Naše spoločné bývanie - trápenie
Ahojte baby...potrebovala by som poradit v istej zalezitosti. S prialom spolu chodime uz 5 rokov a 6 meiacov. Mam 23 rokov, som este studentka na vysokej skole. Moj problem je v tom ze velmi uz tuzim po tom aby sme spolu byvali, a velmi sa kvoli tomu trapim - uz to trva asi rok a pol.... Ja uz to proste tak po tolkych rokoch citim ze by sme mali byvat spolu, aj ked viem ze som este mlada a bla bla bla...ale proste som este studentka a na domocnost neviem ci budem zvladat prispievat, co sa tyka brigad je to komplikovanejsie nakolko mam dost narocne studium a ak ho chcem dokoncit uspesne, brigada prichadza do uvahy len pocas leta. Co sa tyka sexualnych zalezitosti tak to je katastrofa.... s priatelom niekedy nemame sex aj dva mesiace lebo proste nie je kde... v kuse je u nas alebo u nich niekto. čudujem sa ako dobre to zvladame... velmi sa kvoli téomu trapim uz.... a neviem co mam robit... ci sa trapit a byt s nim a vydrzat to...aj ked spolocne byvanie pripada do uvahy o rok dva....neviem kedy najskor.nechcem na nho tlacit ale ked sa trapim vidi to na mne...alebo sa mam proste na to cele vykaslat a najst si ineho chalana... ja uz proste sa nechcem stale trapit. chcem uz byt s nim lenze toto je fakt trapenie...... baby porodte pls...dikes ...
@dkethe DAKUJEM TI ZA TAKE UZASNE SLOVA PLNE PODPORY!!! :D rec som s prialom mala... je to o tom ze sa boji ci by to zvladol tahat zo zaciatku on financne vies... len strach nic ine... ale ja chcem ozaj len garzonku do podnajmu nic viac 🙂 hej a presne to tak aj ja citim, ze stale taky trapny pubertacky vztah a obe rodiny si zakryvaju oci a absolutne ziadna pomocna ruka ani ochota z ani jednej strany... na jednu vec to dobre je - ked budem mat svoje deti budem tolerantna v tychto veciach... lebo vidim to co so mnou robi... hrozne sa kvoli tomu trapim
@sorciera24 rok a pol
@kvetinkaaaaa No asi máš fakt extrémne konzervatívnych rodičov... Fakt to nepochopím, to ako po 6 rokoch tvoj priateľ príde len na návštevu, že sedí na káve s vašimi a ide domov? Myslíš si, že sa ten postoj vašich k nemu a vážnosti vášho vzťahu nejako zmení až keď sa vezmete? Veď už po takom dlhom období by mal byť v podstate súčasťou teba, tvojej rodiny do istej mieri. Fakt prepáč, že sa tak blbo pýtam, ale naozaj bola som ja osobne od tínedžerského veku zvyknutá na niečo celkom iné 😖
Baby ti tu radia, lebo to už majú dávno preskákané, to je vždy tak ak sa rieši nejaká téma u mladšej baby čo ešte nedajboh nebýva sama...
No ja len, na tvoju odpoved, ze obaja byvate doma - kazdy z nas byva doma :D :D
No ale ako riesenie cakania na vlastnu domacnost ma napadlo, aby ste si kupili auto.. Auto je ako druha obyvacka a spalna dokopy.. Mala som jedneho priatela a tam nam auto poskytovalo vyborne sukromie.. Poznali sme uz vsetky zabudnute cesty v okoli.. 😀
Ostatne aj s mojim terajsim manzelom sme mali obdobie ked bolo auto nasim druhym domovom - ked sme stavali dom, tak sme byvali u sestry s jej detmi, sukromie ziadne.. Ked sme dostavali, tak zacala stavat sestra a s detmi sa prestahovali k nam.. Takto to bolo dva a pol roka..
Vydrzat sa da vsetko, ide o to ako to zvladnete spolocne.. Ak sa mate radi, nevidim dovod aby ste sa rozchadzali len preto,lebo spolocne mozete zit az o rok.. A uz vobec nechapem co by na veci, ze nemas peniaze na podnajom zmenil novy priatel.. By si si hladala bohatsieho, alebo ako?
