icon

Nahota pred synom

dudo2
25. sep 2020

Ahojte. Mám priateľku, ktorá má 9r. syna (nie so mnou). Keď vyjde zo sprchy, alebo ide spať, tak niekedy chodí úplne nahá, alebo polonahá, či už hore, alebo dole. Často nosí krátke tričká a dole nemá nič. Príde vám to normálne? Nieje ten syn už dosť veľký na to, aby sa pred ním ukazovala nahá? Keď sme sa o tom bavili, tak povedala, že na tom nič zlé nevidí. Ja som bol vychovávaný inak. Aký je váš názor? Ďakujem.

evica01
26. sep 2020

V rodine je 9 rocny chlapec, ktoremu mama ukazuje holu vaginu a konecnik.
Toto nema s nahotou nic spolocne. To decko o rok nebude vediet o co ma opriet oci ked si mama sadne na gauc len tak.
Akoze, damy, prepacte. Toto nie je normalne.
Pani nech prestane citat clanky o nahote a riadi sa zdravym rozumom.
Ak chce dieta viest k neostychavosti (napr. ked sa bude musiet syn o nu starat, prebalovat ju a pod.) da sa to aj jemnejsie. Naozaj staci prejst z tej sprchy do izby napr.

tinqua
26. sep 2020

Ja skôr dceru ucim respektovat sukromie, ze kazdy ma pravo byt sam ci uz v sprche alebo na zachode, ked sa prezliekam poslem ju prec, zas na druhu stranu ked som mladsiu kojila nevyhanala som ju, aby nedaj boh nevidela bradavku, ked si zabudnem teplaky v obyvacke tak normalne idem a neriesim ci tam sedi...len neznasam ked sa tlaci do kupelne kym si tam riesim veci 😀 inak nahota by nemala byt tabu, akurat nevidim dovod preco by som sa mala premavat naha pred detmi kazdy den

fokuska
26. sep 2020

@katarinka89 Este som nerodila. A mame nastastie porodnice kde sa nemusia zeny sprchovat jedna vedla druhej bez kusku sukromia. To som este nezazila ani na inych oddeleniach.

@via88 Jasne, ty si rozhodla, ze je to blud. Netusis na zaklade coho som napisala ze je taka moznost, ale hlavne ze si rozhodla ze je to len nazor a blud.

lujza123
26. sep 2020

@dudo2 žiarlis na malého chlapca a ospravedlnujes si to tým ze si bol akoze "vychovaný inak".

Dobre, každý je z iného prostredia, môže to to byť zvláštne no treba sa chápať a respektovat. Ale pohadať sa a robiť sceny koli tomu ze sa ukáže nahá pred vlastným synom vo vlastnom byte je naozaj dosť mimo.

Ináč by ma zaujímalo ako ty fungujes v tomto svete, keď ta jej syn (a žiadny iny chlap) nesmie vidieť holeho lebo mas puritansku výchovu.
Do pisoara sa nevycuras pokial tam niesi sám? Sprchy na plavárni, vo fitku nikdy nepoužívas?

via88
26. sep 2020

@fokuska moznost je, ale to by bolo v 90 perc rodinach vazna uchylka.

baccio
26. sep 2020

Ženy prepánajana to prečo mu vravíte že je žiarlivec....ja som z jeho príspevku nič také nevyčitala. A skúste sa zamyslieť nad tým v opačnom svetle. Nájdete si chlapa ktorý má dcéru. Vo veku 9 a viac.A ako ste unho tak sa pred dcérou pohybuje veľakrát nahý.Nemyslim tričko dole...ale trenky dole. Príde vám to tiež úplne v poriadku?Že by si sadol tak na gauč alebo v kuchyni pri jedle? Ak áno ....tak táto diskusia je úplne mimo.

nikolas0503
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
26. sep 2020

@tinqua vidis, toto mnohym mamam tiez nevadi, a deti su s nimi v pohode aj na zachode a nevadi im pred detmi si utriet zadok, vymenit vlozku atd.
Ja som tiez v tychto zalezitostiach vysoko sukromna, toto som nikdy nepraktizovala a deti na zachod zasadne nepustala.

dudo2
autor
26. sep 2020

Priateľka si oblieka gaťky, len keď má menzes, inak chodí bez. A ako som písal, nosieva krátke horné oblečenie, lebo iné nemá , (podľa jej slov). Znova sme sa o tom bavili, a povedala mi, aby som ju upozornil , keď jej bude vidno šušku, alebo zadok, lebo ona je na to zvyknutá a ani si neuvedomuje, že je jej niečo vidno.
Ja som to uzavrel tak, že ju nezmením a budem to musieť akceptovať. Sa nezastrelím... A ešte hovorila, že si nestrážila nahotu ani pri predošlých dvoch deťoch. Takže som rezignoval a snáď mi to bude jedno.

dudo2
autor
26. sep 2020

A ešte dodala, že jej syn určite nieje zvedavý na jej vysušené a vráskavé telo. Takže ho to nezaujíma a určite sa nepozerá. Má 45.

