Naozaj je to tak, že sa mužom nechce?
Ahojte.
Píšem, túto vec, pretože mi nedá keď čítam tie príspevky. Možno ma budete niektoré odcudzovať, zatracovať. Som vdova 2 roky, manžel mal autonehodu. Mala som manžela, ktorého by ste dlho hľadali. Nezabudol mi dať ráno večer pusu, povedať že ma miluje, nebál sa žehliť, variť, nikdy mi nepovedal škaredo, nebál sa práce v záhrade, umiloval by sa k smrti, je toho veľa. Samozrejme mal aj svoje muchy. Ja som mu veľakrát nadávala debil, aj iné nadávky. K milovaniu som pristupovala už len keď sa mne chcelo. No ale osud to celé zmenil. Ja som ostala sama s dvoma deťmi. Peniaze bolo treba. Mám fyzioterapiu, tak som sa časom dostala k tantra masáži. A to je to prečo som sa rozhodla písať. Robím tantra masáže, čiže stretávam sa s mužmi každý deň. Pre tie čo nevedia, nie je to prostitúcia. Počúvam ich príbehy. Veľa z nich sa sťažuje, že ženy nemajú o nich záujem, chýbajú im ženské dotyky, rozhovory. Ano dámy chýbajú im aj rozhovory. Koľký mi tvrdia chcem sa porozprávať, ale hneď ma vysmeje, pochopí to inak ako som to chcel povedať. Ak sa chcem milovať nechce sa jej a vnucovať sa stále, to už ma nebaví. Boli by ste prekvapené koľký muži chodia na takéto masáže a možno aj ten váš. Verte ak by sa dal vrátiť čas, robila som veľa vecí inak. Pre mužov je milovanie dôležité, veľa vecí sa od toho odvíja. Ak sa vám aj nechce stačí mu chvíľka a bude spokojný, vráti vám to inak, ako to záleží na vás. Ak sa mu povenujete aj on sa bude venovať vám. Ak máte pocit, že sa vášmu mužovi nechce, tak verte že už to rieši inak. Len malému percentu mužov sa nechce zo zdravotných dôvodov.
Položíte si otázku a kedy sa niekto povenuje mne? Máte doma manžela.
Prajem vám milé manželky čo najviac krásnych a šťastných chvíľ s manželom.
Anka
@nela1916 presne tak . ja nechapem ako niekto moze povedat extrovert = povrchny, introvert = hlboky clovek.. vet to je o niecom inom. ja som introvert a moje najlepsie priatelky su vsetky exrovertky.. ked nieco potrebujem riesit osobne tak sa stretnem len s jednou a su to ludia co vedia nacuvt.. ked sa potrebujem zabavit , kludne i so vsetkymi troma.. ale su to uzasny, velmi hlboki ludia.. ja nemusim prostredie plne cudzich ludi..davy.. ale z tych davov si viem vybrat trebars i extroverta s ktorym si porozumiem,, mam rada ludi, ale po jednom.. su introverti, ku ktrorym ked sa priblizite, zistite, ze su to len nadradeni povrchni blbci
@0silvia0 No chválabohu ani ja, ale napr. teraz ma čaká jeden večer s takto hormonálne naladenou osobou, že ignorejšn to istí, či? 🙂
No ono by to chcelo názory viacerých extrovertov, niektorým extrémnym prejavom nerozumiem ani ja (napr. urobiť celý svoj život vecou verejnou aj v reálnom živote), takže verím, že viacerí by k tomu mali čo povedať. Stojím si však za tým, že hlučnejšie vzťahy vedia byť hodnotné, komplikované, zamotané, tragické, aké len chceš, len nad nimi netreba lámať palicu. Ale niekedy by som sa chcela viac zblížiť aj s človekom, ktorý ma neosloví ako prvý, resp. ktorého nie je také ľahké osloviť, kto sa nechytí na každú debatu a tak pod, nejak cítim, že prichádzam o dosť hodnotné kontakty, ak tichších ľudí prehliadam. Že by záväzok na najbližšie roky?
