icon

Napadol vás muž? Zdieľajte svoje skúsenosti a rady

1. jan 2024

Ahojte, včera ma človek, ktorému som xy-krát v živote pomohla, udrel do tváre, hodil o stenu, pri páde som si udrela hlavu, krk, spôsobila ďalšie zranenia. Niekoľko hodín som sa tvárila, že sa nič vlastne nestalo, fungovala som naďalej, potom mi začalo prepínať. Neviem, či som bola v šoku, nepamätala som si ráno veľa vecí, čo sa diali, čo som robila. Dala som si aj veľa liekov na utlmenie bolesti a upokojenie.
Dnes som bola na urgente, CT mozgu a krčnej ukázal "len" natiahnutie krčnej chrbtice, mám pomliaždené pery, škrabance, povrchové zranenie nosa. Je to už viac ako 24 hodín, ale mám pocit, že to nedávam. Vnímam a nevnímam zároveň - neviem, či som ešte stále v šoku, ale ako keby všetko išlo mimo mňa.
Povedala som o tom len dvom ľuďom, ženám. Aj to nie úplne všetko, lebo sa hanbím, pretože som to pripustila - mala som už predtým varovné signály, upozornenia od ľudí a stále ma to k nemu ťahalo. Mám pocit, že ak kamoškám poviem toto všetko, odsúdia ma, povedia, že to bola moja chyba.
Dievčatá, je tu nejaká, ktorá si tým prešla? alebo vie poradiť, čo robiť, keď duša bolí viac ako chrbtica a zranenia?

Strana
z2
pribinak
1. jan 2024

Čo robiť? Utekaj….rychlo a ďaleko. K mame, otcovi, babke či kamoske, ale do krízového centra, ale nezostavaj s ním

Keď budeš v bezpečí, chod dať trestne oznámenie, nenechaj to len tak. Lebo pretečie sa mu to a nebezpečný cin zostane nepotrestaný

autor
1. jan 2024

@pribinak nebývame spolu, ani už nič neriešime ... bojím sa dať trestné oznámenie, mám strach, čo sa môže stať - je vôbec šanca, že dostane trest? lebo sa bojím, že max. podmienku a pokutu, ktorú si tak či tak má z čoho zaplatiť

10zabka
1. jan 2024

prešla. Lekárske potvrdenie som doložila súdu k rozvodu manželstva. Kto to urobí raz, urobí aj druhýkrát. Nikdy never človeku, ktorý ti ublížil. Ublíži znova.

pribinak
1. jan 2024

Chápem že sa bojíš. Ale aspon zákaz priblíženia…
Ja by som šla na policu a riešila to.

autor
1. jan 2024

@10zabka ale nemám dôkaz, nikto to nevidel, bude to slovo proti slovu, či?

pribinak
1. jan 2024

Ale veď lekár videl zranenia a zdokumentoval ich. Lekár nie je slepý a ani padnuty na hlavu

luccija
1. jan 2024

Lekár sa nepýtal čo sa stalo?

10zabka
1. jan 2024

stačí, keď ti vystaví lekársku správu dodatočne. V tvojom zdravotnom zázname o tom určite musel napísať.

autor
1. jan 2024

@luccija pýtal, povedal, že mu musím povedať pravdu, videl, v akom stave som došla, bolo mu jasné, že som nepadla

autor
1. jan 2024

@10zabka áno, hneď prvá veta je, že ma napadol. a pravdaže, je tam aj diagnóza, teda zranenia

pralinka25
1. jan 2024

ja ti poradit neviem len ti chcem povedat ze to tvoja chyba rozhodne nebola a nikdy takejto hluposti neuver. NIKDY!!!! to bola vina toho debila a nie tvoja. mrzi ma co si prezila. prosim ta nevracaj sa k nemu. a ak sa na to necitis nie je tvojou povinnostou to hovorit ludom. vyber si len takeho cloveka ktoremu veris a ktory ti pomoze. drz sa.

autor
1. jan 2024

@pralinka25 Ďakujem za krásnu správu!

alickapusinka
1. jan 2024

hlavne by dostal zákaz sa priblížiť k ttebe.

alickapusinka
1. jan 2024

Lekár videl viac krát dobitú ženu takže ak by si aj povedala dajme tomu že si spadla určite by TI neuveril. S tou správou chod na políciu podať TO a zákaz priblíženia. A ešte si v nemocnici či už doma. TY nemáš podľa mňa záruku že ešte nepríde vieš prečo ak si nepodala TO tak si povie ale sa mi to prepieklo. A môže to nedajbože urobiť viac krát.

alickapusinka
1. jan 2024

mate deti

autor
1. jan 2024

@alickapusinka nie, to malo celé krátke trvanie

maminkadeticiek
1. jan 2024

Nie nebude to slovo proti slovu.Zase v takejto bananovej republike az nezijeme.Spravila si najlepsiu vec ktoru si mohla,ze si sa dala osetrit a mas zaznam o zraneni.Teraz krok 2 podaj trestne oznamenie za napadnutie cim skor a zakaz priblizenia.Poznam zeny,ktore sa dllllho po napadnuti,zranenia ktory boli mensie ako tvoje "iba" modriny a otlacky po skrteni nedali vysetrit a chyba im to v procese rozvodu.Odvahu.Chod,hned zajtra.Nevahaj uz ani den.

