icon

Náhradný otec a ďalší vzťah

4. jan 2022

Zaujímal by ma názor žien na toto. Spoznala som sa s jedným mužom. Predtým žil s jednou ženou, ktorá mala dieťa z prvého vzťahu. Prvý skutočný otec sa nezaujímal. Tento muž bol s ňou od 7 mesiacov veku dieťaťa do jeho 1,5r. V podstate sa len spoznavali. S ňou už nie je 2,5 roka. A ona má už iného manžela, plus aj dieťa s nim. Vadilo by vam, keby ste si začali s muzom, ktorý sa stará o dieťa inej ženy? Platí mu sukromnu škôlku, kupuje oblečenie, platí na neho, pretože on ho prijal do srdca... Chce si ho aj uznať za svojho v rodnom liste, teraz, keď má dieťa už 4r. Mne to príde že tá žena ho využíva. Zdá sa mi to zvláštne. Je síce pekné, že má šľachetné srdce, ale akosi ziarlim, pretože tá žena by bola stále v našom vzťahu.. Akože nezasahujem do toho, a dieťa som si aj ja obľúbila. Iba chcem vediet, ako to vnimaju iné ženy. Keďže on chce mať aj vlastné deti ešte .

autor
4. jan 2022

@heleninamama Ja nezávidím nikomu nič, nechcela som ho kvôli peniazom. Ale áno, príde mi, že sa montuje a pcha do ich života navyše. A že by si tie rodičovské povinnosti mal šetriť pre svoje deti. Aj keď je otázne, či ich bude mať. Dalsia vec, ktorá mi vadí, že skúšal vzťah s veľa ženami a s niektorymi je kamarát... Takže "kamarátky" sa ozyvaju. Najskôr to skôr tajil a teraz už to vyšlo na povrch. Mám dojem, že sa pretvaroval, na začiatku, čo aj sám priznal, že pri mne popieral sám seba. Asi to potrebujem zo seba nejako dostať, aj keď mám k nemu city, ale spísať si tie dôvody, prečo toto nie je vhodný partner. Ostatne - testovalo to veľa žien. Zdá sa mi agresívny, možno taký nie je, ale už na prvom rande to z neho nejako išlo, že som to videla. Potom taký celý čas nebol a teraz niekedy nechápem, že aká drobnosť ho vytočí. Myslím, že je to vadny kus chlapa, aj keď sa dokáže chvíľu tváriť ako ten najúžasnejší na svete.

gleep1
4. jan 2022

@heleninamama tak ja zas nevidím rozdiel medzi dieťaťom ktoré je biologicky jeho a ktoré nie je. Keď ho lubi ako vlastne tak je to podľa mna potom rovnocenne. To dieťa ma city. Bude vedieť že nemá biologického otca. K danému mužovi si od ranného veku budovalo vzťah ako k otcovi. Tento vzťah bol obojstranný. Keby to dieťa ten muž opustil, malo by to hlboké psychologické následky. Prísť o biologického otca a o muža ku ktorému si budovalo vzťah ako k otcovi nie je ľahká životná situácia. Je to niečo psychicky zdrvujúce. Podľa mna je ten muž hrdina že cíti zodpovednosť za to dieťa a že mal v sebe toľko ľudskosti a lásky, že mu neublížil. A dieťa si nevie budovať otcovský vzťah k 2 ľuďom. Prenho bude ako otec prezentovaný len jeden človek a to celkom určite tento, keďže ten vzťah podporujú ocividne všetci okrem autorky príspevku.
A či by som si zobrala tohoto muža? Nie nikdy. Nikdy by som si nezobrala žiadneho muža teraz keď už mám dieťa, 60 a viac percentná pravdepodobnosť že mu pri rozvode padne polovica “spoločne” získaného majetku je v mojich očiach príliš veľký risk. Nemám záujem o nikoho majetok a želám si aby si nikto nerobil nároky na môj majetok okrem dieťaťa 🙂

gleep1
4. jan 2022

Autorka, prečo si s niekym koho považuješ za vadneho? Asi ani ty nebudeš celkom v poriadku. Nechaj ho nech si žije svoj divný život a ty zariad svoj bez neho. Je úplne ocividne že sa ti ani nepaci. Naco si s ním?

autor
4. jan 2022

@gleep1 on si teraz kúpil dom sám. Môj majetok by to nebol. Príde mi sebecké, rozhodovať o jeho majetku, že by ho zdedilo toto dieťa. Ale hej, kebyže s ním mám dieťa aj ja, tak nebola by to pre mňa ľahká situácia.

