Napäté rodinné vzťahy na oslave
Ahojte. Cez víkend chystám oslavu dcére aj sebe. Pozvala som svokrovcov a švagra. Problém ale je v švagrovej priateľke, bola to niekedy moja kamarátka, najlepšia. Ja som ich dala dokopy. Od kedy sú ale spolu, môj život sa zmenil. Svokrovci si ju dali na piedestál, jej dieťa berú na výlety, kupujú im darčeky a ja s ich vlastnými vnúčatami som na vedľajšej koľaji Nevadí im, že je to slobodná matka, ktorá si prácu našla cez známosti, mestský byť dostala tiež v čase keď bola nezamestnana a zjavne vie využívať systém. Každopádne, ju som nepozvala - logicky. Dnes mi ale svokra volala, že keďže je oslava u nich doma, dotyčná tam príde. Že ju berú rovnako ako mňa (nie som ešte vydatá za ich syna). Poraďte čo robiť? Neželám si ju ani na našej svadbe, snúbencov brat tam ale byť musí - bude svedok. Prípadne, čo by ste robili vy? Porozprávam sa so svokrovcami?
@vkatush ja na ňu neziarlim. 🤦 Ja som mala so svokrou skvelý vzťah, sama mi hovorila, ako mi svokru závidí, lebo tá jej ex sa nezaujímala ani o ňu ani o jej dieťa - vlastne vnúča. Akonáhle začala randiť so švagrom, začala sa stretávať aj so svokrovcami, pozýva ich na obed (neviem odkiaľ má peniaze, ale dovolí si luxus), do kaviarní...ja som na rodicaku, partner pracuje v zahraničí, ja v tomto s ňou súperiť nemôžem. A oni ju zbožňujú. Nevravelq mi nič, len ja jej už neverím. Ako najlepšej kamoške som jej vravela aj veci, ktoré nikto iný nevie a ona ich teraz povie švagrovi? Alebo svokrovcom? Tvrdí že nie, len ja jej už proste neverím.
čiže Ty chystáš oslavu sebe a dcére u svokrovcov doma a … logicky … si nepozvala len skorošvagrinu lebo je pre svokrovcov “lepšia ako Ty”. No mne to celé teda logické nepríde
Neziarlis, ale riešiš odkiaľ ma peniaze, na niečo čo si ty nemôžeš dovoliť…
@vkatush oslava je u nich, lebo majú veľký dom so záhradou. My 3izbovy byt. Ale všetko organizujem ja.
A neviem prečo by teraz ona mala byť na každej rodinnej udalosti. Veď možno o pol roka už spolu nebudú. A bude na našich svadobných fotkách.
… tak toto je skvelý a “logicky” argument … a keď sa Ty o pol roka po svadbe rozídeš s mužom nebude Ti vadiť že je na Tvojich svadobných fotkách? … skús sa radšej sústrediť na seba a prestaň jej tak okato závidieť pozornosť. Sama sebe ubližuješ.
@hellionka prečo by sme sa mali rozísť? Narozdiel od nej sme spolu už 8 rokov, máme dve deti.
Chápete, že ja ju poznám už dlhšie? Ona mala vzťah s hokejistom, hudobníkom...môj švagor je úplne obyčajný chlap, dokonca má dlhy ešte, lebo mu nevyšlo podnikanie. On vôbec nie je jej liga, na mňa to pôsobí tak, že cielene ho len využíva, aby mňa ponizila pred svokrovcami. Aby ma zhadzovalai pri každej príležitosti.
urob si oslavu vo svojom byte a tam švagrinú nevolaj.
Ako sa neviete zmestiť do 3izbového bytu? ....ty,muž,svokrovci,švagor...veď to je len 5 dospelých a 2 deti.
Ona sa zavesila na krk skrachovanému podnikateľovi s dlhmi,aby ťa ponižovala pred svokrovcami ?? To vážne?
Logicky ked tam bude svagor tak tam bude aj ona, ty to uz nezmenis jedine že si pohnevas aj svagra. Nemas 5 rokov co sa oduvas. Svoje predsudky a myslienky uz musis riesit sama v sebe, ver tomu ze pravda VZDY vyjde najavo a božie mlyny melu pomaly ale isto. Ak zrusis ich oboch aj tak budes ty za tu zlu. Moje odporucanie je iba to že skus to prekusnut.
