icon

Nadávky od manžela

20. aug 2021

Ahojte, na úvod sme spolu 13 rokov, z toho 9 manželia, 3 deti vek od 3 do 15 r. Pri hádkach mi manžel škaredo nadáva, že som prije..., Lenivá pi*a...v poslednú dobu som sa začala brániť, povedala som mu, že si to neželám a že keď to bude pokračovať, odídem od neho...ale nedbá, je to asi tak 3 až 4 krát do roka, hlavne poslednych 5 rokov. Hádku zväčša začínam ja, tým že niečo nespravil a bol nezodpovedný...počúva, nevyjadrí sa, povie tichucko, tichucko...akoze čo sa Ja na neho rozdrapujem, potom pritvrdim, tak začne že som to mala JA spraviť keď som taká chytra, začne chrliť nadávky a odíde z domu, posledné 2 razy som sa s ním kôli tomu nebavila pár dní..potom sme si to akože vyrozprávali, ale opakuje sa to dokola, povie mi že keby som bola chlap takú by mi jednu vytal..Nadávam mu aj ja, že nie je normálny že je korunovaný debil..už fakt nemôžem, príde mi že má nižšie IQ v niektorých situáciách. A do lenivcov a drbnutych nadáva aj starsim deťom keď niečo nespravia, no vie si ich rýchlo udobriť, lebo keď spravia tak ich pochváli, posranduje. Navonok vyzera že sme rodina ako každá druha, keď je doma kľud, trávime spolu čas, výlety s deťmi, nasmejeme sa, večer pohár vína, spoločný bicykel s deťmi, pomáha v domácnosti, rád robí okolo domu, pripraví večeru či raňajky, nákupi, operie. Deti ho majú radi..ale je to taka stara škola, na každého má zásady, poucuje, čo on kedysi žil, čo mali za čo boli vďační atď...

Strana
z2
dzulli1980
20. aug 2021

Nič v zlom, no vyprovokuješ ho a potom sa sťažuješ? ... sa ani nedivím, že Ti nadáva ... čo tak pozrieť sa na seba? Vieš, ako sa hovorí: "aký signál vyšleš, taký sa Ti vráti" ... už ste spolu dosť dlho na to, aby ste vedeli ktorý, ako na čo reaguje, čo ho vytáča atď. ... a snažiť sa to eliminovať.

jolikaa
20. aug 2021

Poznam zopar takychto chlapov,ze za vsetko co je zle moze zena,ale netusim co ich k tomu vedie,len cim su starsi tym su horsi...nemal takyto priklad on doma?ze by si jeho otec nevazil mamu?

luccija
20. aug 2021

Tak ste obaja prchk..ale je iné si vynadať a pohádať sa a povedať také vulgárne slová a ešte aj deťom?myslím, že je v tom, že ste aj unavení a už starší veď najmladšie má 3 roky človek už nemá také nervy, keď chodí do roboty, deti.....to, že si ľudia v hádke vykricia aj staré krivdy a povedia naschvál nejakú podpasovku je bežné.Asi je lepšie odísť vedľa, alebo z domu.Ja tiež vybuchnem, ale nikdy to nie je bezdôvodne a môj muž reaguje ako tvoj nie vulgárne nie nadávky, ale tiež mi vypichne nejakú hlúposť, ktorú by som nečakala.Podla mňa to chce veľké sebaovládanie adrenalín stupne a máš klasický boj, alebo útek tak je náš mozog nastavený.Takze bojujes...každý má chyby, ale aby muž hovoril deťom do lenivcov a drbnutych, tak sa nezdrzim.Ale aspoň si povieš svoje mne nepripadá, že ty skaces do muža. ..iba si povieš svoje veď nevyvoláva hádky pre nič nejaký dôvod to má.Aj tie hríby nezniesol to, že to bola jeho chyba, tak to hodil na teba kde si bola?dlhoročné partnerstva sú väčšinou o hádkach kvôli ničomu a kto z koho ..🙂)
Mne bolo dnes až smiešne za čo som sa rozčúlila na muža to je už taká ponorka

luccija
20. aug 2021

Asi neznesie pocit, že mu niekto vytyka čo spravil zle.A hneď prejde do utoku...keď si taká múdra...tak ako píšeš.Akoby som svojich rodičov počula, ale mama má vždy pravdu to, čo mu vytyka, ale on to vidí zo svojho pohľadu ako malichernosti, alebo, že to nebolo dôležité a robí z toho drámu

liljana
20. aug 2021

Si prchka, prva zacinas hadky kvoli pre neho malichernostiam, on povahovo nevydrzi dlhe rypanie a reaguje nadavkami. Je asi iba otazka casu, kedy ho dourazas v nevhodnu chvilu. pohar mu pretecie a ti v zlosti vypali. Na rypanie a dodrbavanie si najdi flegmatika.

autor
20. aug 2021

@jolikaa áno je to u neho v rodine, svokor sa zle k svokre správa..nadáva jej a sace ju.

