Náročná svokra a švagriné
Ahojte, žijeme s mužom v byte, máme 2m dcérku, ja poberám len rodičak keďže som otehotnela a porodila po Vš(plánované)..mužova matka - svokra býva o dve dediny ďalej, to že k nám chodi kedy sa jej zachce bez ohlásenia ani nemusím spomínať…škoda rečí a nervov.. muž ma ešte mladšie sestry 19r, 15r a 11r….muž keď býval ešte doma prispieval na domácnosť a kupoval aj jedlo..no oni si z neho robili chodiaci peňaženku..on je dobrák vždy pomôže a sestry aj s matkou ho vždy nahuckali že objednaj mi ro a to nemám peniaze na karte/potom ti dám, samozrejme nikdy nič nedostal..neraz ho pýtali že kúp mi nové topánky a keď odmietol tak sa urazili..keď sme chodili na výlety my dvaja, tak vždy keď sme sa vrátili tak urazené aj matka aj sestry že prečo sme nevzali aj ich že už im dlho nič nekúpil…museli sme zatajovať že niekde chodíme lebo svokra to riešila akoby sme chodili pravidelne do Paríža a pritom muž slušne zarába…ide ale o to ze svokra chce stále či už na narodeniny, meniny, Vianoce drahé dary..na meniny si pýtala bezdrôtové slúchadla nemenovanej značky🍏 co vyjdú 150€+…samozrejme súrodenci muža nahuckali ze sa poskladajú (dve staršie brigádujú), prispeli po 10€ to jw všetko…zvyšok my…prišli Vianoce samozrejme ona chce aj smart hodinky, co by bolo keby už ma mobil, slúchadla a hodinky nie…samozrejme nové, žiadny bazár ona nechce vidieť..sestry objednali (na dobierku) muž ich zaplatil a keď ich prosil peniaze povedali ze oni už nakoniec kúpili iný dar (knihu..)…na narodeniny rovnako ze ona by chcela dráhy bezdrôtový vysávač samozrejme nie nejaký lacnejší keďže majú dosť starší a malý dom alw poriadny ešte aj mužovi posielala ze aký sa jej páči samozrejme 250€+…nekúpili sme…kúpili sme jej knihu, bonboniéru…pri rozbaľovaní nie ze by poďakovala za to co dostala ale zacala vtipkovať ze už môžme vytiahnuť ten vysávač…bez komentára…potom keď sme nevytiahli zacala ze ona vtipkovala ze ona si pošetrí keď pošle jej muž peniaze (robí v zahraničí, je trochu mimo)…stále sa tvári akoby nemala peniaze, pritom dcéram mesačne minie 100€ a viac na nejakej zahraničnej stránke s lacným oblečením…muž jej posiela zo zahraničia a ona tiež pracuje na dobrom poste…budúci rok ide mať okruhliny a už spomínala že chce elektrickú kolobežku alebo bicykel…neviem či nevie pochopiť že máme malé dieťa, byt treba platiť, stravu…nemáme na rozhadzovanie ale nemáme sa nejako zle..ale čakala by som od dospelej zeny trošku skromnosť, keď ona mám kúpi mne sviečku, dcérke na Vianoce jedny bodíky a mužovi rukavice…
Svokra si pyta od mladeho otca rodiny, ktory zivy babatko a manzelku na RD apple watch a podobne dary? To sa nehanbi? Je to od nej strasne sebecke. Tvoj muz by mal otvorit oci…
@autorka Poznám to, moja svokra si tiež pýta každý sviatok darček od nás od 70€ vyššie (už som to tu v jednej diskusii spomínala) a teda vždy je to najdrahší darček zo všetkých členov rodiny mojej aj mužovej, neriešim to, sú to mužove peniaze a jeho rozhodnutie, trošku ma mrzí, že svokrovi kúpi len niečo za pár eur, ale on je spokojný, ale svokra si to neváži, ešte povie, že je to jeden nevdačný zlý syn, nehovoriac, že ja buď nedostanem nič, alebo nejakú použitú kozmetiku, ktorá jej nesadla 🤦♀️...ber to tak, kým kvôli jej darčekom netriete biedu, tak je to na ňom, či je ochotný jej toľko dať a ak aj nie, ako pri tých narodeninách a vysávači, aj tak dobre 😉

Zrejme by si mal muž na sviatky tiež vybrať také lacné veci a rovno jej to aj s úsmevom povedať. Potom by bolo zaujímavé, ako sa mamička zatvári 🙊