icon

Nahota pred synom

dudo2
25. sep 2020

Ahojte. Mám priateľku, ktorá má 9r. syna (nie so mnou). Keď vyjde zo sprchy, alebo ide spať, tak niekedy chodí úplne nahá, alebo polonahá, či už hore, alebo dole. Často nosí krátke tričká a dole nemá nič. Príde vám to normálne? Nieje ten syn už dosť veľký na to, aby sa pred ním ukazovala nahá? Keď sme sa o tom bavili, tak povedala, že na tom nič zlé nevidí. Ja som bol vychovávaný inak. Aký je váš názor? Ďakujem.

veronikaszabova
25. sep 2020

Mam synov - 11 a 6 rokov. A ano, nemam problem byt pred nimi naha. Ani muz.

gercakovci
25. sep 2020

@dudo2 tiez si myslim ze uz to nie je spravne

misinka26
25. sep 2020

@fokuska Pozri sa na štýl otázky a ako to celé rozoberá... Príde Vám to normálne? Nie je už veľký ? Na čo veľký? Na nahotu? Na to aby mamu videl nahú? To je snáď niečo čo je medzi ňou a jej synom... Je zjavné, že má pán problém s ďalším aj keď malým "mužom" v živote jeho partnerky a je zjavné, že on nie je na prvom mieste, chcel by ju pre seba, prečo má dieťa vidieť, čo vidí on... Usudzujem, že on deti nemá a nechápe puto medzi dieťaťom a matkou alebo vyrastal v rodine kde bola nahota tabu...

adula12
25. sep 2020

no neviem no. je ine ked ma deti uvidia pri kupani, ci ked idem z kupelne do izby sa obliect... aj u nas sa to stava, ze 8 rocny mi vecne chce cely den porozpravat prave vtedy ked sa sprchujem alebo kremujem alebo tak. s tym problem nemam. ale zas urcite by som bezne naha doma nechodila (ze to tricko len a hola pipina), to mi pride uz zbytocne a divne.

danica2711
25. sep 2020

@misinka26 nehraj sa na psychológa, konštruuješ tu scestné teórie. Normálny chlap nežiarli na maloletého syna svojej partnerky, nie je prečo. Prestaň pozerať americké filmy, kde bežia k psychológovi s každým uprdnutím a z hore popisovanej situácie vyrobia pomaly incest. Chlap si proste myslí, že to synovi môže byť pomaly nepríjemné, čo môže byť pravda, prichádza do veku, kedy sa deti začínajú, hanbiť nielen z vlastnú nahotu, ale aj za nahotu ostatných. Ono totiž je iné pozrieť sa v takom veku na nahú ženu vo filme alebo kde, a vidieť nahú vlastnú matku, tam je iný vzťah. Keď mojim deťom začalo vadiť, že ich niekto vidí nahých alebo oni vidia nahých nás, rešpektovali sme to. Časom ich to prešlo a príležitostne prebehli po dome aj nahí, tak ako my - ale nikto z nás nechodí doma nahý dlhší čas - a všetci sme spokojní a psychicky zdraví

fokuska
25. sep 2020

@misinka26 Ja ked som to precitala, tak mi absolutne nenapadlo to, co tebe. Ale to, ze nevieme ako dlho su vo vztahu, on na nieco take doma nebol zvyknuty, hranice initmity a nahoty ma inak nastavene a tak mu je to zvlastne. Opytal sa partnerky, ta na tom nevidi nic zle, ale on sa s tym stotoznit nevie, tak sa pyta tu ake su na to nazory.

h2
25. sep 2020

Dievčatá, len tak na okraj, zaujalo ma, že dosť z vás tu píše, že idete z kúpeľne nahé. To ma prekvapilo, pretože ja z kúpeľne nahá nevychádzam, ani keď som úplne sama doma. Nie kvôli nahote, proste si to neviem predstaviť, taká rozohriata zo sprchy, ešte čiastočne mokrá. Ja si vždy dám župan, alebo aspoň mega veľkú osušku a idem si ešte na pár minút ľahnúť do postele.

autumm
25. sep 2020

Ja pochádzam z rodiny kde nahota vobec nie je tabu. Doteraz ked idem k rodicom a potrebujem niečo z kúpeľne vojdem dnu bez ohladu na to ci sa sprchuju moji rodicia alebo dospelý brat. Pre nas to je normlane aj ked viem ze pre iného to je nemorálne. Takisto nemam problém ak by ma pri prezliekani videl brat uplne nahu.

fokuska
25. sep 2020

@h2 Ja sa sprchujem vlaznou vodou, takze nie som rozhorucena. Otocim okolo seba osusku a este si zvyknem pri umyvadle vycistit plet, umyt zuby a pod. zatial preschnem tak, ze uz zo mna nekvapka, cize v pohode vyjdem von len v osuske, alebo aj naha.
Ja sa po sprche citim svieza, prebrata, nemam praveze rada ten pocit ako vo wellness, ze vsade para, dusno, velka vlhkost, horucava :D

misinka26
25. sep 2020

@danica2711 ... už si si povedala svoje, tak si zatlieskaj 👏 prispela som do diskusie svojím názorom a ak niekto nevie zniesť to, že niekto má iný názor je to jeho chyba.... americké filmy nepozerám ale študujem s časti psychológiu osobnosti takže hrať sa na nič nemusím... pekný deň...

misinka26
25. sep 2020

@fokuska ... ale ja sa s tebou nehádam... mňa zaráža, že sa zrelý muž namiesto toho aby si sadol so svojou priateľkou a rozobral, že mu to vadí, prípadne mu to je nepríjemné pýta tu na fóre... je jasné, že tu dostane odpovede za aj proti pretože každý svoju sexualitu vníma inak... mne to skôr príde, že si to založil aby jej to ukázal aha aj iným to príde divné a mohol tak podporiť svoju žiarlivosť voči dieťaťu... ale opakujem je to len môj názor a môj postreh a môžem sa mýliť ...

