Na rodinných stretnutiach mám na starosti bratove deti
Baby potrebujem poradit lebo som uz z tej situacie nestastna. Byvame cca 200km od mojej mami, chodievame tam na navstevu tak raz za mesiac dva. Vzdy, ale ze vzdy ked prideme tak sa tam dotrepe aj moj brat s detmi - byvaju v tom istom meste. Fajn ved ja ich rada vidim a aj jeho deti. Problem je, ze on ich tam nasledne necha a odchadza so zenou domov. Takze okrem svojich deti mam cely vikend na starost aj jeho. On si samozrejme uzije volny cas - kino, restauracia, nakupy. A ja sa citim ako neplatena pestunka pre jeho deti. V nedelu na obed pride vysmiaty zobrat decka a porozpravat co vsetko robili. Mne uz je normalne zle ked tam mam ist. Ja chcem stravit normalny cas s mojou mamou a nie robit servis cudzim detom. Som vadna?
@pribinak nie, rozpravala som sa s mamou. Ja mu preda nemozem zakazovat chodit na navstevu k mojej mame. Ine by bolo keby to bolo k nam.
@anonym_autor ja len že aj mne sa mamka sťažuje, že ju sestra chodí vyjednať. Ohovára ju jedna radosť ako jej to ide na nervy, ako ju sestra využíva a že sa k nej dovalí celá jej rodina a deti len hučia. A keď som sa o tom bavila so sestrou tak mi povedala, že veď mamka ju volala, že ide robiť toto a toto či neprídu na obed.. čiže jasné, že ohovára aj mňa pred sestrou čo k nej idem s deťmi raz za 2-3 týždne 😅 kto chce dôvod si nájde
Jej bohate stačí keď jej sem tam pošleme foto detí či žijú a žije si tam medzi 4 stenami a je tam šťastná o sviečke lebo nedaj bože zapnúť svetlo, to žere elektrinu 😅 takže toľko k tomu, že mamke to vadí. Nemusí jej to vôbec vadiť, možno vám to povie len aby ste sa necítili zle
Clovece, ja ta obdivujem. By ma piclo so 6 detmi akoze fakt. A este cele vikendy, no dovidenia. Ale tu si musi povedat tvoja mama. Ty sa s nim mozes rozpravat, ale samozrejme ze budes ty ta zla. Ona by mala sa naucit povedat nie. A tvoj brat a svagrina nemaju sudnost ked tie deti tam stale nechavaju
Podla mna by bolo v pohode keby prisli napr. v sobotu vsetci, vsak chce aj brat si vidiet sestru a bratranci sa chcu tiez spolu vyhrat.ale malo by to tou sobotou koncit a mali ist pekne aj s detmi domov… je to drzost… v opacnom pripade by mali oni zobrat niekedy tvoje deti,vsak mozno si chces aj ty s mamou uzit kludu. By som mu jednoducho povedala svoje….s mamou si to vysvetli.. myslim, ze sa skor boji ona nieco povedat, aby sa brat nenahneval a ona nezostala bez vnucat. Radsej povedz ty narovinu… vsak aj ty mas svoj zivot a chces si niekedy oddychnut.nenechaj sa vyuzivat.
Podla mna by bolo v pohode keby prisli napr. v sobotu vsetci, vsak chce aj brat si vidiet sestru a bratranci sa chcu tiez spolu vyhrat.ale malo by to tou sobotou koncit a mali ist pekne aj s detmi domov… je to drzost… v opacnom pripade by mali oni zobrat niekedy tvoje deti,vsak mozno si chces aj ty s mamou uzit kludu. By som mu jednoducho povedala svoje….s mamou si to vysvetli.. myslim, ze sa skor boji ona nieco povedat, aby sa brat nenahneval a ona nezostala bez vnucat. Radsej povedz ty narovinu… vsak aj ty mas svoj zivot a chces si niekedy oddychnut.nenechaj sa vyuzivat.
@anonym_b74b25 ved keby prisli v sobotu, deti sa spolu pohraju, my pokecame a potom vecer oni idu domov aj s detmi to by bolo idealne. Alebo kludne nech zostanu aj cez noc. Ale nie, ze oni utecu a decka tam nechaju. A ja cely vikend riesim jeho deti miesto toho, ze by som stravila pekny cas s mamou.
autorka, bohuzial mám podobnú rodinu, Tiez mám brata a svagrinú, ktori nie sú schopni len deti urobit, ale vychovat, trávit spolu cas uz nezvládnu ... kazdy vikend deti u nasich, furt nejaky program ..atd. Ale ked nieco povies, tak si ty tá zlá ...
Mama im nepovie nikdy nie... a to je najhorsia chyba ... Bohuzial s tym nic neurobis, ked to snazis zmenit, tak budú urazeni (asi tak mesiac a potom zacnu od znova ... ale bez teba), ked to nechás tak, tak ty sa musis vzdy prisposobit ...
Rodinu si clovek nevyberá ... ☹ Ale pre mier v rodine by som to nechala tak ... ja uz k nasim kvoli tomu uz ani nechodim tak casto ...
@babababka chodia tam kazdy vikend. Preto by som bola rada keby aspon raz za 2 mesiace by sme tam mohli byt sami.
Inak mojej mame to vadi, ze tam su stale a stazuje sa mne. Taky zacarovany kruh.
@anonym_autor nie je to zacarovany kruh , mama sa stazuje len tebw , syncekovi nepovie nic , tak nech sa necuduje.

@anonym_autor presne urob toto co píše @trisha_r tu vyššie. Akurát som chcela napísať to isté.