icon

Na zamyslenie

jabadaba
11. nov 2013

Inspiroval ma tento clanok a poniektore jeho body mi rezonuju v mysli. Najma v suvislosti s tu videnym...

http://www.eduworld.sk/sk/nevychovavat-znamena-...

Moje dojmy z poniektorych fotoblogov, ktore som viac menej nahodne vzhliadla su presne v duchu bodu clanku o konzume, materialne a nulovych hodnotach. Su tu blogy, ktore doslova systematicky zachytavaju handry v kontexte rocnych obdobi. Dieta je tam len akysi vedlajsi doplnok. Desiatky fotografii v desiatkach kabatikov...z tych fotografii nesala dojem, ze boli spravene pre vynimocny moment. Ale ze umely moment bol vytvoreny za ucelom fotografie. Nedycha z nich nic. Ziadna atmosfera. Haldy doslova rovnakych fotografii. Baretka sem, cizmicka tam, bundicka, kabatik...starostlivo nakonbinovanych. Trci z toho to co je pre autora fotky prioritne - handry!

Preto, ked niekde vidim staru dobovu fotku deti, mam z toho zazitok. Zazitok zo zivej atmosfery, ktora z fotografie dycha. Aj po iks rokoch. Z dnesnych fotografii na sposob fotoblogov ake aj tu vidno sotva prehovori po rokoch nieco viac ako zladene handricky.

Ake asi budu mat hodnoty deti tisicich fotografii v dalsich stotisicoch tzv. outfitov? Stajlovanie do handriciek asi tou pravou hodnotou nie je. Co poviete?

P.S. su tu vsak aj fotoblogy, z ktorych citit to co maju zachytavat. Atmosferu daneho momentu. Take mam rada. 😉

irriss
20. nov 2013

@jabadaba 3 v jednom 😀 😀 😀 😀 to odpovida i moznostem lidskeho "zenskeho" tela 😝 ..fuj to jsem ale osprostela tu na MK.. ☹ ☹ ☹ ☹

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss jezisi to bolo impertinentne. Moj utajovany jemnocit utrpel. 😀

irriss
20. nov 2013

😀 😀 😀 😀 😀 uz jsem se lekla, 😀 😀 😀 😵 😵
celych 8minut jsi mne dusila cekanim na odpoved 😝

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss promin lasko. Montovala som potrubie do gauca. 😀

jabadaba
autor
20. nov 2013

@jabadaba no esteze si lajkla, uz som chcela zvresknut kde si! 😀

irriss
20. nov 2013

@jabadaba rozhybala jsem co se dalo ..samozrejme smichy...na potrubi nemam misto 😀 jsem jemna zena.. 😉

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss no esteze si lajkla, uz som chcela zvresknut kde si! 😀

irriss
20. nov 2013

@jabadaba skoda,, ze hledas samu sebe..pises sama sobe 😀 😀 spatne jsi spojila potrubi😀

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss 😀 vidis ako som dopadla. Staci mat doma sameckov a potrubie sa naucis zavadzat jedna radost. Jemnost musi ist bokom. 😀

irriss
20. nov 2013

@jabadaba Bacha na to 😉 , Tema je "Na ZAMYSLENIE" delame z ni tema "Na ZAMKNUTIE" 😉 😀 😀 😲

irriss
20. nov 2013

@jabadaba na vyvod jsem jeste mlada 😅

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss 😀 uz sa mi to pletie Irris, sledujes co mi porobili? Vcera ma bili, fnuk. Odvtedy mam tyky a prepajam uplne od veci. A aj kon mi padol. Tebe nie? Som Ti chcela poslat odpoved a prask. Odpis, ze porucha! Asi ma uz odpajaju. 😀

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss sak ja sa zamyslam. Aj ked tie potrubia spajam dietatu. Teraz chrupe mrkvu tak mam fraj na dopitie studenej kavy. Myslim aj teraz a velmi prudko. 😀

irriss
20. nov 2013

@jabadaba Tveho Kona odpajaju..do meho neco lepi, ze se nemuzu odlepit 😀 a mela bych jit aspon "splachnout" 😲

p,.s. co se ti stalo? v jake teme?

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss vidis to aka nespravodlivost?

aaaale, bola som tu prehlasena za tazkeho psychopata, choru zenu a nevime co este a ,vyvrcholilo to atakom, ze v kazdej teme posobim pod inym nickom a utocim na zeny. Tak bacha na mna. 😀

Jo a v teme, ktora Ti bude maximalne povedoma - o macoche, ktorej vadi partnerovo dieta.

jabadaba
autor
20. nov 2013
irriss
20. nov 2013

@jabadaba tak ja te znam jen pod nickem Jagabagadoooooooooooooooooo 😀 😀 😀
Jinak ja cekam na Vanoce..Ty take?
Jeste nikdy jsem na ne tak dlouuuuuuuuuho necekala..ve zdejsim obchode je Betlem uz od zari.. 😀 😅 😅
p.s. ze jsi chora?psychopat? ..ze TY jsi zase nekomu rekla pravdu, ze? ..TY si proste nedas a nedas rict..
RADA:..
nemuzes si dat do fotoblogu aspon to Vase potrubi,nadobi.. pozlacene? to tu funguje..nasbiras palce.. 😝 kamosky a obdiv😀

irriss
20. nov 2013

@jabadaba JEZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIS ale to je 22!!!!!!!!!!! stran, za 4 dny!!!!!!!!!
to je jeste horsi nez Tema o Prdech..
upresni stranku..jinak to dopadne tak, ze zacnu cist a zamknou mi to pred nosem 😅 jako ty Prdy

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss no ktoru stranku Ti ja len vyberiem. Ono to ma zaujimave grady od zaciatku. Ale typnem si taku povedzme stra. 14 - 18 a potom to uz nadobudlo iny kozmicky rozmer. 😀

No jo no, zas som si nestihla dat po cuni. Vsak ma poznas.

