Nachádzate potešenie aj v hektickom dennom stereotype?
Ahojte. Ste tu tiež taký ktorý len žijú zo dňa na deň a chodia z roboty domov a domov do roboty? Mám malé dieťa 3 ročne, tento rok som sa vrátila po RD do práce. Pracovnú dobu mám od 7:00 do 15:00 takže to akurát idem po dieťa do škôlky, doma porobit, okolo malého, ísť von sa prejsť, večer okúpať a spať a tak dookola. Teším sa celkom na večer že si troška prečítam z knihy alebo niečo pozriem ale väčšinou som taká unavená že hneď zaspím, ráno vstávame o 5:35. Máte niektorá podobný život, v čom nachádzate radosť? Samozrejme teším sa z toho že ja aj syn sme zdraví, len my proste príde že len preživame deň za dňom. Ďakujem za vaše názory.
jejda ja velmi tuzim po takejto rutine. Pockaj ked pride 1-2 deti a kruzky a choroby ako sa ti vsetko nabura a nie ze raz za cas ale furt.
Veď to máš krásnu pracovnú dobu, mnohé by ti mohli závidieť. Dieťa má len 3 roky, takže žiadne povinnosti. Keď začne škola, potom len uvidíš čo je to jeden kolobeh. A keby si mala ešte viac deti, 2-3, tak by ťa ani nenapadlo taketo otazky riešiť. Fakt si to užívaj
@0silvia0 Och. toho kona treba obmadzit. To je aj moj ciel, ale zatial sa velmi nedari.😀
A musíte mať tie poobedia stále také isté? Syna vyzdvihneš dajme tomu 15:30, na spánok sa začínate chystať 18:30, to sú 3 hodiny, kedy môžete niečo zaujímavejšie podniknúť. Určite netreba každý deň nakupovať, upratovať a variť teplú večeru 🙂 Podľa možností a schopností dieťaťa knižnica, nejaké dielničky, za dobrého počasia vybehnutie k blízkej prírode, vystriedanie viacerých ihrísk v meste, kaviareň, kino, detské divadlo, návšteva známych... Celodenný výlet to nie je, ale zaujímavejšie, než sa každý deň rovnako nudiť 😁
Toto je ale v kazdej domacnosti.. snaz si to co najviac ulahcit umyvacka susicka roboticky vysavac odlozeny start na noc rano prehod.susit zas nahod dalsiu varku kym si.prec jedno ususene prides prdhodis susit oprane a len poskladas.vysavac pusti z roboty.umyvacku naplnim vecer pustim a rano ciste suche vykladam..nakup jeden velky raz tyzdenne.. nespominas partnera zijes sama s.dietatom?skus oslovit niekojo na strazenie aspon raz mesacne a dopraj si par hodin pre seba.
Ja mam 2 male deti, ale keby som mala takto zit, tak sa zblaznim 🙈 ani cez vikendy nemas nejake zaluby alebo nieco?
Ak si s dietatom sama, tak chapem, ale ak je pritomny aj otec, tak potom nechapem ani tomu vstavaniu 5:30 ani ze ty dieta bravas do aj zo skolky a ani tomu, ze nemas nejaky cas na seba 🤷🏼♀️
@milanemila sú chlapi čo robia 12 tky či celý deň no je to na hovno asi začína ona skôr nech je poobede čo najskôr doma.Keby ľudia vedeli čo ich čaká s deťmi😂a zosúladiť prácu, deti, krúžky, domácnosť je to boj
Ja to mám podobné ako ty,len s tým rozdielom že mám dve deti.No ráno vstávame 5,30 menšieho zanesiem do škôlky,na 7 chodím do práce.Koncim o 15 zas do škôlky potom domov.Stale ten istý kolotoč.No my chodíme vselikade do mesta na prechádzku do kina a tak.Cez víkend chodíme na výlety alebo k rodine.
Kym sa kazdy den dostanes von,tak si gratuluj. Ja o 7-mej odchadzam z domu, v robote som do 16.30, zastavim sa v obchode,povybavujem,co treba cestou a pridem domov o 18-18.30. Von uz ist nestiham,som rada,ze sa najem,stihnem uvarit obed na dalsi den do prace, pokecam chvilu s detmi a ideme spat. Neviem si predstavit fungovat takto este 25rokov 😵💫 A je uplne jedno,ci su deti velke,alebo male,starosti su s nimi stale.
Mňa to tiež ubíja. 2 deti stereotyp a celý týždeň čakať na piatok. Z roboty do roboty. V robote blazinec doma ďalší. A to isté dokola. Žiadne prekvapenia. A víkendy? Treba upratovať a dohnať čo cez týždeň sme nemali šancu stihnúť. Oddych žiaden a za chvíľu nedeľa večer a to isté dokola
mala som už depresie z toho kolobehu, musela som sa naučiť, že cesta je cieľ, tak som si našla záľubu, ktorá má výsledky a šetrím na vysnívanú dovolenku, inak by som to tu vzdala, nie som šťastná v stereotype, nebaví ma večer telka a bežné veci, takže som musela nájsť východisko
už tu zistil niekto v čom je akože problém?

Neviem aké iné očakávania si mala, ale toto je realita života 😉 nie je to nič nové. Ak ťa nebaví tento stereotyp, tak si nájdi posilu do domácnosti (na upratovanie, varenie), alebo zapoj príbuzných do starostlivosti o dieťa - vyberú ho z MŠ, alebo choď k niekomu na návštevu, či na ihrisko, do herne.
Teraz to máš ešte relatívne v pohode, keď ti dieťa nastúpi do školy a budeš s ním kontrolovať domáce úlohy, tak zisíš že tých pár rokov keď bol v škôlke bolo úplne super pohodových 😀.