autor
1. jan 2024

@alickapusinka doma som, rýchlo ma vyšetrili, bola som v Boroch, kde na základe triáže rozdeľujú akútne a neakútne stavy ... ale mám ísť na kontrolu k chirurgovi, nešoférovať pár dní, oddychovať, nosiť golier

kristinapetronela
1. jan 2024

Myslím že už aj lekár podal TO a bude sa to riešiť

autor
1. jan 2024

@kristinapetronela myslím, že nepodal, nepovedala som mu meno a povedala som, v tom momente, keď som tam bola, že nechcem podávať TO

alickapusinka
1. jan 2024

jaj moja zlata gratuluj si že si skončila. A dôvod jeho napadnutia teba bol aký. Hlavné že sa ukázal ešte teraz kým bol čas. Dobre tak oddychuj lieč sa. A prečo ťa zbil čo bol opitý. Bola hádka či ako. Ak by si podala TO polícia by vydala zákaz príbliženia.

ankare
1. jan 2024

Určite podaj TO. Držím palce!

matesareany
1. jan 2024

Ľudia sa, žiaľ, napádajú. Muži ženy, muži mužov, ženy ženy a aj ženy mužov. Je jedno, či je to známy človek, partner, či úplne cudzí človek.
Každé napadnutie je potrebné riešiť cez políciu!!!
Tá to zdokumentuje a bude ďalej vyšetrovať ako a či vobec k tomu došlo.
Ľudia sú totiž rôzni: niektorí vôbec nepovedia čo sa stalo a iní povedia aj to, čo sa nestalo. Ani jedno z toho nie je správne. Píšete, že Vás hodil o stenu, ale zaroven nie ste si istá čo sa vlastne stalo, dala ste si veľa liekov, aj na upokojenie, atd.. Na takéto vyjadrenia pozor.
Možno je to nebezpečný násilník, ktorý Vás môže aj zabiť. Ale!, možno sa bránil Vášmu útoku. A možno ani jedno.
My to posúdiť nevieme a rozhodne o tom vyšetrovanie policie a teda aj výpoveď druhej strany, psychologický posudok a na základe výsledkov súd.

autor
1. jan 2024

@alickapusinka áno, bol opitý, rád si vypije ... podľa mňa dôvod bol ten, že som mu povedala pravdu, že som celú tú dobu vedela, v čom mi klame

autor
1. jan 2024

@matesareany nie, tú situáciu si pamätám, mám výpadky z hodín po tom

matesareany
1. jan 2024

Sudit nemôžeme lebo naozaj nevieme čo sa stalo, len to čo si napísala a to my nevieme či je pravda alebo nie, ale ako som písal: ak si bola napadnutá, je jedno kým, treba ísť na políciu!

autor
1. jan 2024

@matesareany hej, bežne asi ľudia klamú o takýchto veciach ... a je logické, že fotku, ako vyzerám, nepošlem 😀

matesareany
1. jan 2024

Nerozumiem, čo na mojich odpovediach nechápete. Napísal som Vás presný a jasný postup. Zhrniem teda do jednej vety, už tretíkrát 🙂
1) je potrebné ísť na políciu, ak Vás ktokoľvek napadne

(A áno, ľudia bežne klamú aj o takýchto veciach, ale to neznamená, že je to Váš prípad. Fotky nepotrebujeme, tie si nechajte pre políciu)

muchacici
1. jan 2024

Mne po siedmich rokoch začal bývalý viac piť a vybíjať svoje mindráky na mne... žili sme vtedy v zahraničí, čo prišiel opitý domov, to mi nadával, raz som rýchlo utekala z domu a volala políciu, lebo sa naťahoval po nožoch..... policajti prišli, bol krotký ako baránok, ale keď odišli, znova to bolo to isté... táto fáza netrvala dlho, mal hnev, lebo som sa s ním chcela rozísť, no a tak sa tento proces len urýchlil. Chodil potom ešte prosíkať, mal vtedy aj nejaké zdravotné problémy, ale v žiadnom prípade som sa nedala zlomiť. Kašli na debila, podaj TO, nikdy nevieš, čo bude, hlavne, aby ty si mala nejaký záznam pre seba, a ruky od neho preč. Len si bola zblbnutá, všetci dookola to videli, ale dúfam, že ty nebudeš poseroutka kvôli nejakému grázlovi, pre ktorého máš slabosť, budeš mať zdravý rozum a dáš si s ním pokoj. Inak sa môžeš postaviť do radu k iným otĺkaným ženám.

alickapusinka
1. jan 2024

a potom ak vytriezvel nič dúfam že ťa už ani nekontaktoval.

Strana
z2