Našli sme dom, no muž váha

6. feb 2024

Ahojte baby potrebujem radu. Našli sme konecne dom ktory splna vsetko co chceme lenze mm váha či to zobrat. Dom je poprerabany, vela veci nových, len teda treba vymenit casom strechu. Cena je uplne super lenze ten moje pako, že musíme si to premyslet atd. Hladame už tri roky a začínám být zufala a toto je ozaj ponuka ktora sa naskytne raz za čas. Že máme dost času. Ale preboha náco chceš cakat? Kým nám ho nejaký papalas vyfukne??? Hypotéku nám v pohode to daju. Baby já som z neho už zufala. Bojím sa,že kým sa rozhýbe dom predaju. 😭😭😭

luxus10
6. feb 2024

a co si mate rozmyslat? nieco sa mu nezda, ci len taky pocit?

jaskolka
6. feb 2024

A chce on vôbec kupovať dom?

petamich
6. feb 2024

ono je to problem pri chlapoch, ktori maju rozhodovaciu paralyzu, jedneho mam doma 🤷‍♀️ ten kym vsetky alternativy prejde, spravi what if analyzu, prepocita najhorsi scenar, co sa moze stat ak napr. prideme o prijem, je to na porazenie, takze moc neporadim ale chapem

na toho mojho treba proste zatlacit, sadnut si s nim, prejst co vlastne riesi 😵‍💫

patka06
6. feb 2024

úplne super cena = dom si poriadne poprezerala, prezrela dokumentáciu a zavolala aj odborníkov na obhliadku.
Tiež by som veľmi premýšľala, či tam nie je nejaký iný problém.

katkatet
6. feb 2024

Nebolo by od veci zistiť aj históriu obce, domu. Počula som o žene ktorá kúpila byt za facku a nakoniec sa zistilo že tam straši. Môže tam byť skrytá vada, ale i nemusí.

zic
6. feb 2024

Papalas si asi nebude kupovat dom, ktory potrebuje opravu strechy (ak to nie je nejaky kastiel). Mozno mu svieti nejaka kontrolka (muzovi, nie domu 🙂 ). Suhlasim, sadnite si, spiste preco ano aj preco nie... ak ti neda relevantny dovod, zatlac 🙂

anjelicek26
6. feb 2024

Dom kupuješ 1-2* v živote a áno mate čas. Dôležité je skutočne byť si úplne istý, že je to to práve.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
madeincssr
6. feb 2024

Aby s domom nebol nejaky vlastnicko-pravny problem. Mate ho prelustrovany aspon na katastri cez internet (vlastnici, vecne bremena...)? Muz, ak je technicky typ, mozno vidi niektore technicke (a tym padom zavazne financne-investicne) problemy, ktore ty zatial nevidis.

zuzanka.zuzu
6. feb 2024

@katkatet aj to strašenie reklamovali ako skrytu vadu? 😂

anjelicek26
6. feb 2024

Problémová strecha môže byť aj izolácia cervotoce zle zateplene, teda mega naklady na kúrenie...

janinah
6. feb 2024

Nám tak skvelý dom vyfúkol niekto.kto sa rozhodol rýchlo.Presli roky a doteraz to ľutujem.

babulkomale
6. feb 2024

@zic ona asi nevie, co je papalas myslim.

katkatet
6. feb 2024

@zuzanka.zuzu maklér o Tom pomlcal 🤫😃 až keď zistila že sa tam už premlelo ľudí 🙂

januska12323
6. feb 2024

Prirataj k tej super cene aj cenu za novú strechu +možné ďalšie opravy a asi budeš rozmýšľať aj ty.

deti95060810
6. feb 2024

tiež by ma troška odradila tá super cena... že prečo asi je taká super.
čo za tým bude...

lucylaw
6. feb 2024

Kde teraz bývate? Nie náhodou u jeho rodičov? Ak áno,či tam nebude pes zakopaný a pravým dôvodom jeho bojkotu je to,že nechce od nich odísť,tak mu žiadny dom akože nevyhovuje..

ahhola
6. feb 2024

My sme sa ulakomili na dom, ktory nechcel nikto, leziak 18mesacny😂maklerove auto uz tam chodilo samo a makler na nas pozeral ako na 77.navstevu no okukajte ak tak nekupite🏡 a my sme kupili... Jedna z veci, ktore sa mi v zivote postastili, ale ked nevyskusas, nevies a zavahas, Nebyvaš.

