icon

Nátlak rodiny ohľadom druhého dieťaťa

26. dec 2025

Mali ste tiež podobnu situaciu?Mali sme naše prvé dieťa nečakane ,mala som veľmi ťažké ,problémové tehotenstvo..traumatický takmer dňový pôrod ,nespavý novorodenec ..ťažké rozbehnutie laktácie ťazke rodinné problémy ..aj zdravotné so synom,no boli to traumaticke ťažké momenty chodila som vychudnutá ,utrápená s manželom sme to mali kadejaké ,kedže chodil do zahraničia na 3 týždne.Syna trápila vyše roka periodická horúčka.V rodine sa narodilo Mužovej sestre druhé dieťa ..maju dva roky rozdiel,muž jej taktiez chodi po svete.Každy raz do nas tlačia s tým kedy bude druhé že sa pasuje (syn 5r) konečne zacal byt samostatný ,spať celú noc ..choroby poustupovali.
Reči typu,vy ho trápite že je sám,prečo nechceš druhé? Majte už rozmyslajte už..bude snad sam? Prečo chcete pockat este 5 rokov a viac? A ste hrozny ze takto ho trápite.. syna mame velmi spolocenskeho ,ma rad deti v rodine..co sa tyka skolky je to troska inaksie…My len zaciname stavat dom a muza mam vo svete ..tu su zeny strhane a maju tu 4/5 deti ..ako v osade ..no v osade nezijeme ani niesme romovia.Su tu privelmi veriaci ludia a hrozne na nas tlacia ..robia natlak a nechcu pochopit nase vysvetlenia nech sa nestarajú..ze snad je to nasa vec a nasa rodina..Svokra so svokrom na mna krutia hlavou že čo som za žena ..takto nechat samé vnúca sa trápiť..niektore vety ma teda riadne zaboleli..a horsie je ze to tlačia aj synovi do hlavy..je zblbnutý a ukazuje mi na brucho,ze maminka bude mat babatko..stale babatko s dookola ba aj horšie reči..Mala dom tazke psychicky problemi z ktorych som sa dostavala sama roky,kym som sa vyrovnala s porodom s nespavym chorobnym dietatkom.Chlapom mimo domova a aj hodne osocovania za to ze sa stazujem ze to je tazke..mala som natlak pocas aj po porode .Urazky narazky ..ze mam depresie a co ked nespi zvykne si..zacal dobre spavat az okolo 3,5 roka .. naozaj sme mali placlive vdzprovite dieta..co sa teraz neda porovnat lebo je to dobre dietatko..a dostatocne nam to staci na tych pare rokov..Kedze som ho mala aj necakane s muzom,staviame dom,rozbieham sa v praci konecne ..mame aj narazky na peniaze a natlak na to postavit dom ..som uz zufala ..z mojej rodiny problem nieje ale z muzovej ..Manzel to riesi jasne,povie im svoje ale oni znova sko keby jednym uchom dnu a von..uz je muz na mna aj prchky ze som citlivá a ze uz si domýšľam:(((

Strana
z3
mentolka12
1. jan 2026
@evkatk

V paneláku by som nebývala a už vôbec tam nemala deti. Vychovávať deti za tak stiesnených podmienok bez súkromia, tak hlboko by som neklesla. Ak mám deti, tak im doprajem maximum.

@evkatk wooow tak toto je logika!!

evkatk
2. jan 2026

Aj obyčajný smrteľník ak chce založiť rodinu, aby v nej deti mali zabezpečený možný maximum potrebný na život, dokáže si našetriť na dom. Chce to však obetu - žiadne cigarety, žiaden alkohol a strádanie so šetrením a až potom prvé dieťa, keď sú podmienky na jeho príchod. Ak je malý príjem, vždy je možné ďalej študovať aj popri zamestnaní a dosiahnuť vzdelanie, ktoré umožní viac zarábať. Niekedy nestačí jediné štúdium. Ja som napr. po ukončení VŚ vyštudovala ďalšie 3 VŠ a stálo to za to. Postavila som dom nielen sebe, ale všetkým deťom.

anonym_6adc99
2. jan 2026

@anonym_autor normalne povedz,ze to ci splodite a vychovate dalsie dieta je cisto vasa osobna vec a nech tuto temu neotvaraju a uz vobec nie pred synom. Dieta moze byt stastne s aj bez surodenca,dieta moze byt nestastne s aj bez surodenca. Ak si budu nadalej dovolovat skus sa ich spytat ci sa chcu bavit o vasom sexe tu,alebo v spalni...bohuzial niekedy musi byt clovek nie len asertivny ale az agresivny,aby mal pokoj.

ouwecka
10. jan 2026

@anonym_autor no v prvom rade,syncekovi len laskavo odpovedaj ked bude vhodna doma bude bracek alebo sestricka,rodinu ignoruj uplne nic ine nepomzoe,ked zacnu mat otazky iba povedz ze je ro vasa vec a vec si vysvetlila ked sa zmeni budunto vediet,nic ine iba dookola
Nie si to co hovoria ze si

anonym_98be6b
11. jan 2026
@anonym_a221a3

@evkatk tak! chudák všetky životom utrápené deti, čo nemajú vlastnú izbu a pohodlie vo vlastnom dome 🤣 tieto celý život trpiace rodiny v panelákoch s obmedzeným priestorom a dvoma deťmi v jednej izbe ... Ako to tie milióny rodín vôbec zvládli mať deti 😆

@anonym_a221a3 ona hovori o surodencoch a malym vekovym rozdielom, nehovori o tom, ze maju mat vlastnu izbu, ale o tom, ze sa im potom rodicia dostatocne nestihaju venovat, ked ich maju rychlo po sebe. S cim aj ja suhlasim, lebo som to velakrat videla.

Strana
z3