Napadol vás muž? Zdieľajte svoje skúsenosti a rady
Ahojte, včera ma človek, ktorému som xy-krát v živote pomohla, udrel do tváre, hodil o stenu, pri páde som si udrela hlavu, krk, spôsobila ďalšie zranenia. Niekoľko hodín som sa tvárila, že sa nič vlastne nestalo, fungovala som naďalej, potom mi začalo prepínať. Neviem, či som bola v šoku, nepamätala som si ráno veľa vecí, čo sa diali, čo som robila. Dala som si aj veľa liekov na utlmenie bolesti a upokojenie.
Dnes som bola na urgente, CT mozgu a krčnej ukázal "len" natiahnutie krčnej chrbtice, mám pomliaždené pery, škrabance, povrchové zranenie nosa. Je to už viac ako 24 hodín, ale mám pocit, že to nedávam. Vnímam a nevnímam zároveň - neviem, či som ešte stále v šoku, ale ako keby všetko išlo mimo mňa.
Povedala som o tom len dvom ľuďom, ženám. Aj to nie úplne všetko, lebo sa hanbím, pretože som to pripustila - mala som už predtým varovné signály, upozornenia od ľudí a stále ma to k nemu ťahalo. Mám pocit, že ak kamoškám poviem toto všetko, odsúdia ma, povedia, že to bola moja chyba.
Dievčatá, je tu nejaká, ktorá si tým prešla? alebo vie poradiť, čo robiť, keď duša bolí viac ako chrbtica a zranenia?
aspoň že tak
Tak ja neviem...lekár nevie meno? Samozrejme, že vie tvoje meno. Lekár nahlasuje na sociálku, ak príde dobité dieťa s rodičom, sociálka to preveruje, myslíš, že ak videl dobitú ženu, tak si len pomyslel, že si spadla? No schválne daj, čo si tomu lekárovi povedala, že ako si si spôsobila tie zranenia?
A co chces pocut? Ci chces radsej polutovat? Ano mala si ho udat. Ked toto bude robit kazda napadnuta zena, tak takyto chujovci si budu veselo behat po slobode a budi tlct dalsie zeny. Tym, ze by si ho udala, by mal zaznam ak to spravi v buducnosti isiel by sediet. A ktovie, podla tcojich zraneni by dostal podmienku. Aj to je nieco ako nic.
Mna napadla zena a hned som volala policiu, bola na urgente a podala TO. Ani mi nenapadlo to nespravit.
moja velmi dobra kamaratka robila pre jedno centro pre tyrane zeny v po, a vies co odisla a preco? lebo ani jeden muz sa nezmenil, zeny sa vracali k muzom, otehotneli a zase do centra , potom ju to uz tak odradilo , ze odisla ona z centra....a bola tam asi 3 cele roky....ona im pomahala s detmi , ked boli podobijane a ony odisli stale a stale k tym muzom a stale to iste , dobili ich este viacej ,....nekonecny kruh...
Určite podaj TO!!! To akože chceš aby to po tebe ešte urobil ďalšej, ak ho chceš kryť a neoznámiť to?!
Tak to nerozprávaj po kamaratkach načo?nemáš prečo cítiť vinu.A určite podaj TO nič si s ním nevypisuj to je ako voda na mlyn.Myslim, že lekár nič nepodáva si dospelá, svojpravna , ale možno sa mýlim neviem ako to funguje
Ja by som to riešila. Viem že je to ťažké a že sa možno z toho dostane bez nejakého trestu. Ale spravila som to už len preto aby dostal nálepku "násilník" a aby to známi vedeli a možno do budúcna nejakej inej ktorej by to tiež chcel spraviť pomohli.
Ja by som podala trestne oznamenie,zachranis tym jeho dalsie partnerky. Uz bude mat zaznam a ak nejaku zase zmlati a uda ho alebo ho uda okolie,policia uvidi zaznam a bude inak k nemu pristupovat.
Nic sa nemoze stat, daj trestne oznamenie. Mas spravu z pohotovosti. Nenechaj takehoto cloveka len tak beztrestne chodit po svete.
Ale TY by si najprv musela chcieť. Neviem dobije ťa a TY OK a nepodáš TO. Nabudúce môže zbiť nejakú inú ženu. Ak by mal zápis tak už by sa tomu vyhýbal možno by to bolo aj na podmienku. TY sa chceš k nemu vrátiť a pokračovať vo vzťahu lebo ináč nevidím dôvod prečo už nie je nahlásený na polícii.
Ziadne sance mu uz nedavaj a chod od neho prec.
@petkazamborska Žiaľ v tejto oblasti nie je správne súdiť. Často sú to ženy z prostredia, kde ak nemajú naozaj dobrú psychológicku a psychiatricku pomoc to samé nedajú. Nepoznajú iný život, ich hlava je už takto "choro" nastavená. Veľa centier poskytuje strechu nad hlavou a letmu pomoc, ale toto je ťažké diagnóza, Štokholmsky syndróm je vec, ktorá nejde vysvetliť nám ľuďom pre ktorých to je nepochopiteľné takého správanie. Našťastie poznám ženy, ktoré sa po dlhšom čase nevrátili a pochopili, že toto si ony a ani ich deti nezaslúžia...
To je veľmi náročný proces..
@tanyag povedala som mu pravdu, videl to, videl zranenia, povedal, že mu nemôžem klamať
@alickapusinka nechcem sa k nemu vrátiť, ale ten človek má psychiatrickú diagnózu, dosť vážnu a prejde mu to - preto to neriešim, lebo v tomto som bezbranná
Už vieš dopredu, že mu to prejde... 🧐 Ale aj tak by bolo lepšie, ak by o tomto napadnutí niekde existoval záznam, pretože ako ženy píšu, ak v tomto útočení bude pokračovať, nabudúce to psychicky chorému násilníkovi a recidivistovi len tak prejsť nemusí, ide aj o ďalších ľudí, potencionálne obete jeho násilia
Takže TY čakáš kedy mu môže prdnúť v hlave niekde ťa počká a zopakuje to. Alebo sa vedome podieľaš že niekomu ublíži susede kamarátke a tak. Pekný prístup. Načo si sa teda pýtala čo máš robiť každá z nás by ho ohlásila. Prejde mu to super s takým prístupom si hovoríš dospela. Teraz nedávno bol prípadu nás minulého roku chlap zbil ženu nenahlásila ho však načo a išla do práce vystriehol a ju zavraždil pred rokom to bolo. Aj ONA hovorila že však načo aj tak mu nič neurobia. Nechala to tak. Nabudúce toto môže urobiť nikomu s tvojej rodiny. Nepochopím takú nezodpovednosť. Ale zvláštne je to že TY už vieš že mu to prejde TY ho v tom ešte podporuješ. Prečo no preto že si to nechala len tak a ešte si ani na polícii nebola už vieš že mu to prejde. TY sa bojíš aby sa to nedozvedeli tvoje kamarátky. Neblázni určite sa do dozvedia aj bez tvojho spomenutia. To mi ver. Divne toto nejdem pochopiť. Tak by mal aspoň zákaz priblíženia teraz nemáš nič takže sa môže voľne pohybovať a niekomu ublížiť tak že bude mať následky.

Neobviňuj sa prosím ťa za to, že si nevidela niečo čo sa ti ostatní snažili naznačiť.
Ťažko sa verí rečiam.
Nemáš sa za čo hanbiť!!!! Hanbiť sa má ten ktorý ťa udrel.