icon

Na rodinných stretnutiach mám na starosti bratove deti

Včera o 07:53

Baby potrebujem poradit lebo som uz z tej situacie nestastna. Byvame cca 200km od mojej mami, chodievame tam na navstevu tak raz za mesiac dva. Vzdy, ale ze vzdy ked prideme tak sa tam dotrepe aj moj brat s detmi - byvaju v tom istom meste. Fajn ved ja ich rada vidim a aj jeho deti. Problem je, ze on ich tam nasledne necha a odchadza so zenou domov. Takze okrem svojich deti mam cely vikend na starost aj jeho. On si samozrejme uzije volny cas - kino, restauracia, nakupy. A ja sa citim ako neplatena pestunka pre jeho deti. V nedelu na obed pride vysmiaty zobrat decka a porozpravat co vsetko robili. Mne uz je normalne zle ked tam mam ist. Ja chcem stravit normalny cas s mojou mamou a nie robit servis cudzim detom. Som vadna?

grof_monte_christo
Včera o 12:51

Autorka, ja bývam s mamou a chodí k nám brat s neterou na celý víkend, od piatku do nedele, tak raz do mesiaca a v lete častejšie. Tiež som pestúnka na celý víkend, neteri aj vymyslam program, lebo iné deti doma nemáme a tak by sa tam sama nudila, brat si robí svoj veci okolo domu. Viem, ze inak by tam nechodila a mama by bola smutná, je to jej jediná vnučka. Na rozdiel od teba ja nemám deti, čiže si to aj trocha vychutnavam a viem, co je to kúpať dieťa a vecer mu čítať rozprávky. Chcem, nech ma na babku a tetu pekne spomienky.

autor
Včera o 13:09
@grof_monte_christo

Autorka, ja bývam s mamou a chodí k nám brat s neterou na celý víkend, od piatku do nedele, tak raz do mesiaca a v lete častejšie. Tiež som pestúnka na celý víkend, neteri aj vymyslam program, lebo iné deti doma nemáme a tak by sa tam sama nudila, brat si robí svoj veci okolo domu. Viem, ze inak by tam nechodila a mama by bola smutná, je to jej jediná vnučka. Na rozdiel od teba ja nemám deti, čiže si to aj trocha vychutnavam a viem, co je to kúpať dieťa a vecer mu čítať rozprávky. Chcem, nech ma na babku a tetu pekne spomienky.

@grof_monte_christo vies co, kym som mala ja jeden kus a brat jeden tak mi to nevadilo si zobrat aj jeho dieta a vymyslet im program. Dnes mame kazdy po 3 deti a neviem ci si vies predstavit co dokaze 6 deti narobit. To je cirkus na koleckach, dom vyzera ako chliev a ja sa pravidelne pasujem za ministera spravodlivosti. Na svoje deti som zvyknuta ale s tymi jeho to nabera uplne ine grady.

autor
Včera o 13:14
@minenkaa

@anonym_autor mama,čo robi ,nech sa stara o ne ona
Deti by som ráno odviezla k rodičom a šla na výlet
Ja toto nechapem ,tak nech mama chodí k vám a nech ostane týždeň

@minenkaa moja mama je cez tyzden v praci a my s muzom tiez. Deti skola, skolka.

magdalienka11
Včera o 13:16

@anonym_autor my sme tvoj brať? Prečo to tu hovoríš? Povedz inde....

grof_monte_christo
Včera o 13:21
@anonym_autor

@grof_monte_christo vies co, kym som mala ja jeden kus a brat jeden tak mi to nevadilo si zobrat aj jeho dieta a vymyslet im program. Dnes mame kazdy po 3 deti a neviem ci si vies predstavit co dokaze 6 deti narobit. To je cirkus na koleckach, dom vyzera ako chliev a ja sa pravidelne pasujem za ministera spravodlivosti. Na svoje deti som zvyknuta ale s tymi jeho to nabera uplne ine grady.

