icon

Narcizmus

3. feb 2023

neviem, či som to správne identifikovala, ale uvediem pár znakov:
- som vo vzťahu pár mesiacov (6) a partner sa správa nasledovne, čo si už neviem vysvetliť...
- chodíme cvičiť, ale musí to byť podľa neho, všetky športy, ktoré robím ja, sú podľa neho hlúpe, najlepší je len fitness, aby som sa "vymodelovala"
- vždy, ak sa chceme dohodnúť na programe, povie "uvidíme" a už sa neozve, ale ak neprídem, vytkne mi, že je to moja vina, že sme nikam nešli
- často má reči typu: tam ťa vezmem, tam raz pôjdeme, budem taký a taký... reálne k tomu ani nedošlo...
- vie byť veľmi romantický, ale ak nie som podľa jeho predstáv, tak to dá dostatočne najavo, napríklad sa mi aj 2 dni neozve, lebo som ho niečím napríklad nahnevala, skrátka banalitou, ale musím rešpektovať, že sa nechce ozvať... aj keď mňa to vtedy trápi, je mu to jedno...
- všimla som si, že často hovorí, že on to vie najlepšie, aj napríklad v cvičení... chcela som mať trénerku, tak ma zvozil, že na čo, keď on to vie lepšie vysvetliť ako kvalifikovaný tréner (on nie je tréner, ani nemá nič medicínske vyštudované)
- to isté, mala som nedávno zdravotný problém, riešila som to na súkromnej klinike, podľa neho vraj len lekár stanovil zle diagnózu a ku komu to chodím, veď predsa on to vie lepšie ako môj lekár...

...a mnoho iných vecí...
...tieto veci sa začali vynárať asi tak posledné 2 mesiace, predtým to také nebolo až v takej miere a ja uvažujem, že či nemôže ísť o formu narcizmu, ale možno sa mýlim...? každopádne, je to niekedy vyčerpávajúce...

Strana
z3
kubkovamama
4. feb 2023

Môj ex bol taký istý (že exsvokra tiež ako bonus,odkiaľ to asi tí chlapi majú..u nich to bol generačný problém) a po 7r s deťmi som odtiaľ ušla (s 5rocnymu rečami ako ma on hocikedy vyhodí,tak som ho predbehla) úplne ale úplne požutá,bez vecí,bez úspor,bez sebavedomia,s jedným ruksakom.Predtym som bola normálna,darilo sa mi v práci,stretávala som sa s ľuďmi,rodinou,záľuby.Po 7r s ním som nemala nič z toho.Títo narcistický psychopati proste vedia ako tá vedome alebo nevedome zomlieť,verím,že časť si nesú v sebe a nevedia o sebe čo a ako,časť ale robia vedome a ty si vlastne tá čo ich k tomu núti.Oni ti chcú iba dobre.Tak,že skončíš na práškoch.Ak si slabsia osobnosť alebo taký ten akože dobrák od kosti,podvolíš sa a zostaneš,lebo šak keby ti chcel zle,tak by to a tamto a vždy sa nájde niečo prečo neodísť..Odíd od takého človeka,je to toxicita na celý život,ja už mám rodinu,manžela,ale toto je pre mňa tak silná v zlom bohužiaľ etapa života,že nikdy sa s tým nevyrovnám,ono to časom otupie,ale často sa mi snívajú niektoré presné situácie, vracajú sa mi presné vety,gestá,no je to des niekedy.A že odpusť,budeš mať kľud na duši vôbec neplatí.Staci už tých 6 mesiacov čo si s ním aby to vyvolalo pochybnosti o tebe samej,lebo píšeš sem z neistoty, živiš v sebe nádej,že to nie je až tak zle,že je nakoniec fajn chlap,záleží mu na tebe,veď inak by sa tak nechoval.A to je presne to ako to postupuje,ako si ťa omotava,ako ti podryva autoritu,robí z teba neschopáka,zachvilu ťa odizoluje a budeš iba domáci martyr bez názoru,bez svojej slobody,spracuje ťa celkom na kašu a za 2-3-5 rokov bude z teba iný človek,bez života,bez radosti,možno aj bez práce a vlastnej rodiny

eludka
4. feb 2023

Utekaaaaj, čo ti sily stačia

matussara
4. feb 2023

@kubkovamama krasne napisane. Postupne tak zneisti ze uz clovek ani nevie co je pravda.

pallacinka29
4. feb 2023

chuj ako vysity…

mara66
8. feb 2023

No ono aj keď by zrovna nebol narcis, tak sebec jak hovado určite.

sofia1979
9. feb 2023

Máš pravdu ak by si si ho vzala psychicky by ťa udupal. Utekaj

Strana
z3