimne-slovo svadba ma desí-z tej 1. Som chcela ujsť-a mala som,aj keď som bola tehu.. Ja viem,že nič nieje dokonalé..osobne som tiež bola vždy na dlhodobé vzťahy,brala ich vážne,a on tiež..poznám ho roky,aj keď sme neboli nejak extra kamaráti-žili sme v iných "kruhoch",s tými svojimi polovičkami,nebol dôvod sa hlbšie kontaktovať,a stretávať.. Kamoš mi teraz vravel,že on je proste taký-jemu sa po x rokoch ospravedlňoval za nejakú hlúposť.pre toho môjho to ale bolo dôležité.lebo je vraj taká "dobrá duša' -v dobrom.a často na to dopláca..že je idealista a chce mať s každým dobré vzťahy,keď nemá,trápi ho,kde urobil chybu.. Nechcem mu krivdiť,sama som zažila,ako ho toto trápilo,či to bol kamoš,kolega,rodina,alebo aj my,ja.. preto mu tú šancu chcem dať,dosť som mu to posl.2týždne dávala vyžrať..tak skoro na to nezabudne..

whiteelf
autor
12. jan 2011

@maminuska-vďaka😉ja som tiež bola sklamaná a frustrovaná..niektoré obavy mám dodnes a úprimne-slovo svadba ma desí-z tej 1. Som chcela ujsť-a mala som,aj keď som bola tehu.. Ja viem,že nič nieje dokonalé..osobne som tiež bola vždy na dlhodobé vzťahy,brala ich vážne,a on tiež..poznám ho roky,aj keď sme neboli nejak extra kamaráti-žili sme v iných "kruhoch",s tými svojimi polovičkami,nebol dôvod sa hlbšie kontaktovať,a stretávať.. Kamoš mi teraz vravel,že on je proste taký-jemu sa po x rokoch ospravedlňoval za nejakú hlúposť.pre toho môjho to ale bolo dôležité.lebo je vraj taká "dobrá duša' -v dobrom.a často na to dopláca..že je idealista a chce mať s každým dobré vzťahy,keď nemá,trápi ho,kde urobil chybu.. Nechcem mu krivdiť,sama som zažila,ako ho toto trápilo,či to bol kamoš,kolega,rodina,alebo aj my,ja.. preto mu tú šancu chcem dať,dosť som mu to posl.2týždne dávala vyžrať..tak skoro na to nezabudne.. A neboj,rozhodne neplánujem v najbl.dobe dieťa.dokončujem výšku,chcem normál.robotu,osamostatniť sa a chvíľu kľud..ďaľšie bábo určite chcem,ale to už si chcem byť sakra istá a za vodou -práca,bývanie atď..

gazela00
16. feb 2011

@filipal No dovol?!!!

gazela00
16. feb 2011

@whiteelf ja som myslela teraz ked je tento problém..ak ho naozaj miluješ...odpustíš

filipal
17. feb 2011

@gazela00 a co si doteraz spal? 😅

gazela00
20. feb 2011

@filipal prosím ťa neoslovuj ma ako muža, som žena, myslím že je to ľahké na pochopenie.

mywiel
20. feb 2011

@gazela00 je naivné zatvarat oci pred problémom a mysliet si, ze ked schova zena hlavu do piesku problém zmizne a budu stastni a mat harmonicky vztah, ved uz len to nie je harmonické ked sa trapime, preco partner tak vytrvalo kontaktuje zenu ktora by mala byt prenho minulostou teraz ked zacal budovat novy vztah nemyslis? 😕