@anonym_autor Ano, chápem. Ale aj u nás je to ako po výbuchu niekedy. Raz chce kreslit, potom sa hrat na princezne, celá skriňa vonku, psov vodí do domu, tiež vždy upratujem v pondelok. Sú to deti. Tak požiadaj brata o dohľad.

spongebob1
Včera o 13:26

@anonym_autor Pozri, co davaju v kine, v divadle, atd.. Kup pre teba a mamu listky a zavolaj/napis bratovi ( v predstihu), ze chces, aby mama prisla na ine myslienky. V sobotu o 2 tyzdne by si mu bola vdacna, keby postrazil aj tvoje deti. Vazis si to. Ziadne, ja sa stale staram o tvoje deti. Takto sa vyhnes hadke, zhorseniu vztahov rodine. Potom mu povies, ze by si ich rada videla na druhy den so zenou u mamy na kave, ze ste davno spolu nepokecali. Ked budu na navsteve, budu sa aj starat o svoje deti

autor
Včera o 13:36
@magdalienka11

@anonym_autor my sme tvoj brať? Prečo to tu hovoríš? Povedz inde....

@magdalienka11 mna hlavne zaujimalo ci je to z vaseho pohladu normalne a ja prehanam? Alebo je jeho spravanie uz cez ciaru.

anonym_300ffa
Včera o 13:36

@anonym_autor nuz, musis mu to povedat. Smutne, ze su to pre teba cudzie deti.

huxy
Včera o 13:43
@spongebob1

@anonym_autor Pozri, co davaju v kine, v divadle, atd.. Kup pre teba a mamu listky a zavolaj/napis bratovi ( v predstihu), ze chces, aby mama prisla na ine myslienky. V sobotu o 2 tyzdne by si mu bola vdacna, keby postrazil aj tvoje deti. Vazis si to. Ziadne, ja sa stale staram o tvoje deti. Takto sa vyhnes hadke, zhorseniu vztahov rodine. Potom mu povies, ze by si ich rada videla na druhy den so zenou u mamy na kave, ze ste davno spolu nepokecali. Ked budu na navsteve, budu sa aj starat o svoje deti

@spongebob1 z dlhodobého hľadiska toto nebude fungovať. Brat to asi nepochopí..ak vôbec by s tým jedným razom súhlasil, určite by to nebolo pravidelne. Hlavne, keď sú so ženou zvyknutí nosiť deti pravidelne na víkend s starej mame.
Inak toto nepochopím, narobiť si 3 deti a potom každý víkend, nech sa o ne niekto stará.

majlo1234
Včera o 13:43
@misinka20

@anonym_autor Zaujímavé, že to tak máš, že "cudzie deti", sú to deti tvojho brata, nie deti z ulice. Asi nemáte s bratom pekný vzťah. Ja byvam v Ba a naši v RK. Chodíme tam so synom málo ale vždy keď tam ideme, tak sa pytam či brat prinesie neterky a nech mi ich tam rovno nechá a oni si zo ženou urobia program. Aj na Silvestra sme ich mali a brat so ženou boli inde. Ja moje baby zbožnujem a môj syn tiež, príde mi to normálne. S maminou a tatinom pokecáme a trávime čas aj popri nich. Mne je skôr smutno keď ideme k našim a baby tam nie su.

@misinka20 tak si to aj ja predstavujem do buducna(zatial mam deti iba ja🤣) moje najkrajsienspomienky z detsva su leta s bratrancami a sedternicami u babky

anonym_1eb1ec
Včera o 13:49
@anonym_autor

@misinka20 ale mne nevadia jeho deti ale, ze si zo mna spravili pestunku. Nedobrovolne.

