Naťahovanie sa o majetky
Chcem počuť nejaké nestranne názory, lebo už neviem, čo si mám myslieť. Moji rodicia sú rozvedeni. Môj brat dostal dvojizbovy byt od starých rodičov, ktorý mu vybavil moj otec a všetko za neho vybehal a záhradku od mojej mamy v zahradkovej oblasti. Brat je single. My bývame s muzom a deťmi v rozostavanom dome, ktorý patrí môjmu otcovi. Dom ešte nie je skolaudovany, nemá ani fasádu a bývame na vrchnom poschodi, lebo spodné ani nie je dokončené. Otec povedal ze chalupu chce potom prepísať na moje deti. Voči tomu som sa ohradila, ze prečo brat môže mat všetko prepísané na seba a ja by som mala mat na deti a to majú 3 roky a dva mesiace. Ze vraj podľa toho ako si ich vychovame, tak budeme mat. Tak som mu povedala, ze a keď ma decko v osemnástich vyhodí z domu, tak potom co? Aj to, ze brat ma záhradku od mamy som sa dozvedela náhodou, keď mi volal správca zahradok, ze to tam vyzerá ako v džungli a treba to pokosiť atď., tak mi otec medzi rečou spomenul, ze to je už bratove. Muž chce zobrať hypotéku na dom, aspoň 50.tis. na dokončenie, aj aby sa hlavne skolaudovalo a mali sme adresu. Chceli sme, až to teraz prepise na nás (na pozemku sú dva domy, oba nedokončené , v jednom bývame my, v druhom chce bývať otec s priateľkou) aby sme mohli zobrať hypotéku na dokončenie. Otec povedal, ze prepísanie by to zbytocne skomplikovalo a všetko natiahlo. Tak sme mu povedali, ze nech aspoň ručí domom, aby nám ju dali. S tým súhlasil. Problém je, ze o kolaudácii sa natahujeme už rok, čo tu bývame. Otec dom staval svojpomocne a veľa veci je tu aj tak urobených, my chceme, nech zvyšné veci dorobi firma a už profesionáli, veď tu už budeme bývať nastalo. Problém je, ze otec robí v zahraničí mesiac a na týžden je doma a takto dokola. A za ten týžden sa nič nestihne. Aj chce robiť on všetko na dome sám, firmy zase odmieta, ale dokopy sa tu nič neurobí a všetko stojí. Keď sme mu povedali, ze plot urobíme my, chceme dať firme urobiť bránu atd. On kúpil na druhy deň tvárnice. Na jednej strane sme mu zaviazaní, lebo energie všetko co tu bývame platí on a nechce ani korunu, na druhej strane si tu pripadam ako na stavenisku, nič sa tu nehýbe a nemá mi ani kde pošta poriadne chodiť. Otec robí všetky zbytočnosti, ktoré na kolaudáciu ani netreba, akoby naschval naťahoval čas. Len neviem, prečo toto všetko robí
@kittykat22
Práveže môjho muza ma rad. Len môj brat chodí o mne hovoriť, ze som ako moja matka, robí zo seba chudáka, pritom počas obdobia ako som sa o neho starala robil samé problémy. Zo školy nechodil domov, behal so školskou taškou po vonku do 10. večera, my sme ho chodili všade hľadať. Peniaze ukradol a nakúpil za to sprostosti… no des. A taký je zvyhodňovany. Podľa mna aj brat žiarli, lebo mám s muzom dobrý vzťah, občas sa pohadame ale na väčšine veci sa zhodneme.
Na otca mám kopu otázok nech sa mi k tomu vyjadri a sama som zvedavá, co odpovie.
Lebo brat ma 28 rokov a do teraz nemal žiaden vážny vzťah. Stále len s kamarátmi behá. On ma svojich kamarátov na 1. mieste. Otec potrebuje pomôcť, zavolajú ho kamaráti, uteká za nimi.
dufam, ze ti to dopadne. Drzim ti palce. Potom nam napis 🤞🏻🤞🏻
Tiez mam brata ako opisujes a predstav si bol zenaty, sice len rok, kym ho exsvagrina prehliadla, ale bol a ma aj dieta. Je rozvedeny a dieta nema ani v striedavke, asi chapes nie je schopny starat sa ani sam o seba. Ale to je o inom.
