icon

Naše spoločné bývanie - trápenie

kvetinkaaaaa
15. dec 2015

Ahojte baby...potrebovala by som poradit v istej zalezitosti. S prialom spolu chodime uz 5 rokov a 6 meiacov. Mam 23 rokov, som este studentka na vysokej skole. Moj problem je v tom ze velmi uz tuzim po tom aby sme spolu byvali, a velmi sa kvoli tomu trapim - uz to trva asi rok a pol.... Ja uz to proste tak po tolkych rokoch citim ze by sme mali byvat spolu, aj ked viem ze som este mlada a bla bla bla...ale proste som este studentka a na domocnost neviem ci budem zvladat prispievat, co sa tyka brigad je to komplikovanejsie nakolko mam dost narocne studium a ak ho chcem dokoncit uspesne, brigada prichadza do uvahy len pocas leta. Co sa tyka sexualnych zalezitosti tak to je katastrofa.... s priatelom niekedy nemame sex aj dva mesiace lebo proste nie je kde... v kuse je u nas alebo u nich niekto. čudujem sa ako dobre to zvladame... velmi sa kvoli téomu trapim uz.... a neviem co mam robit... ci sa trapit a byt s nim a vydrzat to...aj ked spolocne byvanie pripada do uvahy o rok dva....neviem kedy najskor.nechcem na nho tlacit ale ked sa trapim vidi to na mne...alebo sa mam proste na to cele vykaslat a najst si ineho chalana... ja uz proste sa nechcem stale trapit. chcem uz byt s nim lenze toto je fakt trapenie...... baby porodte pls...dikes ...

sandra551
16. dec 2015

@margarita No podľa mňa nemyslela to tak, že skočí hneď na hocijakého debila čo má byt... Skôr to asi tak myslela, že kebyže znovu randí a vyberá si partnera a napríklad by sa vyskytol nejaký, čo už žije sám a je to skvelý chlap a miluje ju, tak by mu dala prednosť...

kvetinkaaaaa
autor
16. dec 2015

baby ako by ste to riesii vy ? napadama ju ma len tri moznosti, bud cakat a znasat to este nejaky rok mozno dva..... alebo rozchod ( aj napriek dlhemu chodeniu aj nasej laske ) a tretia je ze vybalit to proste uz na nasich aj jeho rodicov ze ak nas maju radi takto sa veci maju.... obaja byvame v dome takze miesta je az priiiiive aj u nas aj u nich.... len ti rodicia sa tvaria ze to este nechcu aby to tak bolo....
@margarita
@katka1981
@sandra551
@0silvia0
@sorciera24 poradte babule

margarita
16. dec 2015

@sandra551
ved hej, ale mne pride divne mat ako jednu z hlavnych priorit, ci ma dotycny vlastne byvanie a teda potencial zit s nim skor.

ale ak je uz aj toto pomaly charakterovy rys 😎 tak to ja potom radsej volim zeby mal cervene Ferrari 😀

kvetinkaaaaa
autor
16. dec 2015

@sandra551 ANO !!! presne takto od slova do slova som to myslela ako si to napisala....!!!!

sardinka335
16. dec 2015

@sandra551 máloktorý skvelý chlap zije sam..takí su uz davno zadaní.. 😀 😀

margarita
16. dec 2015

@kvetinkaaaaa
tazko radit, co mas urobit, ved si uz sama dospela a ja nezijem s Tvojim priatelom ale Ty 😉
ked mas pocit, ze Ta cakanie trapi viac nez vidina buducnosti s nim, tak potom je to ale podla mna na rozchod.
z mojej skusenosti inych parov v okoli, ak niekto vobec zacne pripustat rozchod, nech su uz dovody akekolvek, tak k tomu rozchodu skor ci neskor dojde.

kamoska takto randila takmer 10 rokov a dufala, ze dotycny sa rozkyve a usadia sa niekde spolu, a 10 rokov sa nedockala....ale uz asi po 5 rokoch mi sama povedala, ze to asi nema cenu, ale este dalsich 5 cakala, ci predsa...a nic.

margarita
16. dec 2015

@sardinka335
preco, moj takto zil sam v podnajmoch do 30 tky 😉 su aj vynimky potvrdzujuce pravidlo 🙂

sandra551
16. dec 2015

@margarita Tak neviem ja by som na to šla kľúčom, že chcem inteligentného a šikovného muža, ktorý je zodpovedný, podnikavý a úspešný. Pretože som rovnaká aj ja. Ak takýto muž existuje tak svoj talent a šikovnosť vie dostatočne zúročiť na to, aby si zaobstaral slušný život a zarobil si svojím umom na seba a aj na svoju nastávajúcu rodinu, takže logicky takýto muž bude mať v určitom (a väčšinou aj skoršom veku) už vlastné bývanie. Nevidím na tom nič zlé rozmýšľať takto... 🙂

sandra551
16. dec 2015

@sardinka335 Ja som si presne takého našla 😅

margarita
16. dec 2015

@sandra551
no ale ak si rovnaka, potom budete mat tie byty az dva 😉 kazdy svoj, nie?