@anonym_autor či už je to tvoj brat alebo niekto iný , ľudia si k tebe dovolia len toľko koľko im dovolíš. Musíš si nastaviť hranice. Aj mám z teba taký pocit , že pre pokoj v rodine si ticho. Musíš sa ozvať. Zneužíva to.

maryetta
Včera o 13:50

On si ale nespravil pestunku z teba ale z mamy.
Ci len ja som zle pochopila ze su tam kazdy vikend? Nielen ked si tam ty....

zuzanka.zuzu
Včera o 14:02
@anonym_autor

Dakujem za rady baby. Skusim sa s nim teda pozhovarat. Myslim, ze zase budem za najhorsiu ale uz ma to nemam nervy sa stale len prisposobovat. Skusim to fakt jednoducho ako tu niekto pisal, ze nech si vecer pre deti pride lebo je nas tu proste moc a nemame chvilku kludu. Uvidime ako zareaguje.
Pre tych co ste navrhovali aby mama chodila len k nam:
1. Je to 200km takze aj dost penazi na benzin pre nu keby chodila len ona
2. Ja mam v tom meste aj dalsich rodinnych prislusnikov s ktorymi sa stretavame ked sme tam. Aj kamosky z detstva.

@anonym_autor a brat ti večer odpovie že nemá čas lebo idú do kina a nech postráži mama 😀 a teba pôjde rozdrapiť ešte viac 🤷 tento plán je najhorší z nápadov ktoré si tu dostala... a podľa mňa to nedáš. nevieš to odkomunikovať, vypáli to buď zbytočne a nič sa nezmení alebo strašnou hádkou kedy budeš najhoršia a ešte aj sa budeš cítiť zle

autor
Včera o 14:16
@maryetta

On si ale nespravil pestunku z teba ale z mamy.
Ci len ja som zle pochopila ze su tam kazdy vikend? Nielen ked si tam ty....

@maryetta ano vela vikendov tam travia tie deti. A mama ich nezvlada, ona sa mi potom stazuje, ze ich ma stale na krku. Ale nevie mu povedat nie. A mne proste vadi, ze ked tam prideme tak sa musim o ne starat este aj ja. Kurnik tak cely rodina v pozore lebo on sa sam nevie postarat o svoje deti. Mne pride normalne, ze ked viem, ze pride niekto iny k mame na navstevu tak tam nesupnem na strazenie este svoje deti a nezduchnem.

autor
Včera o 14:17
@zuzanka.zuzu

@anonym_autor a brat ti večer odpovie že nemá čas lebo idú do kina a nech postráži mama 😀 a teba pôjde rozdrapiť ešte viac 🤷 tento plán je najhorší z nápadov ktoré si tu dostala... a podľa mňa to nedáš. nevieš to odkomunikovať, vypáli to buď zbytočne a nič sa nezmení alebo strašnou hádkou kedy budeš najhoršia a ešte aj sa budeš cítiť zle

@zuzanka.zuzu a co navrhujes ty?

klotildabazarik
Včera o 14:27

@anonym_autor jako pestunku? Co konkrétne robis pre jeho deti? Kolko maju rokov? Tak to nerob?

bielasovicka
Včera o 14:58

@anonym_autor nie, nie si vadná. Máš úplnú pravdu, len toto všetko musíš povedať bratovi,a trvať natom, neustupit. Možno to raz pochopí.

misinka20
Včera o 15:03
@katkazatka

@misinka20 rozdiel je v tom že tebe to vyhovuje a autorke nie. Hadam nemusí mať každý rovnaké pocity ako ty.
Autorka-pocas pobytu si ries len svoje detu a len svoje zober na vylet, orechadzku. Hadam to ich rodicom raz docvakne. Alebo odnes vsetky deti, aj vase k bratovi, ze je na rade s vyletom pre deti.

@katkazatka Nie nemusí mať každý také pocity ako ja a tiež sa nemusíš ani ty vyjadrovať k tomu čo si ja píšem s autorkou a nie s tebou. Ale je mi jasné, že by ťa roztrhlo keby sa nevyjadlila k cudzej konverzácii...

minenkaa
Včera o 15:06
@misinka20

@katkazatka Nie nemusí mať každý také pocity ako ja a tiež sa nemusíš ani ty vyjadrovať k tomu čo si ja píšem s autorkou a nie s tebou. Ale je mi jasné, že by ťa roztrhlo keby sa nevyjadlila k cudzej konverzácii...