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss vsaka aj ja som samu seba poznala len pod nickom Jabadaba duuuuuu, ale zistujem, ze nie som samojedinna. 😀 Ja som zuzkaanicka a zuzkaanicka je ja a momentalne sa to uz pletie aj so zuzkou1 takze nevieme uz ktora sme ktora.

irriss
20. nov 2013

@jabadaba aha, ale ze jsi kosatec(iris) , to ti jeste nikdo nerekl, ze? 😀 😝

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss toto Ti niekto povedal? To Ta chcel urazit ci co? 😀 Nie veru, tak mi nikto este nevynadal. Kosatec by som nerozdychala. 😀 Aspon pise slusne ten Kosatec?

irriss
20. nov 2013

@jabadaba Prosim Te, posli mi doiklady..nejlepe rodne listy vsech, ja vam to podepisu, ze
@zuzkaanicka
@zuzka1
a TY

ze jste kazda plodem nekoho jineho 😀 😀 😀 , ale podobnym neprehlidnutelnym kvetem zdejsich stranek 😉 🙂

sila..ale ja si vzpominam, ze i mne tu nekdo rozkrajel do nekolika nicku 😀 😀 😀 dokonce i panskych😉

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss 😀 dobre, idem scanovat dokumenty.

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba tak som dozapisovala hodnotenie pisomky a valam sa tu od smiechu 😅 ... pocuvaj, aj Ty uz pises sama sebe ... toz, sotva nam niekto uveri, ze nas je viac ... a ja tipujem, ze uz sme aj @irriss ... proste vsetky rozumne zmyslajuce zeny, to bude isto jedna jedina a nakoniec to bude este chlap-vsak ako by mohla zena premyslat ... sa zamysli (Ty mozes, ved si ja a ja som @zuzkat1 a este @irriss a vlastne je to jeden chlap-kurnik, co by na toto moj kamos Russel povedal) a spoj si to s tym, co hlasal nas dobry znamy Schopenhauer a je Ti jasne, ze my nie sme styri, ale jeden chlap ... ved toto by fakt uboha zena nezvladla 😀
Inak, kym som zapisala tie posrrr body, tak aj system vypadol, som si teda riadne zanadavala a myslim, ze vedvieskto by sa nemusel za ten slovnik hanbit 😅

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba A oscanuj aj moje, su v trezore, ved vies, kde 😅

irriss
20. nov 2013

@zuzkaanicka sakra, to je prispevek na Nobelovu cenu...prijdu si jak zlata soska Oskar ... 😅

zuzkaanicka
20. nov 2013

@irriss , @jabadaba a este aby ste vedeli, ako mozete dopadnut, ked budete ponocovat, tak vam napisem moj zazitok z cesty do skoly ... vybehla som rychlo von a ked som bola v polovici cesty, tak sa divam, ze je nieco divne ... na cizmach mam take one-na snurkach take strapce,proste sa to hompala, ked idem a zrazu sa divam, ze na lavej sa nic nehompala ... nebojte, nesla som v papuciach ... len proste to one som tam nevidela, tak som sa otocila a vybrala opacnym smerom, ze to najdem a ked som presla si 30 m, tak som si este raz tu cizmu obzrela a to one tam bolo, ale zastrcene v cizme ... tak som sa zase otocila a dobehla az do skoly ... ak ma niekto sledoval, tak ja neviem, co si o mne (o nas) myslel ... takto to az take smiesne asi nie je, ale ja som sa este zvysok cesty vyskierala ... tak, a teraz tipujem, ze ma vedvieskto nahlasi ako nesvojpravnu 😅

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba este k tym starym rodicom ... ja som mala na mysli takych, ktori celu vychovu nechaju na starych rodicoch ... poznam takych a fakt som nevedela, ci im zavidim, alebo mam pravdu ... predpokladam, ze Ty si starsieho (nasho spolocneho 😅 ) syna neprestahovala k mame alebo svokre 😉

irriss
20. nov 2013

@zuzkaanicka 😀
no mne se snazily ted na Halloweena deti zesmesnit, davala jsem si porad pozor...!!!
jenze...oni mne precuraly tak, ze mi udelala Halloweena AZ 4.listopadu starsi dcera , kdyz jsem se uz prestala sledovat..a vysla jsem si s ni pro dvojky ke skolnimu autobusu... a az po prichodu domu mi sdelily , ze za mnou vlaje z PODmikiny (vypadal jak z kalhot) zachodovy papir...dlouhy tak 1 metr. 😖
no a ja proc se smal cely autobus a proc mi tak "zvlastne mavali i pro mne nezname deti z autobusu " 😝