Myslím, že priateľ má stále rád bývalú, hoci tvrdí opak

whiteelf
10. jan 2011

Ahojte..

Som 2 roky rozvedená a mám 4ročnú dcérku. Dlho som bola sama,neverila nikomu. Pol roka mám priateľa. Myslela som si,že je ten pravý. A on sa správal a hovoril,ze to cíti rovnako.Intenzívne sa nám venoval, dcérka si ho tiež obľúbila. Boli sme k sebe úprimní,dokázali sa hodiny baviť o všetkom. Pred nami mal 2 ročný vzťah. Vravel,že bola labilná,s nízkym sebavedomím,ubližovala sebe,aj okoliu. Pre anorektickosť aj dieťatko potratila.. ☹ Po rozchode jej vraj napísal,že ľutuje,že s ňou vôbec bol. 4mesiace po rozchode spolu nekomunikovali. Potom jej volal,lebo mal výčitky,že ju tou správou mohol "zabiť".. Keď neodpovedala,nechal to tak. O 2mes.sme sa dali do kopy-pol roka po ich rozchode. Vtedy jej volal,nebrala.Tak písal,že neľutuje ani sekundu,čo s ňou bol.Vraj aby jej dal najavo,že to hnusné,čo jej napísal po rozchode,tak nemyslel.Nech sa kvôli tomu nepodceňuje.Ona nereagovala,ani výpis o doručení nedostal.Tak ďalej-raz,dvakrát do mesiaca skúšal volať,ale nikdy nedvihla,ani sa sama neozvala.Na Vianoce jej písal,a ona odpísala.Ja som toto zistila až na Silvestra,keď mi to spomenul a potom aj detaily priznal.Na otázku,či ak sa ozve a bude chcieť osobný pokec,povedal,že nemá problém pokecať,ale len ako kamoš,nič viac. Ona býva skoro 300km od nás! Zistila som,že má stále jej mms-ľúbim Ťa.plný tel.jej fotiek,rodiny,ich dvoch-sám mi to ukázal. Vraj len spomienka a darček-tá mms.Nič viac.Chcela som sa s ním rozísť,mám strach,že je za tým viac.On tvrdí,že nieje a nebude.Len ako o človeka má o ňu strach a chce vedieť,ako sa má.Nakoniec pochopil,ako to celé môže vyzerať,chápe môj strach.Teraz stále volá,píše,chodí za mnou.Uisťuje ma,že sme jeho život,chce len nás,že chápe a už sa jej viac neozve-veď ani ona sa neozýva.Zmazal správy a fotky z tel. A chce,aby som mu verila,že to skončilo a on ju nikdy nechcel naspäť,ani ju neľúbi..
Tak čo..verili by ste? Vďaka moc za názory..

whiteelf
autor
10. jan 2011

@whiteelf -zabudla som-sme pol roka spolu-a oni rok od seba..

fraufrt
10. jan 2011

@whiteelf ja len tak kratko, podla toho co pises, neverila by som mu, este stale tam nieco medzi nimi je. Nedokazem odhadnut ako velmi...ale.... Uz len veta "ved ani ona sa neozyva" hovori za vsetko.

anjelicek26
10. jan 2011

Ma jej este plnu hlavu. Aj ked si to ani sam nechce priznat.

whiteelf
autor
11. jan 2011

Vďaka za názory. Stále mi vraví,že ju si ako matku sv.detí nevedel predstaviť a aj preto rozchod. A strach o ňu-lebo mala samovražedné myšlienky a nechcel k nim prispieť.. Neviem,čomu veriť..

anatanka
11. jan 2011

Kdyz jste se poznali, tak oni od sebe byli teprve pul roku a to je kratka doba na uplne odpoutani.

Jak se zda, tak k ni porad jiste citove pouto chova, ale nemusi to znamenat nic, co by melo ohrozovat vas vztah. Neni nikde psano, ze byvali manzele se musi nenavidet a nestykat se. Naopak je celkem pravdepodobne, ze pokud rozchod probehl celkem v klidu a nikomu nebylo vyrazne ublizeno, zustavaji stale v jakemsi pocitu, ze jednou byli nejakym zpusobem spojeni a urcite pouto pretrvava.
Nehlede na to, ze tvuj partner asi neni clovekem, ktery by za sebou snadno palil mosty.