@misinka20 veď ti len napisala svoj názor ,si v diskusii ,tam ľudia diskutujú a nie je zakázané vojsť do diskusie iných

bosorkabb
Včera o 15:06

Na toto ich naučila tvoja mama.
Sú tam takto každý víkend evidentne,to že prídeš neznamená že to zmenia.
Jediný kto to môže zmeniť je tvoja mama. Proste povie že má cez víkend program a odchádza.

misinka20
Včera o 15:08
@minenkaa

@misinka20 veď ti len napisala svoj názor ,si v diskusii ,tam ľudia diskutujú a nie je zakázané vojsť do diskusie iných

@minenkaa Tak nech číta poriadne a nájde aj konverzáciu kde jej píšem, že ju aj chápem a nech si to skúsia vydiskutovať. Lenže to by musela čítať nie len reágovať na môj prvý príspevok.

anonym_8a440e
Odpoveď bola odstránená
anonym_8a440e
Včera o 15:17
@anonym_autor

@pribinak ale ako mu mam povedat, ze si neprajem aby tam tie deti boli s nami ked on sa spyta mami ci tam mozu byt a ona povie ano?

@anonym_autor Takú sestru mať to radšej žiadnu! Prídeš raz za mesiac ,dva a nevieš vydržať a užiť si bratove deti..uff

maryetta
Včera o 15:24

Hmmm no ale ako si sama pisala. Tu moze len mama povedat dost. Alebo o hodinu si pre nich prid.

anonym_cbbcb7
Včera o 15:28
@anonym_8a440e

@anonym_autor Takú sestru mať to radšej žiadnu! Prídeš raz za mesiac ,dva a nevieš vydržať a užiť si bratove deti..uff

@anonym_8a440e
@anonym_8a440e mať za sestru takú hnusnu oprsklu ženu ako ty, by som ju hnala svinským krokom a dostala by takú hubovú, až by sa jej hlava 3 dni točila

katkazatka
Včera o 15:29
@misinka20

@misinka20 keď si si nevšimla, si na diskusnom fóre. A áno, roztrhlo by ma.😁

bielasovicka
Včera o 15:36
@anonym_8a440e
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8a440e precitaj si celú tému, lebo si ju vôbec nepochopila. 🙄 🙄

maminkadeticiek
Včera o 15:52

Tak mame povedz,nech pride ona k tebe.Ze ty tam nejdes,lebo si chces uzit cas doma a nie robit bratovi au pairku.Ked bude sama nech povie,rada prides,ale strazit deti sa ti nechce.Ale u teba je kedykolvek vitana.
Uvidis ako sa veci razom vyriesia ked kvoli tomu neprides a slusne ale jasne jej to aj narovinu takto vysvetlis.

maris5
Včera o 16:13

Najblizsie ked pridete, tak mu povies o 2 hodiny ti ich vsetky prinesieme. Dnes ideme s manzelom do kina a na veceru. Diky bracho, ze aj ja mozem stravit cas s mojim manzelom osamote. 💪

anonym_8a440e
Včera o 16:28
@anonym_cbbcb7

@anonym_8a440e
@anonym_8a440e mať za sestru takú hnusnu oprsklu ženu ako ty, by som ju hnala svinským krokom a dostala by takú hubovú, až by sa jej hlava 3 dni točila

@anonym_cbbcb7 Tak vždy lepšie ako mať niekoho kto nazýva bratove deti "cudzie deti "keď už takto niekto nazýva niekto rodinu..nemám slov
Strašne lenivé,sebecké sú poniektoré..divná doba.
Ja si aspoň poviem ak niečo sa ni nepáči a neohováram po sociálnych sieťach.