durdik
25. feb 2011

whiteelf, môj názor. Ženy, ktoré túžia po láske, často nechcú počúvať svoj rozum, srdce túži byť milované. Ženy majú tendenciu potláčať rozum, vlastne je to akési podvedomie, ktoré našepkáva toto nie je správne, ale ten cit a potreba mať niekoho, kto nás má rád je silnejšia. Preto sú rodičia a blízky ľudia objektívnejší a rozmýšľajú s chladnou hlavou a vedia lepšie poradiť. Ja viem, je to veľmi ťažké, ale asi by som brala na vedomie postoj tvojich rodičov. Áno, nemali by sa do toho miešať, ale zrejme ťa veľmi ľúbia a chcú ti dobre.
To, že ti o tých sms povedal až tak neskoro, nie je dobré. Zdôveril sa ti iba preto, že ho to už začalo moc trápiť, že mu ex neodpovedá. Keby bol úprimný, povedal by ti to už skôr. Nemá doriešené citové väzby s ex. Chodí s tebou, lebo sa bojí byť sám. Možno by bolo dobré ostať iba dobrými kamarátmi a časom by sa ukázalo, či za to stojí. Ty predsa máš už zodpovednosť za dieťa. To, že si chceš v prvom rade dokončiť školu a postaviť sa na vlastné nohy, je super. Malo by to byť pre teba prvoradé. Držím ti palce.

whiteelf
autor
27. feb 2011

Písala som dlhší koment,ale neuložilo to..
Vďaka baby za každú radu,či názor.
Ja rodičov plne chápem,viem,že sa boja,a chránia ma..
Čo sa jeho postojov týka-tie som sa snažila chápať,ale niektoré mi prídu scestné.Napr.volával jej vraj preto,aby vedel,či žije,ako sa má-lebo vzhľadom na jej životný štýl žil vraj v neustálom strachu,že mu niekto od nej zavolá a oznámi termín jej pohrebu!Kks to ma trocha dorazilo vtedy..Kamarátstvo bývalých chápem,ale keď ju nechcel takú,aká bola,prečo sa po vyše roku stále obzerá a zožiera?Vraj je len taký ľudomil-resp.chcel len napraviť chybu,zlé slová,kt.ju pri rozchode ranil,ponížil..Ale to sa snáď dá aj 1správou,nie?To už dávno urobil,a nestačilo to ani po ďalšom pol roku..Jeho vyjadrenia typu-ja som šťastný a ona si tiež zaslúži byť šťastná,preto jej volám,píšem-aby vedela,že nebola až taká zlá,aby sa konečne pozbierala a konečne začala žiť! To čo je?Prečo si po roku od rozchodu myslí,že ona nežije,nevie žiť,a ísť ďalej len preto,čo jej on volakedy napísal?Nechápem to..Mám strach veriť mu..Hodne dlho videl len seba a čistotu jeho pohnútok a mňa odmietal chápať.Pak síce uznal,ako to mohlo vyzerať.Ale stále nechápe,veď on nič zlé neurobil.Vraj ak by ju chcel naspäť,už dávno mohol robiť potrebné kroky a to nerobil a ani nechce.A že by nikdy neinvestoval toľko energie na obhajovanie nejakého klamstva,keď bojoval o náš vzťah..Že nikdy už neuvažoval o nej v sférach citov,či návratov,ale len ako o človeku,ktorému ublížil.Ale ktovie,už mi klamal,že jej len raz-v apríli skúšal volať a viac nič,a o mesiac prizná aj sms,x hovorov atď..Prečo mi o tom vôbec hovoril,práve na Silvestra,keď pol roka čušal,hoci ju x krát medzitým spomenul?
Mať jej tel.,hneď jej cinknem..Len z princípu-ktovie,čo by som sa dozvedela..

whiteelf
autor
27. feb 2011

@durdik-vďaka za podporu-a áno,je to pre mňa prvoradé teraz-dieťa,štátnice,práca..
Mňa inak napadlo to isté-čo ak som "náplasť",či "prestupná stanica"? Ale prečo-ak by ma,nás neľúbil-prečo by s nami toľko času strávil,a nebol radšej s hocakou inou,napr.slobodnou?veď s takou môže užívať naplno spoločný voľný čas,ísť hocaké akcie,vyžitie,rande a čo ja viem..? Ja na také už nemám moc čas,ani priestor,čo je pri dieťatku úplne normálne..
Niekedy už neviem,čomu mám veriť,ani či mu mám veriť.. ☹