madeincssr
6. feb 2024

@ahhola a preco ho nik nechcel?

drakvak
6. feb 2024

@katkatet Straší? Akože ráno počuť radiátory, keď sa zapína kúrenie alebo ako? To naozaj niekto tomu verí?

ahhola
6. feb 2024

@madeincssr to by aj mna zaujimalo... Prvy dojem na figu, zrejme, potom to uz ponukali ako pozemok(dom si nevsimajte😀) aj my sme to kupili na zburanie, no vyklula sa z toho solidna stavba, tak sme prestavovali. V tom cas sa v susednych dedinach robili nove ulice dom/3are,tak ked si zaujemci preratlii €za odstranenie stavby cca 25 kontajnerov, radsej brali ciste a bezstarostne 3are/bungalov, lenze my sme nakoniec neburali, aj ked bol taky plan, lebo dom vyzeral byt z nabijaniny, no majitel sa dusoval, ze palena tehla, tak sme to riskli. 🌹Inak v susedstve sa narodil moj pradedo o ktorom viem, ze bol pri konoch " za paholka" t. J. Pracoval u bohatsich sedliakov a v tomto dome boli este stare chlievy, kde boli aj kone a tak mi napadlo, ze mozno paholkoval tam, len uz mi to nemal kto potvrdit. Ale ja sa vyzivam v starych barabizniach a navsteva takeho domu mu potesi najviac.

madeincssr
6. feb 2024

@ahhola a bol teda len z ubitej hliny, alebo z nepalenej alebo palenej tehly? Dnes tieto materialy zas ozivaju ako dobre "manazujuce" vlhkost v stavbe (hlinene vnutorne omietky, take tie krtko-hobitie polopodzemne domy a pod.)

ahhola
6. feb 2024

@madeincssr tzv vostina, hit v 60.rokoch

tykat
7. feb 2024

A nemoze rozmyslat v tom dome? 😀 Ked najdete nieco lepsie predate a kupite

tinqua
7. feb 2024

Ja ti poviem, že my sme tiež kupili dom takto, že super ponuka a rýchlo, rýchlo, tiež prerobený...kiežby sme viac o tom premýšľali 🙈...na veľa vecí prídeš až keď tam začneš žiť...napriklad ja som pochopila prečo ho predávali v lete...no lebo s prvými mrazmi prichádzajú prvé plesne...alebo to, že je celý spravený "od oka", sme zistili, keď sa začala klásť podlaha a pri dverach izba široká 5m a na druhom konci 5,30...tisíc drobností aj závažných problémov

katka700
7. feb 2024

Nemôžete ísť ešte na jednu obhliadku kde vezmete statika a zamestnanca firmy čo opravuje strechy nech obzrie strechu a značení výmenu?
Časom treba vymeniť strechu môže znamenať čokoľvek aj "o pol roka vám to spadne na hlavu".

lucitta9
7. feb 2024

Ja by som dom nekupovala bez obhliadky stavbara a uz vobec nie taky kde je podozrivo nizka cena.
Inak my sme tak pred par rokmi skoro kupili dom za podozrivo nizku cenu ktoru majitel vysvetloval tym ze sa rozvadzaju a potrebuju dom rychlo predat. No a nakoniec bol hacik v tom ze hned za domom uz bola schvalena vystavba bytoviek. Tie bytovky uz stoja a teraz by som ten dom ani zadarmo nechcela.

janulka1802
7. feb 2024

Susedia sú ok?

marsmykkok
7. feb 2024

Ak nie je nová strecha tak aj ostatné je udržiavané alebo prerobené naoko. Lebo buď sa robí kompletná rekonštrukcia že obijes dom na tehlu,.nová strecha,.okná, rozvody. A všetko staré sa vyhodí. Alebo taká naoko že položia na staré podložie najlacnejšiu podlahu, omietnu steny,.možno dajú nová okná a dom vyzerá na prvý pohľad ok, ale reálne je všetko staré.

thoughtfulweirdo
7. feb 2024

Chcela by som od neho vedieť, nad čím konkrétne premýšľa, čo presne sa mu nezdá, čo si chce preverovať. Je možné, že tam vidí problém, ktorý ty nie, len teda mal by aj teba uviesť do obrazu.