@sandra551 pozor, ja nepíšem o viacgeneračnom bývaní u manželov, tam je to prijateľné. Ale nasťahovať si frajera, s ktorým chodím a ešte neviem, či s ním budem zdieľať život do rodičovského bytu/domu mi pripadá od veci. Ak sa s ním rozídem, nasťahujem si druhého, bude spolužiť s mojimi rodičmi, oni si budú na neho zvykať a potom ho vymením za iného, keď to nevyjde? Nerozumiem, prečo je čudné, ak chce mať rodič svoje súkromie. Úplne chápem rodičov zakladateľky témy, že toto nedovolia. Ja osobne by som sa necítila vôbec ako doma, ak by cudzí mládenec sa pohyboval po mojom dome. Ak chcú mladí spolu žiť, nech si to zariadia sami a nie natrepať sa do rodičovského domu a obmedzovať domácich v ich pohodlí. Ak to niektorým rodičom nevadí, ok, toto zasa nechápem ja. Ale ak to niektorým rodičom vadí, tak to treba jednoducho rešpektovať. Ja osobne som stará škola
a hanbila by som sa ako pes dovliecť si frajera domov a potom ráno čakať s fotrovcami na voľný záchod, kúpeľnu atď. a ešte viac by som sa hanbila bývať v rodine frajera a používať ich veci, ich kuchyňu atď. Nepredstaviteľné 😲
@sandra551 ano moja tak to je.... ze priatel pride bud sme vonku sa prechadzame alebo vymyslame kam ist... bud u nich na kave alebo u nas kave... a ano obaja rodicia vztah nas vazne beru.... (aj ked to tak nevyzera :D ) aj vsetko do buduca sa rozpravaju len pre obe strany je straaaaasne dolezita skola... a kym neukoncim skolu a nenajdem si dobre platenu pracu dovtedy nech s nicim nech nevymyslam ... a nech len cakame a cakame a cakame a cakame a uz cakam a bojim sa ze mi z toho uz psychicky cvokne...ked doma povie ze uz by som chcela svadbu.... ja ju chcem od 18 tich.... a uz by som chcela toto byvania toto... tak len pocujem odpoved " ved mate casuuuuuuuuuuu, kam sa ponahlas ? vsetko prideeeeee, uzivaj si ze si slobodna" vies ako si to uzivam ? nikde nechodim len doma na riti sedim a ucim sa, mame pohadam s domacimi pracami doma .... a cakam kym priatel pride na tu kavu... a takto to je kazdy den uz skoro 6 rokov... šupa nie ? :D len čakaaaaaj čakaj vsetko pride.... ved aj ja s ockom a uz ma zacnu poucovat...lenze oni s ockom chodili spolu rok a pol a nie 6 rokov :D nechapu to ani jedna ani druha strana.... uz sa bojim niekdy povedat ze co by som chcela...lebo uz niekedy aj krikom dostanem od maminy ze zase kam sa ponahlam ..... a potom sa z toho celeho rozplacem par krat do tyzdna ako to cele jje....
@0silvia0 Sú spolu 6 ROKOV!!!! Haló! To je niekto cudzí? Daktoré manželstvá po roku končia a oni už majú za sebou v ich veku poriadne dlhý vzťah, kedy by si mali s jej priateľom tykať a tráviť čas spoločne. Nehovorím rovno bývať 24/7 ale je normálne že mladí trávia čas s rodičmi aj ako páry.
Inak ty keď si u niekoho na návšteve a prespávaš napríklad, aj u rodiny, svokrovcov, tak nejdeš ku nim akože na WC, lebo je to ich WC? To som teda ešte nepočula...