… tak vidíš 8 rokov, dve deti a stále si pre svokrovcov taká ista priateľka ako ona. V čom majú reálne pravdu …
Cele zle..oslavu urob u vas v byte.ved vas tam nebude 30.Svagra pozvať aj s jeho partnerkou alebo vôbec.Tebe by sa tiež nepacilo.ak niekde v rodine pozvu len tvojho frajera bez teba a všetci vedia,ze ste pár .Tvoj frajer by šiel bratovi za svedka ak by nepizvali na svadbu aj teba? Prestaň žiarlit a zmeň svoj pristup ak nechceš byť v tej rodine za outsidera.
Počkaj, počkaj. Veď vy 2 ste na tom rovnako. Ste len partnerky, nie?
Tak si urob oslavu doma v obývačke. Svokrovcov, sní švagra nemáš, čiže ťa dotyčná vôbec nemusí trápiť. A je vybavené. Všetkým sa uľaví.
Na to, ze bola tvoja najlepsia kamaratka, fakt "krasne" o nej hovoris. Vtedy ti nevadilo, ze vyuziva system, nema peniaze atd.? Lebo fakt pochybujem, ze vtedy bola ina. Takze prepac, o tebe to nieco svedci este viac ako o nej, ze si ju mala za najlepsiu kamaratku a teraz, ked ti prestala vyhovovat, na nu kydas.
@janinah môj snúbenec by sám nešiel, pretože máme spolu dve deti, ktoré by ujovi na svadbu šli logicky a ja som ich matka, takže to je neporovnateľne.
Šla som ti pekne odpísať, čo si myslím, ale asi to nemá zmysel 😂 zhrniem to asi vetou, že život sa netočí okolo teba, tak si nemysli, že si stredobodom vesmíru iných ľudí, aby oni svoje životy prispôsobovali tebe, či v dobrom alebo zlom. Z toho, čo a ako píšeš, ako sa prezentuješ, mi ty prídeš toxická, egoistická osoba, zlá kamoška a frajerka (si frajerka stále tak isto ako aj ona, po 8 rokoch a 2 deťoch). Skús sa zamyslieť nad svojím postojom, zmýšľaním a sústreď sa na životne dôležitejšie veci.
Ži a nechaj žiť, bude ti lepšie 🙃
Ja som mama dvoch synov, raz (pravdepodobne) budem presne v pozicii tvojej svokry a teda mat 2 nevesty. A teda (aj vdaka tejto stranke) si nerobim iluzie, ze rodinne a medziludske vztahy budu idealne. Ale jedno viem na isto, a to je, ze do maximalnej miery sa budem usilovat o to, aby som vztahy medzi surodencami a ich rodinami utužovala a stmeľovala, a to sposobom napr. prave spolocne straveneho casu. skus sa zamysliet, ci nahodou presne tymto smerom aj tvoja buduca svokra neuvazuje, lebo ak ano, ma u mna 100 bodov.
P.S.: ty si slonica v porcelane?
Prečo nie si manželka? Priateľka ako priateľka. Čo s tým majú deti?
@eleanor2510 mne nevadí, že má peniaze, ale vždy mi vadilo, že to dávala najavo. Kupovala mojim deťom hračky, keď sme boli v meste alebo nás len tak pozvala do mekaca, lebo sa doma nudila. Vždy som jej hovorila, že to nemá dávať tak najavo, no ona sa stále obhajovala, že je nezávislá žena aspoň. A že nepotrebuje chlapa pre peniaze. My sme si rozumeli v mnohých veciach, ale odkedy je so švagrom, je arogantná, povýšenecka. A aj on sa zmenil, už k nám vôbec nechodí len tak na kávu, čo predtým zvykol pravidelne. Neberie moje deti von, na výlety, nikam, lebo už sa stará len o to jej dieťa (a to tiež ona využíva, lebo ma aupair zadarmo).
No pri tejto teme neviem ci sa smiat ci plakat. Je mi luto tvojej mozno buducej svagrinej. Ocividne ti nic nespravila len na nu strasne ziarlis a zavidis jej este aj nos medzi ocami. Nadych, vydych, urob si oslavu s kamoskami, alebo co a nekaz pekny den a zivot ludom co ani niesu tvoja rodina ak ich nemusis.
