icon

Na zamyslenie

jabadaba
11. nov 2013

Inspiroval ma tento clanok a poniektore jeho body mi rezonuju v mysli. Najma v suvislosti s tu videnym...

http://www.eduworld.sk/sk/nevychovavat-znamena-...

Moje dojmy z poniektorych fotoblogov, ktore som viac menej nahodne vzhliadla su presne v duchu bodu clanku o konzume, materialne a nulovych hodnotach. Su tu blogy, ktore doslova systematicky zachytavaju handry v kontexte rocnych obdobi. Dieta je tam len akysi vedlajsi doplnok. Desiatky fotografii v desiatkach kabatikov...z tych fotografii nesala dojem, ze boli spravene pre vynimocny moment. Ale ze umely moment bol vytvoreny za ucelom fotografie. Nedycha z nich nic. Ziadna atmosfera. Haldy doslova rovnakych fotografii. Baretka sem, cizmicka tam, bundicka, kabatik...starostlivo nakonbinovanych. Trci z toho to co je pre autora fotky prioritne - handry!

Preto, ked niekde vidim staru dobovu fotku deti, mam z toho zazitok. Zazitok zo zivej atmosfery, ktora z fotografie dycha. Aj po iks rokoch. Z dnesnych fotografii na sposob fotoblogov ake aj tu vidno sotva prehovori po rokoch nieco viac ako zladene handricky.

Ake asi budu mat hodnoty deti tisicich fotografii v dalsich stotisicoch tzv. outfitov? Stajlovanie do handriciek asi tou pravou hodnotou nie je. Co poviete?

P.S. su tu vsak aj fotoblogy, z ktorych citit to co maju zachytavat. Atmosferu daneho momentu. Take mam rada. 😉

zuzkaanicka
20. nov 2013

@irriss 😀 😀 😀

zuzkaanicka
20. nov 2013

@irriss vidis, ja dokazem blbca urobit zo seba sama ... proste si vystacim ... ved mam tolko identit 😅

zuzkat1
20. nov 2013

@zuzkaanicka
@irriss
@jabadaba jezis baby,toto mi nerobte😀 idem si po dieta do skolky,sedim v mhd a skerim sa ako blazon🙂

zuzkat1
20. nov 2013

@zuzkaanicka ja minule v mini tescu pri jogurtoch pozeram zamyslene aky kupim a dakto ma drgol a ja ze:"vydrz moja uz idem,len maminka kupi jogurt".😀 zabudla som ze mala tam nie je

jabadaba
autor
20. nov 2013

Paneboze dievcata! @irris, @zuzkaanicka, @zuzkat1! Takuto ostudu mi vyrabate, vsak co si o mne ludia pomyslia? 😀

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka ale inac toto bude zrejme tym, ze dnes si sa uz neobuvala sama. 😀

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba veru, tak toto mi nedoslo, tak na buduce mi tie strapce nechaj von, lebo ked mi to nehompala, tak som nesvoja 😅

zuzkat1
20. nov 2013

@jabadaba no ten pan na mna dost divne pozeral🙂

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka dobre, vsak ja na to pridem ako s tebou nakladat. Mozno by nam to ulahcili kykka a kuwaitom, isto to vedia lepsie.

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkat1 to verim. 😀

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba inak som aj hladala na webe tie moje cizmy, aby si videla v com chodim, ale kupovala som ich vlani (ved to vlastne vies) a asylum ich uz nema v katalogu ... tak, ale vsak ich tiez nosis, tak nemusim vysvetlovat ake one sa mi tam hompala 😅

zuzkat1
20. nov 2013

@zuzkaanicka ozaj nechali sme ti pradlo zeby si nam ho poskladala😉

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba joj, so mnou mozes nakladat ako chces ... ja som zvyknuta 😅

zuzkaanicka
20. nov 2013

@zuzkat1 ja som na nan uz vyprdla 😅 na to pradlo, aby bolo jasne😀

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka teraz som si cvrkla. Dobre vediet. 😀

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka tak preto mi z tej kopy este neubudlo...

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba ja si musim pustit nejaku hudbu, lebo o chvilu sem pride niekto z vedlajsej kancelarii, ze co sa tak rehocem🙂

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba vsak naopak, Ti pribudlo🙂 ... aj ked prd nie je vidiet🙂

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka to viem velmi presne co sa Ti kde hompala, mam ich prave ulozene v komode. Nemusela si ich tak zaprasit. 😝

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka ale Ty skareda! Aky prd, to je fuj. 😀

zuzkat1
20. nov 2013

@zuzkaanicka no to ale od teba nie je pekne🙂doteraz si vegetila tak by si nam mohla pomoct😀

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba hudba je pustena ... ked sa slnko skloni na Horehroni ... hned som v BB 😅

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba veru som ich zaprasila, cestou do skoly prsalo ... umyjes ich vecer? 😅

zuzkaanicka
20. nov 2013

@jabadaba ozaj, v tej teme o nevere a sms-ke mame dalsie take, s ktorymi zdielame identitu 😉

irriss
20. nov 2013

@zuzkaanicka
@zuzkat1
@jabadaba
Prestante si tu prehazovat nicky, podvodnice, nebo na Vas poslu admina 😀 😉

zuzkaanicka
20. nov 2013

@irriss neviem, ci si citala to, co nam napisal vedvieskto ... ale proste tomu sa neda odolat ... ja sa dnes od rana rehnim ... nielen na cizme 😅 ... proste viac takychto uzasnych postrehov o mne a @jabadaba a hned bude svet veselsi 😀

irriss
20. nov 2013

@zuzkaanicka 😀 😀 😀
"vedvieskto"je velmi popularni 😀 😉

anuska74
20. nov 2013

Mne sa také fotoblogy tiež nejako nepáčia, ale nesúdim konkrétne osoby čo ich k tomu vedie , ich vec.
Ja dumám , aké majú poslušné deti, lebo moje pri skúšaní viac ako 1ks veci zdupakajú preč. napr. robím sezonne triedenie a chcem ešte niečo preskúšať, či im je dobré, tak to nehrozí.
No a aby som trávila čas s tým, že čo s čím akože nakombinujem , tak na to fakt nemusím , už len hladanie oblečka a objednanie vecí, nejaký ten čas trva a nie ešte také caviky okolo.
A ja fakt nezávidím ani nič, núdzu netrieme, ale neprezentujem to pred masami Ľudí.

jabadaba
autor
20. nov 2013

@irriss Ty zalobaba!

jabadaba
autor
20. nov 2013

@zuzkaanicka keby Ti nahodou plamene slahali z ust tak je to preto, ze prave konzumujem piri piri papricky na spagetach. 😀