@0silvia0 presne ako keby toto moja aj priatelova mamina dokopy pisali 🙂 presne...... takto to nejak beru aj oni.... 🙂 co zase neodcudzujem a chapem, lebo zase imtiez trvalo drlyh cas kymsi vybudovali svoj domcek chcu sa tam citim dobre ved su doma... ale mali by nam dovolit sa osamostatnit...ja nechcem byvat ani u nas ani u nich doma...ja chcem len pochopenia z ich strany, ze ano dieta nase, mas dost rokov a ste dost dlho spolu aby sme akceptovali to ze sa osamostatnite... uz je na čase.... aj len toto potrebujem
@kvetinkaaaaa ako tvoje pocity plne chapem, vyse 5 rokov je uz tak akurat na posun, ale!....my furt vravime nasmu 6roc. synovi: vyckaj casu ako hus kalsu, alebo na krasne veci sa oplati pockat 😉
u nas to bolo podobne....s mensimi obmenami...studovali sme spolu v 1 meste, ale byvali kazdy v inom, no a ked muz skoncil studium (koncil rok skor ako ja)....siel pracovat na druhy koniec Slovenska.......rok skusky nastal!...vidali sme sa tak raz do mesiaca (na jednu noc 😀 cize si vies predstavit ten sex) a vacsinou u ans doma, lebo moji rodicia to plne chapali a sex nam dopriali 😀 ....svokrus je ta staromodnejsia....takto sme fungovali cca. rok a boli spolu 5 rokov, po 5 rokoch, ked ja som ukoncila VS, sme zacali spolu byvat, o rok enskor sa brali atd. .....ale chcela som ti tym povedat, ze mala som v halve jedno!.....ze vydrzim ten cas a budeme spolu....uz cely zivot, a preto skor ako negativne (lebo fakt ten rok da zabrat.....taky aky sme mali), som mylsela pozitivne, ze uz len tolko a uz to bude.....budeme spolu a navzdy......dockala som sa...velmi rychlo...anrocna skola ti enda cas na nudu.......rok zbehol a sme spolu az doteraz 😉
cchem ta len povzbudit, ze chapem tvoje pocity, ale pozeraj nielen emocionalne, ale aj rocionalne......hlavne, ked nemas cim prispiet do doamcnosti (financne), necakaj toto od priatela,a platenie podnajmu, z mojho pohaldu a mozno i z jeho tak, ze radsej vam za ten rok a pol ansetri do vlastnehho.....nemate po 30tke...da sa to....len to chce trpezlivost....a ta prinasa ruze....ak to vydrzis, dockas sa ruzi 😵 ak nie, budes sa trapit nadalej..... vzdy mas na vyber....ja som si vybrala ruze.....ty co? 😉
@sorciera24 napisala si to velmi pekne... az na to ze nepoznas moju povahu :D od narodenia som nedočkavá a musim mať čo si zaumienim ... a ja som si pred rokom zaumienila spolocne byvanie a rok uplne placem kvoli tomu po nociach a trapim sa... ano cakanie je krasna vec ale ja som sa už prečakala ... lebo od 18tich mam chut sa za mojho priatela vydat... a vlastne od vtedy cakam....snazim sa vo mne hladat tu stipku nadeje.... sa bojim aby som si nejaku chorobu neprivodila tym ze sa tak strasne trapim lebo to su uplne zachvaty niekedy .... a sex doma fuuuu :D to by nasi neakceptovali, nikdy v zivote...klobuk dole pred vasimi.... ako si sa dokazala uvolnit , ti nevadilo ze to pocuju ? ja som bola totiz vychovana tak ze o sexe sa ani nemuklo...
@kvetinkaaaaa no vieš, lenže keď momentálne nemáš financie na osamostatnenie, čo všetci dobre viete, načo ti toto ich imaginárne požehnanie bude? Povedia ti dobre, dieťa moje, osamostatni sa, ale aj tak na to nemáš prostriedky, takže?
Inak je od teba pekné, že ich chápeš a vieš sa vcítiť aj do ich pozície 🙂
@0silvia0 ja viem ze financie nemame ale neviem co mam urobit aby sa nas vztah dlhorocny prave na tomto nerozpadol, lebo tam to smeruje....
@kvetinkaaaaa, ja ta nejdem strasit ale ked teraz ste 2 mesiace bez sexu, casom budete bez sexu uplne. Ja ked si predstavim ako sme zili ako studenti jaaaj. My sme zacali spolu zit po vyse roku. Najprv sme byvali u nasich a potom ked som skoncila skolu a nasla si pracu sme sli do podnajmu. Vy ste spolu uz velmi dlho, mne uz pripadate ako stari manzelia. Mam pocit akoby vas vztah uz stratil to slobodne caro. Ale snad sa mylim.