h2
25. sep 2020

@fokuska Tak ja zase presne naopak. Hoci mám rada aj studenú sprchu, často si ju na záver pustím, ale poležať si idem tak či tak (iba ak sa hrozne ponáhľam, vtedy to vynechám).

bluka2
25. sep 2020

@h2 a na čo to polezanie? Ja sa práve cítim po sprche sviežo a nie na ležanie. Sranda, aki sme iní. Mne zas nevadi, ani keď len tak obschnem, ani uterák by som nepotrebovala, len tak odkvapkať/trochu sa na vzduchu osusit počas toho, ako si povedzme čistim zuby 😀

danica2711
25. sep 2020

@misinka26 ty si tlieskaš, keď niečo napíšeš? Tak to potom tú psychológiu študuj usilovne, budeš ju potrebovať sama pre seba

misinka26
25. sep 2020

@danica2711 ja to nepotrebuje, ty zjavne áno 🙂 už si spokojná ? to som rada 🙂

tosomja
Autor odpoveď zmazal
dudo2
autor
25. sep 2020

Ja neviem, nemyslím si, že by som žiarlil na jej syna. Ale príde mi to minimálne nejaké zvláštne. Má už dosť rokov. Ja som sa mu nikdy nahý neukazoval , maximálne do pol pása pri prezliekaní. Neviem si predstaviť, že by ma videl nahého, bolo by mi trápne a dosť by som sa hanbil. A je rozdiel, keď vidí syn nahého otca , alebo nahú matku.

Prečo potom vymysleli ľudia ženské a mužské šatne? A ešte raz opakujem, že ja som bol vychovávaný inak, u nás nahota nebola. Preto mi to príde divné.

misinka26: Áno, povedal som jej, že mi to prekáža, rozprávali sme sa o tom spolu, povedala, že ona je tak zvyknutá a nevie mi zaručiť, že to prestane. Jednoducho to bude robiť stále., aj keď mi ti vadí.

Dá si krátke mini šaty, tričko, alebo nočnú košeľu a sadne si na posteľ, alebo na stoličku, gauč,atď. , a je jej jedno, či jej je niečo vidieť, a či sa syn pozerá.

Nestalo sa to prvý krát. Už sme sa kôli tomu aj dosť pohádali v minulosti.

Možno ju vzrušuje, keď sa pred niekym predvádza. Aj keď mne hovorila, že to nieje pravda.

Hovorila, že si čítala nejaké články o nahote a boli tam názory také, aj onaké.

mondolina
25. sep 2020

@h2
A čo by som v tej posteli robila? 🙄 Len tak ležala či?

h2
25. sep 2020

@bluka2 Ja ani neviem, nerada sa drhnem uterákom, radšej sa zabalím a nechám to vsiaknuť. Takže v tej posteli ležím možno na také "dosušenie". 😁

h2
25. sep 2020

@mondolina Ak je ráno, tak si len tak poležím, možno 2-3 minútky. Ak večer, tak si zoberiem knihu, alebo mobil a potom je to na dlhšie.

mondolina
25. sep 2020

@dudo2
Tak u mňa by si neuspel prepáč. Keby si si myslel, že ma vzrušuje že chodím pred synom nahá 😂 divné

bluka2
25. sep 2020

@dudo2 na tebe sa asi podpísala ta konzervatívna výchova. Máš nejaké divné myšlienky. Trochu otvoriť myseľ by ti nezaškodilo. Nejako tu nahotu moc berieš vážne a preháňas alebo si troll

thoughtfulweirdo
25. sep 2020

9 ročný už hádam vie povedať "mama obleč sa", keď mu je to nepríjemné. Ak to povedať nevie, treba sa viac sústrediť na zlepšenie komunikácie v rodine a menej na nahotu.

nini1010
25. sep 2020

Nemam problem s nahotou ale odtial potial.Syn v tomto veku by podla mna mamu nemal vidiet uz nahu.Plne si uz uvedomuje sexualitu a navyse je to nechutne aby sa pred nim prececurala zrovna hola mama.

lenkakravcova
25. sep 2020

Ja si teda rodičov nahých pamätám z ZŠ veku a je to strašná spomienka. 😂 Škôlkar na to snáď ešte zabudne časom, ale školák.. Nerobila by som to zámerne.

A čo tu niektoré píšete, že ste videli v sprche svojho dospelého brata nahého a on vás a príde vám to normálne tak toto vôbec nepochopím. Príde mi to strašne divné až uchylné. Neviem si pomôcť.

0silvia0
25. sep 2020

@lenkakravcova v com je ta spomienka strasna? 😲

mondolina
25. sep 2020

@lenkakravcova
V čom je to úchylné?

simca06022011
25. sep 2020

@h2 no vidíš ja si neviem predstaviť dat si sprchu a ísť si ľahnúť 😁

lenkakravcova
25. sep 2020

@0silvia0 V tom, že mi to príde trochu nechutne pamätať si svojho rodiča, s ovisnutou kožou, v nahom stave ako sa promenáduje hore dole po dome aj keď ho/ju upozorníš že je ti to nepríjemné (lebo už v tom veku si si vedomý nejakej tej intimity). Niekomu to príde asi normálne, mne nie. Nespomínam si na to rada. 😀

lenkakravcova
25. sep 2020

@mondolina Čo je uchylné na tom vidieť nahého dospelého brata v sprche?
To sa pýtaš vážne?
Ty sa sprchuješ pred svojím bratom? A áno, tak chápem ze ti to môže prísť normálne. Ja mam asi úplne inak nastavene hranice.