Je neslušné nedať babke darček?
Babka oslavovala narodeniny a bola dost sklamana, ze bratranec jej nedal ani len bonbonieru, jeho sestra zas dala nejake moscato za 3 eura. Pritom pojedli, popili, riadu nechali.
Oni na Vianoce aj na narodeniny od babky dostali peniaze.
Babka bola sklamana. Ona to berie ako slusnost, nejde jej o dary, ale skor o ten princip.
@anonym_autor to myslis jej vnukov? Zalezi od veku a ci uz ziju samostatne. Mozno to brali tak, ze za nich dali darcek rodicia.
To akože jej vnuci? Tiež by som bola sklamaná,ale zaroven by som vedela co s peniazmi na dalsie Vianoce. Kupila by som si pobyt a vnukom dala figu borovú.
@janinah Jej vnuk a vnucka.
@anonym_autor to myslis jej vnukov? Zalezi od veku a ci uz ziju samostatne. Mozno to brali tak, ze za nich dali darcek rodicia.
@anonym_49b5aa Ziju samostatne, maju domy, deti. Peniaze im nechybaju.
@anonym_autor tak zlyhala vychova
@anonym_autor tak zlyhala vychova
@anonym_49b5aa Asi to bude tym. Ale uz babka povedala, ze im uz nic neda. Nejde o peniaze, dary, ale o ten princip a pristup.
@anonym_49b5aa Asi to bude tym. Ale uz babka povedala, ze im uz nic neda. Nejde o peniaze, dary, ale o ten princip a pristup.
@anonym_autor a to mala babka nejake okruhliny, ci to bol obed doma? bratranec, seternica tam boli samy ci aj s rodinami ?
na vianoce jej davaju ake darceky?
@anonym_autor a to mala babka nejake okruhliny, ci to bol obed doma? bratranec, seternica tam boli samy ci aj s rodinami ?
na vianoce jej davaju ake darceky?
@anonym_233a2c Nie, nemala okruhliny, oslava bola ale u nej doma. Navarila, napiekla. Cela rodina prisla. Na Vianoce jej vnuk nic nedava, babka mu dala peniaze. Vnucka jej dala nejaku bonbonieru, babka jej peniaze.
@anonym_233a2c Nie, nemala okruhliny, oslava bola ale u nej doma. Navarila, napiekla. Cela rodina prisla. Na Vianoce jej vnuk nic nedava, babka mu dala peniaze. Vnucka jej dala nejaku bonbonieru, babka jej peniaze.
@anonym_autor tak nech sa babka zariadi na vianoce a nedava uz peniaze je uplne hlupe prist na oslavu bez nicoho
Ak boli pozvani a na oslave, je to trapne. Este aj polocudzej osobe predsa v takom pripade donesiem aspon blbu bonbonieru. Nuz...
Mam presne takuto svokru. Ide si ruky-nohy polamat, aby mali "deti"(synovia a dcery mojho svagra) navarene, napecene a stale im pcha peniaze, a oni jej zavolaju, len ked potrebuju nieco(vacsinou dalsie peniaze). Chyba je, ze niektore zeny nevedia nic ine, len sa starat o druhych. Toto sa mne urcite nestane.
Babka by si mala stat za tam čo povedala: že už im nič nedá.
Slusnost je doniest vino, dezert, kvety, drobnost. A babka nemusi dospelym vnukom a vnuckam davat penazne dary na Vianoce aj keby boli slusni a doniesli jej na narodeniny drobnost.
Ja si myslím že to je slušnosť. Ja vždy dám babke aspoň kvety za 6eur z tesca a to nezarábam lebo študujem. Ale chcem urobiť jej radosť ako ona dáva mne. Ako písali vyššie nič by nedostali na Vianoce ani narodeniny oni a nech skúsia niečo povedať. Je to nepekné.
Vnuci maju vychovu od rodicov …. Takze babka moze dat do laty svoje deti a tie nech to posunu dalej vnukom. Ak im nic neda a posle ich otvorene volakam … traumu mat nebudu uz su stari. Je slusnost nievo doniest na hocijaku oslavu … aj ked malickost. Babku asi maju len ako dojnu kravu …
@anonym_autor mne rozum zastavuje,načo im babka dáva peniaze? Dospelým ľu´dom,ktorí majú svoje rodiny a sú finančne zabezpečení??????????????????????