Muze ti byt utechou aspon to, ze je nepravdepodobne, ze by se jen tak nekde zblaznil a s lehkou hlavou te opustil a sel dal budovat sve stesti.

whiteelf
autor
11. jan 2011

Anatanka-to chápem,ale-práve,že sa rozišli v zlom.. Keď mu ona rok neberie tel.,neodpisuje,ani sa sama naspäť neozýva,asi má na to svoj dôvod.to nieje kamarátstvo,ale jednostranný záujem..

maminuska
12. jan 2011

@whiteelf ja si myslím že nie všetko čo ti povedal bola pravda.
Ak bývalá priateľka neberie telefony , nekontaktuje ho sú dve možnosti :
Buď jej veľmi ublížil alebo je s ním citovo vysporiadaná a nemá potrebu vzťah rovíjať ani na kamrátskej úrovni. Súhasím s tebou že sa jedná o jednostranný záujem a tvoj priateľ to ešte nemá v sebe spracované aj ked sa možno snaží.Možno práve ona robí službu tebe, lebo cíti že by veľmi rýchlo zas mohli spolu prekročiť pomyselnú hranicu.

A možno je to celkom milá baba , ktorá nechce do tej istej rieky dvakrát vstúpiť. Možno nebola ani labilná, ani nemala nizke sebavedomie len okolnosti v ktorých bola ju nútili k určitým krokom .

filipal
12. jan 2011

@whiteelf vysporiadany asi celkom nie je. naozaj od ich rozchodu neuplynulo este vela casu....
ale co z toho vyplyva pre teba?
bud obozretna, snaz sa neotehotniet, nie je este iste, ako to s partnerom dopadne.
ja by som sa stiahla a cakala, ako sa to bude vyvijat. ty nemozes nijako zasiahnut....partner sa musi rozhodnut sam.

whiteelf
autor
12. jan 2011

@maminuska -myslím si to isté..ona sa od neho odsťahovala domov. A keď tam prišiel na návštevu,skončilo to tým,že jej buchol dverami a napísal sms-že mal radšej do hovna stupiť,ako byť s ňou..ozval sa až po 4mes. A chcel sa ospravedlniť za tie slová,ale ona o neskorú ľútosť asi už nemá záujem.Asi sa s ním sama rozišla.On tvrdí opak,a preto prvé týždne aj čakal,že sa ona ozve-po rozchode-a bude chcieť byť s ním.asi jej dosť ublížil-tým sa chváliť nebude..a teraz to stavia tak,že je to len jeho výčitka voči sebe,ako jej ublížil..

whiteelf
autor
12. jan 2011

@filipal-ja už dva týždne komunikujem len cez tel.,sms..najprv som bola tá zlá,čo to chápe zle.Potom pripustil,ako to celé asi vyzerá. Povedal,že to pochopil a nebude sa jej už ozývať,lebo už tú výčitku voči sebe necíti. Že jej všetko v minulosti napísal,dal aj telefonátmi najavo,že na ňu ako na človeka nezanevrel,ale to stačí. Že sa o ňu aj bál,keď neodpovedala,ale už nie,lebo na Vianoce odpísala. A to vraj stačí.. Ach jo..niekedy mám pocit,že nevie prekusnúť,že ho ďalšia baba nechala a chce len počuť,že ju to bolelo,chýbal jej..čo ja viem..

Teraz dookola opakuje,ako nás miluje-mňa a malú,že sme preňho zmyslom života,nechce nás stratiť.. Že fakt,že mu jeho nezmyselné kontaktovanie ex skoro rozbilo vzťah,je preňho dostatočným poučením a dôvodom,pre ktorý to už viac neurobí.. Ale ja mám strach zase veriť..

whiteelf
autor
12. jan 2011

Tiež dosť bojuje,až mám pocit,že to preháňa.. Bol za mojím otcom,aj bratom,vysvetliť im to,že za tým nič nebolo a chce len nás atď.. Bratovi volal viackrát,písal,k nám za mnou sa snaží dostať..