spirit16
16. dec 2015

@kvetinkaaaaa
jedina otazka na ktoru si musis odpovedat, ze to, ci ho milujes.
Ak ano, tak ries situaciu vo svojej rezii a necakaj, ze to niekto (rodicia, priatel...) za Teba vyriesi.
Zober zodpovednost do vlastnych ruk za svoj zivot, za seba, za svoju lasku, za to co skutocne chces a riesenie pride.
Bud uprimna k sebe. Podla mna odpoved uz sama poznas. Len potrebujes, aby Ti to niekto schvalil.

sandra551
16. dec 2015

@margarita Máme 😉

kvetinkaaaaa
autor
16. dec 2015

@margarita ano.... dakujem za tvoj prispevok... velmi mi pomaha ked citam rozne pripady... ja by som potrebovala normalne si sadnu s nasimi aj s jeho rodicmi a ziadny hrajky smejky uz proste ze kavicka mi chutila a idem domov a dakumem za darcek k meninam.... ale k veci... ak ma maju jeho rodicia radi, nenechaju ma trpiet a zacnu nas akceptovat ze asi by sme to zvladli... a takisto opacne nasi.... tiez na mojho frajera nedopustia, len STOP este skola ... vies co nepochopim ? jednu vec.... nasi vidia ze chcem od 18 svadbu..... kolko krat som sa rozplakala uz kvoli tomu ze kamoska sa brala v 19tich v den mojich narodeninam akurat a ja so uz po tom tolko tuzila a z kazdej strany som pocula len ze som mlada, blba, nech si uzivam mladost, poviem ti ze presli 4 roky a mladost som si o nic neuzila viac,ba sa iba trapim...nechapem ako ma nasi nepodporuju v tom co chce ich vlastne dieta a nechaju ma trapit sa

kvetinkaaaaa
autor
16. dec 2015

@margarita
@sandra551 baby vzdy lepsie dva byty ako ziadny ::D ako je to vnasom pripade teraz :D haha smiech cez slzy

margarita
16. dec 2015

@kvetinkaaaaa
stale pises o inych, co Tvoj priatel, co rodicia, aka si netrpezliva...ale co TY? ved ide o Teba?
co chces TY?

@spirit16 Ti to dobre napisala vyssie, skus uvazovat a konat v prvej osobe

katka1981
16. dec 2015

@kvetinkaaaaa, ked zvazujes rozchod, tak vo vztahu nie je nieco v poriadku. Zamysli sa nad tym.

spirit16
16. dec 2015

@kvetinkaaaaa

moja prepac, ale podla toho, co pises, tak sa vasim ani nedivim.
Vyzera to tak, ze jednoducho cakas, ze stale za Teba bude niekto nieco riesit.
Co je to za veta - ak ma maju radi, tak urobia to a to...
Co si ochotna Ty sama pre seba urobit ak sa mas skutocne rada?
Preco chces svadbu od 19-tich? Co myslis ze sa zmeni, ked sa vydas?
Mas velke ocakavania od druhych, ale nie sama od seba.
Ty si strojcom svojho vlastneho zivota!
Nie Tvoji, ani priatelovi rodicia.
Neuzila si si mladost a mas pocit, ze za to moze niekto druhy?
Nikto druhy nezije Tvoj zivot.
Zijes si ho sama.

kvetinkaaaaa
autor
16. dec 2015

@katka1981 vsetko by vo vztahu v poriadku bolo, kebyze mame kde byvat.......
@margarita a viem co chcem...mojho frajera v nasom spolocnom byte :D...takze misia...docielit ten byt :D

margarita
16. dec 2015

@kvetinkaaaaa
ok, tak docielis spolocne byvanie, a co v pripade, ak dieta nepojde hned ako si to predstavujes? nad tym si uz uvazovala? nezelam Ti to ani v najmensom, len napr. ja som musela najprv 3x potratit, kym som sa vobec deti dockala.....

ked sa stale upinas na to, ze :potom ked toto dosiahnem, uz bude raj na zemi, tak si len zarabas na dalsie sklamania a trapenie...

zijes tu a teraz, ak mas neustale nejake mety v buducnosti, garantujem Ti, ze najblizisch tak 80 rokov trvale stastna nebudes....sorry za uprimnost.

smoulingirl
16. dec 2015

@kvetinkaaaaa ak su u vas jediny problem financie, neskusala si rozmyslat nad externym studiom a zamestanim?