@0silvia0
@nela1916 myslim ze doslo k nedorozumeniu. Dvojzmysel a slovne hracky na styl Jaru Cimmermana a Werichov humor.. urcite som nemyslela sexualny podton 🙂))) jaaaj teraz to po sebe citam no "znelo" to tak.. nieee ja som skor mala radost z iq debat kedy si clovek bol ochotny robit srandu aj sam zo seba lebo obaja diskuteri su uz voci sebe "dokazani" a taketo rande byvaju krajsie nez popisne vulgarne "cokolvek" 🙂
@terezka1947 ani ja som nevedela dlho prijať samu seba, ale čiastočne je to aj tým, že mama nám dávala najavo (aj mojej sestre) že nespadáme do jej predstáv, že sme príliš utiahnuté, zahĺbené, neradostné... ona je pravý opak a chcela mať dcéry, ktoré sa na ňu podobajú aj povahou a ťažko znášala, že sme inklinovali viac k otcovi, ktorý bol taktiež introvertný typ... tak som bola akási rozpoletná, som taká aká som, ale mala by som byť iná, lebo... nejak som to nevedela celé spracovať a spracovala som to tak okolo tridsiatky. Vtedy som pocítila úžasnú úľavu a ten pocit nájdenia samej seba a uvedomila som si, že už nič nemusím... nemusím sa hrať na niekoho iného, môžem si byť sama sebou... fakt úľava a šťastie, to prišiel jeden moment a prišlo to 🙂
@marllik A tak normálne, lebo zvykneme zhadzovať to, čomu nerozumieme. Pamätám si, že asi 10 rokov dozadu som mala kamošku, čo stále mlela len o sexe, alebo o móde, alebo sprosté vtipy, tak som ju hneď zaškatuľkovala do najpovrchnejšej kasty zemegule. Až kým som ju nevidela v depkách a vzťahových riešeniciach a dosť ma šokovalo, aké komplikované vnútro mi začala odhaľovať. A čuduj sa svete, prvý skutočný vzťah ju z infantilných nálad dostal a stala sa z nej uvedomelá mladá baba. Ja si viem úplne predstaviť, že pre takého tichého hĺbavca sú urečnenci len kopa operencov. 🙂 Navyše to, čo extroverti väčšinou púšťajú von, sú číre povrchnosti, tak si ostatok ľudstva myslí, že to je všetko. Ehm ale dobrý postreh s tými povrchnými blbcami, nijaký taký mi z praxe nenapadá, ale to možno aj preto, že väčšinou nemám trpezlivosť ich skúmať.
Ak sa clovek berie prilis vazne.. a nedosahuje fenomenalnych kvalit toto jedine mi vadi.. nerozumie nadsazke.. toto asi vadi aj muzom na zenach.. hoc mlade.. stavaju sa v srdci "tetuskami" neschopne zasmiat sa.. dost hlboke je len to co volakto s "peciatkou oznacil" neschopne ist po tenkom lade komunikacie k vzajomnemu porozumeniu. (Zastavajuc len nazor ktory je najistejsi co do prijatia) nebudem citovat Brezovskeho.. skomcim len jeho
..peace 😝
@alerka Jasnéééé už chápem. 🙂
@0silvia0 Inak vieš čo? Ja občas ešte takéto kadejaké rozpoľtené stavy mávam, a to v súvislosti s extrovertami, ktorí tak nejak valcujú okolie. Vieš čo myslím? Že idú si svoje, vedia všetko najlepšie a často aj vedia, lebo proste vedia, a že zvyšok prispôsob sa, takže každý introvertnejší jedinec popri nich vyzerá ako druhoradá existencia. Ja sa väčšinou stiahnem, však nech si ide svoje, ja si idem tiež. Na jednej strane nemám problém určiť im hranicu a dať im najavo, že ja ich hru nehrám,a le na druhej strane ma nebaví pretekať sa s nimi a väčšinou ma privádzajú do rozpakov. Ak máš na direktívnych extrovertov nejaký recept, sem s ním.
@nela1916 mne sa minule páčila moja mama, keď jednému starému dedovi na hormonálne trápne reči povedala: ja ťa počujem čo hovoríš, ale neviem čo mám na to povedať... dedo už radšej sklapol...
Ono každý priťahujeme asi tých ľudí, akí sami sme... tiež mám medzi blízkymi ľuďmi prevahu introvertov.
Recept na direktívnych extrovertov chceš? Tu pre mňa platí len jedno: jedným uchom dovnútra a druhým von, tam sa neoplatí vysvetľovať, polemizovať, nič. Len prepočuť a ísť si svoje. Iný recept veru nemám...
@alerka vela citas,vela citujes....teda....tiez to "opeciatkovane" prijimas,davas dalej,nie?
ja si myslim,ze aj muzi aj zeny su v jednom rovnaki....a to....kazdemu vyhovuje urcity typ srandy
mne vulgarizmy nevyhovuju,nastastie ani manzelovi......ved,aj preto som si ho aj vyberala
napr.nemam rada srandy,kt.zhadzuju toho druheho....nemam nic z robenia si srandy,aj sama na sebe sa viem zasmiat,ked sa mi stane nejaky trapas-tiez sa zasmejem na vlastnej nesikovnosti,atd
ale su hranice,za kt.sa v robeni si srandy z inych nezachadza-lebo to uz sranda nie je
poznam muza,kt.si vie srandy robit z kazdeho-asi zakryva vlastnu neistotu,neschopnost...inak si to vzsvetlit neviem,no a uz aj valstnu zenu presvedcil,ze je to ok....coooo na om,ze sa s nim uz malokto da do reci-on je normalny,ti ostatni sme blbi a nerozumieme jeho humoru
to bol taky priklad...kedy je clovek cudak....a neda sa to obkecat,skratka cudak je
mne sa osobne pacia ludia,dokonca aj velmi vzdelani,mudri..kt.by si mohli byt vedomi svojich kvalit,aj sa brat vazne.....a su prirodzeni,skromni,ludski,prijemni....
