icon

Načo je dobré toto neoprávnené odsudzovanie?

30. dec 2024

Pred nedávnom nám zomrela suseda, stará pani žila sama, chodievala k nej iba opatrovateľka, jedinú dcéru v zahraničí. Mala iba jednu starú mačku, úprimne keď sme sa sem sťahovali už bola dospelá tak vek odhadom asi 14-15r. Po smrti majiteľky sa o mačku stará jedna pani od nás z obce, ale není socializovaná neznáša dobre prítomnosť iných zvierat.
Pani dala inzerát na sociálne siete,že z toho dôvodu darujú postaršiu mačku, lebo iná bude utratená. S účelom pomoci som inzerát prezdielala a spustila sa taká spŕška kritiky, ako by som ja za to mohla že máme rovnaké priezvisko s tou pani. Každú chvíľu pípal mobil, že dedičstvo a peniaze nám prídu vhod a mačku vyhodíme na.ulicu a podobné. Zaradom mňa,čo som v tom nevinne aj dcérku nebohej susedky odsudzovali pre nás neznámy ľudia. Naposledy sa tu byť predal za 13tis, pre niekoho vo väčšom meste to nestačí ani na akontaciu. Načo je dobré to odsudzovanie?

Strana
z4
maciatkolulu
2. jan 2025

@simona20201309 tak by si sa asi s matkou dohodla vo a ako po smrti. Dosť normálne a našli riešenie. Sorry,to je to najjednoduchšie. Vola sa to komunikácia. Myslím,že ako najbližšia osoba a dedič,je úplne normálne prebrať aj takúto záležitosť. Tobôž,ak sa jednalo o zviera blízke danej osoby. Plnú hubu majú iní ľudia a nie ti,čo sa o zvieratá poloretardovanych osôb starajú.

nika523
3. jan 2025

@simona20201309 mala by byť morálna povinnosť pre každého že keď chce dedičstvo po niekom tak sa aj postarať o zviera toho niekoho. Ja keby som vedela že môj syn sa po mojej smrti nepostará o môjho psa, mačku tak ešte za života sa postarám o to aby po mojej smrti nič nedostal

nika523
3. jan 2025

@simona20201309 ako môj majetok chce a môjho psa, mačku ktorého ja mám rada je to člen rodiny dá utratiť? To čo je toto, nech sa nestará ale potom nech si ani na nič nenarokuje

simona20201309
3. jan 2025

@nika523 tak by som ti napísala niečo škaredé ale zdržím sa....
Ak ti je viac pes ako vlastný syn tak nemá cenu strácať čas pisanim

simona20201309
3. jan 2025

@nika523 psa si chcela ty, nie tvoj syn a jeho rodina....

simona20201309
3. jan 2025

@nika523 a nikto tu nepíše že by ho hneď dal syn utratit

nika523
3. jan 2025

@simona20201309 prečo by mi mal byť pes viac ako syn kde si to prečítala alebo ako na to prišla?

nika523
3. jan 2025

@simona20201309 porovnávaš neporovnateľne psa so synom

nika523
3. jan 2025

@simona20201309 ale ak chce niekto môj majetok tak by sa mal postarať aj o to čo po mne ostalo, ja si to ani neviem predstaviť že by som si užívala nieči majetok a jeho zviera ktoré ten človek mal rád, žil s ním toho by som sa zbavila a je jedno ako

0silvia0
3. jan 2025

@simona20201309 ale @nika523 nenapisala, ze pes je viac ako syn. Napisala, ze si syn nezasluzi dedicstvo, ak nesplni jej volu postarat sa o jej zviera.

Akurat vcera bola u mna sestra a len tak zo srandy prehovorila, ze dufam, ze sa postaram o jej zvery keby sa jej nieco stalo. Akoze ja jej 2 civavy moc nemusim, ale z lasky a ucty k sestre by som to velmi rada splnila.

simona20201309
3. jan 2025

@0silvia0
@nika523
Dievčatá, ja by som sa tiež postarala, nie raz som mala psíka aj v dočaske. Ale dokážem pochopiť aj takých ľudí ktorí ten vzťah k zvieratám fakt nemajú a poznám ľudí ktorí by nedovolili ani škrečka v byte. A ja to úplne chápem a tolerujem. Neviem si predstaviť aby som hodila mojej dcére na hlavu takú starosť- lebo áno, je to hlavne starosť pre takých ktorí ten vzťah až tak k zvieratám nemajú, alebo majú ale nechcú lebo nemajú čas....
Nedalo by mi vyžadovať od dcéry aby si vzala po mojej smrti môjho 35kg psa do bytu kde majú 2 deti...
Ako čisté teoreticky... ak toto dokáže vynútené vyžadovať od svojho dieťaťa a vyhrážať sa mu vydedenim.....

0silvia0
3. jan 2025

@simona20201309 ludia, co vztah nemaju, alebo nemaju podmienky, sa pokojne mozu postarat tym, ze najdu zvieratu domov. Len tu by sa v niektorych prispevkoch utracalo jedna radost. Vzdy sa da najst riesenie. Aj stare zvierata sa adoptuju.

jajka257
3. jan 2025

@simona20201309 to nie je vyhrážanie. To oznámenie pre dieťa, že ak chce dedičstvo, tak sa postará. Nájde domov, prípadne vymyslí niečo iné. Mne po smrti rodičov tiež ostali zvieratá. A nielen pes, mačka.ostali mi sliepky, zajace. A starala som sa. Všetci šťastné dožili smrti. A nie, ani tie sliepky a zajace som nezabila. Proste dožili.

nika523
3. jan 2025

U nás je to samozrejme že by sa môj syn postaral nemusím sa vyhrážať a že ja sa postarám o maminho psa keby sa jej niečo stalo. Nie je už najmladšia a má zdravotné problémy ten pes ju udržuje aby mala pohyb a aby sa neopúšťala takže jej veľmi pomáha a keby sa niečo stalo tak by som ho vzala k nám aj keď mi určite ďalší pes doma absolútne nechýba. Ona toho psa miluje ako by som mohla potom ho niekde vysmariť alebo dat utratiť a užívať si dedičstvo po nej?

Strana
z4