janetinka27
4. jan 2022

myslim, ze tebe to vadi. ale asi aj jemu bude vadit, ze s tym nesuhlasis. zrejme potrebuje partnerku, ktora dokaze pochopit, preco to dieta miluje ako vlastne. pises,ze je s malym stale v kontakte, ze si ho nerie na vikendy. zrejme svoju ulohu v zivote dietata berie vazne. myslim,ze su zeny, ktore tuto jeho vlastnost dokazu vyvazit zlatom. dieta nema otca, nahradny otec ho mozno nikdy neprijme za vlastne. pises, ze maly je polorom. chuda to dieta, nie vlastnou vinou nepozna svojho otca, nie vlastnou vinou vyrastalo pri viacerych "otcoch". ktovie, ci sa v jeho zivote najde muz, ktory mu bude ozajstnym otcom. a kolko si to dieta uzije odmietania kvoli svojmu povodu.
niektori ludia dokazu citit rodicovsku lasku aj k cudziemu dietatu, k cudziemu cloveku. nemusite tomu rozumiet, ale aspon to nezhovadujte. ak ti to vadi, zrejme nie iba on nie je vhodny partner pre teba,ale ani ty nie si vhodna pre neho.

autor
4. jan 2022

@gleep1 Spoznávala som ho. Začínam uvažovať teraz. Chodili sme spolu von. Nepovedala som nikdy, že sme vo vzťahu, keďže sme sa spoznávali. A teda ani nie sme spolu. Vzťah nebol potvrdeny.

autor
4. jan 2022

@janetinka27 Pozri, ja som z toho nebola teoreticky nadšená že si ho chce uznať za svojho, po rozchode. Nevadilo mi, že mu toho otca robí, zdá sa mi to pekne. Súhlasila by som, že by mu otca robil, kým by malý chcel.

marika39
4. jan 2022

vieš vychcaní ľudia využívajú len sprostého, a o takého by som teda záujem určite nemala.

janetinka27
4. jan 2022

byt oycom, kym by maly chcel, to nie je byt skutocnym otcom. tak si to mozno predstavujes ty, on moze citit nieco ovela hlbsie.

autor
4. jan 2022

@marika39 myslím si že ho využívajú. Ale odhliadnuc od toho, od neho je veľmi pekné gesto, že sa stará. No viac platí ako sa stara. Osobne by som ako tá žena nschcela od takéhoto muža peniaze. Iba kontakt. Tie peniaze mi prídu ako využívanie. Ale tak on má peňazí dosť, zrejme mu to nerobí problém. Vždy veľa míňal. Míňal veľa na ženy, teraz mina aj na dieťa.

marika39
4. jan 2022

ako je pekné že chce pomôcť nejakému dieťaťu , ktoré mu možno prirástlo k srdcu, ale osobne by som do takého vzťahu nešla. Stále ho budú využívať, lebo vedia že dá a raz , keby si ste mali spoločnú domácnosť, vlastné deti, tak by to určite dosť vadilo. A to , že má teraz peniaze, neznamená, že to tak bude vždy, ale na cudzie dieťa bude prispievať stále , pokiaľ teda bude ozaj uvedený ako otec, a to myslím že problém je.

gleep1
4. jan 2022

Tak to je smutne že už takéto nefrajerky predstavuje tomu dieťaťu. Podľa mna by sa mal človek predstavovať dieťaťu až po tom čo je vzťah upevnený. Ale tak co už. Kašli naňho, pochybujes o ňom a ešte ani spolu nie ste. Nebolo by to dobre

autor
4. jan 2022

@gleep1 možno pochybujem o sebe a pýtam sa ako to vnimaju iné zeny

vilma7
4. jan 2022

Ahojky, máme niečo podobné v rodine, ale s tým, že moja sestra ostala tehotná sama a dala sa nazad dokopy s bývalým... ktorý "otcom" dieťaťa nie je, ale už bol pri pôrode atď...boli spolu asi 6 rokov a potom sa rozišli. On si založil rodinu a má ďalšie dve deti ale s mojím synovcom má dopodnes super vzťah, chodia spolu aj na dovolenku a to má synovec 23 rokov už. Ako to berie jeho žena neviem, lebo ja ju nepoznám, ale predpokladám že s tým problém nemá.

saraxyz
4. jan 2022

Aký je ten muž? Ako sa k tebe správa? Ak je dominantný, tak nesleduje tým niečo? Zo začiatku sa mi opus páčil, ale po Tom slove "dominantný" už nie. Až ma striaslo. Nie je manipulátor?

sidicek
4. jan 2022

Od toho muža by som dala ruky preč. Veľmi veľa vykricnikov, pol roka po svadbe rozvod, potom ďalšie veľmi cudne vzťahy a správanie. Neblázni už teraz pochybujes, ver svojej intuícii a nekomplikuj si život. Chlapov je stále dosť, a normalnejsich.