@sandra551 nemyslela som to doslovne tak, že nepoužívať wc, ale tak, že jednoducho cudzí chlap/žena v dome obmedzuje súkromie a napr. ráno, keď sa potrebujú všetci vychystať do práce, tento cudzí element so svojimy zvyklostiami tiež zaberie kúpeľnu, wecko a je to isté obmedzenie pre domácich...
A to, či by si mali nádejní svokrovci tykať a tráviť čas spoločne... hm... to hádam záleží od všetkých zúčastnených, nie? Na to nie je jedna šablóna čo sa má a čo nemá robiť. Ak niekomu vadí cudzí element v dome, jednoducho to treba rešpektovať, nie každý je benevolentný, otvorený, prijímajúci... jednoducho rešpekt... nuž, mladí sa musia zariadiť k celkovým okolnostiam..
@katka1981 ano je to tak.... tak poviem ti aj mne to priatel povedal ze my sa berieme jeden druheho uz ako manzelia len bez papieru , lebo proste na celu tu proceduru svadbu byvanie nemame financie... a ano ja sa ako slobodna necitim uz od svojim 18 tich.... ja nechodim nikde vonku uz sme len spolu... uz vsade kde ideme ideme spolu a vsetko co robime robime spolu.... a som si nim ista od 18 ze si ho chcem vziat....lubim ho
@katka1981 proste sme bez sexu lebo nie je naozaj kde a my nie sme z tych ktory to budu robit vonku na luke alebo v stane, doma ked za dverami je mama...potrebujeme svoj klud a svoje sukromie a momentalne nemame ani jedno ani druhe tak sex je taky aky je ...naucili sme sa s tym zit.... a prekvapuje ma to ze to zvladame
@0silvia0 ano chapem a rozumiem ta s tym co chces povedat... moja mamina fakt je uplne rovnaka... viesco mne by to uz ani tak nevadilo kebyze mam dceru a beha mi tam jej chalan s ktorym nechodi az tak dlho...proste po tomto uz co zazivam ja to svojim detom doprajem aj na ukor svojho pohodlia ... nech su stastne...lebo mne to rodicia nedopriali a netuzia ze sa az tak trapim
@kvetinkaaaaa pre mna je zvláštne ze Ta vôbec napáda otázka rozchodu, ked ho tak veľmi ľúbiš ? 🙂 skor by si mala hľadať radu, možnosti ako dopomôcť k spoločnému bývaniu ale ty rozmýšľas nad rozchodom ktory nie je riešením.kd budete este rok dva takto existovať tak co sa stane? Co je to z celého života? A ked sa s ním rozides nájdeš si iného s bytom? Ked bez bytu bude to detto 🙂. Potrebuješ po 5 rokoch pravdepodobne pauzu vo vzťahu a toto je výhovorka pred svetom a pred sebou samou podľa mna 🙂. Ujasni si co chceš a podľa toho aj transparentne konaj bez krycích manévrov 😉
@kvietok173 tym rozchodom som chcela povedat ze ano lubim ho ale tak hrozne sa uz trapim ze uz neviem ci rozchod by nebolo lepsie riesenie... neviem ci ma rozumies.... a ano kebyze si hladam druhy krat chalana budem svina žena a ohovorite ma tu teraz ale ano nasla by som si uz takeho s ktorym by som zacala byvat skor, ziadne cakanie a nic by som nemusela znasat
@kvetinkaaaaa joj, som podobna povaha, ja som aj po dieta tuzila hadam od 16tich;) a tiez som velmi tvrdohlava a cielavedoma, ale len preto hadam to dieta enbudem v tych 16tich mat!.....tak som si pockala na vhodnejsi cas, a ak to takto funguje aj u teba, tak si zaumien, ze vydrzis rok a pol a bude to....ono to ide...len treba chciet.....netreba sa vyhovarat....aj tak je to len a len an teba.....moc moznosti nemas.... 🙂
ano, rodicia su v tomto v pohode.....vedia, ze jt o dobre 😉 .....a ked som chlapa videla raz za emsiac, bolo mi vsetko ejdno;) a vacsinou ti nasi este aj odisli, aby sme mali klud.... ale tak ako pisem, dalo sa, elbo som vedela, ze to nebude vecne a ak ho lubis a on teba, oplati sa cakat....aspon mne sa oplatilo 🙂
@kvetinkaaaaa, kedy koncis skolu a priatel studuje alebo pracuje?