A ďakujem za názory a odpovede.

fokuska
26. sep 2020

@via88 Ved ja hovorim prave o tej moznosti ;) nikde som nenapisala nic take ze jt o zarucene u kazdeho tak, alebo ze je to vacsinou, alebo ze toto je hlavny dovod.
Len ze je taka moznost ze take dieta bude mat problem rozoznat tie hranice. Viem preco to pisem ;)

@dudo2 Zas si myslim, ze je rozdiel ak ma saty a niekedy ked sedi, ked sa zohne alebo tak, tak jej vidno to co nema byt (tak povediac nechtiac). Tiez ked len prebehne z kupelne a pod. priklady ktore tu boli spomenute.
Ono to znelo od teba povodne ako keby bola len v tricku a bez nohaviciek, cize je stale vidiet vsetko.

silvike
26. sep 2020

@dudo2 Ja teda neviem, ale keby ste sa pred svojou dcerou pravidelne bez ostychu promenadovali dolu bez toby jej nevadilo ? Aj to by jej prislo normalne ? Ja napr. nechapem kolke zeny to tu beru uplne v pohode pred takymto skolakom sediet na gauci s holou vaginou. Myslim ze aj deti si zacinaju v takomveku urcite robit nejake tiehranice a vnimat intimitu svoju aj inych. Ved aj im to musi byt blbe, a tak je to aj spravne tak to aj ma byt. A do akeho veku syna planuje sa takto naha producirovat po dome? Je vobec niekde ta stopka? Ale tak mne je zvlastne aj to ze nenosi vobec spodne pradlo. Neviem, ako byt sem tam naostro v horucave a doma...budis. Ale do prace a medzi ludi by som ja v zivote bez nohaviciek aspon ako takych nesla. By som sa citila velmi zle. A to nehovorim o hygiene. Neviem, cele to ma nejako posunute. Pre mna uplne neprijatelne.

dudo2
autor
26. sep 2020

A pre tie, čo písali, že žiarlim na jej syna: Nie nemám prečo, veď moja priateľka patrí len mne , spávam s ňou ja a nie jej syn.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
mrkvicka060
26. sep 2020

Jeeeezis ja si po tejto teme asi na navsteve uz nikdy nesadnem. Ked si predstavim ze 80percent ludi si doma pobehuje dole bez, vysedavaju tak na gauci, na stolickach.... Ako sorry, ale fuj. A k teme, tiez mi to nepride ok, syn ma uz 9 rokov, aspon nejaka hanica by tam mohla byt. Nehovorim, ze robit dramu z nahoty, ale cielene sa premavat hore/dole bez po byte pred pubertakmi to mi uz pride ako taka zbytocna uchylacina. To uz je taky problem dat si tie nohavicky? Aj po sprche, ved aspon nohavicky natiahnem a potom dajme tomu sa premavam, ale niektore komentare tu ma megaprekvapili. Vsak sa kludne vratme do jaskyne...

silviaeli
26. sep 2020

@maminka123abcd 👍🏻😂😂

mirola
26. sep 2020

Ked som bola mala chodili sme na dovolenky do nuda kempov, tam boli nahi vsetci, aj pri takych cinnostiach ako je obed v bufete, stanie v rade, sedenie, nakupovanie v miestnom obchodiku atd. Ked som mala asi 12 povedala som nasim, ze sa uz hanbim a odvtedy sme v takomto type ubytovania neboli. No moji rodicia predomnou chodili nahi vlastne dodnes 🤷🏼‍♀️.. nikdy mi to nevadilo, nikdy som v tom nevidela nic sexualne .. myslim, ze som celkom normalna.. a ak nie s nahotou to nic nema. Matka je jeho najblizsia bytost a pokial by ju chlapec mal brat parologicky ako sexualny objekt tak ver tomu, ze ju tak bude brat aj keby bola stale oblecena, lebo to nie je o nahote ako takej. Mam syna ma takmer dva a pol roka a chodim pred nim naha, kupem sa s nim, prezkiekam sa pred nim pre mna je to prirodzena vec, sucast zivota.

