icon

Naozaj mužovi neuvaríte, neoperiete, neožehlíte?

31. okt 2023

Ahojte.

Vždy som uvažovala pri radách v situácii ak žena chce v starostlivosti o domácnost rozdeliť kompetencie aj na muža. Často je tu rada, oper len sebe a deťom, navar len sebe a deťom, nech vidi, nech sa muž spamätá.

Skúsil to reálne niekto?
Ako dlho to trvalo. Spamätal sa? Dosiahli ste pozitívny výsledok, touto metódou? Neprišlo Vám až smiešne keď išiel do hrnca a tam nič?😃

Mne to pripadá ako úplne mimo rada a myslím si, ze žena tým chlapa len poriadne naštve a vzniknú z toho len hádky kto z koho a nepríjemna nálada v rodine..Mýlim sa?

Strana
z5
babulkomale
31. okt 2023

Tie, co to radia, sa prezentuju, ze maju muzov bez chyby, harmonicke vztahy, kopy penazi, stale dovolenkuju. Takze nemali dovod to skusat, len dristaju. Ale to je tu taky folklor 😃

gejb
31. okt 2023

Akože sa muž naštve ze nie je navarene? 🤣🤣 ak by len krivým okom na mňa pozrel tak by nastalo peklo a utekal by kade lahsie 🤣..
Úlohy mame doma rozdelené .

januska12323
31. okt 2023

A ja zas neviem prečo by žena mala prať mužovi, variť mužovi... On nemá ruky? K práčke, sušičke aj umývačke pribaluju návody. Keď nevie nech si prečíta.

zuzitko74
31. okt 2023

Ak varíš pre všetkých, tak sa to nedá. Ak však máš deti už v škole a stravujú sa v školskej jedálni, dá sa večer nenavariť a mať len suchú večeru. S praním je to jednoduché, perieš, čo je v koši na bielizeň, ak to tam chlap neodnesie, tak má smolu

zmrzlinka2021
31. okt 2023

Ja len, že či toto je jedna je dospelých ľudí? Mne to pripadá veľmi nezrelé niečo si takto vynucovať. Raz keď si žena vezme darebaka, tak ma darebaka, nie?

jj298
31. okt 2023

Je to dementna rada. Trucovanie este nikdy nic dobre neprinieslo.
Ale frajerskych a hrdinskych rad je tu kopec. Hlavne rozvod pri kazdom probleme. Ale tu je kazda odbornicka co ma tip top domacnost, nadpriemerne deti a nikdy sa v zivote s muzom nepohadali. A samozrejme oslovuju sa iba laska moja a sexuju kazdy den.

domkakvet
31. okt 2023

Aj ja to tu citam casto, ale neviem si to predstavit v realite, podla mna by mali byt ulohy rozdelene hned na zaciatku, nikdy som nebola vo vztahu, kde by som robila vsetko len ja, aj ked uz som citala aj to, ze muz prestal pomahat, to s cim by prestal by som nerobila za neho. Cize take nepomahanie treba stopnut hned na zaciatku a hned na zaciatku zapajat do prace.

gejb
31. okt 2023

@zmrzlinka2021 nie každý je naučený pomáhať sám od seba...mne to tiež trvalo kým pochopil ze periny sa samé neprezlecu, prádlo sa same nepovesa...teraz len poviem co sa ide robiť a pomáha. Ak je však muž hnily aj po rokoch spolunažívania lebo žena zo seba odzaciatku robila slúžku, nech sa nesťažuje... 🤷‍♀️

pribinak
31. okt 2023

Samozrejme že za niečo takéto nasleduje hádka, s tým tá žena musí počítať

Ale ja napíšem true story, už som to tu písala x-krát
Mam kolegyňu Editku, drobná žienka, útle a jemne stvorenie. Doma muž a 3 chalani.
Tá sa jedného dňa veľmi zdravo naštvala a vyhlásila doma týmto 4 vojnu
Najskôr bola sranda že zvládnu to aj bez mamy, potom vola fáza ofucania, hádka a nakoniec ticho

Ale jej muž a 3 princovia zistili že ak chcú mat plnú chladničku treba ísť do obchodu, že ak neupracu izbu tak sa tam nedá ani pohnúť, ak vedia ovládať pc tak určite zvládnu práčku umývačku či ineukciu

Edita bojovala aj sama so sebou, nebolo to jednoduché

kiwi3
31. okt 2023

mne ta rada pride smiesna a aj zeny urazajuca. ako keby to bolo to najdolezitejsie a najvzacnejsie, co od nas moze muz dostat, ze mu uvarime, vyperieme, vyzehlime. a smiesne je mysliet si, ze zdravy muz nebude vediet zapnut pracku, umyvacku, uvarit "hemendex" alebo si objednat z woltu.