autor
4. jan 2022

@saraxyz Manipulátor je, sám mi to povedal. A že nechce úplne poslušnu ženu, lebo by ju udupal. No ja som sa už v poslednej dobe citim udupana, že nemám priestor niečo povedať a že on rozhoduje.

autor
4. jan 2022

@sidicek moja intuícia bola hneď, že nie. Ale časom ako sme sa spoznali, tak mala som ho stále radšej a videla to úžasné v nom. No presne je tam aj veľa vykricnikov.

autor
4. jan 2022

@saraxyz Správal sa ku mne ako k princeznej, ale v poslednej dobe bol naozaj hnusný a vedel sa vytočiť za maličkosti, ktoré nestali za hadku, no on dokázal z toho vyrobiť problém na pol dňa. No keď sa hádame, tak vždy cez správy, naživo ani nie. A raz dokonca povedal, že mal chuť mi dať facku. Takže myslím si že je agresívny, tak ako sa mi to hneď zdalo. Ale možno že sa ovláda..

gleep1
4. jan 2022

😂 lebo čím dlhšie ste spolu boli tým viac ta manipuloval. Podľa toho co píšeš je veľmi zlý partner.

autor
4. jan 2022

@gleep1 ale herec je fakt dobrý 😂

luccija
4. jan 2022

Ale ty tiež nevieš čo chces...niekde píšeš, že vzťah nemáte a iba sa spoznávate.V jednej vete ho obdivujes v druhej sa Ti zdá problémový a vadny kus chlapa🙂divny.Tak v tom prípade Ti môžeš byť sumafuk či ho využívajú, alebo či jedinú lásku, ktorú zažil cíti k tomu dieťaťu a preto mu prirastlo k srdcu.Ktovie aké mal detstvo, rodičov píšeš, že peňazí ma dosť tak možno robí dobrý skutok...možno nejaký zápis do RL povedal len tak do vetra...možno vlastné dieťa neplánuje, alebo je vzdialená budúcnosť...a možno je fakt hlupák a ani si neuvedomuje čo to znamená zapísať ho do RL
Prečo sa mu nemôžu ozývať kamarátky?veď je slobodný....ty robíš to isté píšeš, že sa montuje a pcha do života druhým a ty ho tak isto súdis a staráš sa do toho na čo minie peniaze🙂môže byť, že je manipulátor taký majú šarm, konexie a pod...
Veď všetky tieto otázky smeruj k nemu aký má význam robiť takýto prieskum?veľmi rýchlo by si zistila čo vlastne na tom dieťati vidí a prečo to robí?
Aspoň je úprimný v tom, že nechce poslušnu putku, lebo by ju udupal a to mu kvitujem, že povedal na rovinu.Tak mu sprav scénu a vyrozpravajte si to.Ale je to už veľmi komplikovane a v takom vzťahu by som nebola.

lenkasarka
4. jan 2022

Vadilo by mi to už len z toho hľadiska,že ak by som sa za toho muža vydala a zveľaďovali by sme náš majetok. Šľak by má trafil,ak by dedil pre mna cudzí človek mnou zarobené Eura.

janinah
4. jan 2022

Teotericky...vezmete sa,pôjdeš do jeho domu,budeš sa o dom starať aj finančne,budete mať dieťa/deti...stále budú z vašich peňazí dáke odchádzať na cudzie dieťa,že budete stále finančne na tom dobre nezaručí nik ani to,či tie peniaze nebudú u vás chývbať...ale ok,uskromníte sa,lebo on je hrdina....a raz sa deti budú deliť o dom,cudzie dieťa podedí tiež samozrejme...v prípade rozchodu ty budeš musieť odísť z jeho domu s holou r.....takže ak ti toto nebude vadiť,tak smelo do toho...ak ti to vadiť bude,tak cúvaj už teraz a hľadaj si partnera bez podobnej komplikácie

autor
4. jan 2022

@janinah Hej, len som chcela vedieť, či som ja "sviňa" bez srdca alebo ako zmyslaju iné ženy.

lija22
4. jan 2022

prejde im to vobec na sude dat zapisat jeho, ked nie je biologicjy a ona je vydata. waw riadna telenovela

saraxyz
5. jan 2022

Ak máš pud sebazáchovy, tak to ukonči. Lebo ťa tak zmanipuluje, že sa stane z teba troska. On je vyciciavač energie

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
juliasb
5. jan 2022

Zaujímavé. Keby ze toho chlapca vychovával roky, tak by som to pochopila samozrejme. Je to čudné