whiteelf
autor
12. jan 2011

Osobne sme sa bavili pred týždňom. Stále dookola vysvetľuje,čo prečo robil,a aká ona bola.. Ktovie,čo by ona na to-možno je úplne norm.baba,ako vravíš,a vykašlala sa naňho. Urobila čiaru a išla ďalej. Akurát on to nejak nevie,ani po pol roku s nami.. A nechcem,aby mi len vravel,čo chcem počuť a robil to ďalej poza chrbát. Alebo nie,a žralo ho to,že to nesmie,nie že nechce..

whiteelf
autor
12. jan 2011

Tiež mám svoje za sebou a nechcem ostať sama,s 2deťmi a každé s iným,takže tehu fakt neplánujem.. Neviem,čo robiť.. Keby ten polrok nebol tak skvelý-nemyslím romantika,ale vôbec,po všetkých stránkach,dávno utekám..

luludia
12. jan 2011

@whiteelf prečítala som to, čo píšeš. Medzi riadkami sa dá vyčítať, že Tvoj priateľ svojej ex ublížil a nevie sa s tým vyrovnať. Chce to uzavrieť a mať pocit, že svojim konaním svojej bývalej nespôsobil rozsiahlu ujmu. V skutočnosti sa chce ospravedlniť sám pred sebou. Aby v ňom neostal zlý pocit, akoby čosi nedokončené a mohol sa pohnúť ďalej. Toto ale Ty nevyriešiš. To musí on sám. Pre Teba nebude dobré žiť s pocitom, že medzi vami visí tieň jeho bývalej. Musí to rozlúsknuť on. Snáď je to chlap na správnom mieste a urobí všetko preto, aby vás nestratil.

maminuska
12. jan 2011

@whiteelf pozor, toto nie je dobré že do toho zaťahuje rodinu. Co má tvoj otec, tvoj brat spoločné s Vaším vzťahom.takéto veci by si mal riešiť sám s tebou .Takéto niečo robia slabosi , alibisti.
A prepáč, bohužiaľ neverím tomu že on sa rozišiel s nou , ale skôr tomu že ona ho nechala - o čom svedčí aj tá návšteva u nich doma a aj to odmietnutie. Chlapi sú ješitáci a odmietnutie od ženy je pre nich urážka ich podstaty, potom podla ich slov je žena hysterka, labilná a neviem čo ešte, nevie si ju predstaviť ako matku svojich detí.

@filipal súhlasím , byt obozretná a v žiadnom prípade neotehotniet

bets
12. jan 2011

asi by som bola v podobnom pripade obozretna... podla toho, co tu je pisane, ten ich rozchod mi pride trochu zvlastny, teda tak ako je to podane z jeho strany a aj to, ako ma potrebu vsetkym vysvetlovat, ze chce len vas dvoch a nikoho ineho. je mi to cele zvlastne, akokeby sa nahlas presviedcal o niecom a pritom to moze citit inak. neviem, mozno sa mylim. mozno by bolo dobre pocut ako to bolo s rozchodom aj z druhej strany... ale toto asi nie je jednoduche zistit. pride mi to, ze jeho byvala priatelka spravila jasnu ciaru a vie preco.. preto by som do tohto vztahu isla velmi opatrne. vsimala si veci, ktore na zaciatku vztahu by sa mohol snazit skryvat a v buducnosti by mohli znamenat problemy.

whiteelf
autor
12. jan 2011

@luludia-to,čo píšeš,mi hovorí aj on. Že je to len výčitka a pocit viny,nič viac..

whiteelf
autor
12. jan 2011

@maminuska-to ani ja nechápem,prečo to takto rieši. Bývam s rodičmi,ktorí mu neveria,prečo kontaktuje bývajú. A ak áno,tak im to pripadá choré a boja sa o mňa. Že čo také jej musel urobiť,keď ho to aj po roku žerie. Zakázali mu k nám chodiť. Asi preto vysvetľoval otcovi,bráškovi.. Aby si ich získal,a zmenili rozhodnutie. Alebo ovplyvnili mňa smerom-my ako chlapi to chápeme,nestresuj,je to ok. Ale narazil..