@anonym_autor mne rozum zastavuje,načo im babka dáva peniaze? Dospelým ľu´dom,ktorí majú svoje rodiny a sú finančne zabezpečení??????????????????????
@rozculena No, presne, a nie je sama, takýchto babiek je dosť. Z dôchodku dávať dospelým zabezpecenym ľuďom.. Druhá vec, že si to od nej zoberú.
@anonym_autor Druhá vec je čo babke kúpiť? Povie babka čo chce? Lebo ja by som nehanila za fľašku za 3 eurá, za mňa stačí kvietok a tá fľaška alebo dezert lebo takým starým ľudom ťažko niečo kúpiť. Moja babka mala tiež zbierku nenosených papáč a pyžám čo podostávala. Keby aj kúpiš nové obliečky, uteráky, oblečenie oni budú nosiť to staré... Teda za mňa vnuk mal aspoň kyticu doniesť, ale že ty riešiš hodnotu fľašky mi ok nepríde čo dala vnučka...
@anonym_autor Druhá vec je čo babke kúpiť? Povie babka čo chce? Lebo ja by som nehanila za fľašku za 3 eurá, za mňa stačí kvietok a tá fľaška alebo dezert lebo takým starým ľudom ťažko niečo kúpiť. Moja babka mala tiež zbierku nenosených papáč a pyžám čo podostávala. Keby aj kúpiš nové obliečky, uteráky, oblečenie oni budú nosiť to staré... Teda za mňa vnuk mal aspoň kyticu doniesť, ale že ty riešiš hodnotu fľašky mi ok nepríde čo dala vnučka...
@marsmykkok Prečo si mnohí myslíte, že babky už nič nepotrebuju, alebo nechcú. Ja som babka tiež a veru viem sa potešiť darčeku. Ale fakt je, že keď sa ma spýtajú, tak poviem,čo by som chcela , nech nemajú starosti.
@anonym_autor je to o zvykoch a nastaveni. Moja svokra darceky neriesi, tiez jej davame na narodky len nejaky dezert a v pohode. Mojej mame ked vieme nieco co jej treba, tak kupime alebo sa s bratom poskladame. Inak tiez len dezert, cokolada.
@rozculena Lebo chce ukazat, ze je potrebna a uzitocna.
@anonym_autor bežná prax u nás z opačnej strany. Babka mi daruje tácku za 1,80: s dedkom poje a vypije🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️.
@marsmykkok ze ma tvoja babka zbierku neznamena,ze stary clovek nic nepotrebuje. Ja som nedavno panej k 90.kupila deku,ľahku,hebku,teplu ( pár eur,ale peniaze sme dali tiež)a vcera mi dakoval jej syn za super darcek. Diek maju kopu,ale tie stare ťazke ako volakedy boli. Takze stači porozmyšľať alebo sa opytat a vie sa najsť darček,ktorý neskonči v skrini.
A ty si dala čo?
@1sally12 Ja som dala deku z vlny, košík dobrôt a s mamou sme sa zložili na poukaz na masáž.
Ono nejde o dary, skôr o to, že niekto príde len pojesť, ani sa neponúkne riad umyť, proste nič. Zle vychované vnúčatá.
@marsmykkok ze ma tvoja babka zbierku neznamena,ze stary clovek nic nepotrebuje. Ja som nedavno panej k 90.kupila deku,ľahku,hebku,teplu ( pár eur,ale peniaze sme dali tiež)a vcera mi dakoval jej syn za super darcek. Diek maju kopu,ale tie stare ťazke ako volakedy boli. Takze stači porozmyšľať alebo sa opytat a vie sa najsť darček,ktorý neskonči v skrini.
@anonym_da4236 Práve preto píšem že či povie čo chce. A iné je babka 60 ročná a iné 70 plus, ty si predpokladám tá mladšia... Naozaj moja babka nechcela nič lebo proste mala čo chcela, novým veciam nebola otvorená, sošky tiež nevyužila, oblečenie tiež, takým ťažko kupovať.
@janinah No práve moja babka bola taká že keby kúpim novú super ľahkú bude aj tak používať tie staré žmolkové, s takými ľudmi ťažko. Preto proste sme kupovali len drobnosti ako dezerty a také

To akože jej vnuci? Tiež by som bola sklamaná,ale zaroven by som vedela co s peniazmi na dalsie Vianoce. Kupila by som si pobyt a vnukom dala figu borovú.