whiteelf
autor
27. feb 2011

@mywiel-rozhodne niesom taký slepý optimista,čo pred niečím zatvára oči a tvári sa,že je vše ok.to sa ani nedá-práve naopak..Ja tiež stále neviem pochopiť,prečo ju začal tak riešiť až keď mal mňa,nás..A 6 mesiacov nášho vzťahu neprestal..Už sú odvtedy 2 mesiace..A hoci sa to medzi nami upratalo po mesiaci,a fakt sa snaží,ja už neviem veriť tak,ako pred tým..dôveruj,ale preveruj-sa vraví..navonok je všetko super,ale vo vnútri ma občas napadne-ešte stále ju rieši?myslí na ňu,ľúbi ju? Asi je to normálne.. Ale čo ma trápi-a prečo sa nenechávam unášať vlnami aktuálnej pohody je,že také krásne,a pohodové to bolo aj pol roka-a inu -čo všetko sa dialo na pozadí..a ktovie,čo teraz..

mywiel
28. feb 2011

@whiteelf neviem mozno ja som pesimista 😅 ale chlapy su chlapy proste jedno hovoria a druhé si myslia, teda aspon ja si to myslim, ze sa proste nezapru predsalen su nabiti hormonmi co s nimi pekne kyvaju 😝
Jediné co ti mozem poradit, je ostat sama sebou, sebavedoma a laskava, proste mu ukaz, ze bez neho sa svet tiez nezruti, lebo chlapy nemaju radi ufnukané, nervozne, podozrievavé a neisté zeny tomu sa snaz vyhnut aj ked v tebe hloda neistota, nechaj mu cas a pozoruj. 😉

durdik
28. feb 2011

@mywiel úplne s tebou súhlasím. Presne môj názor.
whiteelf - Ale ak mám byť realista, (môj životný príbeh je tiež bolestivý, verila som, ľúbila som, dávala šance a teraz na vianoce mi ex oznámil, že odchádza, našiel si frajerku. Máme spolu dve malé deti a ani to ho neodradilo. Hormóny ním plieskajú ako u pubertiaka.) ak máš už teraz takéto pochybnosti, nebude to fungovať. Ja som mala tiež pochybnosti, tri roky bolo super ale nakoniec sa prejavil. Ale človek stále dúfa. Musíš byť silná ako povedala mywiel. Pekný deň 🙂

whiteelf
autor
28. feb 2011

@mywiel-absolútne s Tebou súhlasím🙂
Po všetkom,čím som si prešla,čo všetko som musela a musím sama zvládať,niesom ufňukaná,ani nesebavedomá. Jemu som tiež vtedy povedala,že radšej budeme samé,než s niekým,kto nevie,čo chce a má problém sám so sebou,s nevyrovnanosťou.. Fakt nemám za potrebu riešiť pri mojich problémoch ešte aj jeho ex a rozoberať,ako asi žije a či vôbec žije,a či je šťastná.. Každý si je sám zodpovedný za svoj život. A ak ho on s nami zdieľať nechce,nech nechá tak,vešať sa kv. tomu nebudem😉 mám pre čo žiť,a na malej mi záleží zo všetkého najviac. Nikdy by som ju neobetovala nejakému môjmu vzťahu s blbečkom. Ak ešte raz niečo obdobné urobí,tak má utrum😉

whiteelf
autor
28. feb 2011

A nejaké podozrievania,alebo podobné s ním neriešim-nech má pocit,že je vše absolútne pochopené a za nami. Ako ja som povedala-ok,stalo sa,ak za tým nič viac nebolo,akceptujem,ale už to nerob. Ak urobí,ukáže tak,kto má prioritu a potom už nieje čo riešiť. Čas ukáže.. Zatiaľ spolu nežijeme,účty spoločné niesú,ani dieťa nieje spoločné,tak ani straty nebudú také tragické.. A to pekné nám nevezme nikto😉