No dievca, ty to budes mat v zivote tazke 🫠
@paulisia ale veď nech stmeluje rodinu, ale ju poznajú necely rok oficiálne, iné by bolo, keby už boli zobrati alebo mali spoločné dieťa ako ja s ich druhým synom. Takto mi to príde zbytočne, pretože vzhľadom na jej minulosť a minule vzťahy som presvedčená, že im to spolu dlho nevydrzi
@elli333 kde píšem, že tých ľudí nemusím? Ja mám svokrovcov aj švagra rada. Nemusím len ju, lebo ma sklamala a pokazila dôveru medzi nami. Ich na oslave chcem, ale ju nie.
Vieš, oslava je u tvojich svokrovcov, takže ich dom, ich pravidlá. Majú ju radi, tak ju pozvali, snáď nemali povedať, že má prísť len ich syn bez partnerky.
Mne sa napríklad veľmi páči prístup svokrovcov, že prijali dieťa synovej partnerky a že sa snažia stmeliť rodinu.
Asi si treba zvyknúť na to, že bude tvoja ex kamarátka do tej rodiny patriť, veď nakoniec je možné, že sa vezmú aj oni.
Takže aby som skúsila poradiť- máš 2 možnosti: buď zorganizuješ oslavu u vás a pozveš len svokrovcov alebo pristúpiš na ich podmienky a budeš tolerovať aj partnerku budúceho švagra.
Píšeš, že máš 2 deti, tebe by asi tiež neboli príjemne, keby sa frajerka jedného z nich raz zdúvala kvôli frajerke toho druhého.
Držím palce!
Ale čo som čakala od tejto stránky. Som si istá, že keby tu napísala ona tú druhú stranu, tiež ju zvozite pod čiernu zem.
Ty sa cudijes, že k vám už švagor nechodí?
Prepáč, ale z tvojich reakcií mi je skôr pravdepodobné, že problémom si Ty. Okrem toho, že spermie pri splodeni deti boli tvojho muža, ste voči svokrovcom, k sebe navzájom i vzájomne partnerom v úplne rovnakej situácii. Rozdiel je len v tom, že ty ju vnímaš ako viac obľúbenú. Ak však okolo seba vytváraš také dusno, asi sa ani nečudujem
Si trapna.ved to ich spoločne dieťa tu môže byť ani sa nenazdáš .ak ty toto považuješ za vstupenku so rodiny.
Ako si ty vyberaš koho na oslave chceš či nechceš tak si oni môžu vybrať či tam prídu alebo nie.Byť tym švagrom.tak sa na celu tvoju slávnu oslavu vybodnem. A u svokry budeš mať takym pristupom tiež nahnuté.Ty jednoducho nemozes zniesť.že aj ju maju radi.
Prepáč, ale je to dom rodičov tvojho priateľa. Oni si môžu rozhodnúť, koho v ňom prijmú a koho nie. Na svadbu, ak k nejakej dôjde, si vy pozvite koho chcete. Ale následne musíte počítať s variantou, že brat tvojho priateľa nepríde a spoločne vzťahy sa v celej rodine zhoršia. Alebo počkajte do svadbou, pokým sa oni rozídu. Keď už ste toľko rokov čakali
@abbey1 nechodí, lebo už nemá čas, keďže ona ide k nemu hneď z práce, on jej chodí po dieťa na krúžky, večer sa presunú do jej bytu a on už nemá ani kúsok voľného času pre seba, nie to ešte pre nás. Je pravda, že raz za čas zavolá, že idú do zoo, že príde po dcéry, ale to je vždy na poslednú chvíľu, lebo ona si zmyslí a do hodiny odchádzajú. A ja nemôžem každý deň čakať, či náhodou niečo nevymyslia
Hadam si necakala že ti tu napisu vsetky, len do toho ona tam nema co robit. Jasne ze má, ste si SEBEROVNE, to že maš 2 deti neznamena že si nieco viac a budes si u svokrovcov urcovat podmienky. Mohli ste si celu sitaciu medzi vami uz davno vydiskutovat hned by sa ti lepsie žilo.

Aký máš s ňou problém okrem toho, že žiarliš, že jej dávajú viac pozornosti?
Reálne ti niečo povedala, urobila, čím ti ONA osobne ublížila?
Lebo ja vidim z tohto textu len to, že ty ju odsudzuješ za jej život.
Na švagrovom mieste poviem, že ani za svedka nejdem, ak sa takto staviaš k mojej partnerke.
Navyše. Robím oslavu sebe a dcére, ale oslava je u nich. Wtf.