zuzanka.zuzu
31. okt 2023

ale veď to vôbec nemusí urobiť trucom... ja doma taký prípad muža nemám, ale napríklad mne so synom by týždeň stačilo variť na sladko resp.spagety so syrom, neviem si však predstaviť môjho manžela sa týždeň stravovať na cestovinach s grankom alebo omáčkami 😀 čiže to "nevar mu" podľa mňa znamená nevyvarat segedín, rebierka, sviečkovú a pod. 😉

lluciiiii
31. okt 2023

Mam trosku podobne môj muz si neodprataval veci po sebe špinavé tak som mu ich nebrala vždy som ich len do kúta v spálni hodila samozrejme ze potom mu z toho chýbali veci a sa týmto spamätal a začal si ich upratovať takze na niečo to bolo dobre ale inak mi muz pomáha navarí, uprace ale myslím si ze toto co mas ty tak by ste si mali vyrozprávať a sama ho do toho nejak pomaly zapájať ako napr neskúsiť uvariť ty dnes niečo a pod.. napríklad ale mne muz s oblečením alebo umývačkou nepomáha ja to neznášam vždy to da inak tak sa toho uz ani nechytá maximálne mi vyloží mycku naložit ma zakázané 😁 aj pracku pustiť to by dopadlo tmavé a bielym 🤣

lilitela
31. okt 2023

@pribinak Ako to dopadlo?

minenkak
31. okt 2023

@babulkomale ja som to napríklad napísala ,nie nikdy som to nespravila ,ale ja keď nechcem variť nevarím aj celý týždeň,keď som unavená z práce. periem keď sa mi chce alebo keď už není čo obliecť ,nikdy mi muž nič nepovedal,len sa má opyta či je chleb aby mal čo jesť

tosomja
31. okt 2023

Urobila som tak, že som prestala úplne variť, úplne pratať, prala som len svoje. Dosiahla som to, že po rozvode je samostatný, vie sa o seba postarať a nepotrebuje k tomu mamičku, ani inú ženu 🤣 vzťahu to nepomohlo.

autor
31. okt 2023

@jj298 😉👍👍👍tiež to tak vidím.

breznica
31. okt 2023

@pribinak Editka nemala vyhlásiť vojnu ale synacikov viesť od malička k domácim prácam. A aby dospelý chlap nevedel,že chladnička sa plní tak,že sa ide na nákup, tomu ani sama neveríš, či ozaj?

babulkomale
31. okt 2023

@breznica presne, mam dvoch synov a odmalicka ich informujem, ktory spotrebic na co slúži, ucim ich obsluhovat ho, trvam na tom aby si zaniesli spinave veci do prania, vysavali atd.
Ked vidim v americkom filme ako mater chodi po dome a zbiera spinave pradlo zo zeme, ako taka chudera, ide ma vykotit od jedu 😃

breznica
31. okt 2023

@babulkomale to je len film,tam aj po návrate z baru a presexovanej noci vstanu ženy nalicene 🤣

babulkomale
31. okt 2023

@breznica ...a v opratych veciach 😂

jakubkoanjelik
31. okt 2023

Keby prestanem mužovi prať, variť... Tak dosiahnem presne nič. Nemá ruky dozadu a keď nie je niečo z tohto urobené tak to urobí sám a bez toho aby som musela byť urazená. Takže ja si tiež neviem predstaviť čo tým ženy chcú dosiahnuť. Neviem či sa ich chlapi rúcajú z predstavy , že si musia trenky hodiť do práčky sami alebo v čom je pointa tohto " trestu " . Môjmu by teda nedošlo , že sa niečo deje len na základe toho , že nemá čisté gate 😃.

pribinak
31. okt 2023

@lilitela Edita v práci trpela ako zviera, aj tí doma. Dopadlo to tak, že Editka spisala program ako kto bude prispievať k chodu domácnosti
Ak sa to nebude dodržiavať bude zle. Zatiaľ to funguje

Ale nemyslí si, že to trucovala len nejakých pár dni, to sa treba poriadne zaťať a vydržať

majlo1234
31. okt 2023

Ja to tak robim. Nie vylozene z trucu, ze tebe nebudem prat ani varit. Dozral ma, ja som to aj niekde pisala, ako bezdetna som bola super gazdinka, varila som mu oblubene jedla(ktore ja nemusim), zehlila som len jemu veci, lebo svoje nezehlim, prala som tak nejak automaticky, upratovala, vonku kosila… prislo dieta, zacal streckovat, ze nebude prebalovat, nechodil s nim na prechdzky, doma bolo vsetko po starom, aj sexu chcel tolko, kolko predtym a este sa stazoval, ze som nejaka nadurdena, hadky… a som si proste povedala, ze ked to nejde cez diskusiu(pri ktorej povedal, ze on by vsetko spravil, lwn ja sa s nim predbieham, lwbo viem vsetko lepsie😂) nebudem si nicit nervy.
Prestala som prat tak casto, mne staci hodit dva krat do tyzdna, ak nezbieram jeho milion veci. Zehlit uz vobec nezehlim. A varim uz primarne podla svojej a hlavne synovej chuti-casto rychle cestoviny, bezmasite alebo kurscie jedla, sladke obedy, vecere nerobim. A zrazu, ked sa neponahlam ani na nakup potravin, ide uz aj on. Aj si navari a ponukne nas. Aj opere vsetko co najde. Aj uprace, ked aa mu zda velky bordel. Ked ma vola pomoct do zahrady, poviem, ze nemozem, lwbo mam povinnosti doma😄Ale pravdou je, ze on nikdy nebol nejaky extra bulo, ja viem, ze on vsetko vie, len sa proste do nicoho nehrnie a kludne by ma nechal robit vsetko. A ja taky zivot nechcem.