autor
20. aug 2021

@luccija samozrejme už nemáme toľko energie na deti kt.su ešte relatívne malé. Vyhľadávamé kľud pre seba, ak sa dá..ale inak to zvládame na pár výbuchov, on sa nikdy neospravedlní, to skôr ja, neviem sa dlho hnevať a keď vychladnem už sa dívam inak na vec a nepovažujem ju už za až tak dôležitú..presne hádky kto z koho, boje.

deti95060810
20. aug 2021

impulzívnych ľudí nemusím, ak je možnosť radšej ich obídem...
inak povedať manž. že je korunovaný debil som si ešte nedovolila NIKDY.... a to sme spolu viac ako vy...😉

tinapa
20. aug 2021

Párová terapia?

malia18
20. aug 2021

Mne to tiež pripadá tak že síce možno vytknes niečo ako prvá ale ani to nemusí byť hneď s krikom a tvoj manžel voli ako obhajobu útok a začne sa ohradzat krikom lebo je možno nervak ktorého vytočí každá blbosť a rieši veci s horucou hlavou a krikom....ja mám dosť podobného otca neznesie keď sa naňho nieco zvalí vie vynadať aj mame do jebnutych roky bola mama ticho az jej raz vytiekol pohár trpezlivosti a povedala mu že je debil....viem mamu pochopit lebo to ako sa roky od neho nechala len poučovať dirigovať a toto nerob takto čo si už jebnutá alebo čo atď že si to aj zaslúžil takze mi to príde dosť podobné neviem prečo sa tu ženy obúvajú do teba že je chyba hlavne v tebe a prečo by si si takéto správanie mala nechať....ja som to s otcom vyriešila jeho spôsobom....keď začal mať takéto správanie volila som jeho taktiku povedala som mu svoje a hustila som doňho nech sa povytaca pretože za tie roky v domácnosti s ním mi už tiež praskli nervy ale to si nikto nevie predstaviť čo to je pokiaľ to nezažije a vybuchol až tak že mi povedal aby som si zavrela papuľu inak mi jednu uvalí v tych nervoch som mu videla na tvári že ďaleko od toho nebolo a ja som mu povedala že nech mi ju dá nech si úľavi ale to bude to posledné čo v živote spraví a viac ma neuvidí keď sa nevie správať a kontrolovať odvtedy si zahryzne do jazyka aj on aj ja ale na mamu si viac dovoľuje lebo je radšej ticho pre pokoj v rodine ale v konečnom dôsledku len preto že si samu seba nevie zastať a uštedriť ranu aj ona aby si uvedomil ako sa môžu cítiť aj druhí ten pokoj v rodine nikdy nebude niektorí ľudia si proste do života zaslúžia lekciu po tých rokoch ktoré som strávila s takýmto človekom verte že lepšia lekcia je preňho vlastná medicína pretože potom nad tým človek aspoň premýšľa aká hádka sa stala prečo to vzniklo kto je na vine atď ale keď bude dookola len obviňovať druhých a bude sa po nich viezť a nevráti sa mu také hnusné správanie naspäť v ňom len budú živiť predstavu neomylnosti že keď neprotirecia tak ma pravdu a bude sa cítiť ako pán sveta a to je to posledné čo takýto človek potrebuje držím palce

liljana
Autor odpoveď zmazal
katkati
21. aug 2021

@malia18 Úplne s tebou súhlasím.

dadis
21. aug 2021

@malia18 lenze autorka pise, ze ten muz najprv mlci, co ju vytoci este viac, rype viac a potom vybuchne aj on. Osobne si myslim, ze napriklad situacia s hubami bola uplne zbytocna. Rozhodol sa susit vonku - ok. Nevyslo to - ja by som bola ticho, on predsa nie je hlupy, nie je vobec potrebne mu pripominat jeho chybu. Buduce susenie hub - predpokladam, uz by to bolo v zimnej zahrade. Obycajne po nejakom case, ked uz je situacia uplne vychladnuta, by som mu vecer pri vinku len tak nadhodila huby a by sme sa dobre nasmiali. Zbytocne hrotit situácie, ktore sa aj tak zvratit nedaju. Huby zhnily. Bodka. Ide sa dalej. Myslim si, ze mate krizu. Krizy su na to, sby nami zatriasli a posunuli nas dalej. Vas vztah vyzera inak pekny, zacala by som to riesit teraz, kym nie ste este velmi zraneni nejakymi spolocnymi sedeniami u terapeuta.

autor
21. aug 2021

@malia18 ďakujem.

autor
21. aug 2021

@dadis ďakujem za prečítanie a názor.

katkati
21. aug 2021

@dadis Ja si zase myslím, že on mal povedať: podcenil som to, viem, že tvoja a deti snaha vyšla nazmar. Prepáčte, určite bude lepšie nabudúce huby sušiť v zimnej záhrade. To by bo normálne a vhodné. A keď je to zakaždým tak, že on je ticho alebo hádže vinu na ňu, vôbec sa jej nečudujem, že je nespokojná.