silvike
26. sep 2020

@mrkvicka060 Presne, vsak tu uz ide aj o hygienu a nie len o tu moralnu stranku veci. No fakt nic moc takto. Kazdy holy vzdy a vsade 🙂 Uplna normalka predsa :/

zuzanaam
26. sep 2020

@lenkakravcova že sa telo vekom mení je úplne normálne, nie je na tom nič strašné ani úchylné. Takéto myšlienky produkujú ľudia s prudérnou výchovou. V rodinách, kde je nahota prirodzená, to nikomu ani nenapadne a už vôbec z toho nemá nikto nijaké traumy. To je ako keď k domorodcom prišli misionári a obviňovali ich z uvoľnených mravov zato že chodili nahí. Či boli úchylní tí domorodci, alebo misionári si každý kto má aspoň priemerné IQ odpovie sám. Potom niektorým vadí, aj keď chce matka nakŕmiť svoje dieťa, aby nedajbože na verejnosti nevytiahla prsník. Žijeme v chorej spoločnosti, vrátiť späť trocha prirodzenosti by rozhodne neuškodilo.

mondolina
26. sep 2020

@evica01
Konečník je viditeľný keď roztiahneš polky zadku- takto si to myslela?
Alebo len preháňaš?

marion09
26. sep 2020

Keby mal 4 tak nepoviem ale 9?to nie

0silvia0
26. sep 2020

@mondolina nemusia sa riesit polky zadku, staci sa zohnut😲

mondolina
26. sep 2020

@0silvia0
Ale no....

mrkvicka060
26. sep 2020

@zuzanaam tak vratme prirodzenost, vyhoďme telefony, vypnime wifi, neholme sa a smrdme, lebo to je prirodzene. Sprchujme sa raz za tyzden-dva, lebo ved ani domorodci sa castejsie neumyvaju. Ale to uz nie, to uz sa nikomu v mhd čuchat nechce. To uz by bol taky clovek nechutny humusak. Ale vasich 10 rocnych deti a pubertalnych synov sa neopytate ci im nahodou nevadi, ze sa pred nimi producirujete nahi. Lebo vam je to fuk. Lebo pre vas je to prirodzene. Ale hlavne, ked tu je tema o tom, ako si manzelia len mozu pred sebou PRIRODZENE prdnut, tak sa tu zbehne cela plejada o tom aki su to nechutaci. Ale to uz je samozrejme nieco ine, vsak. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Niektore tu...normalne zasnem...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
katkabg
26. sep 2020

Mna dcera vudeka nahu...twraz uz ma 10 rokov....ale tatka este v zivote holeho nevidela.On sa prednou hambi.A premna je to aj divne aby sme pred detmi hlavne co uz su vacsie chodili pred nimi s holimi frndami ci vtakmi

ysseba
26. sep 2020

@dudo2 Čo podľa mňa nie je normálne je to, že Ťa to tak strašne škrie, že máš potrebu to rozoberať na Modrom koňovi 😵

vevesh
26. sep 2020

Ako keby sa situacia otocila a islo by o 9rocnu dceru a naheho chlapa-otca, tak hned by bolo ine meritko "normalnosti". Nie, nie je normalne, ze sa pohybuje s holou onou po celom byte- je to sice jej dom a nech si robi, co chce, ak je sama popripade s partnerom. Ale pred tak velkymi detmi uz ista hranica ma byt. Si to ani neviem predstavit, ze sa takto rozcapi na gauci pred telkou ako keby sa nechumelilo a syn sa na to pozera ako na normalku ci v kuchyni pri jedle...🤢🤢🤢

eliska13
26. sep 2020

Každý to vníma ináč záleží v akej rodine vyrastal môj syn je už puberťák, ale bezne ma vidí holu aj muza nemame z toho nikto traumu.Ale zase nesedim hola na gauči s holou pipinou.Niekto hore pisal, že mu vadí vidieť mamu v gatkach a podprsenke to sa mi zdá čudné.Poznam rodiny kde s pubertákmi chodia na nuda pláž pri mori.Myslim, že nie som hanblivá, ale vadia mi holi ľudia v sprchách po bazéne, či rozvalení v saune

mondolina
26. sep 2020

Typický MK treba preháňať a viesť debatu do čo najväčších absurdností😂