priatel tento rok konci skolu a ja som 4tacka... takze este rok a pol studia... minimalne
@katka1981
@katka1981 prosim porad mi co by si ty v takejto situacii robila ,,, dakujem
@kvetinkaaaaa
len aby si nebola prekvapena, ze najdes si "nahradu", idealne s vlastnym bytom alebo rovno vilkou a bazenom 😉
do mesiaca budes tehu a potom zistis, ze zijes s mafianom, nasilnikom, alkoholikom alebo skratka "iba" idiotom.
zacinam verit, ze vo vasom pripade je rozchod najlepsie riesenie, fakt sorry, ale kazdy Tvoj dalsi prispevok mi hra tymto smerom.
@kvetinkaaaaa v niečom mi velmi pripominate náš vztah - s mužom sa pozname od 3ročnika strednej školy, potom 5 rokov vyška tak si vieš predstaviť kolko som sa načakala....my sme ,,stará škola,, byvanie a deti az po svadbe. Takže sme randili 7 rokov a týžden po mužovej promocii sme mali sobáš.
Svokrovci su tiež velmi konzervativny - hlavne svokra, ale ja to chapem teraz ako matka - chcela aby syn vyštudoval a riadila sa heslom ,,najprv fara, potom Mara,,takze jej to nezazlievam a ked budeš sama mat deti tak možno nebudeš iná lebo chceš pre ne buducnost, vzdelanie.
Čo sa sexu týka...ved to nemusí byť zrovna pohlavny styk...ruky tiež všeličo dokazu - treba sa vynajst a ani mama nič nespozoruje, aj my sme mali 20 rokov a chuť na seba a miesto nikde.
Takze hlavne sa upokoj, preberte si spolu svoje moznosti, komunikujte - ako tu baby hovoria nejaky podnajom...vztah po určtiej dobe naozaj treba posunuť na vyšší level a chod na to aj s rozumom nie len ,,ja chcem,, niekedy zbrklé rozhodnutia nie su tie najlepšie. Neviem kolko mas do konca študia...asi tak nejako by som to smerovala. My sme si jasne stanovili ze po škole sa berieme - ešte rok sme boli zasnubený. A to ze na svadbu niesu financie je vyhovorka....svadba moze byť aj mala o 2 svedkoch a verim tomu ze tvoja mama ked je taka konzervativna by pomohla keby išlo do tuheho.
@kvetinkaaaaa, netusim, my sme spolu zacali chodit ked som mala 20 rokov, ja som bola tretiacka. Nemali sme na spolocne byvanie, tak sme byvali u nasich. Brat so senou byvali tiez u nasich, kym este boli slobodni a ked sa vzali osstali u nasich nadalej. Manzel proste odisiel z domu, lebo nechcel ostat viac s rodicmi a nasi neboli proti aby byval u nas. Ja som mala 21. POdla mna je dobre zacat spolu zit, clovek lepsie spozna partnera. Nebavilo by ma asi hentak fungovat tolke roky.
Je treba vediet, co si prajeme a co skutocne chceme, lebo to aj dostaneme.
Niekto chce prioritne dieta a ani moc neriesi s kym. Tak ma dieta a potom je prekvapeny ze kto je vlastne otcom.
Niekto chce hlavne aby bol muz zabezpeceny, tak ma zabezpeceneho muza, ale to je vsetko.
atd atd
My ozaj dostavame to, co prioritne chceme a povazujeme za najdolezitejsie....
Odpovedz si sama, co je pre Teba najdolezitejsie.
Ak by to bola laska, tak kedze tvrdis, ze sa velmi lubite, tak by si ine neriesila.
@sandra551
tato rovnica je Tvoj prispevok, nic take som nenaznacovala, reagujem na jej prispevok ze
"...takeho s ktorym by som zacala byvat skor, ziadne cakanie a nic by som nemusela znasat "
potom je tu x tem o tom, ze sa poriadne nepoznali, ale ostala tehu, tak kvoli dietatu bude radsej s debilom...no ja som sa po svadbe nastahovala do prenajatej garsonky a zili sme....

@kvetinkaaaaa a kolko este rokov studia mas pred sebou?