icon

Náladová svokra

veronika773
14. jan 2013

Ahojte....chcem sa s Vami, maminy, poradiť a posťažovať sa...moja svokra je neskutočne náladová, bývame s nimi zatiaľ len tri mesiace, ale počas tohto obdobia som sa naplakala ako za celý život nie. Po svadbe sme bývali u mojich rodičov, kde sme mali vlastnú kuchyňu. Samozrejme boli tam chvíle aj také, aj onaké. Veď pod každou strechou sem-tam zahrmí, ja to chápem. A za ten čas sa svokra chovala super, bola milá, nestarala sa do nás, nestarala sa mi do výchovy malej. Gratulovala som si ako som ja vyhrala. No všetko sa zmenilo, keď sme sa k nim nasťahovali, úplne bez dôvodu sa so mnou prestala rozprávať, jeden deň všetko v poriadku, na druhý pobehuje ako fúria. Párkrát do mňa už aj nakričala, na čo som ja ostala na ňu pozerať so slzami v očiach a vybitými dychom... večne mi berie malú na ruky a natriasa ju a pobehuje s ňou, aj keď som povedala, že si to neželám, aby nebola rozmaznaná, keď je manžel-jej syn, doma je úplne iná, tiež sa so mnou nebaví, ale aspoň po mne nezazerá... Svokor je v pohode, ale ona je ako Božie dopustenie, ja sa necítim v ničom vinná, žeby som jej nejak ublížila...Dôvod, pre ktorý sme sa sem sťahovali je, že ideme stavať na jar dom u nich v dedine a že tu má manžel prácu. No keď si predstavím ešte dva-tri roky takto trpieť, neviem neviem ako vydržím....poraďte ako sa mám k tomu postaviť.

Strana
z4
jabadaba
15. jan 2013

@baryana prosim Ta chod do redakcie a pozaluj sa za strasnu urazku na cti. Neskutocne, pouzity vyraz uplne priserny...jezisimarja, to som si dovolila nieco priserne. No utekaj sa postazovat. A pokracuj v chytani za slovicka aj nadalej, to uz je len uroven. Hnat debatu do konfliktnej kontroverzie, to Ti ide super. Este tu par stranok ries jeden vyraz a nafukuj. No comment skutocne.

jabadaba
15. jan 2013

@veronika773 nechaj tak veronika. Riesi si ako vies, skoda uz odpovedat. Ze som sem liezla. Nabuduce si vyhrad vhodne nazory a nevhodne hned v uvode temy, aby bolo jasne, kto sa moze zucastnit debaty. Porucam sa.

veronika773
autor
15. jan 2013

@jabadaba v poriadku, nabudúce tu už radšej nebudem riešiť nič....nehnevaj sa na mňa, ale tvoje príspevky tiež neboli vždy taktne písané, ale mne to nevadí, napísala si to tak ako si chcela a vidíš aké boli na to reakcie, tak isto ako na moje...100 ľudí 100 chutí- názorov, nie je možné aby sme mali všetci na všetko rovnaký pohľad....A ja s tým, že si sa zapojila do tejto diskusie nemám ani najmenší problém....

veronika773
autor
16. jan 2013

@lilitela Dostali sme sa k nim...vlastne ani sama neviem ako...od svadby sme boli na tom, že keď sa bude stavať dom,, presťahujeme sa k nim, kedže je to v tej istej dedine a manžel tu má aj prácu...a pravidlá?..čo si kúpime, to ostane v chladničke, na to nikto nesiahne, to nemôžem povedať, pokým ich sama neponúknem. A áno bývajú s nami ešte 2 švagriné, jedna tá postihnutá a jedna zdravá, tá ešte chodí do školy. Tak niekedy je nervná aj z nich a prvá po ruke som ja..ale už si to tak nebudem pripúšťať, už si nejako taktne a slušne otvorím ústa aj ja.

lilitela
16. jan 2013

@veronika773 Sama si napisala ze ti bude vycitat ze si drza. Ja som k svojej svokre relativne slusna lebo je starsia vykame si a uz kvoli manzelovi. Take problemy ako mas ty sice nemam ale moja svokra je tiez naladova skor tak z dlhodobeho hladiska. A ked mame nejaky konflikt vzdy je to o tom ze sa ku mne nevhodne sprava a ja sa v podstate len branim. Vlastne pri svokrovcoch mam vzdy pocit ze sa musim vyvinovat ako take male decko co nieco vyvedie. Pritom ona ma tiez chyby ale ja som si dovolila jej vytknut jej nedostatky len jedinykrat za 15 rokov. A nemala som z toho lepsi pocit. Neviem preco si mysli ze ju nieco opravnuje so mnou tak jednat. Ako tu niekto napisal ucta ma byt obojstranna. Povedat som tym chcela to ze velakrat som slusna a potom ma doma este niekolko tyzdnov hneva ze som taka slusna a submisivna k nej a nepovedala som jej co si myslim. Potom radsej nemam chut k nej ani ist. Asi jej najblizsie poviem ze by som ocenila keby sa do mna nestarala a nekritizovala ze aj ona ma svoje chyby a nestarame sa jej do zivota.
Takze ta chapem a zrejme ti nie sme schopne poradit tak aby sa to vyriesilo.

irriss
16. jan 2013

Dalsi Tema po vzoru "

"Jak basnici prichazeji o iluze"
"Jak Svet prichazi o basniky"

versus

Jak MK prichazi o Temata
Jak MK prichazi o chut poznat, vedet, zeptat se...vypovidat se,sverit se..dozvedet a rozdelit se..
t.j.
Jak MK prichazi o uzivatelky... ☹

Strana
z4