dadis
21. aug 2021

@katkati Ano, tak by to bolo v idealnom pripade. Ale ked on uz ako muz v hlave caka, ze to zase bude, ked mi toto bude vycitat...ak mu vycita takmer vsetko a nepochvali za nic.. to su tie krizy...usudila som, ze nechova sa ani jeden z nich pekne k sebe

klarolinne
21. aug 2021

Nekomunikuje dostatočne o veciach ktoré vám vadia a treba riešiť. Jasné, že pri hádke to potom vybuchne opačným smerom. To tie huby boli až také dôležité? Prešla by som to mlčaním. Na otázku, kde som vtedy bola - no v práci, miláčik. Nevadí, nabudúce to dáme do zimnej záhrady, a nič sa nestane ak zabudneme (ano použiť množné číslo) nevyzerá to útočne, a zároveň je debata vyriešená. Inak ma pobavilo spojenie, že konštruktívna hádka 😂 taku som ešte nezažila. Väčšina ľudí, vtedy je úplne rozčulena a jediný zdravý zachvev rozumu je odísť. Ak nie, vyťahujú sa všetky staré krivdy od výmyslu sveta. Mimochodom ak ťa bolia jeho urážky, ktoré sú podľa tvojho opisu len reakciou na tie tvoje, tak začni od seba, naozaj si hryzni do jazyka a nekomunikuj kým nevychladneš. Držím palce

autor
21. aug 2021

@klarolinne ďakujem, budem sa snažiť zahryznúť si do jazyka.🙂

malia18
21. aug 2021

Ja si naopak myslím že nešlo o tie huby ako o princíp že ho ešte aj upozornila čo pán asi nezvláda dobre lebo je majster sveta pochybujem že by ste to riešili mávnutím ruky a ešte sa na tom aj smiali...proste viete dobre aké to je ísť do lesa a vôbec niečo nazbierať niekomu to zaberie celý deň chodenia po lese a hľadania dali si s tým toľko práce a ten muž si to vôbec nevedel vážiť lebo jedine čo mal spraviť je dať na to pozor čo mu prízvukovala a nechcel to dať tam kde by boli v bezpečí keby sa na ne zabudlo ide zas raz len o hrdosť chlapa tak my ženy máme všetko chápať a kľudne upozorňovať to je totálny bullshit...našťastie mám partnera s ktorým si vzájomne vieme uznať chybu a nemá ego niekde vo výške mrakodrapov že keď už bol upozornený ale musel si stoj čo stoj spravit po svojom lebo on má predsa najlepšie nápady tak ešte to bude zvaľovať na mňa a útočiť ale vie sa pekne aj ospravedlniť je to skrátka nespravodlivé a keď sa veci prechadzaju len mlčaním tak sa nikdy nič nevyrieši....aj keď vo veľa takýchto manželstiev sa to už žiaľ nedá zvrátiť lebo ľudia dlho čakajú kým sa nakopnú buď niečo zmeniť alebo odísť no a v takomto veku a ešte chlapi s tými zmenami a čačkami mačkami okolo veľmi nie sú stotožnení no nevieme aj druhú stranu ťažko poradiť

katkati
21. aug 2021

@malia18 Presne toto by mala od muža očakávať každá zdravo sebavedomá, asertívna žena.

autor
21. aug 2021

Akoze nehrám sa na dokonalú, tiež sa mi podari husársky kúsok ..no podobný incident sa nám stal s vysavacom. Máme doma kachle ktoré využívame v sezóne kúrenia. Manžel si cez leto zvykol vysávač "hádzať" kúsok od tých kachlí, ( dôkaz že pomáha v domácnosti a sám od seba, rád vysáva a perie) akoze ho má pri ruke, máme malé dieťa, pár krát ho upozorňujem , nezvykaj si tam ten vysavac dávať, lebo značnému kúriť a chytí sa od kachlí a vyhorime. Nie, ...v zime prídeme z prechádzky domov, fuj strašný smrad jak keď gumy pália, doletim do obývačky, vysávač vedľa kachlí, hadica komplet roztopena. Viem že keby som to spravila ja, týždeň má poúča, moralizuje, vyhadzuje na oči...taketo veci sa nám stávajú a ja myslím že je to jeho chybou..

malia18
21. aug 2021

@katkati presne tak úplná pravda ďakujem 😌

malia18
21. aug 2021

Treba mu povedať keď sa nevie ospravedlniť za svoje chyby nech nečaká domácu pohodicku takisto by sa na tej pohodičke mal podieľať aj on a týmto tomu veru prilieva do ohňa aj u teba muži si žiaľ zvykli že sme povinné im všetko tolerovať pretože muži sú už raz takí ale zabudli pri tom na rešpektovanie zas našich chýb atď oni už chápať nemusia ale my áno treba mu tento dríst vyťukať z hlavy prinajlepšom tlcikom na mäso 😅

mariska30
24. aug 2021

Ahoj poznám veľa vzťahov ktorý sú navonok inteligentný,nevulgarný🙂a za dverami sú ešte horší v nadávkach ako tí vulgárny 😄 Takže raz keď si dovolíš povedať priateľovi že je k***t tak si budeš dovoľovať stále a platí to aj opačne 🙂

Strana
z2