K tvojmu problemu.
Otec ti povedal, ze ti to neprepise.
Povedal, ze prepise na tvoje deti. Vies aj kedy? Asi nevies, ze? A na obe, pol na pol, alebo len na jedno? A co ak budete mat dalsie?
Vies, otec ti vlastne povedal, ze na teba neprepise a na tvoje deti s najvacsou pravdepodobnostou tiez nie. Len natahuje cas. Donekonecna. Kym deti nebudu mat 18 alebo aj 25. Alebo...
Je mi to luto.
Ono je to tak, ze asi citi vinu, za to aky je brat a vie, ze iny nebude a potrebuje dozor a hlavne potrebuje prachy. Moj brat pominal neskutocne prachy na blbosti a nasi ho stale financuju a to ma 10 rokov viac ako tvoj. Neciti ziadnu zodpovednost ani za zvereny majetok.
Skus este raz hodit rec s otcom ohladne prepisu, ale majte s muzom v predstihu pripravenu alternativu (nemusite ju hned realizovat) ze co ak otec definitivne a priamo do oci povie, ze nie, neprepise. S kludom povedz, v poriadku, mame podnajom, kupujeme mensi byt cokolvek...
Fakt ti drzim palce.
Autorka a co robi tvoj manzel ze nevie nejake veci na dome urobit on? Preco cakate na tvojho otca dokym to urobi? Prepac ale pises ze manzel zarobi 1300€ v cistom, ty mas rodicak, neplatite ziadne energie, kde tie peniaze minate? Ved to by ste mohli mat usetrenu peknu sumu penazi.
Pre Boha! Len si neberte hypo na dom, ktory nie je na vás! takto bolo slubene aj mužovi, ze sa dom prepiše z polovice na neho, zobrali sme si uver 30 tisic! 🤦🏻♀️ prerobili sme podkrovie, dom je stale na svokrovcov, a ked sme prerobili, tak uz to na muža prepisat nič nechcu 🤦🏻♀️ 39 tisic zaplatime s urokami za niečo, čo nikdy nebude mužove a tie peniaze mu nikto nevrati! teraz ideme riesit hypoteku a ideme do vlastneho, nech mame sväty pokoj už konečne🙈 Fakt toto nerobte, neverte sľubom, ako niečo bude vaše! ked vam to chce prepisat, bud hned, alebo chodte aj do podnajme, len si neberte hypoteku, budete platit za niečo, čo nebude vaše
@jarka26011 juj. To mi je luto , že vás takto napalili.
@jarka26011
Ďakujem, toto budem tiež určite riešiť. Tiež nie som stotoznena s tým, vrážať peniaze do niecoho, co nie je moje
@0kristina0
Už som písala, ze môj muž sa otcovi napomáhal až až. Lenže vrážať peniaze do niecoho, co nie je moje, to nie… aj tak sme už na niečo minuli peniaze a so sebou si to nevezmeme. A co koľko ako mame bokom tu určite vypisovať nebudem.
Sadla by som si z otcom vidiskutovala to sním nech vám na rovinu povie aké má zámery ak sa bude vykrúcať tak si začnite hľadať nové bývanie žiadny úver neberte kým to nie je vaše

Ja si živo predstavujem ako si ho požiadala o urychlenie procesu domu a on 2 hodiny staval stol na regale a potom ho nedokončil . Na porazenie. Aj tatko musi chapat, ak sa maš zadlžit, tak na svoje 50 tisic neni malo. Ked to nechape, treba po lopate. Posadit ho za ten stol, ked ma regal a ukazat mu papiere a zakony alebo sa umyselne neponahla a ma ine zamysly, čo ty vieš, možno aj frajerke niečo slubil, teba ma ako zadne dvierka ,,,,