icon

Nastupujem do práce a zistila som, že som tretíkrát tehotná

dreamer4
4. júl 2020

Ako zacat. Mam 9 rocnu dceru a druhe dieta som neplanovala. S dcerou to bolo tazko....vzdy plac, nespala...rok trapanie. Vazne narocne dietatko. Po roku na matetskej som nastupila do orace a zacala makat na kariere....som ucitelka....najprv vychovavatelka, potom druha aprobacia a este aj tretia. Vsetko som zvladala a nastupila na vysnivane miesto. Po dvoch rokoch v novej praci som zistila, ze som tehotna. Velka radost... moja dcerka je usmievave, bubajuce babo. Ma 8 mesiacov. Presne dnes ma 8. Od septembra nastupujem do prace.......a prave som zistila, ze som tehotna.... uplne neplanovane....uplne som v strese. Co dalej? 3 som neplanovala, a do prace z financnych dovodov nastupit musim. Manzel stoji pri mne a ukludnuje ma, ale ja neviem....co dalej.

Strana
z2
kikulienkadd
4. júl 2020

Ahoj,napíšem ti niečo z môjho príbehu: presne pred 3 mesiacmi som zistila, že som neplánovane tehotná, som na RD,mám 2r a 8r synov. Veľmi som sa potešila! Presne pred mesiacom na kontrole mi lekár povedal,že bábätku nebije srdiečko... zamĺknutý potrat. Keby sa dalo, menila by som s tebou,ale nejde to. Váž si čo máš a teš sa,že ťa aj muž podporuje. Prajem všetko dobré 🍀

ajka0207
4. júl 2020

@asia83 to mozes povedat v hocijakom veku, ze naco su ti deti, ked ides od nich do prace (alebo kamkoľvek inde). Hadam nemas dieta na to aby si cely zivot s nim stravila 24/7. Ja na toto vzdy reagujem, ze naco ti je muz ked s nim nie si 24/7.

didaa
Autor odpoveď zmazal
asia83
4. júl 2020

@extempore Pekný, citlivý pohľad... Mňa do toho nič, povedala som iba svoj názor. Áno, odlišný od toho vášho a odlišný od xy milujúcich matiek, ktoré jednoducho chúdence byť doma s dieťaťom nemôžu, a tak by chceli...

asia83
4. júl 2020

@ajka0207 DO TROCH ROKOV, som napísala. Prosím, čítajte celý môj príspevok, nie iba to, čo sa vám hodí. 😉

asia83
4. júl 2020

@kikulienkadd Pekný prístup.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
4. júl 2020

@asia83 a ja budem mať doma 8-mesačné dieťa pôjdem do práce 🙂 a čo? ... aspoň dúfam, že sa nič nezmení...je totiž rozdiel mať a nemať 550 eur navyše

ajka0207
4. júl 2020

@asia83 a preco prave do troch? Inemu sa zda vhodne do 6 alebo mozno do 10?

dreamer4
autor
4. júl 2020

Dakujem za postrehy. V prvom rade, moje druhe dieta bolo pocate tak, ze som to planovala, ale mala som zdravotne oroblemy, preto to bol sok.....vraj som uz babo mat nemala, kvolli zenskym problemom. Pouzivam antikoncepciu a reci typu....snad prerusovana suloz..... nie som sprosta. A ist do prace??? Nie kazda mame muza, ktory zaraba tak, ze uzivy rodinu sam. . Zial....

hettinka
4. júl 2020

@dreamer4 vies co, vyspi sa na to a možno na to zajtra budeš pozerať inak. Vedteraz je aj materská pekná, aj rodicak. Ja som brala pri prvom 2700 korún (a tiež nebol chleba zadarmo, tiež sme prerabali dom...) a pri druhom 180€ a vyžili sme.
Nejaká praca sa nasla na pár hodín, neskôr pol úväzku v skole + preklady a doucko z domu a vyšli sme. Skromne, ale vyšli. A chlap sa holt tiež musi začať viac snazit... k práci nájsť občas fušku a je to.
Hlavne, že muž sa teší a stojí pri tebe. Horšie by bolo, keby ta poslal na potrat. A na ten dúfam ani nemyslíš...

lubimmisku
4. júl 2020

@dreamer4 presli sme si tym tiez, napriek styku s kondomom.. ani som si nerobila hned test, lebo ochrana bola a ani ma to nenapadlo. A sok teda riadny. Dlho mi trvalo, kym som to predychala, ale nakoniec ma muz podrzal, o 2m rodim. Mali sme uz vsetko naplanovane, nastup do prace, deti uz vacsie, odlozitelne.. Neries veci v sokovom stave, ja som vela plakala, nechcela som to, ale kvoli niecomu si nas to babatko asi vybralo. Drzim palce!

sendricka
5. júl 2020

@extempore no tak mne napriklad zlyhala, doktor sa ma pytal, ci som nemala zaludocne problemy (vracsnie, hnacka) aj krv a vyter mi brali a proste bolo to tam😄
Neviem, ci autorka brala antikoncepciu ale ak nie, tak prerusovany styk nieje ochrana pred pocatim.

Strana
z2