@terezka1947 Opeciatkovanie, vies ked ide niekto s davom co sa nosi co sa vravi co si ma mysliet. Sam nie je ochotny sa uvolnit a zamysliet. Inak maa pravdu. Najviac je osobna pokora..
@terezka1947 v tomto tvojom príspevku som sa aj ja našla, neznášam vulgarizmy a neznášam, keď si niekto uťahuje na úkor druhého, ani keď to je v rámci nejakého humoristického nacvičeného programu, ja toto nemôžem ani pozerať. Keď ma raz bude chieť niekto týrať, nech mi kúpi lístok na nejakých českých humoristov, moja hlava toto fakt neberie, ja sa na tomto neviem smiať, ja viem, som divná...
A presne takéhoto pána máme v rodine, podpichuje, srandičky z každého, každého potrebuje akože vtipne zhodiť, len smola je, že sa na tých "srandičkách" nikto nesmeje, len on sám...
@alerka a vieš ktorá životná lekcia bola pre mňa najťažšia? Prestať riešiť druhých, čo by mali robiť a čo robia a prečo to nerobia a čo ako asi myslia a prečo si to myslia, keď by si to myslieť nemuseli atď. Ako vravíš, osobná pokora je to najdôležitejšie, k čomu máme počas našich životov dospieť...
@0silvia0 Aj ja som to tak kedysi mala a samú ma prekvapilo, že s istými ľuďmi to ide aj vo väčšej skupine. Viacerí z nás sú singli, ale sú v tom aj ženatí a zadaní kamoši aj s partnerkami. Ale je fakt, že vo väčšej skupine to vie aj tak sklznut k rozhovorom v dvojiciach a také ja mám asi úplne najradšej.
...ako tak čítam tie sebaopisy a autoanalýzy...niekedy je naozaj vhodné prestať sa brať tak strašne vážne 😉 Mimochodom, som tiež introvert...ale nikdy by mi nenapadlo považovať extroverta automaticky za povrchného človeka, ani verejne pitvať pohnutia mojej duše. A tu začínam mať pocit, že nejde skutočne o hĺbku vhľadu do vlastnej osobnosti, ale o čo najzaujímavejší traktát na tému : JA, zaujímavá a nezvyčajná 😎
@alaguema Prepánajána, len to nie. Ja som sa tu tým nechala uniesť, lebo:
1. Prišlo mi z témy mierne nevoľno,
2. Na koni je to okrem serióznych tehotenských amaterských vecí v poslednej dobe samé "som vydatá a mám troch milencov", vieš aká je to úľava odrazu čítať púhe sebaanalýzy a nie len analýzy zapeklitých partnerských problémov?
A okrem toho, kde nájdem ukecaného introverta, ktorý mi svoje pohnútky len tak na počkanie objasní? A ešte takého, ktorý sa aspoň pri tejto príležitosti skloní k hlučnému extrovertovi? Vďaka za internetové debaty, ak z nejakej pre mňa niekedy vzišlo niečo pozitívne, tak to bolo toto. Ale ok, chcelo by to osobitné vlákno.
@nela1916 aj mne z toho zostalo smutno, že si niekto vysvetľuje tieto analýzy za nejakú sebaprezentáciu vlastnej úžasnosti. Vôbec to tak nebolo myslené a mrzí ma, že to bolo takto vnímané. Takže sa v tejto diskusii s tebou lúčim, bolo mi potešením, som rada, že som ťa tu stretla 🙂
@alaguema Aaaale veď to bola určite prvá pitvačka tohto druhu za posledných 10 rokov. Predpokladám, že tí introverti, čo sa zapojili, toto bežne až tak s ľuďmi neriešia. Na druhej strane som sa stretla naozaj s introvertnými melancholikmi, čo keď sa už prezentujú, tak vyslovene na spôsob "ja som niečo viac". Takže bude to asi rozmanitejšie. 🙂

myslím, že je to celé blbosť a na hlavu postavené, muži sa nechcú rozprávať, my ženy sa chceme,oni nie, zväčša sú introverti, nepoznám ani muža, čo je extrovert, takže my ich nabádame k tomu,aby hovorili, čiže to je blbosť.
A s tým sexom nie vždy to ide, v milovaní muži vidia spojenie, ale snád vedia pochopiť, kedy to naozaj nejde a treba si to vedieť rozdiskutovať, ale zase len s nimi to nie vždy ide. Ja som žena, čo chce diskutovať a rada, o všetkom, s ním,on je ten,čo nejaví záujem. Takže negeneralizovala by som, zakladateľka, že všetci sú takí, nie sú. My ženy sa chceme zväčša rozprávať, oni nie. nepoznám ženu,čo by sa nechcela rozprávať, skôr by som povedala,že problém je opačný,ale to je veľmi filozofické zmýšľanie.
A inak strašne by ma zaujímalo,ako prebieha tantrická masáž u muža 🙂)som zvedavá