tom_i
31. okt 2023

V poslednom čase varíme spolu (čo mi lezie na nervy, lebo predsa ja to mäsko kapánek viac orežem 😁) a tie reči variť, prať... len pre seba ... A čo upratovanie, rozdelím byt? Umyjem časť umývadla, každý budeme mať svoj toaleťák ... Nechápem

pribinak
31. okt 2023

@breznica ty si aká muuudra …..dosť ti unikajú niektoré veci, ale nevadí

ivik4
31. okt 2023

Ja by som nedosiahla nic 😀. Nemam doma neschopneho dementa co si nevie navarit, oprat a upratat

viestta
31. okt 2023

Autorka, a co by si v taky cas poradila ty? V pripade, ze zena robi okolo domacnosti vsetko, chlap neprelozi krizom slamku len si volka na gauci. Co zmysluplne by si poradila ty? Naozaj ma to zaujima
A ano, ja som jedneho krasneho dna po nom prestala odnasat hrnceky a tanieriky, tie sa mu pekne kopili na stoliku, ked uz nemal kde polozit dalsi co si doniesol sa zbadal a odvtedy odnasa. Ked nie hned, odnesie ich aspon na druhy den. Podobnym sposobom sa naucil odnasat spinave pradlo do kosa. Bez kriku a hadok, akurat ja som potrebovala pevne nervy aby som vydrzala az do konca.

subartic
31. okt 2023

Tak napríklad moja sestra to spraktizovala a s dobrým výsledkom . Je veľmi dobrá kuchárka, pokiaĺ boli s manželom bezdetní , tak robila v domácnosti viac menej sama, ale ako prišli dve deti za sebou , akosi sa muž neprebral k životu že je potrebné priložit ruku k dielu , tak najprv rozhovor, jeden , druhý , tretí , akosi nezabral ani na to , vraj si to má rozložiť tak aby stíhala , p. docent na VŠ , ktorý chodí stále v košeliach , ktoré treba žehliť. Tak si to rozložila tak aby stíhala seba a deti , viac ju doma nezaujímalo . Varila to čo má ona rada , on zväčša nie , alebo nenavarila vôbec. Oprala sebe a deťom , nežehlila vôbec , teplé večer zmizli úplne z domácnosti . Najväčší problém boli košele, nemal kto žehliť , tak si ich švagor začal nosiť do práčovne , hádky v rodine ako hrom , ale na to mu povedala len rozlož si čas tak aby si to stíhal si len sám , ja sa starám navyše aj o deti a chodím do roboty rovnako ako ty. Viac menej prestala v byte aj upratovať, len deťom izbu , a večer naložila do umývačky , prebehla umývadla a záchody. Zlom nastal u neho vtedy keď si domov pozval kolegov na večeru a len to sestre oznámil , tak mu povedala že ok , pôjde ku kamarátke aby mali pokoj . Źiadne upratovanie, chystanie , nakupovanie, varenie. Upratal celý byt a večeru objednal . Druhý zlom keď ho nepobalila na dovolenku , a išiel tam len v jedných veciach , čo mal na sebe , bez kefky, holiaceho strojčeka sprchového gelu .

tehotna40
31. okt 2023

Ja len ze aby potom muž neobrobil len polku záhrady s traktorom, nenatiahol na dom len polku fasády alebo neopravil len polku auta 😀 sranda samozrejme... podľa mňa každý ako si zariadi, tak má, ak má doma muža, čo nič nerobí, lebo okolo neho mamička skákala a mysli si,že ho týmto zmení, je na omyle a hlavnee-Komunikácia je základ!!!!! Muži niekedy nerozumejú, prečo my ženy robíme, čo robíme, nevidia nám do hlavy, treba sa rozprávať na rovinu 🙂

majlo1234
31. okt 2023

@tehotna40 my byvame v bratislave, dom nam postavila firma a financovali sme ho pol na pol. Zariadovali a dorabali sme ho spolu. Preto ocakavan aj polovicny prispevok do vsetkych domacich prac, a starostlivosti o dieta. Aj tak sme este daleko k tomu.

@tom_i no neupracem mu jeho spalnu, neprezleciem periny, neumyjem jeho druhu kupelku ani jeho riady z ryb ani jeho specialne velke taniere, ktore sa nevojdu do mycky. Neposkladam mu pradlo do skrine, neodnesiem prazde taniere, nekupim mu v obchode tlacenku a slaninu. Nepolejem kvety. Nespravim nic, na com mne osobne nezalezi. Kedysi som to vsetko robili pre jeho radost, aby sa mal dobre a mal pptesenie byt doma. Ale ked som si uvazila, ze to nie je obojsmerne, prestala som.

Strana
z5