Najhoršie sviatky - neustále hádky s mužom
Baby už som s nervami naozaj v koncoch,toto sú asi fakt moje najshoršie vianoce a sviatky,neviem kedy sa dožijem kludných a pohodových sviatkou,s oddychom,bez hádok a bez stresu. Všetko to koli hádkam s mužom,apsolútne s ničím mi nepomáha,na všetko čo sa tíka detí,domácnosti,nákupou,varenia,upratovania je len na mne,ona ma svoj svet,ráno vstáva o 10.00 s mobilom v ruke,ja samozrejme už dáávno hore,urobit detom ranajky,všetko zaobstarat,ona sa zobudí,napapá sa,potom sa osprachuje,sadne za pc,alebo mobil v rukách,alebo TV,žiadna pomoc,ked sa chcem s ním aj porozprávat nevníma ma,má proste svoj svet a všimne si že exzistujem len ked niečo odo mna potrebuje,alebo ked je hladný atd.inak som dobrá len ako slúžka,pestunka,kuchárka,upratovačka,stále rieši len neporiadok namiesto toho aby sa venoval viac detom,išiel s nimi na prechádzku ,zahral sa s nimi a proste mi trochu pomohol,nič!!!! Je ako puberták,zavre sa do kuchyne,pustí si na plne pecky hudbu na telefone a viac ho nezaujima,že deti škriekaju,zle su a ja som ohúkaná,proste ma svoj svet. Náš malý je velmi zaslúžené dieta,ktoré je neustále uplakané,nervozne ani jemu sa nevenuje,všetko dáva zavynu mne aký je,že to je moja výchova atd,proste ked on je doma,máme len dusno,napetie,žiadna dobrá nalada,atmosfera nič,ja som stále napetá a vystresovana koli čomu zase začne hádka....včera sme mali výročie zoznámenia,ani ma nikam nezobral,až ked som mu dala najavo že som nahnevaná tak ked už videl,že je zle tak aby sa nepovedalo,rýchlo niečo navrhol že niekam pojdeme,ale dobre vedel,že už nikam nepojdem ked sme sa najskor museli preto pohádat....ja už neviem ako na neho..
Ale musím povedať že existuje kniha ktorá má vždy dá do laty ked už som moc na vetvy a sebavedomá a je to jediná kniha kde vždy plačem ako malé dieťa je to kniha Ema.
@mocka123
No veď áno - nie sme pokusní králici, veď práve preto sa sama nestavaj do takejto role. Ten chlap si ťa nezaslúži, jemu to takto vyhovuje, možno má občas výčitky svedomia, ale to ho neospravedlňuje, keby ťa mal naozaj rád, nikdy by ti nedokázal takto ubližovať. Je to obyčajný chrapúň, ktorý si spestruje podľa neho "nudný život", ale ako manžel a otec nestojí za nič. Aj ja som sa vydávala s ružovými okuliarmi a nechcela som vidieť mužove chyby, tiež som s ním už 13 rokov, a ver mi, že boli ťažké roky. Nebudem tu písať o dôvodoch, lebo sú celkom iné ako u vás. Rozhodnutia sú veľmi ťažké, ale v tvojom prípade nevidím perspektívu, musíš si začať vážiť samu seba. Keď budeš chcieť - určite to zvládneš. Podľa mňa to treba vyriešiť raz a navždy. Na to kašli aký život bude žiť on. Tvoj život je dôležitý a život tvojich detí. A nerieš čo bude potom. To sa zmení celá tvoja situácia a budeš sa na to pozerať úplne inak. Samozrejme, že rozchod, rozvod sú veľmi ťažké situácie v živote každého človeka, ale ten, ktorý to prekoná a dokáže si vybudovať nový život, kto si váži sám seba, ten sa posunie ďalej. Verím, že ťa ešte v budúcnosti čaká veľa pekného, len si nemyslím, že to zažiješ s tvojím manželom. Aká budeš ty, taký bude tvoj ďalší život. Božie mlyny naozaj melú, len niekedy veľmi pomaly.
@libka1 tá kniha vo svoje podstate je drsná , ale to sa deje, bohužiaľ aj deti sú choré a pekne sa tam popisuje aj vznik plamienka.
Mne tá kniha veľmi pomohla tak nejak si uvedomiť podstatu života...začína to tak že chcela len auto a krb a na konci jediné čo si priala bolo zdravie dcéry.

@mocka123 ja mám od Cronina rada Klobučníkov hrad.