icon

Nájomná zmluva bez podmienok a vyhrážania

aninkaninka
25. júl 2021

Agojte potrebovala by som sformulovať najomnu zmluvu, ktora by bola prospesna aj pre naa a nie iba pre svokru, ktorá si stanovuje podmienky a vyhrážky, nejako tak, aby ani ona nemohla do togo kefrat nam, lebo jej to ide úžasné...

Strana
z2
sasa1310
25. júl 2021

@ukulela no keďže si "prenajímajú" aj jej časť, tak asi je nájomná zmluva na mieste.

sasa1310
25. júl 2021

@viestta choré? Nevieš ako je to z druhej strany a či vôbec to tak myslela svokra, ako dotyčná prezentuje na nete. Ved uznaj, ani vyjadrovať sa normálne nevie. Tak neviem neviem či vie aj normálne pochopiť, čo tým vlastne svokra mala na mysli. Možno myslela, že nejaká ďalšia rodina bude mať stále právo chodiť do toho domu na návštevu. Okrem toho nikdy nepochopím, prečo sa stále nevesty miešajú do niečoho, do čoho ich vôbec nie je. Neviem si predstaviť, že by som sa starala do toho, čo môj muž zdedil. A riešila čo tam môže alebo nemôže nejaký ďalší majiteľ

ukulela
25. júl 2021

@sasa1310 ale ved ponukali odkupenie ... podmienovat uzivanie spolocnej nehnutelnosti so stretavanim sa s rodinou ... ono ano, moze ist v zmluve o to, ze rodina bude mat "pravo" na navstevy a uzivanie nehnutelnosti tiez. na to by som nepristupila. bud by som sa to snazila odkupit, aby to bolo iba moje, alebo teda hladala ine byvanie.
ale teda ano, ona sa moze starat do toho, ako budu byvat. cast domu vlastni jej manzel. ak tam bol navrh na odkupenie, asi o tom spolu diskutuju a kupovali by to uz za spolocne peniaze.

viestta
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
25. júl 2021

@viestta pozri, polovicu domu zdedil po starých rodičov a polovicu má tipujem svokra. Z logického hľadiska rozmýšľaj. Ako je to možné? Veď by to musela dediť len svokra po svojich rodičoch. Takže skôr tipujem, že sa polovičky vzdala v prospech syna a druhú 1/2 si nechala. Ale tipujem, že autorka ani sama nevie ako to bolo, lebo zo zákona ako to ona píše, to jednoducho nie je možné, aby syn dedil 1/2 a svokra 1/2 po starých rodičoch.
Mňa pobavila posledná veta "že svokra sa kafruje". Tak majiteľka sa kafrovať nemôže, ale autorka áno 😀

ukulela
25. júl 2021

@sasa1310 nemohli to byt otcovi rodicia? (svokrovi) v zasade je to jedno, mladi chceli aj druhu polku odkupit.

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2