spirit16
16. dec 2015

@margarita
uplne presne ako pises

sardinka335
16. dec 2015

@kvetinkaaaaa a ty si myslíš ze my sme od 18tich nechceli svadbu?? Ja aj od 16tich....ale v tom čase to bolo nerealne - muž študoval kto by nás živil ked robil denne študium a na druhej strane nič nas do sobaša netlačilo takze sme racionalne zhodnotili, ze vzdelanie je teraz provorade a nič nam neutečie. A ani neutieklo. Chodiť do práce, mať denne študium...,,nedajboze,, by prišlo dieťa ..no ja som si to takto nepredstavovala.
Rok po nás sa sobašil mužov brat - posledny ročnik mal na vyške a jeho nastavajuca pracovala ...proste prišli za rodičmi a povedali im ze oni uz nechcu čakať a chcu sa zobrať - to rodičov dnes uz svokrovcov rozhybalo a pomohli im aj finančne. Možno ked rodičia vidia ze ,,sa k ničomu nemate - resp. frajer sa nema,, tak čo vas oni maju tlačiť? V prvom rade si vy dvaja ujasnite čo chcete...
Lebo toto je čisty alibizmus ako u maleho decka - ,,mama mi nedovoli,, a ,,mama mi nedopraje,,.....čo to ma spoločne s mamou? Ved mama ti nebrani či? Troška maš take jednanie ako male umrnčane decko...

margarita
16. dec 2015

@sardinka335
fiiiiha, Ty az od 16 tich?
ja som mala svadbu dohodnutu uz v 6 a pol roku so spoluziakom, ale ked sme sa neskor v 11tich rozisli, tak z nej zislo 😀

spirit16
16. dec 2015

@margarita
hahaha to ma pobavilo 🙂

0silvia0
16. dec 2015

@kvetinkaaaaa keď budete mať byt a mať kde bývať, tak rodičia z oboch strán určite nebudú mať žiadne námietky. Ale keďže byt nemáte a bývať nemôžete ani u jedných ani u druhých, tak ti nič iné nezostáva ako počkať, dokončiť obaja školy, nájsť si prácu, mať plat a byt si spolu zadovážiť. Nemôžeš čakať, že tvoji alebo priateľovi rodičia to za vás vyriešia. Mám pocit, že čakáš kľúč od vlastného príbytku do ruky. Ak by to jedni alebo druhí rodičia chceli takto poriešiť, tak to už dávno poriešia. Asi nechceli, alebo nemohli (financie). Nie každý rodič má na to prostriedky pomôcť finančne mladým pri štarte do života. Sú aj takí, ale kopa mladých musí začať za vlastné.

timea7
16. dec 2015

@sardinka335
@margarita diefčence, ja som sa išla vydávať už ako trojročná....mala som len jeden problém...ako bude ženích vedieť, že je svadba, keď býva ďaleko 😀 😀 😀 😀 😀 bol to vnuk susedov, ktorý k nim chodil na prázdniny a inak býval od nás asi 150km.....

margarita
16. dec 2015

@spirit16
Teba to pobavilo, ale mna tak zranilo a sklamalo, ze som dalsi vazny vztah mala az v 19tke 😉
a ten najvaznejsi az v 22 rokoch. ten zatial nastastie drzi dodnes 😀 😀 😀

spirit16
16. dec 2015

Kvetinka este si skus dat pozor na jednu vec.
Ked uz roky snivas o tom, ake by to bude dokonale, ked spolu budete byvat, tak je dost pravdepodobne, ze realita sa bude dost odlisovat od Tvojich predstav.
Tak aby si potom nebola nestastna z toho, ze to bude inak.
Vies, clovek sam pred sebou neutecie. Pravdepodobne budes mat podobne nespokojne problemy aj potom. pretoze sama od seba sa neodstahujes, pokial na sebe nezacnes pracovat do hlbky.
Skus ist do knihkupectva a pozri nejaku knihu o seba rozvoji. O tom ako dostat to, po com tuzis.
Ked sa o to aspon pokusis ( o najdenie knihy prave pre Teba) mozno sa Ti podari dosiahnut to po com skutocne tuzis.
V kazdom pripade drzim palce.
Pa

nk599
16. dec 2015

@kvetinkaaaaa hmmm ahoj no citala som si co si napisala .vies to je vazny krok vo vztahu byvanie . Mozno sa na to este na to neciti . No co nejdete na hotel nestoji tak vela ked chces mat sukromie . Ste spolu dlho . Ja som od teba mladsia o dva roky . Byvali sme rok v podnajme a teraz sme si kupili vysnivany domcek novy . A byvame vnom . Vsetko chce cas neda sa vsetko hned . Preco by si opustala kvoly hluposti fungujuci vztah ?? Podla mna by si to lutovala . Naco sa zbitovne trapis .

spirit16
16. dec 2015

@margarita
Jeee tak to prepaac. Z toho ako to bolo napisane, som nevytusila, ze to bolo pre Teba take narocne, bolo to tak milo napisane 🙂