whiteelf
autor
12. jan 2011

bets-preto mám pochybnosti.. Rozmýšľala som,že jej zavolám.. Ako aj mne teraz už bývalá môjho bývalého muža. Pomohla som jej.. A tiež som sa smiala,čo jej o mne narozprával za blbosti..Lebo ja som pri polročnej malej podala o rozvod..Ale príde mi to hlúpe a nefér voči jeho ex-vracať ju do minulosti.. Ja som moc o ich vzťahu a rozchode nevedela,nepýtala sa. To on sám občas spomenul.. Vraj bola veľmi žiarlivá a raz ju chytil taký amok,zamkla sa,kričala a on musel vyraziť dvere,aby sa vôbec domov dostal.. Fakt neviem,nechápem. Ja ho takého nepoznám..

maminuska
12. jan 2011

@whiteelf mna kedysi kontaktovala terajšia manželka bývalého manžela. Môj bývalý manžel už chodil s nou , napriek tomu ma stále kontaktoval a dožadoval sa stretnutí len tak . Keď som odmietla s tým že už niekoho má a aj ja a nebudeme si navzájom komplikovat život, aj tak ten náš spoločný nestál za vela a rozišli sme sa v zlom , tak začal na mna podávat trestné oznámenia.
Dodnes nereagujem na jeho emaily a sms pokiaľ sa netýkaju detí, jednoducho urobila som po tom všetkom hrubú čiaru , Jeho ešte vtedy priateľka mi volala že nech mu dám pokoj , že nech ho neotravujem , pritom som bola ja tá čo od neho odišla.
Dnes od cudzích viem že to manželstvo nie je práve najlepšie, že je tam niečo nevysporiadané- 😒

whiteelf
autor
12. jan 2011

@maminuska -veď práve preto to nedokážem vidieť také jednoduché,ako tvrdí on.. Ak ona nereaguje,dobre vie prečo.. S kamoškou sa rozišli pred 10rokmi-po dlhoročnom vzťahu ho vymenila za druhého-s ním je dodnes,majú 5ročnú dcérku. Keďže ju obaja poznáme,aj o nej mi vravel. 2roky sa ju snažil získať naspať..a od neho viem,že dodnes nejak nepochopil,prečo ho vymenila,všetko bolo ok.. Asi sa nevie zrovnať s tým,že ho baba nechá,neviem..

gazela00
12. jan 2011

Ak ho ľúbiš musíš ho zakrnúť láskou, muži tiež potrebujú cítiť, že sú milovaní, potrebujú od nás uznanie a pochvalu, pocit, že môžu niekoho chrániť... Nič mu nevyčítaj, ale miluj.. to potrebuje...potom bude vo vašom vzťahu harmónia lásky. Ak mu budeš stále niečo vyčítať, tým si ho len odbiješ.. Každý má svoje starosti a aj on si prešiel svojím.. Načo mu ešte pridávať výčitkami a vyšetrovaním.. Ak niekto naozaj ľúbi, stará sa o to, aby milovaný bol šťastný.. Je to len na tebe.

whiteelf
autor
12. jan 2011

@gazela00-ale to som pol roka intenzívne robila a aj on. Nemala najmenšie pochybnosti,lebo som ich nemala mať prečo. Trávili sme spolu,hlavne s malou všetok voľný čas,a to dokončujeme obaja VŠ..a práca k tomu.nemala som mu doteraz čo vyčítať.Toto je náš prvý problém..

whiteelf
autor
12. jan 2011

Inak- ja mám 26,on skoro 32..niesme decká..aj keď sa tak občas vieme správať..😉

whiteelf
autor
12. jan 2011

Že on rieši bývalú,volá jej a píše,a prečo to robí,som pol roka-celý náš vzťah NEVEDELA.. To mi až na Silvestra povedal..

whiteelf
autor
12. jan 2011

@maminuska-a to aké trest.ozn.podával?prečo?

filipal
12. jan 2011

@gazela00 nie si ty ten chlap? 😅

filipal
12. jan 2011

@whiteelf to ze byvate spolu s rodicmi tiez nie je idealne, alebo to si sa len teraz, po tom konflikte prestahovala k vasim?

cikyta
12. jan 2011

@filipal 😀

whiteelf
autor
12. jan 2011

Nie,doma bývam,lebo som po rozvode nemala s malou kam.. Z materskej bez výživného s polročným bábom ťažko utiahnuť ešte aj byt..